Имам аз една мечта-чак ОКТОМВРИ да родя!

• 16 591
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
МИРАМА добре дошла отново при нас!   bouquet
Желая ти бързо възстановяване и по скоро малката принцеска да си доиде вкъщи при теб! Желая ви много щастие и безгрижно детство на Калина!
   Моля те когато се чувстваш по добре разкажи ни какво се случи...ако желаеш естествено,че всички бяхме потресени...щот ти нито се оплакваше от нещо и  изведнъжжж  #Crazy..

# 166
Здравей Мира! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Добре завърнала се!
Бързо възстановяване на теб и бебка да папка и да дебелучка, за да се гушкате скоро, скоро Hug

# 167
Здравей Мирама!!!!!!!!!!!!!!
Добре дошла отново  Hug Бебка Калина е много красива и миличка   bouquet Дълго я съзерцавахме и двамата с мъжа ми. Да ти е жива и здрава, бързо да си идва в къщи при теб и да се гушкате!

# 168
  • La casa de Mickey Mouse
мира добре завърнала се, сега остава бебка да надебелее бързо и да си я гушнеш в най скоро време
маграт чеснова едно такова събитие много повдига духа, а за кошарката аз си бях харесала една на грако, но то4но тази която исках не се внася в испания, въобЩе в европа
за мама аз съм твърдо за искам я до мен, все пак в 4ужбина е някък по разли4но,  Mpulle а проблема за гледането и възпитанието аз съм си го разрешила така, мама 4исти готви пере глади аз само с беб4о се занимавам и готово, помоЩта поне според мен е много важна, както мъжо Ще е по цял ден на работа, а аз Ще съм със секцио (а и да не бях) Ще ми дойде много добре
а дрешки аз много се радвам когато ми подарят неЩо, жеста ме трогва, дали Ще ми хареса и дали Ще го нося е друг въпрос, но някък си ме трогва жестта

# 169
Добре дошла Мирама,Стискаме още палци за малката Калина по скоро да се оправи и да си е при теб в къщи.

Маграт ма как няма да се сетя бе,ти човек за забравяне ли си. Grinningпък и тази количка я обсъждахме тука до скоро.Да ти кажа кошарка на Грако харесвах преди и още има някои модели които ми харесват.Но тези които ми харесват тука,имат си екстри разни и  са на цена дето мога да си взема и дървена кошара ,пак готина и още се двуомя,пък и един прител наш ,щеше да ни подарява такава сгъваема,ама още нищо.Та срам не срам аз мисля да го питам,ако няма да взима да си купя аз.Та количката ми и тя е на Грако,ама е друг модел,твоя повече ми харесва,по малка е  по лека,мойта много голяма и тежка,но нали ми е подарък кво да правя,още седи в кашона.

Джена не се ядосвай на хората ,те сега са с големи мераци,нали им  е първо внуче.Ти приемай,пък после нали знаеш ,или подаряваш или продаваш. Grinning

Момичета наистина Ирен не се включва и се оплакваше тия дни от болки нещо,дано всичко е наред с нея. Praynig
Ами туй сега от мен,аз нали бях и аз един караконджул снощи ,станах в 3 и легнах в 4,30 сутринта и сега се пръкнах в 8 .Ама нищо,таман довечера да ми се спи повече ,че да не ставам.Отивам да готвя,че вчера я карахме на хамбургери и вечерта на сандвичи,Стига толкоз.

# 170
Mирама, добре дошла мила!!!  bouquet Калина е прекрасна и съм сигурна, че скоро ще сте си заедно в къщи!!! Hug

# 171
Мирама добре дошла отново!  bouquet Калина скоро ще е в прегръдките ти здрава и силна.

# 172
Mirama добре дошла при нас! Много е сладка малката Калина - нека е жива и здрава и много радост да ви донесе в къщи!  Hug
Добре е че бързо се възстановява и скоро ще си е в къщи!
Давай още снимки на малката кукличка!

# 173
Добре дошла и от мен на Мирама Hug

Да нагушкаш малката Калина от нас, защото много и се радвахме всички - толкова е мъничка и изглежда съвършенна, истинска принцеса Hug Hug Heart Eyes

Mpulle  - не отказвай помощта на майка ти, все пак е по-добре да е там до теб, отколкото свекито или да си сама и да се чудиш как ще успееш, мъжете са си мъже и понякога им е детски акъла, та мама си е най от полза в напечени моменти Peace

# 174
Здравейте отново. ))))

Благодаря ви много за пожеланията на всички. ))))
Аз съм добре, Калина също. Там съм всеки ден от 12.30ч до 13.30ч има свиждане и дежурният лекар дава сведения.
Сега се борят с жълтеницата, бяха и пускали синя лампа днес и беше със специални очила на очите, за това не съм я снимала отново.
Иначе няма други проблеми освен това, че е мъничка. Всичко останало е наред. Доста е мъничка, но ще порастне. ))))
Вчера отвориха кувиоза, за да я пипна. ))) Днес лекарката каза, че ще остане там минимум 10дена, едва след това може да се помисли да се извади от кувиоза и да я кърмя.
Сега всяка сутрин и вечер ще нося кърма, вече увеличиха приема от 8мг на хранене, на 12мг. От днес ще започне да приема по 12мг на хранене.

А относно раждането - стана много бързо определено. )))
В 00.30ч започнаха да ми изтичат водите, първоначално си помислих, че съм се напишкала в леглото, защото си лежах и гледах телевизия. И изведнъж се усещам мокра. Станах и веднага отидох до тоалетната и след като прекарах там 15мин. )))) мислейки си първоначално че пишкам през 2-3мин се осъзнах, че това са ми водите. ))) обадих се на лекарката и тя каза да заминавам в болницата.
Натоварихме се с майка ми и баща ми на колата и веднага в болницата. Там една сестра малко мрънка, че съм нямала документи (картон и не знам си какви глупости, които не се сетих да взема), прегледа ме лекар и бях със 1.5см разкритие. Сложиха ме в една стая и казаха когато започнат болките да се обадя на санитарката. )))
Няма и след час вече усетих първите, включиха ми система, уж за задържане, но нямаше никаква полза от нея. ) Контракциите вече бяха през 5мин по 30секунди. Честно казано очаквах нещо много по-страшно като болка, но съвсем не е така. Така че не се плашете особено от това. Е, предполагам, че когато станат по-начесто е възможно повече да боли.
В 6ч отново ме прегледаха и казаха че след 8ч ме вкарват в операционната.
В 9ч вече ме подготвяха, клизма и т-н- и ме качиха в залата. Бяха се събрали един куп лекари, сестри и т.н., толкова народ не бях виждала в операционна. ))) Не че някога са ме вкарвали де. ))) Но по филмите са по-малко. )))
Сложиха ми една система, дезинфекцираха целият корем и интимните части с йод, от който ужасно щипе отдолу. ))))
Докато ми държаха маската с кислород изглежда са пуснали упойката, защото само усетих нещо като леко изтръпване и бях до там. )))) След това са ме събудили вече извън операционната.
Това е най-ужасният момент, усещаш страшна болка, самият ти не си усещаш тялото и т.н. не е много приятно. ))) Близките естествено ти говорят нещо, което ти едва чуваш и изобщо не ги виждаш. )))
След 2часа сън вече си се събудих, а след 4часа те карат да станеш. Има катетър, който махат по желание. Ако прецениш че можеш да ставаш до тоалетна ти го махат веднага, ако не, го оставят за другият ден. Първият ден определено не е комфортно, вторият също. От там нататък е доста по-добре. Е, придърпват си конците и т.н., но няма как. ))))

Сега ще ви оставям, отивам да поспя малко, защото в 19ч трябва да ставам, за да цедя кърма за бебчо. )))))
След това отново ще съм тук. )))))

Едва ли отговарям на всичките ви въпроси сега, но това се сещам. ))) Всичко което ви интересува, питайте. )))))

# 175
Мира, Добре дошла!
Погжелавам ти бързо възстановяване и само хубави мигове с Калина! Скоро да е при теб и да си я гушкаш Hug Hug Hug

# 176
Здравейте
Мира, добре дошла при нас отново  Hug Радвам се е сте добре с малката Калина, пожелавам ви най вече здраве за да се радвате много с нея. Изтръпнах като чертях разказа ти, наистина страшнично звучи, но явно си приела всичко спокойно доколкото е възможно. Още веднъж - бързо възстановяване за теб и Калина   bouquet
Момичета, аз влизам само да ви почерпя, защото днес празнуваме първата си годишнина като семейство и 5 години откакто сме заедно с моето съкровище

# 177
днес влязох в септемврийската тема и аз, да проверя за бебчета, та там останах ужасена като прочетох разказа на Хексина. Не за друго, ами тези идиоти от Токуда са и предизвикали раждане в 32ра седмица, само защото някакъв си тест показал на превръзката и, че можело и да имала околоплодни води изтичане... #Crazy... иначе на видеозон нямало било да се види... смятайте кой знае дали изобщо са били води (някой спомня ли си теста на Виодиди - как веднъж бяха води, пък втория път не)... и сега горкото детенце с недоразвити органи... а тя притеснена колкото си поискаш - дано всичко мине бързо при тях  Praynig
Благодаря на Jenna и всички останали за добрите пожелания за детенцето ми.
Но държах да уточня няколко неща, за да не съдите прибързано и без да разполагате с пълната информация.
1. Не бях в 32, а в 35 седмица
2. Не мисля, че лекарите в Токуда заслужават такива думи. В началото даже мислеха изобщо да не ме приемат за раждане, а по-скоро за задържане или за бъбречни проблеми (преди отново да ги обвините в некомпетентност, болеше ме предимно кръста и то само отдясно). Но се появи съмнение за изтичане на водите при гинекологичния преглед, затова се заровиха по-подробно в проблема и правиха тест, както ме гледаха и на видеозон веднага след това.
Те не са ми предизвиквали нищо, което вече не е започнало. Започна да ме боли в 22 ч, отидох на лекар в 4 сутринта (след като нищо, даже но-шпа не помогна) и ме приеха в Токуда в 7 сутринта заради болките и въпросния тест за околоплодни води и просто ме настаниха да лежа в предродилна зала. Първият медикамент, който ми сложиха, беше епидурална упойка (единствено по мое настояване) в 19:30 - това вече на 4.5 см разкритие. Дотогава вече бях имала часове контракции и силни болки и буквално благославях анестезиолога. Час по-късно последва система с окситоцин, защото нещата се развиваха прекалено бавно и много се мъчех. Но ако не бях толкова информирана за тези системи и не бях питала многократно лекаря си, сигурно щеше и още няколко часа да изчака. Самото раждане стана в 1:12 сутринта на следващия ден.
3. Относно изтичането на водите - при мен изтичането беше минимално, но достатъчно, за да предизвика първоначално слаби, а после и много силни контракции. Та нали точно заради болките в кръста и ниско в корема отидох на преглед! Не е било, защото съм имала някакво минимално изтичане. Че аз последните месеци все си имах някакво течение и все си беше нормално на изследвания, така че то не ме притесни.
Пълна клевета към лекарите в Токуда е да се каже, че са ми предизвикали раждането заради някакъв си тест. Те ме приеха, наблюдаваха и ми биха система за ускоряване на родилния процес вече при 5 см разкритие и на 22-я час от началото на контракциите! Ако за вас това не са родилни контракции и ако мислите, че е трябвало да чакам без система естествено да се случи всичко, имате това право. За мен толкова часове болки, от които 10 часа много силни и интензивни, не са нещо нормално и аз съм се молила на лекаря за помощ и ускоряване. Той настоя да изчакаме толкова дълго преди да ме сложат на окситоцин.

Надявам се да съм била достатъчно ясна и подробна и да не съм обидила никого. Просто не ми се видя справедливо да съдите по подобен начин екип лекари и болница, които според мен (човек на 26 г., с европейско образование и който наистина много е чел) си свършиха много добре работата и действаха изцяло в интерес на бебето ми.
Успех на всички майки във форума и, както вче посъветвах и при нас, акое възможно, стискайте краката възможно най-дълго.  Peace

# 178
Привет от другата сватбарка от вчера!!!  Hug
При вас пак е настанало оживление и едва ви прочетох, но може и нещо да съм пропуснала в бързината.
Първо добре дошла на Мирамаnewsm51 Радвам се да те видя пак при нас. Малката Калина е страхотно бебе. С всеки изминал ден изглежда все по-сладка и красива. Дано скоро да сте си вече двечките в къщи и да се гушкате на воля!!! По разказът ти съдя, че сигурно е било шокиращо да започнат толкова рано нещата, но дано бързо се възстановиш и ти!  thumbsup 
Маграт, браво на теб, че си танцувала, а и до 3 и нещо си е цяло постижение.  thumbsup Ние в два вече си чакахме каляската, защото аз започнах да мрънкам, че много ме болят краката. Те и такива козунаци бяха станали вече, че едвам се движех. Ужасно болеше, особено така притиснати в тези мини обувчици дето си бях обула и то незнам с кой си акъл де.  smile3527 Поне резервни да си бях взела...  Crossing Arms
И при нас беше много весело. Сватбата си беше интернационална, с много народни танци, келтска музика /младоженецът е ирландец/, малко латино и испанско /семейството живеят в Испания/ и какво ли още не. Най-забавни бяха кумът и младоженецът, които имаха специално подготвени от булката речи, написани фонетично, за да се изразят на български. Та с невероятният си акцент и старание обраха овациите и ни съсипаха от смях всички.  Joy Та така мина и при нас - голяма веселба, като за сватба.  newsm68 Дори и малката усети, че става нещо интересно, защото през цялото време напомняше за присъствието си и не спря да ме бута. А може и да й е утесняло, като се има предвид що неща си хапнах... Mr. Green Whistling Като ми пратят снимки, ще ви пусна да ме видите и мен каква съм тюленка в рокля... newsm47
mimeto_iv, честита ви годишнина!  newsm51 baloni Още поне 101 да отпразнувате заедно, а до година вече и с малкото човече!   family 
Иренка, не се крий  Naughty, ами бързо се показвай, че взехме вече да те мислим дружно!  Thinking   
Това, че Танини е добре и че малките още не са се разбързали също е чудесна новина. Жалко, че близнашките ни мами не се включват често, че тях аз поне ги мисля най-много!  Sad Стискам палци и на двете и да си почиват повече!   fingerscrossed 
Сега ви оставям, че ме влече да надникна какво става при мамите септемврийки.  newsm53
P.S. Hexina, чеситит ти бебчо и на теб, и бързо укрепване на малкия, за да сте си скоро заедно у дома!   

Последна редакция: нд, 26 авг 2007, 17:35 от mamma mia

# 179
  • някъде там
Hexina не ги мисли нещата,важното е сега да се оправите и скоро да гушкаш Алекс.Нали знаеш,че искаме всяка подробност да знаем. Евентуално, ако на нас ни се случи да знаем как да постъпим. newsm51 newsm51 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт