Отговори
# 240
по колко пъти на ден взимаш пробиотика? На кутията няма описание как да се приема...

Ми ти кой вземаш? От лактофлора вземах по 4 на ден - на 2 пъти по 2 капсулки, ама нормофлора не го знам. Мога да се опитам да проуча.

Втори Хив и Васерман не се прави доколкото знам, то аман от изследвания.
Лилеби, успех за офталмолога!  Praynig

# 241
  • София
Ади, аз като майка на един бивш вече сополанко, да кажа за помпичката. Тази помпичка изглежда добра, особено за дечица, които често страдат от хрема. Много е неприятно почистването на детското носле, защото е малко, а и децата мразят тая процедура и често страдат само, защото не разрешават да се почисти добре. За съвсем малки бебета, ако няма проблем, може да се почиства и с малко памуче, като преди това се капне малко физиологичен разтвор или Стеримар. Тази помпичка ми се струва излишна, ако няма налице сериозни проблеми, но пък по-простите помпички почти не вършат работа. По-скоро трябва да се надяваш да не стигате до сериозни проблеми и да не ви се налага ползването на такава помпичка.

# 242
Нямам нищо съществено за казване,ама правя тука един сайт и ще съм целия ден в нета т.е. и във форума.
За кремчето от мас - мазах се известно време с класически крем мас+ невен - против стрии и за омекване на кожата, но така апетитно ми миришеше, че едва се сдържах да не го изкусам Laughing.
Иначе за еко козметиката - аз съм за, но нямам идея къде в София се продава. За цените знам, че са бомбастични. За домашната козметика - тук съм пълен лаик. Честно казано, не бих тръгнала да си забърквам сама сапун (сещам се за "Боен клуб" Simple Smile).  За народната медицина - също съм за.

# 243
  • морето и сините вълни :)
Lilebi-кажи ми за срещата с доктора ....знаеш за кой доктор те питам

Ти зачезна и нищо не спомена как е минал прегледа Peace Peaceдоволна ли си

# 244
Базилиск за лактофлора ми беше питането... Peace 10х

За козметиката момичета аз също не смятам да ползвам много-много. Биозехтин за мазане на тялото. Вода и най- мекия сапун, който намеря ... ама ще ползвам спорадично. И крем Бочко със смрадлика против подсичането.

Между другото във Варна има един много готин магазин за натурални френски продукти, намира се на 27-ми юли, преди онзи стар ресторант Евксиновград.   Simple Smile

Абе мами имам от 2 дни едно притеснеие ooooh! ooooh! - купихме си скъваема кошара на Чиполино, която има две нива. Взехме и матраче, въпреки че си имаше към кошарата. Като го сложихме на високото ниво, обаче ми се стори, че дойде твърде високо и се чудя дали няма да е опасно за бебчо - до ръба на кошарата има една педя разстояние Shocked Shocked А незнам дали това матраче, което си е към леглото е достатъчно добро? ooooh!

Ани аз не се видях с него. Реших, като ми излезе становището тази седмица от очния преглед тогава да ходя. Щото, ако нещата с очите не позволяват нормално раждане предпочитам да ме реже моя си лекар.

# 245
Хич даже не се е разхладило. Вече не знам на мен ли нещо все ми е горещо вътрешно заради бременността или просто температурите наистина са много високи...  Thinking
По цели нощи не мога да се наместя, а като ставам по 5 пъти да пишкам вечер, ако не се подпра с две ръце на леглото, не мога даже да си надигна туловището от леглото. И т.н. и т.н. и т.н.

И аз съм така. Ужасно ми е горещо почти постоянно. Вечер дори при лек допир с пръстче от страна на мъжа ми до мен и веднага почвам да усещам силни горещи вълни все едно, че ще се задуша от горещина и не ми стига въздуха. Обилно се потя. Ставането от леглото е същата одисея, както и обръщането от една страна на друга докато спя - винаги се събужам, заради болките в таза и от услието, което правя. Та, Хекси, не си само ти. Аз обаче въпреки тези оплаквания, си искам бебчето да се роди през септември, а да не избързва. Не ми е дотегнало чак толкова. Но да сме живи и здрави всички, пък ще видим какво ще стане.  Peace

Лек ден и от мен!

# 246
basilisk, кукла, ето ги всичките биопродукти на фирмата дето се предлагат от този онлайн магазин. Не съм виждала по детски магазини и аптеки от нея обаче.
http://family-bg.com/catX_67_99_213.htm

kali, аз преди много години ( като бях току-що завършил инженер ) продавах детски стоки, та ги знам тези малките помпички още оттогава. Но съм чувала че не са особено ефективни и затова тази ме заинтригува. Иначе на една от лекциите също казаха, че почистването на нослето става и с памуче.
basilisk, ще ме умориш от смях  Joy  Joy  Joy Ми ако искам да не ми влизат сополи от бебето в устата, ще трябва да внимавам повече  hahaha  hahaha  hahaha
Snejana_G, а ти защо се отказваш от Окръжна - май мярнах в началото че там щеше да раждаш.

