Имам аз една мечта-чак ОКТОМВРИ да родя!

• 16 585
  • 283
  •   1
Отговори
# 225
Много съм разсеяна напоследък,чак ме е срам Embarassedзабравих да се похваля-ВЛЯЗОХ В ОСМИЯ МЕСЕЦ,чак сега се давам сметка колко малко остава #Crazy

# 226
Здравейте отново на всички. )))

Благодаря отново за пожеланията, много сте мили. )))

За помпите, проверих вече в продавалника, намерих 2чакам отговор. Но ако не стане до 1-2дни направо ще взема нова, нямам време, а и ръце не ми останаха. )))
Така че съветът ми е, не купувайте още помпа, оставете го за времето, когато родите. Винаги може да пратите родител или мъжът ви да ви вземе една помпа. А и при мен кърмата ми слезе на третият ден при положение, че съм със секцио. Нямаше никакъв проблем. Е, ползвах помпата, защото вече имах, а и хубавото е че веднага дадоха на бебето от моята кърма и спряха изкуственото мляко.
Ще видим когато се прибере в къщи как ще се научи да суче, но се надявам да не е толкова трудно. Ама ще се научи, къде ще ходи. ))))

Да ви кажа от сега, не е лесно. ))) Хем че Калина още не е при мен, но си е голямо тичане.
Спи ми се, особено след обед и гледам да лягам за 2-3часа, че после пак следва цедене на кърма, тичане до болницата и така. ))))
Та, подготвяйте се и гледайте сега да почивате повече. ))))
Не се ядосвайте за глупости, че после си има още един куп тревоги дори и всичко да е наред. ))

# 227
  • София
Mirama, браво че не се отказваш от кърменето. Цеденето е ужасно, напълно те разбирам, изпитала съм го на собствен гръб. Дано малката Калина да се прибере по-бързо в къщи и да няма проблеми със сученето. От все сърце ти го пожелавам. Междудругото как я хранят в болницата, със шише ли?
Рали, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН   ura  ura  Party Time Tada
Много зраве, щастие и едно сладко и послушно бебе!

Рали, изобщо не се сърдя, че си питала Щерева, как ти хрумна. Бъди сигурна, че аз щях да направя същото. Между другото мерси, че писа кога е отпуска, че аз забравих да я питам. Мислех да ходя този четвъртък, но ако всичко е наред в този случай ще отида другия вторник.

Момичета, вие цяло посрещане ми направихте. Мерси на всички.
   bouquet

# 228
Танини, със шише я хранят и с биберон, нямаше проблем още от първият път когато започнаха, което е чудесно. Някой бебета по-късно си развиват сукателният рефлекс.

Някой ме беше попитал за кръвната група.
Аз съм с В+, бебето е с АВ+. Но днес ми взимаха кръв за потвърждаване на кръвната група - така казаха, но така и не обясниха какво точно означава това.

# 229
Здравейте, мамчета!  Hug newsm68
Преди малко се прибрах от една дъъълга следобедна разходка, че днес при нас времето беше чудно - прохладно и влизам да ви видя, че цял ден сайта нещо не ме пускаше.  newsm78
 baloni  Честит рожден ден, rally!  bdbaloni baloni Много любов, здраве и красиви мигове да спохождат бъдещото ви голяяяямо семейство!
Танини, добре завърнала се при нас!  welcome Вече много те мислихме къде се изгуби, но хубавото е че с малките човечета сте добре!  Сега остава и Галини да се включи и да ни каже, че и при тях всичко е наред и че растат!  Peace 
_venera, верно, че само лежането не е от най-приятните занимания, но щом се налага. И как така няма да устискаш до октомври.  Naughty От тук нататъка всички сме само за октомври!!!  Hug  smile3521
Mirama, ти и Светлето сте нашите мами героини. Поздравления за послушната сладурана, която вече си наддава. Успех с кърмата и дано с нея още по-бързо да укрепнете.  Peace  Btw оказа се че и аз съм В+.
Момичета, няма ли някой пресни новини от Светлето? Как ли са двамата с малкия Томас?  newsm78 Дано и той да расте и да наддава вече по-бързо.  Praynig Praynig Praynig   
galentinass, честити ти нов учебник и програма.  thumbsup Твоят мецунчо нищо чудно да ти изрецитира и ГПК като се роди с тези бързи темпове на обучение и с този материал!!!  smile3529 perko А и с този натоварен график предполагам, че няма да ти остава време за бодърстване в малките часове!  Naughty  1countingsheep 
Наде, бързо оздравяване на твоята красавица. Май това лято много хора се оплакаха, че грипа не ги е подминал.  newsm78 Но и ти се пази, че не остана!  thumbsup
Аз се надявам утре да успея да се уговоря с моят доки за преглед, че вече нямам тъпение да видя малката шушулка колко е пораснала.
Забелязвам, че и при нас хълцането ни е основно занимание и то през целия ден. Понякога мъндата хълца с минути, което и мен ме озадачава, но явно е нормално. Нали така си тренират дробчетата. 
Аз ви пожелавам прохладна вечер и сладки сънища на всички!  cold smile3524  Hug

Последна редакция: пн, 27 авг 2007, 23:25 от mamma mia

# 230
Момичета, привет!!!

Честит рожден ден, Рали!!! Здраве, щастие, късмет и най-прекрасното бебче!!!

Наде, бързо оздравяване на Вики!!!

Да питам кой освен мен, ще ходи на лекцията утре?

Да ви се похваля с новата покупка за бебчо!!!

Снимката е с телефон, затова не е идеална, но много исках да ви ги покажа!!

# 231
Здравейте момичета Simple Smile
аз от днес съм в болнични и съм много радостна Simple Smile
rally чеsтита годишнина , много здраве, късмет , любов и леко раждане и на есен най-прекрасния подарък Simple Smile

# 232
  • София
Мирама, не знам как да го напиша, ама това че я хранят със шише не мисля, че е чудесно. Аз първия път родих нормално, но имах големи проблеми с кърмата, нормализира се чак към 10-я ден, дотогава изведнъж изтече набързо и после нищо. Проблемът беше че когато вече всичко беше наред Сани не искаше да суче, вече беше свикнала със шишето, допълнително направих грешката, че й давах много вода (така ми казаха, иначе щяла да се обезводни, беше като сега 36 градуса). Педиатърката не вярваше, но като я видя още на 5-я ден и каза, че за нея това е отбито бебе. Посъветва ме да я държа гладна и да я слагам да суче, но тя не искаше, а и на мен ми се свиваше сърцето, като знаех, че плаче от глад (което беше и още една грешка, че не я послушах). Така се цедих 2 месеца, като почти всяка седмица ходих да ми бият окситоцин, защото правих бучки, които не се махаха с нищо. Накрая направих и мастит, беше кошмарно с 40 градуса температура и адски болки хиляди пъти по-ужасно от раждането. Ревах ту защото исках да всичко това да свърши, ту защото ми спираха кърмата. Бяха кошмарни два месеца.
Не искам да ме разбереш погрешно, но аз много трудно приех спирането на кърмата и грешките, които допуснах. Сега постоянно сънувам, че съм родила и кърмя. На една моя позната в твоето положение и точно поради тази причина й хранеха бебето със спринцовка или лъжичка, зависи как й беше удобно на сестрата (затова те попитах как я хранят). После нямаше проблем със сученето. Освен това Калина е много мъничка, а както вероятно знаеш сукането изисква повече усилия. Искрено се надявам се да не изпаднеш в моето положение, има и деца, които после нямат проблеми със сучето.
Каквото й да решиш УСПЕХ.
Надявам се да не ме разбереш погрешно.
 Hug

# 233

Танини, не те разбирам погрешно, не се притеснявай. )))
Не казвам, че е чудесно това, че я хранят с шише и биберон, а че поне и дават от моята кърма.
А в случая, докато е в кувиоз няма друг начин, по който да я хранят. Докато не дойде момента, в който ще може да се вади от кувиоза, за да я кърмя няма как да стане по друг начин.
Естествено е, че ще трябва да се учи да суче, но няма как, надявам се всичко да мине добре. )

# 234
Добро утро момичета!
Благодаря ви за милите пожелания за каката!Надявам се да е само вирус това и да не се оправдаят предположенията на докторите - евентуален апандисит! това което разбрах преди малко че има дечица с перитонит провокиран от тоя гаден вирус!И затова се застраховат и следят за всякакви симптоми!
Затова днеска не съм и на лекцийте на 9 месеца а си се гледаме в къщи!Абе тя само да се оправи друго просто не ме интересува!
Искам да попитам вече препатилите от тоя гаден вирус дали имаха температура и тъпа болка в корема?
valen_tina честита заслужена почивка!
Bulechka_TS благодаря ти много! Искам да те поздравя за сладките гащи на дребо! Много са хубави!
mamma mia то да ти кажа е трудно да се опазиш....пък даже и не се замислям много! как да се пазя кат днеска например нашия тати е дежурен 24 часа и няма на кой да разчитам освен на мен самата! само се притеснявам ако недай си боже се наложи тичане по спешни разни   newsm17 надявам се всичко да е ОК.
Еми това е момичета......разните неща без които за съжаление не може!
Желая ви слънчев и усмихнат ден и се пазете! Hug

# 235
  • The O.C.
Здравейте ,тумбаланки!Аз много отдавна не съм писала,но ви чета редовно.Много ремонти и други задачи ни се натрупаха,но надявам се вече да съм по-редовна.
 Честити бебчета на първите мами Светла и Мира,да са здравички и много послушни! newsm30
 Рали-честит рожден ден на патерица!Много усмивки и скоро едно  хубаво бебе!
 На нас вече твърдо ни казаха ,че ще си имаме момиче.Татито е много горд ,защото доктора му каза че ги прави каквито си иска. Flushed
На баткото не му хареса,той иска братче.
 И ние започнахме с покупките,но скоро няма да ви настигна.Всички дрехи за вашите бебчовци са много готини newsm10
 Наде дано по-скоро да мине всичко и да не апандисит .Стискам палци.
 На мен много ми тежи корема и бебата постоянно се върти.Казаха ни че е около 2600 ,и аз се притесних че докато излезе има още месец и нещо,как ще я раждам не знам.
 Това от мен за сега.Поздрави на всички момичета и честитки за всички празници който съм пропуснала да честитя!

# 236
Ех, от кога не съм ви казвала - Добро утро!  wavey  kaffeetrmker_2 Е, днес имам честта, защото съм ранобудна  bowuu, а не поспалива както през повечето време!  Embarassed
Наде, стискам силно палци да се оправи каката скоро, че това с усложненията си звучи направо притеснително.  Praynig Дано това, което са ти казали докторите, да е само са презстарохването им и не се стига да никакви спешни намеси.  Praynig  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed 
Bulechka_TS, честити ви нови дънки! Със здраве да си ги носи малкият ти мъж!  thumbsup
tanini, от това, което си описала като преживяване с кърменето на малката ме кара да се замисля, че и това, което следва, като се появат мъниците, е не по-малко важно и отговорно.  Thinking Като че ли все повече се замислям за това как действат тук в нашето АГ и дано да се преборя, ако имат порочна практика и държат бебетата далече от мамите с часове или не дай си Боже с дни.  ooooh!  Малко ме съмнява, но все пак знам ли по методиката от кой век си карат още при нас. Каквото и да е със сигурност ще си държа на своето пък да видим.  Crossing Arms
Спокоен ден от мен, мами и да си почивате повече, че аз вече по себе си започвам да съдя, че разходките не минават без някоя и друга спирка по пейките. Тумбаците си казват думата, но няма как!  lovekiss   

# 237
Хелоуууууууууууууу момичета!
Честит рожден ден на патерици Рали! И тримата мъже до теб /е, единия е още в теб де/ много да те радват и слушат  Hug
Девойки да ви критикувам сега. Много сте пасивни тези дни! К`во стана - не пишете! Влизам, проверявам,  .... ама няма никоййййййй. Вие май само в скайп се подвизавате. Дайте никове, че да се включа и аз  Blush

# 238
Ха здравейте за днес!

Добра, моя ник е boretov, ама те мацките наистина такава бърборилня са си спретнали, че темите съвсем опустяха Joy

Да ви кажа, аз днес като се качих на кантара и лошо ми стана 1, 200 кг за 1 седмица!!!!!!! Както не качвах нищо, от общо 6 кг наддадени, само за последните 2 консултацииса 3 кг #Crazy, дано при беба да са отишли Simple Smile

Дадоха ми обменната карта, списъка за болницата, доки каза, че след 30 - ти мога да раждам вече, ма аз нИщЪ Simple Smile искам на 4 10 и туй то, а и доки излиза в отпуск от 5 09 така че, дребата да си дебелее на топло и да си мирува Simple Smile)) Всичко в изследванията ми е прекрасно, хемоглобин 133, кръвно 70/115, няма отоци, абе пушка Simple Smile)) плацента 2-ра степен, но док каза, че е нормално. На 4 09 ще ходя за запис, който казаха, че не се поема от касата newsm78, що ли така?
В нашата болница искат много малко неща, освен личните вещи на мама трябва да си приготвя 2 нощници, което много ме нерви, защото аз такова нещо не понасям, мразя да давам пари на вятъра, ма ..........ней сеи нямало ампули - Метегрин - или нещо подобно, които се инжектират за  изхвърляне на плацентата при нужда. За бебо само пампи и влажни кърпи:), леле да ви се оплача тук ги повиват!!!!!! Хубавото е, че АГ отделението получи бая парички ( 2 поредни години "бебе на годината" се ражда тук Simple Smile) и са направили супер ремонт. Аз успях и да го разгледам днес  Peace Стаите са преустроени с 2 - 3 легла максимум, всяка стая със собствен санитарен възел и баня, телевизор, дограма, щори. Чисто, светло....
е персонала има още мнго да учи, но аз съм лично магаре:))))))))))) познават ме почти всички Simple Smile)) та се надявам всичко да е ок!

Обезболяващи не са ви давали 1-я път, защото то при 1-во раждане не се усеща, тя е съвсем лека болка. Засилва се с броя на бременностите и ражданията, защото матката вече многократно се е разтягала и и става все по-трудно да се събере Sad 

Рали, мила Честит Рожден Ден  Heart Eyes Щастие, здраве и любов ти желая!!! Да ти кажа 30-та годишнина ми беше един от най-хубавите етапи в живота до сега Simple Smile

Оставям ви сега, че пак роман написах Simple Smile

# 239
 smile3507
Я, да си дам отчета аз Laughing
Снощи цяла нощ не съм спала - буквално! Обаче успях да изкарам някой лееев   Money newsm44
Спряха ме от работа 10тина дни след като разбрах че съм бременна и то не само, че спрях да ходя на работа, ами трябваше да почна сама да се осигурявам и така заради бременността ми бюджета ни намаля с над 600лв  Shocked . Голям зор ви казвам Simple Smile
Та, защо ви го разправям това/ освен, за да се намирам на приказка де/
Мъж ми като се разкарва по корабите, от време на време му заръчват да им прави дискове с филми
Е, снощи вечерта му звъннаха и този път аз останах аз да ги направя
Сега съм сънена, но и удовлетворена.
След първата заплата и първия бакшиш, това са най-сладките пари, които съм изкарвала Money
А, познайте за какво ще ги изхарча Whistling

Общи условия

Активация на акаунт