Събра се весела дружина, с термин АПРИЛ, догодина

• 13 429
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
здравейте и от мен.аз не повръщам,за което много се радвам.само ми се гади,но засега смуча ментови бонбонки-успокояват стомаха.мариела фло и аз установих,че мо се омазнява косата повече и то в корените,а краищата са сухи и че имам пъпки.малко са ама има.относно храната съм главно на сандвичи и макарони със сирене и съм постоянно гладна  chef.лек ден от мене  bouquet

# 136
  • София

doly_dog - много ли се подуваш, само в лицето ли? Може би трябва диета - по-малко солено и пикантно.

Здравей Simple Smile

Ами преди никога не съм се подувала така, от време на време, ама много рядко като си поспивам повече съм била подпухнала ама чак такова нещо никога не е било. А за храните може да пробвам защото аз попринцип обичам солени неща. И аз си мисля че е рано затова питам, пък и да не ти говоря какви пъпки ми излизат по лицето. Аз никога не съм имала по лицето пъпки. А подуването е предимно на лицето и от време на време на краката ама май за там е нормално........ Незнам, напоследък много ме притеснява, защото нещата станаха по-зле от миналата седмица когато започна и прилошаването .... Sad Абе дано отмине, аз в понеделник съм на док и ще я питам и нея затова. После ще пиша, та да знае и друг яко има подобен проблем.

# 137
  • София
А за пъпките явно не е само при мен, ама мойте са само на лицето Sad

# 138
Ясмина, благодаря , че ме насочи към наименованието на този преглед.
Та момичета, 3 въпроса:
1. Вие ще правите ли ултразвуков скрининг за малформации  в първите 3 месеца на бременността и къде?
2. Ще правите ли ултразвуков скрининг във вторите 3 месеца на бременността и къде?
3. Нямам достатъчно инфо, кои от двата или и двата скрининга трябва да се направи/ят. Логично е, че колкото по-рано се направи и не дай се боже се установят малформации, толкова по-добре. Но колко успешен е скрининг-а в 12г.с.? Моята гинеколожка каза, че 12г.с. е подходящото време... После било късно... На вас какво са ви казали?

# 139
Същото ми каза и моя доктор (в Гърция)

# 140
  • София
На мен за това изследване, още нищо не са ми казали Sad

# 141
И аз нищо не знам за тези изследвания. Докторът нищо не ми е казал още Confused

# 142
doly_dog може пък да е по-добре че не повръщаш защото не се обезводняваш а това е най-страшното! Снощи до 3 часа ми се гадеше много направо място не можах да си намеря и  ходих да се пробвам ама не повърнах. Вярно че олеква след като повърнеш ама при мене е за много кратко за 5-10 мин и пак ме почва гаденето.

ЛУРДЕС снощи си правих от твоите сандвичи със сирене станаха СУПЕР! Много вкусни. Хапнах филийка и половина със салатка и ми харесаха много. Направих ги само с масло и сиренце и ги препекох. Ама ядох нещо салатката с лук и за това май ми прилоша после. Благодаря за идеята още веднъж  Hug

лорелай добре дошла в нашия клуб! Пожелвам ти час по-скоро да излезеш от него!  Praynig

Ясмина още не съм ги пробвала тия чушчици , ама мисля след малко да ги почвам. Ще разбъркам сирене и яйца, ще напълня 5-6 чушки (от село са ми и са много хубави) и после ги запушвам  с тапичка от домат. Нареждам ги в тавичката и оп във фурната да се запекат. Като стандартните ама на фурна ще ги правя, няма да ги пържа че не ми идва добре на стомаха. После ще ти кажа дали са станали хубави.А за тези камби които си описала такааа ми се приядоха че таткото е вече инструктиран за магазина Simple Smile newsm22

annilein незнам дали ще правя, имам час при док на 25-и и ако той спомене ще си правя, иначе и аз не съм запозната с тия изследвания.

Отивам да готвя и да чистя  newsm79 1dishes cook че събота и неделя гости чакам, майка ми ще идва  Smile
Днес имах доста гадене сутринта ама не успях да повърна слава богу  Praynig Усещам се че колкото по-рано ставам повече повръщам и ми се гади а като стана към 11 часа и съм по-добре.
После ще се включа пак.

# 143
doly_dog, нали си на преглед в понеделник - тогава предполагам ще ти кажат за тази възможност. Моята лекарка има сертификат за такова изследване и ми го каза днес в 9+0 (или 8+нещо си, при мен е малко по-назад). Преди не беше го споменавала.

# 144
Aquariel, много се радвам, че са ти харесали моите сандвичи   chef  bouquet
Дано при тебе късното ставане сутрин да помогне и да не повръщаш Hug

Момичета, на мен хич не ми се връща на работа. Имам болнични още малко  Confused При вас как е?

# 145
  • Варна
annilein - за скрининга за Даун (нукална трансулекенция) - прави се в 12 г.с., защото сакчето в основата на гръбнака (което се мери) след това се резобрира и изследването няма смисъл. А пък в 16-та г.с. се прави пълна фетална морфология, защото тогава е завършила органогенезата, т.е. всички органи са оформени и ако има, недай си боже, нещо, може да се види.

Вчера попаднах на един полезен пост от eli_c от Здравния справочник
Цитат
За бъдещите пациенти на българските гинеколози, за да не си навлекат гнева на доктора с незнание (или недостатъчно знание  ), нукална транслусенция е измерване на гънката под вратлето на бебето между 11 и 14 седмица, което може да е показателно за синдром на Даун и сърдечни проблеми.

Гънката трябва да е между 1.3 и 2.9 мм. Между 2.5 и 3.5 мм девет от 10 деца ще бъдат напълно нормални. Вече при показатели като 6мм вероятността е доста голяма. Колко коректно е изследването, 75% от бебетата с Даун синдром в Канада са идентифицитани с НТ тест. Комбинирано с кръвен тест процента се качва до 90. Като че ли си струва да се прави както трябва ?

# 146
Ясмина, и аз прочетох в:
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/744/
но тъй като статията е от 2004, исках да чуя какво е мнението на лекарите в момента (не искам да разчитам на мнението само на моята гинеколожка), за кога точно го препоръчват 11, 12 или 13 (на мен ми дадоха листовка, на която пише 11 до 13+6г.с., но кога точно е най-добре) и къде са специалистите на този преглед. На брошурката, която ми дадоха пише, че нухалната транслуценция (само тя дава 80% откриваемост) + кръвния скрининг на бета-хорионгонадотропин (F-hCG) и плацентарния антиген (РАРР-Р) дават 90% откриваемост на Даун, като и други хромозомни аномалии могат да бъдат открити.

# 147
  • София
Ами да сигурно не е било времето да ми каже. И аз се надявам да ми каже за тези изследния, слушала съм че е доста добра лекарка и едно ли би пропуснала толкова важни неща.

Ама добре че ги има тези форуми, така като си говорим и като чета за другите научавам доста неща Simple Smile

Лек ден на всички аз смятам да полегна защото вече ми е много лошо  #Crazy Sick

После пак ще пиша

# 148
Ясмина, благодаря , че ме насочи към наименованието на този преглед.
Та момичета, 3 въпроса:
1. Вие ще правите ли ултразвуков скрининг за малформации  в първите 3 месеца на бременността и къде?
2. Ще правите ли ултразвуков скрининг във вторите 3 месеца на бременността и къде?
3. Нямам достатъчно инфо, кои от двата или и двата скрининга трябва да се направи/ят. Логично е, че колкото по-рано се направи и не дай се боже се установят малформации, толкова по-добре. Но колко успешен е скрининг-а в 12г.с.? Моята гинеколожка каза, че 12г.с. е подходящото време... После било късно... На вас какво са ви казали?
аз съм решила да правя,но още се чудя за първия триместър.решила съм да отида в МЦ Фемина при док.Димитрова.мисля,че прегледа е около70лв.,но се взимат часове поне 3седмици предварително.
за яденето-и на мен ми се яде кисело,днес закусвах леща с много оцет Laughing

# 149
Привет и от мен!
Приемате ли още априлка в отбора?

Нека се представя, на 27 години съм, от София. Това ми е втора бременност. Първата приключи в 7 или 8 седмица февруари тази година, прокървих и за една седмица всичко свърши.
Сега отново сме бременни  Laughing
Мисля, че вече съм в 10 г.с. С помощта на калкулатора изчислих термин 5 Април.
Първия ми преглед беше на 09.08. при случаен гинеколог, който предвид първата неуспешна бременност, нищо не ми предписа да пия newsm78. Каза ми, че съм в 6 г.с., и че долавя лека сърдечна дейност. Едва дочаках моя доктор да се върне от отпуска и в 8 г.с. (29.08) вече бях при него. Според него развитието на бебо напълно отговаря на седмиците си, но размер не помня да е споменавал. Сигурно защото ми пусна да чуя как бие сърчицето и аз съвсем онемях. Пусна ми 2 хормона за изследване - TSH и FT4, които са в норма. Сега съм пак на преглед на 15.09. и стискам палци всичко да е наред.
Това е от мен засега.
Радвам се, че ви има и ще можем да споделим тези вълнуващи месеци.
Желая на всички лека и безпроблемна бременност.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт