Против акне/пъпки по лицето?

• 339 764
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Да, аз също доста съм експериментирала с 3те стъпки, защото ги ползвам от поне 4 години. Ползвала съм сапуна и за 1ви и 2ри тип, 3та стъпка обаче винаги ми е за суха кожа, въпреки, че лятото, в жешки дни като днешния, имам нужда от тази за 3ти тип.
Преди беше малко по-изгодно да се поръчат от ягодка, но сега с този висок курс на долара не знам дали е оправдано. Не съм поръчвала отдавна, че така се случи, че се бях запасила, а след това и един приятел ми донесе лосиона от някакви острови, където беше намерил продуктите на Клиник на 1/2 цена.

# 526
Попаднах на тема в друг форум, където един г-н Булгарикус  Laughing /явно док/ обяснява нещата доста добре.
http://www.vtoromnenie.com/viewtopic.php?f=3&t=3085&start=165

МНого интересно, мерси!

За 3те стъпки, поекспериментирах с тях преди време но така и не можах да открия правилния баланс между продуктите и като цяло изсушаваха прекалено кожата. За пъпките не помогнаха много, не бях възхитена. Задължително с мостри, малко скъп продукт е ей така да си направи човек експеримент. Като цяло съм за теорията да се ползват 3 продукта по тази схема, за да се поддържа кожата чиста. Просто не техните три  Wink

# 527
Мерси на всички за отговорите  Hug Да знаете дали от beauty zone могат да се вземат мостри? Така или иначе скоро ще намина към Мола..

# 528
Нели, на мен ми дадоха в магазина им на Витошка (сори, тук в Сф...) - но ако ти е от помощ - доста са големи - към 15мг, достатъчни за две седмици.
И слава Богу, че дават - защото ефекта е нула. ну-ла. Поне не се изхарчих.
После си взех Ефеклар серията и всичко се оправи. Дано се задържи така, но вече проблемите са инцидентни (да не кажа и че няма).
Може би е до кожа - моята е от леко по-тъмните кадифенки, смесен тип, много нежна на пипане, по принцип не е проблемна, но тая пролет си беше акнеична, та се наложи... Иначе знам много доволни от Клиник, но при мен не помогна. По субективни наблюдения, като че доволните са по-скоро със светла кожа, но това е моето впечатление.

# 529
За тях не знам, но с удоволствие бих препоръчала това:

# 530
На мен Зинерита вече не ми действа smile3516,а миналата и по минала зима беше ок.Затова сега си взех другото ,което дерматолозите ''обичат''да предписват -Имекс.С цвят като фдт е ,така че хем лекува(с антибиотик е),хем леко прикрива.Ще го видим и него за колко време и какво ще постигнем Thinking.Следващото,което ще си взема,ако от имекса няма ефект, сигурно ще е Далацин т,също ''любимо'' предписано от всички дерматолози лекарство Wink

на мен имекса много ми омазняваше лицето Peace

аз съм пробвала какво ли не срещу пъпки, някои имат ефект, други не и ми писна. Та сега пия антибиотик Sunglasses
.az sahto izpolzvam zineryt ot blizo 4 godini pomaga mnogo,no samo cie bez prekasvane.

# 531
  • София
 Shocked Снимки ли са, чудо ли е! Naughty Стана ни ясно "Фирма ТеН се справя с всички проблеми".  smile3507

Сега по темата.
Да споделя какъв в поселедно време е моят режим за грижа за кожата, който ми се отразява страхотно.:
Пия сребърната вода вече 15 ден. Peace
Вечер махам грим с мицеларната вода на Виши. След това мия с африканския кафяв сапун. После  минавам с памуче със сребърна вода, ако има някои надигащи се гадинки, върху същото памуче , капвам 2 капки масло от чаено дърво и манавам само през пъпчиците. Нощем не слагам крем.
Сутрин пак мия с африканския сапун, пръскам с термална вода (моята е на Ла Рош в момента) и слагам кремчето Лавандула против акне на Биофреш.
Не съм много убедена, кое точно ми действа толкова добре, Laughing Но кожата ми е видимо по-чиста , а черните точки почти ги няма. Ексфоалирам 1-2 седмично с ексфолианта на Алверде с прасковката. Peace
Дано да съм била от полза на някого.  Hug

# 532
Shocked Снимки ли са, чудо ли е! Naughty Стана ни ясно "Фирма ТеН се справя с всички проблеми".  smile3507

Сега по темата.
Да споделя какъв в поселедно време е моят режим за грижа за кожата, който ми се отразява страхотно.:
Пия сребърната вода вече 15 ден. Peace
Вечер махам грим с мицеларната вода на Виши. След това мия с африканския кафяв сапун. После  минавам с памуче със сребърна вода, ако има някои надигащи се гадинки, върху същото памуче , капвам 2 капки масло от чаено дърво и манавам само през пъпчиците. Нощем не слагам крем.
Сутрин пак мия с африканския сапун, пръскам с термална вода (моята е на Ла Рош в момента) и слагам кремчето Лавандула против акне на Биофреш.
Не съм много убедена, кое точно ми действа толкова добре, Laughing Но кожата ми е видимо по-чиста , а черните точки почти ги няма. Ексфоалирам 1-2 седмично с ексфолианта на Алверде с прасковката. Peace
Дано да съм била от полза на някого.  Hug
чаеното масло ще да е.

# 533
  • София
kashmir, след като минеш лицето със сребърна вода изплакваш ли го с вода или така си оставяш кожата? Ако може и да ми кажеш/покажеш африканския сапун що за чудо е, пропуснала съм го някъде из страниците  Peace

# 534
  • София
Не не я плакна, ползвам я като тоник.  Peace
http://www.iherb.com/Nubian-Heritage-African-Black-Soap-5-oz-Bar/11242?at=0 Ето го сапуна. Много ми харесва, мирише страхотно и не изсушава кожата. А и е доста голям.  Heart Eyes

Kод за отстъпка 5$ при първа поръчка от www.iherb.com   EVA120

# 535
Да попитам /особено презокеанските красавици/ някой да е ползвал или има отзиви за ХИБИТАН? От три месеца си правя експерименти със себе си...

# 536
Айде и аз да се изкажа по темата. Борих се с пъпките в продължение на много години. Пробвала съм горе долу всичко от изброеното тук без сребърната вода. От Зинерита много ми се изсушаваше кожата и се лющеше, също и от Акнеаут. От Амрита и Нормадерм, Авен и т.н. медицински козметики, не видях никакъв резултат. Също от промяната на храненето и пиенето на коприва. От чаеното дърво имаше известен ефект. Най-добре ми действаше един крем Бензакне, който отдавна вече вече е спрян, след това минах на Далацин-Т. Правили са ми в аптека и съм си правила собственоръчно лосион от салицилов спирт с разтворени капсули Хлорнитромицин вътре.  С Далацин-Т или лосиона последван от крем съдържащ ретинол кожата ми беше перфектна. За съжаление в момента в който спирах, всичко се връщаше с пълна сила. Както и да е, в продължение на години си се мажех с антибиотиците и се успокоявах, че по-добре така, отколкото с пъпки.

И така докато не забременях - тогава трябваше да спра с антибиотиците, както и с кремове със съдържание на ретинол. Почнаха да ми излизат пъпка след пъпка, но в името на бебето реших да търпя. За съжаление, бременността ми завърши с мисед, но реших че антибиотиците и ретинола не са варианти вече. Започнах лечение с хомеопатия, забременях отново (и този път за щастие родих здраво и хубаво бебе) и почнах да използвам една хидратираща емулсия на Веледа - Ирис.  Не са ми излизали пъпки от месеци, а вече съм спряла антибиотиците от повече от 3 години. Почиствам си лицето с гел (различни съм използвала), после с розова вода и се мажа с хидратиращата емулсия на Веледа

С други думи, да повторя това което вече много кратно беше казано - обикновено има вътрешна причина за пъпките, която е различна и се повлиява от различни лечения. Антибиотиците са само временно решение и то не особено добро.  Само откриването на причината и лечението, съчетано с подходящата за кожата козметика водят до трайни резултати.

# 537
След дългогодишна борба с акнето,най-накрая с радост мога да заявя-СВЪРШИ СЕ Simple Smile
И аз като повечето с този проблем пробвах какви ли не мазила,антибиотици,билки и всевъзможни други неща,но помощ не намерих.Бях се отчаяла напълно,няма да обяснявам психологическите последици от такова заболяване, са още по-страшни от самото акне...И точно когато вече бях напълно рухнала психически и физически,едно малко и най-обикновено хапченце отново върна живота в мен-обикновени ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИ  newsm78 newsm78 newsm78 Още не мога да го повярвам но е факт-вече 5 месеца никаква пъпка не ми е никнала...И дано никога повече  Praynig Praynig Praynig   Та мисълта ми беше че за съжаление никой от дерматолозите не ми беше казал  дори и намекнал за това,а щяха да ми спестят куп белези от лицето. Но все пак съм благодарна за това че  се отървах от гадинките и искам да посъветвам и други като мен-пробвайте с противозачатъчни,преди всякакви други мазила и антибиотици.
А пред мен сега остава въпросът как да премахна ужасните и дълбоки белези от акнето ?? Thinking Thinking Thinking Ако някаой знае нещо по темата нека сподели.Предварително ви благодаря Hug

# 538
Аз ще ти кажа - с билков пилинг! Може и химичен, но билков е по-добре. Аз сега си направих втора процедура за тази зима и моите дупки са видимо по-малки. Аз поне виждам, че действа срещу петната и белезите и съм много доволна.

Относно пъпките и аз мисля да пробвам с хомеопатия, тъй като ми омръзна да ходя на дерматолог и той да ми изписва всички възможни медицински продукти  и те да нямат резултат. Даже съжалявам, че до сега не съм пробвала.

# 539
За мен отговаора е ТРИАКНЕАЛ има го в аптеките:)

Общи условия

Активация на акаунт