Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза!

• 74 148
  • 1 749
  •   1
Отговори
# 495
ПП Знаеш ли какво ми нашепва моята интуиция по въпроса дали ти се спи?
какво?

# 496

Еее...
Използвай интуицията си.

Силви, лека нощ! Wink

# 497

Еее...
Използвай интуицията си.

Силви, лека нощ! Wink
Лека нощ! Simple Smile

# 498
... Дали все пак интуицията не е някакъв вид неволеви мисловен процес? Пак логичен...

Вече не си спомням кой го доказа наскоро това.
Мернах публикации.
Може да потърся...

не може с неволево логически мислене да знаеш това за което нямаш... ама никава базова информация!
Основата е в духовната същност на човека Praynig

# 499
"1. Незабележима вътрешна преработка на информацията.

Човекът я получава от подсъзнанието като готов резултат."

Предвид на това, че нямаме доказателства за произхода на съзнанието, въпросът за наличието на интуицията си стои отворен.

интересно що хората се опитват да измислят някакви чудно-логични теории, само и само да не става дума за Духа и душата  ooooh!

# 500
интересно що хората се опитват да измислят някакви чудно-логични теории, само и само да не става дума за Духа и душата  ooooh!
Щото хората търсят рационално обяснение, от стъпалото на собственото си познание. Освен това не всички вярват в съществуването на душата и духът.

# 501
По моя болен въпрос за интуицията:
Дотук от споменатите неща най-достоверно ми изглежда това за "незабележимата обработка на информация" и "хипернаблюдателност и бърз анализ".
Поне при мен мисля, че е това.
Което обяснява защо не печеля от тотото - явно нямам задълбочен поглед върху него  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 502
Поне при мен мисля, че е това.
А телепатия наблюдава ли се при теб?
Защото в горната статия, тя се разглежда като част от интуитивните способности.

# 503
Мислех си, че имам някакви наченки. От сорта стоим в две различни стаи и аз внушавам на мъжа ми - влез в стаята, влез в стаята. И той точно тогава влиза. Или очаквам от него да каже точно определено нещо и той го казва. Както и това, че знам за какво мисли в определен момент.
Това е обаче защото го познавам ужасно добре от години.
Така че - телепатия - нц, няма при мен.

# 504
Мислех си, че имам някакви наченки. От сорта стоим в две различни стаи и аз внушавам на мъжа ми - влез в стаята, влез в стаята. И той точно тогава влиза. Или очаквам от него да каже точно определено нещо и той го казва. Както и това, че знам за какво мисли в определен момент.
Това е обаче защото го познавам ужасно добре от години.
Така че - телепатия - нц, няма при мен.
Ти мацка си много ценна - не му говориш чрез телепатия а направо си го командваш! Изглеждаше ли зомбиран? Поела си изцяло контрола върху мозъка му - това нямам идея и как се нарича, но много ми допада и искам да взимам уроци при теб. Кажи някаква ориентнировъчна цена  Simple Smile

Научните и нетолкова научни източници описват телепатията, обаче физически ми и е интересн феномена телекинеза (или телекенеза се пише?).
Може би ти си на път да откриеш точно това - само дето трябва да одушавиш някой предмет като мъжа ти и после да го командориш и разкарваш от стая в стая.
Обаче нъцки - нали точно това е тънканата - одушавяване - нали имало одушавен и неодушавен предмет - сиреч със сиви клетки и без сиви клетки.
Или пък говориш с духове и ги караш те вземат дадена химикалка и да ти я сложат на бюрото... Tired

Този път определено не съм пила, ама май беше по-добре да съм.

# 505
Страшна си! Joy Joy Joy
Само че за да изкоментирам втората част на поста ти ще са ми нужни поне две питиета. Малко ми е рано обаче, айде да е поне след три следобед Peace

# 506

Тука всеки втори ще ти каже: "Не, бе, душата, грешиш".
Или: "Ама, душко, откъде това впечатление"...

Как така хората не искали да става дума за Духа и душата.
Просто не всички знаят как да ги формулират, дори да си имат собствено разбиране за тях.
В темичката ни вече имаше близка да моето разбиране формулировка.
Не ми се търси да го цитирам, със свои думи ще ти го споделя.
Нали знаеш как се пали бензинова косачка или моторна лодка с въженце (не бъркай със старите фиатчета)?
Така е с духа - първоначалния тласък, искрата, животът от живот, който се предава така, поддържайки точно това електричество, което напрактика e основата на самия живот.

Душта пък е животът ти като информация за процеса на съществуването ти и произтичащото от този факт. Душата е психиката ти, съзнанието, отпечатъкът, отражението, промяната, която ти като система (биологична, енергийна, материална и каквато се сетиш там), оставяш върху друга система (да задълбавам навътре и тук).

Гледам за Третото не питаш -  за тялото, т.е. материалната среда на тия другите два компонента.

ПП Измисляха ми се още "чудно-логични теории", но под носа ми има едно пълно гърне. Отивам да го изхвърля, че... така да се каже... ми е прекалено материално...  Simple Smile
(нали сме в родителски форум все пак)

# 507
Само че за да изкоментирам втората част на поста ти ще са ми нужни поне две питиета.
Joy

Така е с духа - първоначалния тласък, искрата, животът от живот, който се предава така, поддържайки точно това електричество, което напрактика e основата на самия живот.

Душта пък е животът ти като информация за процеса на съществуването ти и произтичащото от този факт. Душата е психиката ти, съзнанието, отпечатъкът, отражението, промяната, която ти като система (биологична, енергийна, материална и каквато се сетиш там), оставяш върху друга система (да задълбавам навътре и тук).

Звучи много истинско!
Ама ти си и поет!

# 508
... Нали знаеш как се пали бензинова косачка...

Ако знаеш какви сонети мога да ти сътворя за липсващия бендикс на първите полски фиатчета...

# 509
И представа си нямам.
Явно имаш талант. Хайде, покажи ни.   Joy

(какво е бендикс  Embarassed )

Общи условия

Активация на акаунт