# 247
Ади аз 2 пъти съм раждала в Окръжна и оплаквания от самата болница и акушерите там нямам. Винаги има едно НО, обаче. Второто ми бебе имаше много сериозен проблем, за който педиатрите там дори не предположиха. Аз съм от Пирдоп и в местната болница също може да се ражда, но точно от съображението да получим добра грижа аз и бебето ми бих искала да пътувам до София за този важен момент. В общи линии и аз обмислям все още и за това събирам информация. Мисля, че Базилик се беше изказала добре за Втора градска и кърменето, за това въртя около нея на този етап.

# 248
Както и да е - всеки решава, на Себамед май не са лоши продуктите, гледам че имат малко съставки и сигурно и не са много миризливи и те.
За Себамед не знам, че така и не си ги купих, ама Клоран си миришат баш на бабешки домашен сапун. Е, с една идея по-малко дразнещо, ама пак със сигурност не са ароматизирани.
В този ред на мисли, звъннах на майка ми да я питам дали мен ме е мазала с мас и тя силно се шокира. Възмутено ми отговори, че "разбира се, че не, как изобщо ти хрумна такова нещо?!".  Mr. Green  Демек, и майка ми на преклонната възраст от 65 години го намери за прекалено остаряло като разбиране. Чак ми стана смешно, защото аз все съм я мислела за малко старомодна моята мама.  Laughing

Escarina, лесно ти е на теб в 38/9-а седмица да си ОК да раждаш на термин.  Laughing То направо не ти е останало. Ама кво да кажем ний с гайдите, дето ни остава над месец, а?  Cry
Това, разбира се, в кръга на шегата, да не вземе да се обиди някой. То е ясно, че ти си се настрадала достатъчно и като си ти е време, мога само да се радвам за теб и да стискам палци всичко да мине добре.

Последна редакция: нд, 19 авг 2007, 12:51 от Hexina

# 249
Снежи, аз ще ходя във вторник да се срещам с професора, който ми препоръча мойта лекарка и ще питам за всичко. Ако Катрин не даде инфо дотогава, ще пиша непременно. Надявам се сега всичко с детенцето ти да е наред Peace

# 250
Ако не вярвам, че всичко ще е наред този път сигурно ще се побъркам. Ние сме с близки термини та ако и двете си изберем тази болница може да се срещнем там! По принцип за утре и аз имам една уговорка с лекар от там та ще пиша впечатления като се прибера.

На мен днес ми е много мързеливо. Вчера се опитах да чистя, но от това само си докарах болки в кръста и контракции и зарязах всичко. Днес само на форуми съм се отдала.

# 251
 Здравейте и от мен.  Hug Днес голямо спане му ударих, но като се има предвид вчерашния ден си заслужих почивката. Не че вчера нещо съм правила де, но имах такива киселини, че не можах да мигна, чак повръщах всичко, което вкарам в устата си  Sick. Беше кошмарно. За първи път ми се случва да повръщам от киселини, най -странното, че не мисля, че бяха от храната, защото не бях яла нищо по различно от обикновеното ми меню.
 Ани да кажа и аз за козметиката Клоран, както е споменала Хекси, не е миризлива, може би съвсем лек полъх на невен усещам аз от душ - гелчето, но е нормално пише, че е с екстракт от невен. Освен него съм взела, кремче за дупарата на бебка  Joy  Joy  Joy и лосионче за след баня. Малко е скъпичко трите неща ми струваха 35лева, но пък разфасовките не са малки душ - гела е 250мл, лосиончето е 200, а кремчето е 75мл, така, че горе - долу бива.
 Благодарности на Басилиск за откъса от книгата. Чудесен е, даже го четох на мъжо, щото той от сега си прави устата да съм внимавала да не разглезя бебка, щото като гледал какво гевезе съм направила кучето /имам куче хъски, което сега живее на вилата/ и направо му призлявало.
 Аз пък не съм съгласна, а и не мисля, че кучето е гевезе, просто е по - любвеобилна, но я се опитай да я закачих докато яде.  #Crazy 

# 252
Nanny Ogg, може да имаш някакво по-научно обяснение за сол+вода /за разлика от всички, които са го прилагали пък не знаят защо/, но аз лично ще се въздържа да къпя новороденото си бебе в "изотони4ен физиологи4ен разтвор"  Rolling Eyes. Мисля, че има време и за този вид разтвор в по-късна възраст /особено морето  Mr. Green/, но като начало при току-що роденото ми няма да го приложа  Simple Smile все пак това си е мое мнение, който иска - да си прави обратното  Hug а за мазането с мас и миенето и прането с "правен" сапун - също не бих го практикувала, че миризмата нещо не ми понася, но който си ги харесва и може да ги понася - това все пак ще е страхотно, защото ще спести сума ти пари от козметики  Hug В крайна сметка всеки сам решава как да отглежда и да възпитава децата и не е редно тук да си налагаме мненията, а всяка мама има право на избор и решенията си ги взема сама  Hug Hug

Весела, за налагане на мнение и дума не може да става  Hug - тук споделяме информация (две глави мислят по-добре от една, нали?  Wink ) и всеки си решава с какво и как да си гледа детето...

Например, до тук нау4ихме, 4е физиологи4ния разтвор не вреди на мъни4етата и 4е педиатрите го препоръ4ват за капане в носа в накои слу4аи (Междудругото морето, дори 4ерно, което е  с по-малка соленост - 18 о/оо -  от средно статисти4еския соленоводен басеин  не е еквивалентно на 4овешки физиологи4ен разтвор!), 4е содата каустик, от която толкова се притеснява Анито, е просто основа без каквато мастните киселини нито могат да се сапонифицират, нито да се неутрализират...(Басилиск го е обяснила много добре, но ако някой иска да по4ете още: http://en.wikipedia.org/wiki/Soap)... ВЕрвайте ми  Wink - на фона на някои нещица съдържащи се в бебешката козметика (вкл. и медицинската такава), малко натриева или калиева основа, без която не може и която и без това се отстранява на последните етапи на сапуно производството, Ви е последния проблем!

С две думи - ако можеше (Ех, ме4ти!) да наложа някому нещо (най-ве4е на собствените ми студенти и лаборанти  Laughing ) това би бил принципа: "Ново, скъпо и модерно не зна4и задължително по-добро! Не приемайте нищо за даденост! 4етете, мислете...после пак 4етете и мислете и най-накрая си оформяйте мнение!"

bouquet

# 253
  • Бургас
Привет за днес

# 254
Привет и от мен!
Много благодаря на мамите дето са ми отговорили!
Все още си ме боли зъбчето, даже повече от вчера и следобед ще се замъкна до зъболекаря. Чакам мъжа да се завърне от риболов и да отидем.
не знам дали е за вадене нерва, но так си мисля, ама после ще ви разказвам. Засега така ме боли като го докосна, постоянно ми е изтръпнал и не знам как ще го прави. Аз по принцип си ходя редовно на зъбар и не се притеснявам, ама откакто съм бременна такова шубе ме е обхванало от болката че сама на себе си се чудя, при положение че издържам много.

За втора градска, аз си я избрах, защото лежах там и като изключим гадната храна, съм доволна от останалото. Там са по две в стая, с ТВ и мивка, и има 3 тоалетни  и бани, които в родилното са много чисти за по малко от 20 жени, защото във вип стаите си имат баня и тоалетна. Но според мен не си заслужава да си взема вип стая, тя е почти като другата.
Бебето е при майката, дават го някъде на 3 час и съответно чак тогава го кърмиш. Ако си много уморена има бебешка стая където се грижат за тях и може да им го оставиш за няколко аса. Това е за нормалното раждане.
За секциото първо лежиш в патологията и там положението със стаите е същото. След секциото си 24 часа в реанимация и бебето не е при теб, което означава че ще го видиш, гушкаш и кърмиш чак около 30 часа след раждането. И това в болница която претендира че е "приятел на бебето".
Ади аз не съм си избрала лекар, мисля да раждам без да давам излишните пари, и тъй като ще съм секцио, трябва да вляза 10 дни по рано и там да решат кога. Макар че в патологията са много против секциото и те държат до последно да се мъчиш да родиш нормално. Та ако ми откажат секцио тогава ще се замисля за доктора.
Иначе цената за избор на лекар е 800 лв. ( ако е този професор за който си мисля, на него всички му козируваха там и когато той минаваше на визитация в четвъртък се чувствахме като в казарма).
За раждането искат само памперси и мокри кърпички ( макар че като бях там за отворените врати и това казаха че не искат, но по принцип си искат) и преобуват детето при теб, на всеки 3 часа. Нощниците са задължително от тях в родилното , в патологията ти си носиш. Трябва ти още тоалетни принадлежности, джапанки и хавлия и това е.
Надявам се да бях достатъчно изчерпателна. Ако вие научите още нещо при консултацията с вашите лекари моля споделете. Simple Smile

А за свинската мас,знам че тя е хубава за загряване. Аз съм против нея, но ако се разболее бебчето бих го намазала. Когато аз бях малка и кашлях ми слагаха парче със мас на гърдичките да не кашлям за през нощта ( много мразех) но се примирявах, защото ме облекчаваше и можех да спя.
А за солта чух за първипът от моята свекърва, че само първото къпане се правело така. Или може би тя така реши да ми каже като видя моята реакция само като го спомена:) Една нейна колежка предвидливо я е посъветвала, за да си ням проблеми с мен, да не се налага да мажем бебето с мас и да ползва разни други бабешки методи.
Макар че те нашите баби са имали обяснение за всичко което правят, и като се замислим повечето неща са в основата на продуктите на съвременната козметика. Защо все свекървите дават такива идеи? Simple Smile
Ани, Веси и аз си купих Себамед и малко се улях, дала съм над 50 лв, а по късно мисля да си купя още два продукта от там.
Като бях малка си спомням че на село правехме домашен сапун, но аз никога не съм го харесвала и не обичам да го ползвам, колкото и хубави качества да казват че има.
Пак се захласнах с писането, хайде спирам засега, после пак:)
Приятен ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт