Време до НОЕМВРИ не остана и аз ще стана скоро мама!

• 12 584
  • 282
  •   1
Отговори
# 180
  • София
marusj ако се чустваш добре и лекаря ти разреши няма проблеми да пътуваш. Аз с предната бременност до последно хайманосвах. Сега при мен е по-друга работата. Тъкмо мъжа ми ме уведоми че другия петък ще ходи на тийм билдинг, но поне е дневен и ще се приберат, че при мен е много сложно. Аз ще остана сама с детето ако замине на някъде и ако тръгна да раждам няма на кой да я оставя каката. Всички баби са в провинцията.

# 181
Jutoo дано и остане ентусиазма.аз си спомням като се роди сестра ми бях много ревнива.от ревност вдигах температура.

моята лична лекарка е в дружба,обаче си мисля че за малкия трябва да е по-близко до там където живеем.ако ми се наложи сама да го водя на консултации.

някои от вас се оплакваха че мъжете често са в командировка.и моя сега ще започне да пътува честичко.ама мисля да си викам някой да спи при мен.страх ме е сама да оставам.да не стане нещо,пък и ме е шубе,защото блока не ни е изцяло населен.но си мисля така и така вече ще почивам,дали да не пътувам с него.какво ще кажете по въпроса с пътуванията?знам че не са много препоръчителни.
Струва ми се , че ще ти е по-трудно да пътуваш сега. Аз бих си избрала вариант някой да идва вечер у дома. Също много съм страхлива, опитвам се да не го показвам пред детето, за да не плаша и него, но понякога не се получава. Сестра ми идва в къщи, но скоро ще става софиянка, и направо не знам какво ще правя без нея.
Мами, аз отивам на благотворителна акция, пожелайте ми много събрани тетрадчици и парички за нашите първолаци-сираци, утре ще ви се отчета!

# 182
..........този линк дето си дала е за вредните съставки, които са вложени в продуктите. Мустела са на едно от първите места по вложени такива  Wink. Зеленият цвят и колкото по-малко точки има - толкова по-добре.
Червената - най-зле.
Мдааа,точно този линк имах впредвид преди време когато споменах за Мустела-та Wink

marusj,доста си се надъхала по твоя проблем,Добре че сподели за да ти дадем малко кураж от който имаше нужда.Радвам се че си предприела стъпки,така постепенно и на малки порции ще го научиш твоето мъжле да се държи малко по-така Wink

На мен ми потрябва нощница в болницата,първо в патология си бях с моя (добре,че не послушах док да не си нося,оказа се че там нямат)и после като ме заизписваха бързаха да си вземат тяхната (да не им я открадна Mr. Green) и трябваше да изляза някак от стаята,та с мойта си Wink
А иначе незнам как изглежда нощницата за кърмачки,просто моите са с много копчета отпред Peace

# 183
Мами, аз отивам на благотворителна акция, пожелайте ми много събрани тетрадчици и парички за нашите първолаци-сираци, утре ще ви се отчета!
дано да съберете достатъчно Peace

# 184
  • София
Jutoo , точно миналата седмица изпаднах в това състяние...мъжа ми го приспешиха за Бургас, нашите на море, свекито на вилата, девер ми на море и аз сама с малкия. И на всичкото отгоре празници и всички приятели по провинцията. Цяла нощ се ослушвах да не започна да раждам  Laughing

marusj
, ако пътищата са хубави, ти си добре...не виждам защо да се задържаш тук. Най-много да родиш бебока в другия край на БГ, та после да те пита защо е роден нейде си и кой е бащата наистина  Mr. Green Но аз определено се шубелисвам и на повече от 50км от Сф не мърдам. Това ми е пътуването...страх си ме е Blush

Мами, я да ви попитам, че обикаляте магазините повече от мен...виждали ли сте някъде бебешка пелена плюшена/вълнена отвътре и "найлонова"отвън? Сещате ли се какво имам предвид? Все едно дебело яке, но пеленка. Виждала съм някъде..или съм сънувала...не знам и искам такова нещо да купя за малкия.

# 185
  • София
А иначе незнам как изглежда нощницата за кърмачки,просто моите са с много копчета отпред Peace

Ами изглеждат като обикновена нощница, само че на гърдите имат две цепки, които са прхлупени леко и правят нещо като плуха надолу - разтваряш и вадиш гърдата за кърмене. Като я взема мойта ще снимам и покажа.

# 186
Дес,твойта принцеса все по-хубава става,бонбон Wink

# 187
  • София
Ей, Дес, ама много ти е сладка малката  Hug.
ето затова искам момиченце-да се развихря с прическите и дрешките  Embarassed Embarassed Embarassed

# 188
  • София
Момичета, здравейте! Ей, ама харесвате ми така, не мога да изчета всичко, което сте изписали от сутринта. Grinning Аз вече съм собственик на чисто нова готварска печка и смятам да й спукам гьона оттук нататък. Направо не мога да й се нарадвам! Взехме и нова микровълнова, голяма, че да се събират стерилизатори и тем подобни аксесоари.
Madchen, извинявай за забавянето на отговора за д-р Силвана Попова от 10-то ДКЦ, ама нали имах Радини вълнения.....Значи, събрах информация за нея от тукашни мами, и най-вече от една комшийка с две дечица. Освен това, което бях написала, че е твърд привърженик на кърменето и късното захранване /на нея й е препоръчала с оризова кашичка да захранва след 6-я месец/, разбрах че е сравнително млада - около 42-43 годишна, не се намесва силово и е толерантна към вижданията на майката, не отказва направления за нищо, винаги е на разположение с мобилния, вкл. и по късните часове, преглежда много внимателно и обстойно, не бърза с предписването на антибиотици, а когато отсъства, има дежурни към нея в център Медик до пощата в Красна поляна. Ами да ти кажа, на мен това ми е достатъчно, за да се насоча към нея, без да съм я видяла още. Но и това ще направя в близко време.
Аз за днес нямам сили за повече обикаляне, утре ще ходя да си взема необходимите неща за мешката за болницата и най-необходимите дрешки за бебчето, за да си ги изпера и изгладя. То друга работа и без това вече нямам. Хубав ден на всички, а ако ви тормозят мъжете - никаква прошка за тях!   Laughing Hug

Последна редакция: пт, 14 сеп 2007, 14:54 от tsetseto

# 189
Здравейте,мамчета!Аз искам да ви питам някои нещица:
     1.Упражнявате ли се да дишате,така както трябва по време на раждане,и тренирате ли перинеума,или йога,изобщо как се подготвяте за раждането.
Мене ме беше много страх и след като прочетох за тези неща се опитвам да правя нещо,ама не става,напрягам се,даже ме е страх да не направя някаква беля.Затова мисля да отида на лекцията на 9 месеца за раждането.
      2.Това ми е и втория въпрос-някоя от вас ходи ли на училище за родители?

По темата за мъжете не се включвам,защото за сега живеем при свекърва ми и неможем да се почувстваме като истинско семейство,постоянно се съобразяваш с някого,било за готвене,било за чистене,било за излизане и т.н.,дано скоро да си намерим жилище,защото иначе #Cussing out

# 190
Здравейте, момичета...
Сега се връщам от прегледи съм доста стресирана.Оказа се, че имам кофти плацента и детето не можело да бъде добре захранено.За това го заведоха недохранено и сега сам под наблюдение за тоновете му всяка седмица:( Странно как главичката му и крачето му отговарят на 31-ва седмица, а коремчето на 29-та...но ни какви подробности.Един магнезий и това е.

# 191
Оказа се, че имам кофти плацента и детето не можело да бъде добре захранено.
mmisss30, какво й е кофти на плацентата, коя степен е? Иначе за разликата в изчислените седмици не се стряскай, случва се и често е грешка на ехографа. Важното е, че ще си под наблюдение.

Eто една снимка на нощница за кърмещи: https://www.r-med.com/index.php?prodid=396&catid=12&gkey … h%C3%A1l%C3%B3ing

Последна редакция: пт, 14 сеп 2007, 16:07 от Kanela

# 192
Привет на всички!Днес най-накрая и аз да успея да се включа.
Ходих на  фризьор,а после да си занеса изследванията на Доки и познайте....??!!
Вече и аз се причислявам към отбора на пиещите Магнерот ! Та и не само с това се разминах-желязо,.....но да не изпадам в подробности.Вървях към къщи с една малка торбичка с лекарсва и имах чувството ,че съм някой пенсионер(имайки предвид и киселото мляко,което си бях купила) Mr. Green
mergi   ,аз ходя на училище.Дори не веднъж съм питала за желаещи да ходим заедно.Ако искаш аз съм на линия Hug
Това с ибора на педиатър ще е трудна работа май... newsm78 Аз пак да питам-някой ако знае добър в района на Лозенец да помага,че мен хич ме няма Embarassed
Моят приятел ми помага с каквото се сети,за повечето неща има желание, но трябва аз да му кажа  и няма проблем.А за вързването на обувките го прави дори от самото начало newsm10 newsm53.И то по собствено желание.. Grinning   Абе не мога да се оплача ,никак даже!Дано и за напред да си остане така Praynig Grinning
Аз продължавам все още нищо да не съм купила!!!!! ThinkingМай ми е време да се позмисля малко,ааа...???? newsm78
Толкова за сега!До по късно!
p.s:Дес,малката наистина е страхотен сладур!Пу-пу да не и е уруки!!!

# 193
mmisss30,плаценатат съвсем ли не храни бебето,казаха ли ти коя стпене на зрялост е?

# 194
  • София
Мими, спокойно, ще следят тоновете и ако се наложи ще родиш бебочето по-рано. За твое успокоение можеш да отидеш и на още един лекар - и той да си каже мнението.
Тази много бабешка изглежда  Laughing или може би защото е по-широка и дълга. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт