Събра се весела дружина, с термин АПРИЛ, догодина

• 13 431
  • 294
  •   1
Отговори
# 120
Кажете вие какво ядете момичета че аз нямам идеи вече, но съм решила да не готвя тежки манжи. И никакво месо, ако не стана вегетарианка след тази бременност пък на! 

Днес например сутринта - макарони на фурна, нещо не ми понесе добре, за малко да повърна, но успях да устискам.
После - солети, ябълка,
два сандвича, запечени със сирене и домати - обожавам ги и ми понасят, но и тях за малко  Sick
Преди малко - си задушавах броколи  ooooh!, преди не можех да ги погледна, но трябва зеленчуци да ядем...
Мисля за вечеря миш-маш, нещо сладко и така съм днес.
И аз събирам идеи за леки ястия Hug

# 121
и на мен въобще не ми е лошо(то затова си дебелея Laughing)обааааче как ми се спи.имам чувство,че мога само да ям и спа,какво е това чудо не знам и ме мързи да шавам.преди бях много деен човек,все се щурках напред назад,спортувах активно и все си намирах работа.
  бях си поръчала една книга от "данет"-Бременността седмица по седмица,днес пристигна.ще пиша как е

# 122
kit kat, чудесно е, че не ти става лошо! Wink
 Peace
Да разкажеш за книгата дали е хубава Hug

# 123
ммм тези сандвичи ми се виждат чудесна идея утре ще ги опитам.Онзи ден пробвах на Маги от тези супички които са за една чаша ама вфекта беше Sick, много подправки имат и много дразнят. Днес си купих първия сутиен от както съм бременна, от размер 75д съм на 80е newsm09. Леле каква съм станала... Памела Андерън да ми завиди  Embarassed отивам да си  правя чушките  cook
лека вечер момичета и дано утре сме без гадене  Praynig

# 124
Здравейте,моми4ета!
Едвам ви  из4етах...толкова много сте писали..видях много моми4ета са с гадене ,аз бях много зле от сутрин до ве4ер ми се гадеше ужасно много.Не можех нищи4ко да хапна...и да спя неможех от това гадене....Преди 3 дни му хванах цаката оба4е....от сутрин до ве4ер съм на айрян...и се 4увствам по добре...малко глад ме гони ,но го предпо4итам пред гаденето.Малко по малко се опитвам да ям и други неща....бисквити,соленки,спагети и ябълки...
Пробвайте го айрян4ето,на мен ми помага Wink

# 125
  • Popovo
Споменах пред зълва ми, че ми се гади и тя ме посъветва да пия спрайт, в него имало съставка, която облекчава. Снощи ми беше кофти, но нямах под ръка, но днес съм втора смяна и понеже ми се гади вечер ще пробвам с него.

# 126
  • София

doly_dog как си момиче? Из интернет се спуках да търся инфо кога аджаба свърша това гадене. Намерих че е най-рано през 10-11 седмица.До края на 12 трябва да сме без гадене и с апетит като за 3 вълка! Събрахме се дружинка на гадещите им се момичета  bouquet Стискам палци да мине бързо!

Добро утро Aquariel Simple Smile
Дано скоро престане това гадене защото е кошмар. При мен най-лошото е че аз по принцип много трудно повръщам, което хич не е добре защото само се мъча. Понеже не мога да повърна и ми прилошава, причернява ми, вие ми се свят изобщо кошмара е пълен. Вчера даже се напъвах нарочно да повърна за да ми олекне, но нищо не става....  #Crazy
И така по цял ден ми става лошо, на пристъпи и нищо немога да направя, направо не знам, все си мисля че ако повръщах може би поне щеше да ми олеква за малко, а от седмица и половина само един път успях да повърна.

Аз исках да ви се оплача освен всичко страшно се подувам, сутрин като стана и лицето ми е ужас, все едно съм спала една седмица. Някой път се оправям до обяд а някой дни си оставам така по цял ден Sad направо на нищо не приличам Sad Има ли някой подобен проблем ?

# 127
  • Стара Загора
и аз да се включа с гаденето, до сега нямах проблем, но от няколко дни е кошмар. Сутрин след ставане започва да ми се гади страшно много и така е поне до обед, нищо не мога да хапна, само вода с лимон. В същото време корема ми стърже от глад, но след втората хапка Sick и до там
дано свърши скоро

# 128
  • В събота
Привет,
аз, като гледам, съм най-малка по бременност и като ви чета направо се плаша. Така де, досега още не ми се е гадило дори, ама съм чувала, че повръщането може да започне и във втория месец, а аз тъкмо влязох в него.... Но пък имам болки за сметка на това. Вече ми омръзна, гадни са, а и моят мъж все се паникьосва.  Не мога и 100 метра вече да мина без да ме заболи. Пия си дуфастона, ФК и ношпато, апетит имам и да ви раздам даже и пак ще си се будя нощно време от глад. Ама все си мисля и нещо друго - нали като видях двете чертички и спрях цигарите от раз, та може и от това да ми се яде постоянно  Thinking
Случайно да има мами от Казанлък или Стара Загора?

# 129
doly_dog, не е ли рано да се подуваш още? По принцип подуваше ли се преди бременността?
Днес бях на преглед. За няма 5 мин. бях прегледана на УЗ. Видяха се ръчички, крачета и главичка и видях как тупка сърцето Simple Smile Големината отговаряла на 8+4, а аз се водя 9+0, но тъй като цикъла ми е на 30-31 дена било нормално. Гинеколожката ми предложи да направя прегледа (не знам как се води на бг, така че превеждам от немски) за измерване на дебелината на вратлето + преглеждане на сърце, бъбреци и не знам си още какви органи на бебчо + кръвния тест, от който се определя неинвазивно приблизителната опасност от генетични изменения. Тъй като теста се прави 11г.с-13+6г.с се получава така, че началото на 12г.с се местим в друг град, а в 13г.с. се прибираме до БГ. Та се чудя тук ли да си правя прегледа (не е никак евтин, а и малко нямам доверие на тукашните лекари) или в бг, при някой лекар, за който се знае, че е добър. Според лекарката ми най-оптимално било да се направи 12г.с. Ако наистина е така, ще се прегледам тук (в Германия). Кога ще си направите вие този преглед и знаете ли колко би струвал в БГ?

# 130
  • Варна
Здравейте мили момичета  Hug

Гледам, чудесна темичка се е заформила за манджички. В този смисъл ми хрумна идея да си споделяме изпитани рецепти за ястия, подходящи за ранна бременност. И така, какво ви се яде, пие? Може би нещо обикновено като сухар или бисквита, или нещо екзотично, което досега не ви е хрумвало да опитате? Аз например, която обожавам домати, напоследък съм охладняла значително към тях. Яде ми се само кисело и люто. Любими неща засега - печени камби с оцет и сол, картофена салата, естествено пак с оцет, таратор в неограничени количества, боб (познайте пак с какво),  червена леща и тем подобни. Важното е киселко да има.

Aquarel - кажи, моля те, как ги приготвяш тези чушки. Много апетитно звучи.

Tikvichka - спокойно, гаденето може да те подмине. Не е задължителна "екстра". Да не казвам голяма дума, ама засега освен глад други и леееко променен вкус, други симптоми нямам. Ето, виж и други момичета са така.

doly_dog - много ли се подуваш, само в лицето ли? Може би трябва диета - по-малко солено и пикантно.

annilein - това изследване, за което говориш е "nuchal translucency". Прави се към 12-та гс. Кръвното изледване най-вероятно е БХС, но пък той се прави по-късно - към 16-та гс., заедно с феталната морфология. Цени не мога да споделя, зависи много от лекаря, при когото отиваш. Моя гинеколог взима 20лв на преглед с видеозон, предполагам, че толкова ще струва и този преглед. По неговите думи "всеки преглед е фетална морфология", тъй като се гледа за органите, а не само да се замерва. За ФМ смятам да отида и при друг лекар, специализирал точно в това, за да чуя и неговото мнение.

koketka - газираното определено помага при киселини. Сигурно и при гадене ще действа.

# 131
Здравейте!
И аз да се опла4а.....от как съм бременна не спират да ми излизат пъпки а никога съм нямала и косата ми се омазнява ужасно бързо.Направо ужас.....

# 132
  • варна
Здравей,Tikvichke!Аз по принцип съм от Казанлък,но от 8год. вече живея във Варна.Бременна съм в 8г.с. и съм също като теб постоянно гладна.Лекарката каза ,че имам киста на жълтото тяло,от която много ми се гадеше,но май вече ми минава. По цял ден се тъпча с нещо,даже понякога и нощем ставам. Simple Smile Ти от Казанлък ли си и къде живееш? поздрави

# 133
Здравейте, момичета Hug

Тази сутрин се събудих с обичайното гадно гадене, и малко ми попремина щом хапнах това-онова. За първи път вчера вечерта повръщах късно-късно, преди да си легна и бързо дотърчах в банята. Sick То цял ден ми се гадеше, дори и в късните часове.

koketka, това с газираното ще взема да го пробвам, ама имам само фанта под ръка newsm78 Ще накарам мъжо и спрайт да ми домъкне Laughing

Marinela flo, почти никога преди това не съм имала пъпки по гърба и раменете - ела ме виж сега на какво приличам. Може да е нещо от хормоните Rolling Eyes По лицето - нямам толкова разлика колкото преди, но по раменете ooooh!

Поздрави на всички  bouquet

# 134
Привет и от мен, момичета!
Както вече казах присъединих се към отбора на повръщащите  Sick , дори си извадих ей тук на листче съветите за борбата с повръщането. На мен нищо не ми се поглежда и много ми е зле. Ноооо ще стискаме зъби и палци  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт