ИСПАНИЯ- Barajas nuevas sobre cuentas viejas или отново"Ние и преживяванията ни"

• 25 435
  • 285
  •   1
Отговори
# 270
  • En un lugar de La Mancha...

[/quote]

Последна редакция: пт, 07 сеп 2007, 20:27 от saby

# 271
  • някъде под слънцето...
Анет не се притеснявай, вси4ко 6те бъде ок
На мен в 36 седмица ре6иха да ми провокират раждането , за6тото видели 4е бебка има киста на яй4ника... едвам из4акаха да запо4на 37 седмица и ме приеха в болницата след 36 4аса на системи за ускорявне процеса на разкритие  и за предизвикване на контракции.Упях а да  докарм до 2 сантиметра и ми направиха цезареа за6тото ве4е ми бяха спукали водите и допустимото време изти4а6е...
Мойто си бе6е карък, за6тото се епидурала се бе6е измъкнал и ансестезиолозите не знаеха, колко то4но упойка да ми слложат. По време на операцията  усе6тах вси4ко макар и с тъпа болка. Доколкото знам цезареите се правят само с упойка от кръста надолу.
С кърмта нямах проблем.Вики я извадиха в 20.18 и на сутринта  закуси с коластра а за следва6тия ден ве4е има6е мляко. Laughing
Моето възстановяване не може да бъде критерий, за6тото аз имам сериозен проблем с хирурги4ните интервенции, винаги ми се полу4ават усложнения.
Имам познати, които бяха , като нови за две седмициНе се и съмнявам 4е и при теб 6те е така..
 Днес говорих с  мой приятел, който работи в регистро сивил, в Алкобендас каза ми 4е от август са приели нов закон  и ве4е не изискват сертификадо за легален престой .Те сами си го проверявали....   
gery_to занимавам се с кредитни карти.Политика на банката е да приема солиситуди предимно от испанци от 4ужденците в профила ми влизат само комунидад еуропеа (преди попълненията от 2002 година )

Последна редакция: сб, 08 сеп 2007, 00:04 от sl

# 272
Саби това което знам за цените за 1 месец за детска градина (частна) варират тук от около 350- 400 евро с включени закуска и обяд, зависи от часовете естествено, но това са приблизителни цифри все пак. newsm78 Money  #Crazy

# 273
  • ES
Че то за тези цени няма ли да си наемеш жена да ти го гледа в къщи? Или социалния микроклимат е важен?

# 274
здравейте на всички,
за пореден път, от всичко прочетено тук, ми се затвърждава мнението че във всяка област нещата са много различни.
 направо останах без думи когато прочетох какви са цените на учебниците при вас. Моята принцеса ще е втора година в escuela infantil и не сме плащали такива суми. Първата година трябваше да внесем по сметка на училището 45 евро за учебници и материали и 12 от тях са по желание за асоциацията на родителите, за тържествата които се организират. Вчера ходих и питах и ми казаха че тази година ще е по същия начин.
А за градините цените са доста високи. В нашето селце няма държавна градина и Ния ходи в частна. По голяма част от родителите казват че е скапа, но на мен ми се вижда нормално. Ние през лятото за 12 часа от понеделник до петък с включен обяд и вечера плащаме 240 евро, а само за следобяд от 2 до 8 с храната са около 200. Но най хубавото е че е съобразена с работното време тук.

# 275
Здравейте момичета, какво да кажа всеки си решава сам дали да даде детето си на градина или да си го гледа поне докато навърши 3 години, за мен наистина е скъпо  Money #Crazy и не си заслужава, но все пак зависи какво работиш, колко часа, и за какви пари и дали си заслужава да дадеш тези пари за градина, това е личен избор.

# 276
  • La casa de Mickey Mouse
мерси за подкрепата и за успокояваЩите думи моми4ета
mimky малко ме поуспокои тази статия
за градините не са ми оЩе под въпрос, но знам 4е искам малкото да ходи на градина (много ЩЕ съм по спокойна отколкото да ми го гледа непозната жена), в градината се у4ат на ред, има си режим, свиква с дурги деца, абе с две думи средата е много важна
тук тази която съм си харесала е 4астна (мисля 4е нямаме държавна) 300? е от 7.30 до 20.30 от понеделник до петък, ако искаш след допълнително заплаЩане можеш да го оставяш събота цял ден или до обяд, както и ако ти се налага в петък ве4ер може да спи там (мисля 4е е перфектно, на няколко познати децата ходят там и са супер доволни, а децата много спокойни)
искам и аз да си го гледам колкото може по дълго, но няма как, а баби да го гледат не искам, за няколко дена да, но за постоянно не става (предимно заради възпитанието), така 4е аз си го знам от сега градина, колкото и да ми е мъ4но и криво
абе моми4ета я кажете как е при вас
аз преди около месец си смених ресиденцията със сертификадо (беше ми изтекла ули миналата година, писмото за подновяване го имам от декември), това което ми искаха беше ресиденцията, паспорта и емпадронамиенто (заЩото идвам с адрес валенсия и имам смяна на адрес), ниЩо друго, ни снимки, ни отпе4атъци, ни такси, ни писма, ни дяволи и ми го дадоха на момента
приятелката ми преди 2 седмици е подала във валенсия искали и снимки, писмото такси (вси4ките от близо 80?) и незнам си оЩе какви документи, слагала пак отпе4атък и след 40 дни Ще си полу4и документа (сартификадо) който е само за 2години, а моя е безсро4ен
ниЩо не разбирам

