Не ни се чака вече! НОЕМВРИ уж не е далече,а бленуваме да видим малкото човече

• 13 265
  • 281
  •   1
Отговори
# 255
Аз също мисля да си направя тест за упойки.
Сутиен за кърмачки ще си купя след като родя. Струва ми се, че отсега няма да улуча точния размер, а е много важно да ти е удобен и да не ти стяга никъде. Също така и да не е голям, разбира се. А може пък и да се окаже, че не ми трябва или да ми е удобно и с обикновен сутиен. Засега ще си взема само безшевно бельо, да имам на първо време нещо, което хем да придържа, хем да могат да се закрепят подплънки против изтичане на кърма -нещо такова.

# 256
Арабела,на всяко безшевно бельо ли могат да се залепят такива подплънки? Защото аз съм си харесала ей такива подбни из магазините,ама ако може да микажеш как се слагат подплънки или трябва да са специални модели?

# 257
Като писах подплънки, имах предвид тези за еднократна употреба:
Те не се залепят, но нали трябва да е някакво по-стегнато бельо, за да се закрепят и да не падат. Не е нужнж да е специален модела на бельото.

# 258
  • София
И аз ползвах преди такива подплънки и безшевни потници и ми беше удобно, но сега понеже евтини ми се сториха тези сутиени - все пак 6 лв са и затова съм решила да ги пробвам, а иначе ако нещо не им допаднат и аз съм ЗА безшевните!

# 259
sladurka,подпланките се слагат да не ти изти4а наван кармата.имах подобни с дашеря ми /бяха на 4ико/ставаха като памперсите пални с карма.много са удобни. Thinking
това за безшевното белио и аз си го мислех,но исках да пробвам тези сутиени,но маи 6те се откажа от тях.предишния пат карах с едни стегнати камизолки без сутиени,моита акушерка не ми даваше да нося,ако сам изкала да кармя ,нетрябвало нищо да ме стяга.та сега ще видя. ooooh!

# 260
  • София
Сладурка, точно в болницата мисля да отида. Предният път ходих при анестезиолог... не при алерголог. Ще попитам джипито при кой се ходи...защото тогава бях в болница и може заради това да ме пратиха при анестезиолог.

Иначе и аз ви препоръчвам тези потничета! Ужасно са удобни и дори аз ги ползвам (няма мой размер сутиен за кърмачки). Подплънките се "залепват" в/у материята и не мърдат. Даже има и такива потничета с тънки презрамки и са съвсем като сутиен.
В пъти са по-удобни от сутиените.

Колкото до сутиените с предно закопчаване не знам дали са много удачни, защото като го разкопчаеш и се заголва и другата гърда, докато кърмиш...не изваждаш само едната. Но нямам опит с тях, де, само разсъждавам. По-скоро ще върши работа някой от тези модели, на които се свалят презрамките и можеш да откачиш само едната чашка.

А има и нещо, което мен много ме притеснява и това е потенето след раждането... когато слезне кърмата потта мирише ужасно  Blush Оказа се не само при мен, ама никой не си признава и не бях предупредена. Много е гадно и няма оправия. Така е в началото, явно, докато бебока не познава майка си ли...знам ли...и въпреки ежечасовото миене на гърдите, положението е страшно. Така, че да знаете и имайте по няколко бройки сутиен/потник. То може при майките с по-малък бюст да не се получи така, защото при мен потенето беше под гърдите, ама...все пак имайте едно наум  Confused Така или иначе сме отворили темата.

# 261
Здравейте мами на Ноемврийски бебета:)
Четох засилено от сутринта по темата и реших да се запиша като нов член в семейството на Ноемврийките. Защото нашият термин е на 4.11 и ще сме един абсолютен Скорион с характер. В началотона 4 мес на 3D  ехограф ни зарадваха с новината, че си чакаме принцеса, а от 7 мес ме разубедиха с 2 тези, че е момче.Абе да сме живи и здрави, надали ще гледам като раждам какво е, а дали е живо и здраво и дали е добре милото Simple Smile
От известно време съня не ни лови, гледам, че и вие пишете за това и ще ме разберете защо:)Събуждаме се по часовник в 4,54ч. всяка сутрин, ритаме, най-често в ребрата и болката е тъпа и гадна, аз почуквам вече по коремчето да се спре, че ме боли:)...уж слушка шушулчо,ама не се спира дълго после.Гледаме си ТВ до към 8ч и след това така ми се спи,че и да ме рита съм като упоена:)))
За раждането си съм се насочила в клиника Селена-Пловдив.Ходих да разгледам там с мъж ми и да се запознаем с обстановката малко по-рано, перфектни са условията и цените за това, което получаваш.Спокойна съм за всичко, все едно не ми е за първи път....има още време, ще видим така ли ще мисля след месец, но сега се държа:).... Аз също съм от мамите, които ползват болничните си и не работя от 5 мес., така че ще съм редовна и ще споделям с вас част от ежедневието си, което е интересното, че е сходно с повечето от мамите в темата:)чао, чао.
Леко и спокойно бременеене от нас двамата с ританчо!

# 262
  • София
Добре дошла, Galaxy 25!

Ам чета тука за теста за алергия към упойката за секцио и се чудя - това защо се прави само на мамите с планово секцио? Ам да кажем ако на мен ми се наложи секцио в последния момент и не са ми направили тест и се окажа алергична? Аз ще попитам и Доки сега във вторик, въпреки че се моля да не стигам до секцио, че толкова ме е страх...

Lili-33, защо за да кърмиш не трябва да носиш сутиен? Това и друг път съм го чувала, ама пък майка ми казва, че би било груба грешка, защото ти увисвали гърдите. Аз мисля да си взема от тези сутиени за кърмене, моя позната каза че са много удобни. В Пигис видях че има (или поне имаше преди време), ама мисля да ги пупувам по нататъка...

Мале, а това с потенето направо ме довърши - не се бях замисляла ...  ooooh!

# 263
Galaxy 25, добре дошла!   bouquet
m_face, не е задължително да си с планирано секцио за да си напавиш тест за упойки. То май си е платен теста, който иска може да си го направи и да се срещне с анестезиолог.
Пълна упойка, междудругото, може са се наложи да се сложи и при нормално раждане. Т.е. след самото раждане - при по-големи разкъсвания, при ревизия на матката, когато има задържани плацентарни части и т.н. Така че, мисля, че теста не е излишен.

# 264
m_face,аз не знам дали е платен теста,но и ако да е пак ще се възползва,друг е момента,че в моя градец май не правят чак толкова пълен тест,което означава,че май трябва да ходя до Х-во Twisted Evil,та не съм решила още може да не си правя.Иначе,ако не дай боже спешно секцио се наложи,преди това те тестват за упойкат,която ще ти сложат...така съм чувала,че и при нас правят,дано! Аз изглеждам малко като хипохондричка сигурно,ама като едва се спасих веднъж от оса,втори път ей сега като лежах в АГ-то се тресох от една система и не стана ясно точно от какво...
Galaxy_25,добре дошла при нас,макар и почти към края  bouquet Наистина пиши повече за себе си,на колко год си,имаш ли друго бебче?
За сутиените-вече реших,ще си взема безшевно бельо,не ония грозотии,само ми кажете подплънките от къде се купуват?

# 265
Спокойна съм за всичко, все едно не ми е за първи път....има още време, ще видим така ли ще мисля след месец, но сега се държа!
Ама точно когато ни е за първи път ни е спокойно Grinning.Ела ме виж мен сега дали ми е спокойно,такова шубе ме гони,че незнам къде се намирам ooooh!
...само ми кажете подплънките от къде се купуват?
Във всяка аптека ги има,също и в магазините за детски стоки,ама от тези по заредените.Аз съм ги виждала и в "МАрсел".Има и такива перящи се,та се чудя дали сега да не заложа на тях.Иначе от подплънки имах голяма нужда също и от най-малко 2 нощници на нощ,че се будех мокра и протекла,като...... ooooh!
За потта - не съм забелязала да съм се потила и да ми е миришела потта Thinking,честно си признавам,ако не беше така поне щах да избегна коментара си Wink

Сутиен си носех обикновен,не специален за кърмачки и пак ми вършеше работа.А моето мнение е че безшевните потничета не придържат добре голям бюст,разбира се не оспорвам нито едно друго мнение Naughty

Незнам тончо за какъв тест за алергии към упойка говорите.На мен в болницата предния ден преди операцията ме пратиха на обход,по къде що възможи доктори и маше включително и анестезиолог.Честно казано не си спомням обаче какво м правиха точно освен че ме разпитваха за разни неща и естествено изследвани кръв,урина и прочие.

Хайде чао засега от мен лека и безаварийна вечер на всички Hug

# 266
Ама точно когато ни е за първи път ни е спокойно Grinning.Ела ме виж мен сега дали ми е спокойно,такова шубе ме гони,че незнам къде се намирам ooooh!
Е сега,защо пък точно като знаеш и се плашиш? От какво? Я дай малко инфо още насам...И аз мислех,че като за втори път трябва да ти по-спокойно newsm78
bilba1,стига само си чела,ами и пиши-как си?
(а и нещо ми беше обещала,ще стане ли) Embarassed Embarassed Embarassed

# 267
Забравих да се оплача (не че е много важно де,ама да чуя някое мнение все пак) Сутринта пазарувайки,по скоро чакайки изведнъж ме проряза остра болка отзад на гърба в дясната му част.Лелееее направо си мислех,че ще падна ама такава болка Tired После уж ми мина,но като лежах и при ставането пак усещам дискомфорт,Сега вече си ме боли и катсе дижа.Прилича ми на нещо като мускулна болка,настинало място ли да кажа.....незнам и аз.... Thinking Сетих се ,че май Пумпалчето беше казвала, че някои контракциите започват от гърба (дали помня правилно... Blush) и си викам лелееее,да не е пък това newsm78 Аз с предната бременност контракции не съм имала,поне една 2 за цяр да ги знаех какво са,ама на - нямаше.И сега се чудя каква ли изненадам и готви това бебе Mr. Green

# 268
Е сега,защо пък точно като знаеш и се плашиш? От какво? Я дай малко инфо още насам...И аз мислех,че като за втори път трябва да ти по-спокойно newsm78
Охх тва май не трябваше да го казвам Close,обаче просто споделям какво ми е.Знам всичко което ме очаква,а преди само от изчетено неможех да имам пълна представа.И се страхувам от много неща не само около раждането ами всичко покрай него,ама е дълго за обяснение и едва ли някой го вълнува това.Само мога да ви кажа,супер сте си вие които ви е за първи път Peace

# 269
Дес,да не би да са шипове или някой прискрипан нерв? и катака контракциите ще почват от гърба,не ми се вярва...пък и след това,ако друго не те е боляло,значи може и нерв да е и шипове да са,мене ме заболява и притиска на коло необичайни места(най-боли като от прискрипано на бузите на дупето ми,ама болкааа..)
О,ако ти се занимава-моля по-подробно,вълнува ни и още как Thinking

Общи условия

Активация на акаунт