Пораснали недоносени юначета

• 8 744
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
И Ева започна да ги оправя около четвъртата,макар,че много искаше да говори и много се ядосваше,ако не и разбирахме нещо. след това ги оправи,но до втори клас разменяше буквите в някои думи. не сме ходили на логопед ,всичко се оправи от самосебе си,но сега на 18 все още бърка цветовете. например кафяво със сиво и обратно.за сега това ни е единственият дефект в развитието

# 31
Здравейте,
да се включа и аз - моят юнак се роди  в 36 седмица - 2050 г и 46 см.
След 2 месеца ще навърши 17 години и никога не е имал сериозни проблеми в развитието си. До скоро беше първенец на класа, а сега вече ужасно го мързи да учи!  Laughing Винаги е имал страхотна памет и сега само му повтарям, че я хаби и не се възползва Laughing
Така, че не се притеснявайте - всяко дете се развива различно!

Хубав ден!

# 32
  • Варна
И аз да се включа. Роди се в 30г. с. 1400кг , 40см.пол женски.Вече е на 5 и освен , че боледува честичко и , че ходим профилактично на очен лекар всичко си ни е наред.Искрено, се надявам ,че всичко лошо е вече назад във времето и и предстои едно наистина безоблачно и щастливо бъдеще! Peace

# 33
  • София и там където не се пуши
Честита ви Коледа - много здраве и късмет.

# 34
  • Linz
Моите деца са родени 2090 гр. (44 см.) и 2430 гр. (47 см.). Голямата е по-скоро дребничка, но малката е по-едра от връстниците си.

# 35
Здравейте. Моето момиченце се роди 5 седмици преди термин, 2 100 кг. Имаше най-сладкото малко личице на света, с големи сини (естествено, какви други да са) очи и мънички устни. Сега има нормално лице на 3 350 грамово бебе, но онова малкото винаги ще ми липсва. За сега всичко при нас е добре, другата седмица ще я водя на 6 седмичени контрол. Не знам как е в България с прегледите, но тук 6 седмичен контрол за майката и бебето е голяма работа. Правят изследвания всякакви.

# 36
Здравейте ,майчици!Моите близнаци са родиха на 19 май ,а трябваше да се родят на 22юли.сега вече са почтина 10год.преди време често си мислех ,че трябва да ги оставя и да тръгнат на училище на 8год.Това разбира се вече е минало и няма връщане назад.Та е много бърза ,смела и помни страхотно -езици ,песни ,стихове.Чете като "фурия" и смята бързо и рисува прекрасно.Той е бавен и страхлив и доста трудно се оправя с четенето и писането ,и английския и смятането,но има страхотно въображение и е много добър и състрадателен.Та с две думи имаме си в къщи от всичко по много.Много енергия и любов съм им дала ,както всички вас.Бяха по 1450гр. имаше периоди  ,когато Павел много боледуваше.Сега всичко е доста спокойно.Иска ми се да се справя по добре в училище ,но не го притискам много за да се откаже съвсем.Радвам се на успехите им и ги обичам.

# 37
Здравейте и от мен.Имам две момичета и двете са недоносени.Голямата Елеонора се роди в 8 месец 1,800кг и 42 см и Иванеса се роди в 9 месец но много малка 2,250 и 46см.Сега Ели е на 14г и не съм имали никакви проблеми.Важното е да са здрави децата,  училището няма да ни уплаши!    Peace

# 38
Здравейте и от мен! Малкият ми син се роди в 28 г.с. - 1150 и 37 см.Сега е на 12 г. и едно прекрасно умно дете, малко подтиснат расте защото батко му е с ДЦП и той преживява нещата.Едно уточнение баткото с проблема е роден в 9 м. с нормално тегло .Та всичко е божа работа

# 39
Та всичко е божа работа

Да, и аз така вярвам.

# 40
ето ме и мен Simple Smile едно въз голямо дете ама все пак дете на 33 годинки  Joy родена съм 45 дни по рано 2.600 кг

http://picasaweb.google.com/Irena.Roussinova/KUDZOB

# 41
Моята дъщеря се роди 980гр,сега тежи 8.500кг.Много будно детенце е newsm10

# 42
А да питам тук. Притеснявам се, че моето недоносено юначе много надебеля последните две години. Започна да понадебелява и това ни зарадва, да ама в последната една година е надебелял с 10 кг. Сега ще направи 10 год, а е 52 кг. Замислила съм се да го водя на лекар. При вас как е и как е било.

# 43
  • Пловдив
Моето седмаче, сега ще стане на 10 г. и е 37 кг., 140см. В интерес на истината започна да качва последните 2-3 години.
dorothy , детето ти спортува ли нещо, храни ли се нормално? Моята е забелязвам че в училище редовно си купува вафлички, чипсове, кроасанчета. Старая се да ограничавам подобна храна, но не става.

# 44
Хапва си доста често, но не си купува нищо от училище, носи си ябълка например или морена или нещо подобно, защото сандвичи не обича, а там им дават повече такива неща.

Ходим на баскетбол.  Я височината забравих да кажа е 148 см.

Имам чувството, че някакъв витамин му липсва.

Общи условия

Активация на акаунт