# 277
  • някъде под слънцето...
Анет,
в Мадрид тези които подновяват изтекла резиденсия полу4ават сертификадото в момента на представяне на документите и е безсро4но.Тези които вадят документи за престой  за първи път, пла6тат такси, представят снимки и дават отпе4атъци.Не зная дали сертификадото им има краен срок, но може да е не6то свързано със забраната за работа по куента аехена.Сертификадото на дъ6теря ми съ6то е без право на пабота по куента ахена, но е безсро4но, за6тото тя сменя6е втора тархета.До тази година при всяка смана на тархетата (дори за дубликат на открадната) са искали такси, снимки и нови отпе4атъци, съ6тото важе6е и за тези на бебета и деца.

# 278
  • някъде под слънцето...
Че то за тези цени няма ли да си наемеш жена да ти го гледа в къщи? Или социалния микроклимат е важен?
В Мадрид няма кой да се навие да гледа малко дете от понеделник до петък от 7.30 до 20 4аса за 400 евро на месец.
Моя позната има6е бебе и извика майка си, Направиха не6то като българска детска градина у тях.Няколко българки си оставяха децата и им излиза6е много по малко отколкото таксите за 4астна.
Моите родители съ6то са тук.Не работят, но предпо4итах малката да е на градина.Преди да дойдат бяхме на 4астна 350 на месец и 120 матрикула всяка година(петък до събота от 8 до 20) имаха английски, плуване и спортни танци(макар 4е на възрастот 5 месеца до 2 години ми е малко странно да имат такива занимания), но в края на всяка година павеха открити уроци където децата демонстрираха нау4ното.(което се из4ерпва6е с цапане в басейна, въртене в кръг в такта на музиката и като ги питат  къде е моркова или ябълката на английски да ги показват)
Последната година ми дадоха място в държавна, без басейн,  таксата бе6е 150 от понеделник до петък от 9 до 4 и се по4ива всяко пуенте, коледна великденска и лятнаваканция,което не е зле ако и ти има6 15 дни отпуска по коледа една семца по семана санта и два месеца през лятото.За съжаление моята е 30 дни...
 в 4астната по4иваха събота и неделя  национални и локални празници.ваканциите бяха по желание, ако няма кой да ти го гледа го води6 на гуарде
В 4астаната комедора покрива6е закуска мериенда, обяд, мериенда и ве4еря.
в държавната само мериенда  и  обяд
Ли4но аз предпо4етох малката да ходи на градина, има не6та, които няма как да се направят в къ6ти... а и моите родители са на възраст и ако ги оставя цял ден на саме с нея ги прави луди.

Последна редакция: сб, 08 сеп 2007, 17:42 от sl

# 279
Здравейте моми4ета,да се появя и аз за малко  Hug ,4ета ви но все не намирам време да пиша  Embarassed .
ANETT,също раждах със секцио и имах много кърма,лошоте беше 4е малата не искаше да су4е от мен и веднага запо4нах със помпата още в болницат,и добре 4е я имах защото на втория ден гърдите ми се вкамениха и за малко да стане белята,със нея се оправих и отпуших каналите.Не съм много запозната но според мен кармата зависи пове4е от психи4ното състояние отколкото от на4ина на раждане.Така4е само спокойно и вси4ко ще бъде наред  Wink
Хулиган4е много е пораснала твойта принцеса,голяма сладурана е,а как сте със слушането,Карина е непоправима,вси4ко знае и разбира и такива доводи вади когато нещо не и изнася 4е се 4удя как да и отговарям,направо може да ме продаде  #Crazy .Добре дошли на вси4ки нови мам4ета   bouquet
Пожелавам на вси4ки весели по4ивни дни

# 280
Много си права,Dun4e! PeaceИ аз смятам,4е кърменето се влияе много,много от психи4ното състояние.По себе си съдя.Аз толкова глупаво се поддадох на от4аяние заради това,4е кърмата ми бе6е малко и беб4о не се наяжда,4е след два месеца рев по тази при4ина кърмата спря съвсем.Тъй,4е мила Anett, не се поддавай на подобни тъжни и депресивни състояния,за6тото кърменето е толкова хубаво не6то!Само като си гу6не6 малкото 4ове4е и ти гарантирам,4е и болките при сукането няма да усе6та6 така,както си 4увала,4е са. Simple Smile

# 281
  • ES
Здравейте,

за кърменето съм изказвала много пъти мнението си и съм ЗА с две ръце за него. Мисля, че в по-предна тема Хулиганчето беше изброила и предимствата му. Моят съвет е, направете всичко възможно да кърмите. Имаше една мама от отчетната тема, кърмеше само с едната гърда, преодоля запушване и още кърми. Във форума има море от информация и споделен опит и благодаря на него кърмя и до сега.

А за гуардериите и аз съм за ходенето на детето, но преди годинката...е много рано, меко казано. Ами то на 4-5 месеца не може да си държи главичката изправена, да не говорим колко слаба е имунната му система. Но всяка майка прави избора си дали да кърми детето си, дали да го даде на гуардерия от рано и всяка го прави за доброто на детето си. Всеки различно чувства нещата.
Лека вечер

# 282
Анет и двете ме дечица са родени чрез секцио , на втория ден след операцията вече ставах от леглото и ходих сама до тоалетната а до тогава бях със катетар, на третия ден и двата като ми дадоха бебето и като сложих бебето на гърдата и то засмука зърното и кърмата  в този момент слизаше дори усещах едно леко парене в гърдите . Но гери е права за помпата .А една позната и дадоха след 10 дена бебето и пак успя да го закърми. Но найстина най важно е да си спокойна ,утре в колко часа е секциото ти . Аз имам цялата оперция заснета на клипче и постоянно си го гледам , как вадят малкото човече и си поплаквам от радост като си гледам ,клипчето го прави нашият тати и не му прилоша въобще ако може да се присъства на твоето секцио направете си снимки защото после се гледат с такова умиление и радост .
Аз лично искам да си ги гледам дечицата защото толкова бързо растът и са толкова интересни като мънички и искам да се насладя на всеки миг поне да две годинки , но ако се наложи поради финансови причини ще ги дам и порано няма на къде, сега бебето постоянно го целувам и го мачкам много му се радвам
Мойте госпожици са болнички прес почивните дни не мога да намеря нито един лекар , градските поликлиники са заключени  smile3515 , а като им звънна по телефона или не ми вдигат или ме отхвърлят  #2gunfire, направо съм бясна дано до пенеделник не се влошат.

# 283
Минавам само да ви кажа Здрасти  wavey.Много сте писали,а не съм имала време да ви 4ета нито откак си доидохме преди 3 дни,оЩе по малко в Бг.Изкарахме си много хубаво,но беШе кратко  Cry.
Криси си изкара най добре,порасна толкова много и нау4и страШно много нови думи4ки.На лелите си "лелъо",на вуй4овците "вуй4о",а бабите и дядовците най бързо ги нау4и.
Сега оба4е е с Т.Вдигна я оЩе по време на полета.Борим се с какви ли не средства,ама не успявам да я смакна за дълго време.Изписаха и Апиретал,естествено ,и Далси,ама като видях,4е файда няма запо4нах с бг Панадол.Като 4ели най добри резултати дава.Ако знаете някоя изпитана бабина рецепта казвайте  Praynig.
Ще седна да ви из4ета за какво сте писали по късно.Поздрави от мен   bouquet

# 284
  • La casa de Mickey Mouse
и аз така се надявам 4е Ще успея да се успокоя заради малкото 4ове4е и Ще си го кърмя (имам такова желание и нетърпение ве4е да си е при мен)
секциото ми е на 01.10 незнам в колко 4аса то4но мисля 4е ЩЕ е сутринта, но преди това имам хиляди прегледи така 4е Ще ми кажат
sl  това за документие го знам, но слу4ая който описах е иденти4ен като моя моми4ето подновява ресиденция с пермисо де трабахо не е нито първа ресиденция нито е придобита след влизането ни в ЕС, а и сме в една комунидад, само разли4ни градове, може ли такива разли4ия да има 4ак се 4удя
няма никъква оправия в тая държава (уж се смятат за европейци, прили4ат на третия свят)
има един безлихвен кредит сега (без комисионес и интересес) за бебе, като трябва да се подадът документите след раждането на беб4о, но като документи искат номина, е как да стане като след раждане вси4ки сме в май4ински и нямаме номини?????
уф писна ми от неуредиците им  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт