Против акне/пъпки по лицето?

• 339 759
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • София
За пилингите четох наскоро, че не са най-ефикасният вариант за премахване на белези, защото един пилинг е в състояние да премахне около една десета от милиметъра от кожата повърхност, което е доста нищожно, като се има предвид, че има и белези, дълбоки по 1-2 милиметра. Тоест, необходими са адски много на брой пилинги от този вид. Процедурата, която е в състояние да отнеме 1 мм от кожата и то еднократно, е лазерният ресърфейсинг. Освен това подмладява кожата с 8-10 години и изглажда бръчки. Струва доста повече от стандартните пилинги с киселина, които са по 80-100 лв, но от тях трябва да си направиш много, за да има ефект и да прекараш сума време вкъщи. Затова за себе си съм решила да освежа лицето с такава процедура и ще докладвам за ефекта. Има в youtube клипове за laser resurfacing, прави се за половин час, възстановителен период няколко дни.

# 541
Ами така си е. Аз имам дупки от стискане на пъпки и честно казано от два броя пилинги до сега са леко по-плитки, но за червените петна от пъпки върши страхотна работа, което мен ме интересува повече. За тях са необходими около 5 процедури, ако са много червени за да ги няма.

А по-ефективно за белези е дермабразиото, химичния пилинг и лазера несъмнено. Но мен ме е шубе от такива работи, които те одират буквално и после един месец в къщи докато "поникне" новата кожа.  Laughing

http://www.urlesque.com/2009/03/13/today-in-ebay-instant-face-lift/ - от химичен
http://cybersass.com/2008/08/11/modern-day-torture-suffering-for-beauty-day-iv-v/ - лазер

# 542
Мисля да пробвам с лазерния ресърфейсинг,дано да има резултат . Praynig Praynig PraynigА можете ли да ми кажете за някои наистина добри дерма-клиники в софия,и по-специално някой професионалист,който наистина да ми помогне.А иначе червенините след пъпките си излекувах с кремя на биотрейд-Мелабел,само че той се ползва задължително със слънцезащитен крем с 50 фактор.Наистина е доста добър Simple Smile

# 543
  • София
Ами то май няма много места в София, които да го предлагат, защото е необходим специален CO2 лазер. Знам, че го има в Есте клиник (където аз смятам да ходя), Дерма вита, а най-достъпен като цена би трябвало да е в дерматологията на ВМА. За Скин системс в Лозенец също съм чела добри отзиви.

# 544
  • На плажа
Този крем е специално за жени които отдавна са минали пубертета но все още имат проблеми с акнето.

http://apteki-optima.com/?cid=86&productID=17419 дневен крем
http://apteki-optima.com/?cid=86&productID=17420 нощен крем

П.С Намерих само този линк,да не се тълкува като реклама на аптеката Simple Smile
Точно като за мен,в пубертета нямах толкова пъпки,колкото сега.След второто раждане ми поизчезнаха и сега отново ме нападат,излизат преди МЦ,но стоят до другия,големи и дебели,без връх...въобще чудо.
Та да попитам,някой друг ползвал ли е тези кремчета и дали наистна са ефикасни,понеже хич не са евтини,а не ми се ще  да се набутвам  newsm78

# 545
Точно като за мен,в пубертета нямах толкова пъпки,колкото сега.След второто раждане ми поизчезнаха и сега отново ме нападат,излизат преди МЦ,но стоят до другия,големи и дебели,без връх...въобще чудо.
Та да попитам,някой друг ползвал ли е тези кремчета и дали наистна са ефикасни,понеже хич не са евтини,а не ми се ще  да се набутвам  newsm78

От описанието ти става пределно ясно че имаш хормонално акне. Тези кремчета дори и даса ефикасни при акне вулгарис, при твоето няма да подействат. ИЗследвай си хормоналните нива и се консултирай с лекар за възможните терапии. Имай предвид че това може да е индикация за много по-сериозен здравословен проблем и е важно да се установи какво точно го предизвиква. С кремчета този тип акне не се повлиява, освен ако не е  Ретин А.

# 546
Някой би ли ми препоръчал  изпробван метод за свиване на порите?

# 547
Свиването на порите в къщи може да се прави с маски с белтък +лимон. А иначе най-ефикасно е билков пилинг или специални процедури в салон- там се използват някакви серуми.

# 548
Дани (адашка) И аз имам такива пъпки. Наистина са хормонални и те си стоят и не изчезват. Вземи си масло от чаено дърво и се мажи върху тях. При мен само това действа и едно кремче Даверцин.

Не забравяйте плодовия пилинг с АХА киселини, който също става за петна, но той е възможно най-лекия.

# 549
Благодаря много и на двете!!!:) Бихте ли ми препоръчали и някой крем.Кожата ми е мазна,но и много чувствителна( вчера от нормадерма така ми се зачерви,според мен направо си беше алергична реакция). Трябва ми нещо хидратиращо,защото все пак съм вече и на 30.

# 550
  • На плажа
МисНели,адашке  Wink благодаря ви за включването,не се бях замислила за хормонални проблеми  newsm78 Какъв специалист трябва да посетя?

# 551
Благодаря много и на двете!!!:) Бихте ли ми препоръчали и някой крем.Кожата ми е мазна,но и много чувствителна( вчера от нормадерма така ми се зачерви,според мен направо си беше алергична реакция). Трябва ми нещо хидратиращо,защото все пак съм вече и на 30.

Ако кожата е алергична,винаги трябва да се изпробва тестер,иначе парите са загубени а кожата съсипана!
За много чувствителна кожа има един уникален крем ТолериансЕкстрим(или нещо такова)
Моята кожа е мазна , веднъж така прекалих с хим.пилинг че само този крем можех да си слагам върху лицето,много ме успокои и не ми омзняваше,но сега като се подобрих понякога ползвам Триакнела,той е с гликолова киселина!

# 552
МисНели,адашке  Wink благодаря ви за включването,не се бях замислила за хормонални проблеми  newsm78 Какъв специалист трябва да посетя?

Гинеколог, искай си хормонални изследвания, ако всичко е в норма, обсъди с Джипито си посещение при ендокринолог.
Дерматолог също би трябвало да може да ти пусне изследвания обаче.

# 553
 Аз мисля, че ако отидеш при личната и искаш направление за гинеколог той ще ти назначи изследвания.

# 554
  • На плажа
Благодаря ви за отговорите,и без това съм намислила посещение при гинеколог,че скоро не съм правила цитонамаска,и ще си искам и хормонални изследвания.А скоро четох,за противозачатъчните,като решение на акнето,та и за това ще попитам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт