Чичо Докторчо, я кажи, момче или момиче през ФЕВРУАРИ мама ще роди?

• 18 951
  • 291
  •   1
Отговори
# 60
Честити 75 Години на дядото на cattt. Здраве и щастие желая на него и съпругата.

Да ви кажа че съм добре, днес не ме боли изобщо мястото на което е бил мъдреца. Дано и занапред всичко да е наред.

Мога да допълня нещо за БОЛНИЦИТЕ. Ако има мами с чувствително дупе като моето, нека да си вземат Алергозан - кремчето. Всеки ден сменяха чаршафите и при мен, но под тях е някаква изкуствена кожа, от която се запарваш яко. Цялото ми дупе беше червено като на маймуна. И болеше, оставете другото.

desitka*, не мога да направя разлика от чуване на тонове и виждане на тоновете на бебо. Аз лично до този момент не съм ги чула, но съм ги видяла три пъти.
ЖК е същата и при мен, така че не се притеснявай.

# 61
  • Варна
Мами от Варна, искам да ви питам някоя от вас правила ли си е вече БХС. Дайте малко инфо, че не съм наясно. Къде, колко? Мерси предварително  bouquet

de3demonka   аз съм в сряда на БХС, но е направо при моята гинеколожка, там идва една доцентка направо на място. Парите част ми е включено в програмата, част доплащам, така че за съжаление не мога да те ориентирам за цени, нито къде другаде във Варна  Confused Виж за ФМ всеки препоръчва Балев, 35 лв.
desitka  така е за тоновете, спокойно рано е още  Hug а за консултациите и при мен е така, при сестрата - си говорим, тегло, кръвно, "талия"   Smile а прегледите са отделно при гинеколожката

Среща Варненки-Февруарки   24.08 петък 19 часа, БМ морска гара
Lady V, Illinka, de3demonka, plamplam, pile 5

# 62
  • ВАРНА
Мами от Варна, искам да ви питам някоя от вас правила ли си е вече БХС. Дайте малко инфо, че не съм наясно. Къде, колко? Мерси предварително  bouquet

de3demonka   аз съм в сряда на БХС, но е направо при моята гинеколожка, там идва една доцентка направо на място. Парите част ми е включено в програмата, част доплащам, така че за съжаление не мога да те ориентирам за цени, нито къде другаде във Варна  Confused Виж за ФМ всеки препоръчва Балев, 35 лв.

Аха, ясно. Защото аз в сряда имам час при моята докторка, ще гледа бебо и ще ме праща в Терапията за БХС. Поне аз така разбрах, но не съм много сигурна, а и не съм я питала за подробности. Ама така е, като ми е притеснено да питам за всяко едно нещо. Та да съм подготвена, за това питах. А и имам някакъв спомен, май бях чела някъде, че БХС се прави и по каса, но явно аз съм в грешка, щом никоя от вас не споменава.
Мерси все пак   bouquet

# 63
  • София
Честити 75 години на дядото на cattt! Да е жив   bouquetи здрав дълги години и да се радва на спокоен живот!  bouquet
Дездемонка, за БХС ме изпратиха от ЖК и не са ми споменавали нищо за плащане. Rolling Eyes

# 64
  • София
desitka*, не мога да направя разлика от чуване на тонове и виждане на тоновете на бебо. Аз лично до този момент не съм ги чула, но съм ги видяла три пъти.
ЖК е същата и при мен, така че не се притеснявай.
Сърдечната дейност се вижда на ехограф-виждат се пулсациите на биещото сърчице. Това и аз го видях в края на шестата седмица. Слушането обаче се прави с различен уред (незнам как се казва). Чуват се така както се чува когато ни преслушват гърдите със слушалки в лекарския кабинет... Поне така си го представям аз, защото когато тя включи този уред, с една малка слушалчица започна да движи по корема ми и се получаваше "пращене" при допир с дрехите ми...Но самите удари на сърцето не се чуха. Акушерката ми каза обаче, че от 5 лунарен месец вече ще се чуват...

cattt, ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ НА ДЯДО ТИ!!! Пожелавам му да е жив и здрав и още дълги години да ви се радва!!!

# 65
desitka аз май чух нещо...то не че е по-различен апарата...просто се включва едно копче и настава едно пращене ама моята докторка каза,че това са един вид тоновете ,които се чуват.Даже ми даде едно листче,дето го изкара от ехографа и то предсавляваше едни линии и тя там ми показа тоновете,но аз н разбрах много...Това беше при мен в 12г.с.

# 66
  • Варна
Мами от Варна, искам да ви питам някоя от вас правила ли си е вече БХС. Дайте малко инфо, че не съм наясно. Къде, колко? Мерси предварително  bouquet

Аха, ясно. Защото аз в сряда имам час при моята докторка, ще гледа бебо и ще ме праща в Терапията за БХС. Поне аз така разбрах, но не съм много сигурна, а и не съм я питала за подробности. Ама така е, като ми е притеснено да питам за всяко едно нещо. Та да съм подготвена, за това питах. А и имам някакъв спомен, май бях чела някъде, че БХС се прави и по каса, но явно аз съм в грешка, щом никоя от вас не споменава.
Мерси все пак   bouquet
Аз питах за БХС и акушерката ми каза че първо се ходило при гинеколога той правил снимка на бебо с всички размери и после те пращат в Терапията на втория етаж-от там ти вземат кръв от вената и плащаш 25лв.и резултатите били готови след около 10 дена май.Надявам се че съм ти помогнала.Аз някъде четох че БХС се поемала от Здравната каса,но уви такава ни е тъпата държава. Rolling Eyes

# 67
  • ВАРНА
Аз питах за БХС и акушерката ми каза че първо се ходило при гинеколога той правил снимка на бебо с всички размери и после те пращат в Терапията на втория етаж-от там ти вземат кръв от вената и плащаш 25лв.и резултатите били готови след около 10 дена май.Надявам се че съм ти помогнала.Аз някъде четох че БХС се поемала от Здравната каса,но уви такава ни е тъпата държава. Rolling Eyes

И аз нещо такова знам. Но пък имам час за преглед при частната ми док., а тя не работи с каса, и няма как да ми го пусне по каса това изследване. Нищо, мерси все пак.   bouquet

# 68
Аз инам направление за БХС.Ходи се на ехографски преглед и се попълват
данните на бебо BPD , FML , CRL това мисля са диаметър на главичката,дължината на бедрото и другото не знам
какво е.Попълват се още - гестационната възраст,седмици и дни с точност както ги изкарва ехографа.И отделно
се записва и гестационната възраст по датата на последния цикъл.Трябва да ви вземат кръв същия ден в който са
попълнени данните или най-късно на другия.Това се прави в клиника по генетика.Доколкото разбрах всичко това
се изпраща в София и там се прави
оценка на риска,защото само СБАЛАГ  Майчин дом имат разрешително.Не се поема от касата,на мен ми казаха че трябава
да платя 25 лв. за скрининга и 12 лв. за куриер до София.Честно да ви кажа аз май няма да го правя това,много често
се случва да ти даде висок риск,а да няма нищо.Амниоцентезата пък е с опасност за спонтанен аборт,и аз каквато съм с
по-тежка бременност и да ми даде висок риск на БХС няма да се подложа на амниоцентеза,само ще се тормозя докато бебо
се роди дали е наред или не.Предпочитам да незнам.Поне засега де,незнам пък,може и да ми скимне да го направя.Така или
иначе се прави 15-19 седм. имам време да мисля.

# 69
Деситка не се тревожи, рано ти е още за тоновете, моите едва се чуха в 15г.
с., а апатара с който се чуват се нарича Доплер, звука наподобява малко влак, или зимна буря, но ритмично, фиу- фиу- фиу- фиу, ще го чуете скоро. Ако сте гледали филми за раждания няма начин да не сте го чували.
Пожелавам ти прекрасна почивка, много здраве и слънчеви дни!
За хрема (нали бях болна миналата седмица) ползвам витамин С в носа 3 пъти на ден по няколко капки, също може и със сребърна вода, много чай с мед и лимон и много плодове. И с децата така се оправям винаги само за ден.

Мацки ако реша все пак във Варна да си направя ФМ кога трябва да си запиша час? Колко по рано?

# 70
  • София
Добро утро, мамчета!
Нямах никакво време вчера влизах само за да попрочета нещо , затрупана съм от работа пак и обучавам някаква мацка за моето място а тя горката нищо несхваща и направо съм бясна .
За срещата в четвъртък беше супер .
Новата темичка е невероятна , но май ще се затвори докато аз отида на доктор и разбера какво ще е бебчето .
Надявам се другата седмица да съм по свободна и да прочета всичко което сте написали
Засега чао от мен надявам се всички да сте добре ( и тези който бяха болнички и тези със проблемните зъбчета да са се оправили ) Simple Smile

# 71
Мери аз когато в 7 г.с. ходих да проверим дали се е появила сърдечната дейност,
доктора видя някакви пулсаций,но не беше сигурен и ми каза че ще пробва да ги чуе на
Доплер.Чуха се,може би има различни машини,но съм сигурна че тогава каза че е на Доплер.

# 72
Добър ден!
Честит рожден ден на дядото на cattt! Да е жив и здрав и да гушка много внуци!   bouquet
tchara, преди идваха майки с деца, едва ли ще има някакъв проблем. И аз може да съм с дребния, зависи дали бабите ще го вземат или ще е с мен този ден. Лекцията е около час, презентацията е около 20 до 40 минути. Имам молба: Всички, които ще идват да ми пратят двете си имена на лични - за да се обадя и да ви запиша (по този списък май си предвиждат подаръците  Wink), така че ще очаквам да ми ги пратите най-късно до вторник.
За тоновете е наистина рано да се чуят. Може само с Доплер (Марков така ми ги пусна да ги чуя), не става със слушалки.
БХС ще си правя и доколкото ми е известно не се поема от ЗК. Но ехографията може да мине по ЗК.
Моето диване ми скрои номер тази нощ и се събуди в 2, едва го приспахме, но после пък на нас не ни се спеше. Сега съм гроги и го чакам да си изпие млякото и да заспи, че да се трупясам и аз.
Лек ден и  Hug!

# 73
Аз инам направление за БХС.Ходи се на ехографски преглед и се попълват
данните на бебо BPD , FML , CRL това мисля са диаметър на главичката,дължината на бедрото и другото не знам
какво е.Попълват се още - гестационната възраст,седмици и дни с точност както ги изкарва ехографа.И отделно
се записва и гестационната възраст по датата на последния цикъл.Трябва да ви вземат кръв същия ден в който са
попълнени данните или най-късно на другия.Това се прави в клиника по генетика.Доколкото разбрах всичко това
се изпраща в София и там се прави
оценка на риска,защото само СБАЛАГ  Майчин дом имат разрешително.Не се поема от касата,на мен ми казаха че трябава
да платя 25 лв. за скрининга и 12 лв. за куриер до София.Честно да ви кажа аз май няма да го правя това,много често
се случва да ти даде висок риск,а да няма нищо.Амниоцентезата пък е с опасност за спонтанен аборт,и аз каквато съм с
по-тежка бременност и да ми даде висок риск на БХС няма да се подложа на амниоцентеза,само ще се тормозя докато бебо
се роди дали е наред или не.Предпочитам да незнам.Поне засега де,незнам пък,може и да ми скимне да го направя.Така или
иначе се прави 15-19 седм. имам време да мисля.

Много точно казано. Peace
Само че аз ще си правя БХС и ще се надявам да няма нищо. Както и на вас всички го желая.

# 74
здравейте милички!
честит рожден ден на дядото на Каттт! Да ти е жив и здрав и да те слуша още дълги години.   ura Tada

не знам дали под "тонове на сърце" се разбира биенето на сърцето, т. е. сърдечния ритъм, но аз го чух, докато докторката ме преглеждаше и то в много ранен етап - беше когато ми изготвиха картона за регистрация - на 19.06. не знам това коя седмица от бремеността сех пада, може би шестаы ама който иска да смята, мен ме мързи!  smile3515 Направи ми впечатление, че когато ме гледаха на 19.07 и тогава бебето беше като пощуряло - размахваше ръчички и крачета и супер динамично шаваше насам - натам, като бясно, но въпреки това като ми пусна да чуя сърцето и то си биеше нормално, без някакви аномалии, въпреки енергията, която според мен това щураче изразходваше.
за БХС мога да ви кажа, че когато миналият месец бях на преглед при моята гинеколожка, тя ме попита искам ли да си направя БХС, защото не е било задължително и не го покрива здравната каса, и ще ми струва около 85 лева. Аз се съгляасих и се уговорихме да го направим следващият път, когато отида при нея на преглед - т.е. във вторник на 21.08. Останах с впечатление, че изследването ще включва: беседа по отношение на минали болсти и генетични проблеми, ехограф и вземане на кръв. и всичките тези неща се правят на място в болницата в която посещавам, т. е. гинеколожката ми ще ме гледа на ехографа и ще ми снеме фамилната анамнеза и после ще ме прати в лабораторията, за да ми пуснат кръвчица. предполагам, че пробите ще се носят по служебен ред, а не аз да си вземам епруветките и да ги размъквам из Софията.
Със сигурност обаче, ще ви разкажа най - подробно като се върна във вторника.

Общи условия

Активация на акаунт