Важно - машина за хляб.

• 216 281
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 1 395
Ето тук е моят първи опит! Малко го препекох във фурната  Embarassed За 4 минути с вентилатора
хлебчето

# 1 396
Ето тук е моят първи опит! Малко го препекох във фурната  Embarassed За 4 минути с вентилатора
хлебчето
Mного ти е хубаво хлебчето! PeaceНе се шашкай,че отгоре остава по-беличко,изпечено е,може и да не го допичаш във фурната!Успех в по-нататъшните начинания! Grinning

# 1 397
Охххх, откакто си купих машината, почти всеки ден правя хляб. Направо се пристрастих.
Нямам снимки, но следващото творение ще го снимам. Вчера например направих най-вкусния ръжен хляб с кориандър и кимион. Стана невероятно вкусен. 

# 1 398
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Кажете какви брашна ползвате ?

На мен напоследък хляба ми става ужасен ... аз го правя на ръка ..... в началото ставаше страхотен ...оставям го да втаса , пак меся с ядки или семена и после да превтаса .... Каква може да е причината  newsm78

# 1 399
Фукла, недей само го хвали, ами казвай рецептата. Има ли я във форума?
Аз пък съм се отурила на питки и питчици и кой знае от колко време не съм правила хляб в машината. Само го меся там.

secretgarden , какво значи, че става ужасен? Не втасва, превтасва или какво?
За да знаем какво да те посъветваме  Simple Smile.
В повечето случаи когато нещо не е на ред, това най-често е маята.

# 1 400
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
secretgarden , какво значи, че става ужасен? Не втасва, превтасва или какво?
За да знаем какво да те посъветваме  Simple Smile.
В повечето случаи когато нещо не е на ред, това най-често е маята.

Става горчив, странен на вкус и вид ...вероятно наистина е маята .... аз я смених ...ще пробвам с друг вид ...благодаря много  Heart Eyes

# 1 401
  • Балчик
Купих си, да му се не види и машината.  Simple Smile
Вече имам ФИФ, 10259 модел. Сега чета упътването, после ще разпечатам похвалени от вас рецепти и мятам първата проба  Simple Smile
Само за инфо на варненки (и балчишкия регион  Wink) - има още 2 машини в магазина, дават 2 г. гаранция.

Честито, със здраве да си я ползваш ! И мерси за информацията .  bouquet

# 1 402
  • София

Да знаете, че за микровълнова не става (въпреки че е пластмасова).
Моята пък става.Чудна работа! newsm78
Всъщност, като се замисля, по-скоро беше, че сложих захар + малко олио за минута уж да се разтопи - а какво стана на дъното се карамелизира и се проби чашата още преди да изтече минутата.
Ако някой види подобна чаша да свирка  Hug

# 1 403
Тюх, малко се оплетох от цялата информация, която погълнах, въпреки че пак не съм изчела темата  Confused.....днес не успях, но утре ще наравя първа проба. Схванах основните принципи. Лошо само, че в оригиналното упътване към моята машина нямаше рецепти. Ще почна с комбинациите на Raya  Simple Smile

# 1 404
Тането, честито и на теб! Първоначално и на мен ми се видя много сложно всичко, но всъщност не е. Аз правих няколко пъти хляб по най-елементарните рецепти от опаковката на брашното (с добавка подправки от мен) и става страхотно.  Simple Smile

# 1 405

Ще се хваля, нали съм Фукла.  Simple Smile Специално за теб:
500 гр. ръжено брашно (купувам от Била)
1 суха мая
2 ч.л. сол
2 ч.л. захар
1 с.л. олио
400 мл. вода
1 с.л. кориандър на зърна
1 ч.л. кимион

На програма Пълнозърнест хляб, за 750 гр.
Кориандърът и кимионът се добавят при звуковия ситнал след втасването. Кориандърът е перфектната подправка за ръжен хляб и придава невероятен вкус.

Последна редакция: пт, 30 мар 2007, 12:16 от Фукла

# 1 406
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Момичета чета ви от седмица и вече съм твърдо решена да си купя и аз машина.Издирих къде е магазина на ТСМ в Бургас и вчера повлякох цялото домочадие за да се снабдим и ние с туи чудо. Crazy Crazy Crazy.Обаче там ме изненадаха много неприятно. SadКазаха че доста отдавна не са имали такава машина.От там отидохме в МЕТРО,имаше Аляска но не посмях да купя.Цената беше  96.00 ,правена е в Китай,има две години гаранция,но тук видях само една две мами да я ползват .Замислих се дали да не взема Северин(нали са немски),но разбрах че са изтеглени от Била защото са ги съхранявали неправилно.И сега седя и само това ми е в главата .От къде да си намеря машина преди Великден?Момичета помогнете,ако някоя мама от Бургас е виждала да сподели къде и на каква цена.Мерси предварително.  bouquet

# 1 407
# 1 408

Ще се хваля, нали съм Фукла.  Simple Smile Специално за теб:
500 гр. ръжено брашно (купувам от Била)
1 суха мая
2 ч.л. сол
2 ч.л. захар
1 с.л. олио
1 с.л. кориандър на зърна
1 ч.л. кимион

На програма Пълнозърнест хляб, за 750 гр.
Кориандърът и кимионът се добавят при звуковия ситнал след втасването. Кориандърът е перфектната подправка за ръжен хляб и придава невероятен вкус.

ами вода или друга течност newsm78

# 1 409
Фукла, Зори, Джемма, мерси за пожланията  Simple Smile
Сифурно не е сложно, но като всяко ново нещо - имам малки страхове  Wink
И едно голямо колебание - след като преспах една нощ  Wink
Сега се чудя по коя програма да пробвам първия си бял хляб. Основната и програмата за белия хляб са по 3 часа и нещо; бързата програма е 1 час и 17 мин. В няколкото рецепти на български, приложени към моята ФИФ всички хлябове са дадени на бърза програма, а аз мислех, че се прави на нормална или бях хляб  Thinking newsm78

Бихте ли ми помогнали със съвет на каква продължителност да пусна първата проба  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт