Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза!

• 74 146
  • 1 749
  •   1
Отговори
# 480

Ми - интуиция.

ПП Аз пък пих колкото трябва.

# 481
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
не съм чела темата, хващам се за Сладуранката ... Чрез нано- технологии вероятно могат да го направят ...

# 482
Е, понякога, собствените ти усилия довеждат до резултат, който уж е подсказан от интуицията. Т.е. става въпрос за целенасочени действия от твоя страна, които са причината за "сбъдването", а не, защото то предварително е предначертано. Не знам дали добре го обясних.  Crazy Това, разбира се, изключва познаването на числата от тотото.

Ето ги моите числа за утрешния тираж (заложете на всяко едно от останалите  Joy):
1, 6, 23, 45, 47, 49

# 483

бе още злато никой не е могъл да произведе с ядрен синтез и разпад Wink

Не вярваш ли в историята за Никола Фламел?

ПП Неговата история е за философския камък, постигнат от него (според разказите и  легендите за Фламел) едва ли чрез ядрен синтез, но... Поне историите са много увлекателни.

не съм я чувала. аз имах предвид, че днес с ядрен разпад не се добива злато - това, към което са се стремили /ужким/ алхимиците

под философския камък се има предвид субстанция, която превръща нескъпоценните метали в скъпоценни и дарява безсмъртие.
Но не е задължително да се тълкува във буквалем смисъл. 
фило-софия - Философия, от старогръцки, означава "любов, стремеж към мъдростта"

Всъщност Истинската Алхимия касае главно... вътрешните трансформации, щото и в човека има метали, а някои метали са свързани с някои степени на съзнание и с ...някои планети   bouquet

# 484
...Не вярваш ли в историята за Никола Фламел?...

не съм я чувала...

Нито от "Хари Потър"?
Нито от "Двери на Православието"?

Тогава ти предлагам това (може да четеш до половината, във втората половина инфото се повтаря):

http://aldarion.dir.bg/_wm/library/item.php?did=4261&df=8&dflid=3

Лично от Фламел:
"...Първия път, когато успях да осъществя трансмутацията, аз употребих 230 грама меркурий (живак), които трансформирах в много фино сребро, по – чисто от онова, което миньорите добиват в сребърните мини. Това се случи в понеделник, 17.01.1382 г., в присъствието на моята съпруга.”
Три месеца по–късно Никола Фламел успял да трансформира, за първи път, някакъв метал в чисто злато...

Как го направил? Естествено, че след като прочел онази книга - позлатена, много, много стара, голяма, само срещу два флорина - нито хартиена, нито пергаментова, а от съвсем тънка дървесна кора. Корицата била от бакър, била изящна и гравирана и нищо в нея не било ясно за никой непросветен...

ПП Прилагам и "2 в 1":
"Хари Потър" в "Двери на Православието".
Според мен е невъзможно да се прочете толкова дълъг текст за един ден - освен, ако не си някой, който е успял да прочете от край до край всички части на "Има ли Господ и вярвате ли в него?" (Николас Фламел се споменава в началото, което улеснява задачата, поне по повод нашата тема  Simple Smile)

http://www.dveri.bg/content/view/3584/135/

# 485
Така, моите гости си отидоха и вече мога да се съсредоточа върху отговорите ви.

Не ми се търси точно сега, но е нещо в смисъл - да виждаш нещата без да мислиш (да разсъждаваш логически) за тях.
Дали все пак интуицията не е някакъв вид неволеви мисловен процес? Пак логичен.
Понякога, с течение на времето, ние придобиваме опитност, която си става нещо като условният рефлекс.
Създава се ситуация и сивото вещество се активира, до момента, в който се стига до най-вероятното разрешение. М?

Остави ги съзнанието и вътрешния глас да си викат, и който надвика другия - той ще да е прав, тъй да знаЙш. Mr. Green
При мен, ако въобще има интуиция, тя има много тихо и нежно гласче. Не ми крещи, по-скоро аз често и запушвам устата, защото така ми отърва Mr. Green

Последна редакция: чт, 04 окт 2007, 01:13 от Silvy A

# 486

Цитат
Дали все пак интуицията не е някакъв вид неволеви мисловен процес? Пак логичен.
Понякога, с течение на времето, ние придобиваме опитност, която си става нещо като условният рефлекс.

не, по-скоро е докосване на Висшето...
Ин-Тао - Бог отвътре

Цитат
При мен, ако въобще има интуиция, тя има много тихо и нежно гласче. Не ми крещи, по-скоро аз често и запушвам устата, защото така ми отърва  Mr. Green

ааа, така не бива
  Simple Smile

# 487
не, по-скоро е докосване на Висшето...
възможно е  Thinking

# 488
Цитат
Лично от Фламел:
"...Първия път, когато успях да осъществя трансмутацията, аз употребих 230 грама меркурий (живак), които трансформирах в много фино сребро, по – чисто от онова, което миньорите добиват в сребърните мини. Това се случи в понеделник, 17.01.1382 г., в присъствието на моята съпруга.”
Три месеца по–късно Никола Фламел успял да трансформира, за първи път, някакъв метал в чисто злато...

когато има вътрешна трансформация, е възможна и външна (тогава май няма нужда от свръхзабогатяване чрез свръхдобив на злато)

# 489

...когато има вътрешна трансформация, е възможна и външна...

Виж, сребърният тетрахлораурат се получава чрез много бавно загряване.
Изцяло външно.

ПП Сребърният тетрахлораурат се използва и днес за позлатяване на предмети.

# 490
... Дали все пак интуицията не е някакъв вид неволеви мисловен процес? Пак логичен...

Вече не си спомням кой го доказа наскоро това.
Мернах публикации.
Може да потърся...

# 491
... Дали все пак интуицията не е някакъв вид неволеви мисловен процес? Пак логичен...

Shocked
Значи все пак има лек полъх на интуиция и при мен  Simple Smile

# 492

Shocked
Значи все пак има лек полъх на интуиция и при мен  Simple Smile

Не било скоро.

В интуицията няма мистика. Тя е просто хипернаблюдателност с бърз анализ и възприемане на незабележимите за останалите вълни и колебания; най-добре развита е при хората на изкуството...

Разказвало го навремето Zdrave.bg, но отпратката ми за същото е от другаде:
http://netinfo.bg/?tid=40&oid=875332

ПП То тия "доказателства" са като доказателствата на Рени за "дежа вю"-то, сигурно ще ги отрекат както отрекоха, че слънцето помагало за синтеза на витамин Д в тялото (това за витаминчето вече със сигурност го четох скоро Simple Smile)

Последна редакция: чт, 04 окт 2007, 01:47 от Холограма

# 493
"1. Незабележима вътрешна преработка на информацията.

Човекът я получава от подсъзнанието като готов резултат."

Предвид на това, че нямаме доказателства за произхода на съзнанието, въпросът за наличието на интуицията си стои отворен.

Последна редакция: чт, 04 окт 2007, 02:04 от Silvy A

# 494
"1. Незабележима вътрешна преработка на информацията.

Човекът я получава от подсъзнанието като готов резултат."

Предвид на това, че нямаме доказателства за произхода на съзнанието...

Съзнанието е животът на човека в образи, които пък са отражение на всичко извън него, заедно с него самия.
Въпросът е в конкретния механизъм на съхранение и свързване на тези образи.

Можеш ли за малко да си представиш, че никога не си виждала, чувала, усещала каквото и да е от нещата около теб?
Можеш ли?
Тогава не би могла да знаеш, че живееш.

(Можеш да живееш и без образите, отразяващи този процес, но това значи, че ще живееш без съзнание)

ПП Знаеш ли какво ми нашепва моята интуиция по въпроса дали ти се спи?

Общи условия

Активация на акаунт