Време до НОЕМВРИ не остана и аз ще стана скоро мама!

• 12 603
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
http://www.biberonbg.com/info/fazi_rajdane.htm
това е една интерсна статия за раждането.

коя от вас ходи на лекциите на 9 месеца в софия?

# 136
  • Плевен
Аз не очаквам подарък,не бих искала да дава излишни пари за нищо и без това бюджета ни е ограничен,но като се позамисля нещо със символична стойност би ме зарадвало. Simple Smile
Маруся защо не му кажеш в прав текст какво очакваш от него и къде бърка,аз преди си премълчавах много неща,но сега си казвам всичко дето ме дразни все пак милото не е телепат да разбере,но така е много по добре поне аз не се тормозя например с мисли "сега не може ли да се сети да....измие чиниите(примерно)",а минавам директно на "мило помогни ми измий чиниите,а пък аз ще вдигна масата".Абе с 2 думи действа.

# 137
  • София
Аз не очаквам подарък,не бих искала да дава излишни пари за нищо и без това бюджета ни е ограничен,но като се позамисля нещо със символична стойност би ме зарадвало. Simple Smile
Маруся защо не му кажеш в прав текст какво очакваш от него и къде бърка,аз преди си премълчавах много неща,но сега си казвам всичко дето ме дразни все пак милото не е телепат да разбере,но така е много по добре поне аз не се тормозя например с мисли "сега не може ли да се сети да....измие чиниите(примерно)",а минавам директно на "мило помогни ми измий чиниите,а пък аз ще вдигна масата".Абе с 2 думи действа.

Peace

Само дето като стане въпрос за подарък той или трябва да се сети сам или по-добре да не го прави... Само че ако очаквам подарък, защото все пак му раждам първа рожба и той не го направи ще ме ядоса и ще му се сърдя...С две думи - няма угодия с нас жените Simple Smile

Хайде момиченца, аз се прибрах и сега мисля да се изкъпя, да си пия чая и в легълцето Simple Smile

Хубава вечер на всички Simple Smile

# 138
m_face, много ти благодаря,честно казано очаквах точно ти да се включиш с подобна информациа защото помня че работиш в тази сфера  bouquet Hug Ми ти много ясно си ми го обяснила - значи спират майчинството,за да взимам бплничния.Не намирам никаква логика в правилата на скапаната ни държава,но няма как тук сме избрали да живеем засега.Донякъде бих си го обяснила това след раждането на бебето да спрат майчинството,но още докато съм бременна,нали съм все още по майчинство,детето ми не е станало на 2години #Cussing out
Охх съжалявам,че занимавам и останалите с това.Ако възникне някой въпрос ще ти пиша на лични,ако може Blush

Цеце,много интересен линк си дала.На много от отговорите на бабата се хванах,че точно така и аз бих обяснила на някое момиченце ако ме пита в момента Mr. Green

# 139
marusj, прочетох ститията и се разревах накрая! Embarassed Толкова ме е шубе понякога от раждането...но като си представя после как виждам бебето и...и как го гушкам... Heart Eyes Ще се справим! Sunglasses

Аз лягам, че беба днес наистина просто не се е спирала. Heart Eyes Лека нощ,до утре! Hug

# 140
момичета да ви питам вашите мъже помагат ли ви с домакинската работа?моя мъж някой го е подучил че жената трябва всичко да прави и хич не ми помага в къщи,даже ми прави физиономии като нещо не му харесва.аз оставам без сили до вечерта да влача торби от пазара,да чистя в къщи,да готвя.даже вечер от умора и болки в кръста не мога да спя.на всичкото отгоре се депресирам като каже:малко подправки си сложила,що не си купила това онова,що не си ми изгладила ризите,почвам да си мисля че ако не правя нещата както трябва ще ме замени с някоя друга,а от друга страна си викам аз не сам слугиня.направо полудявам.постоянно плача и се измъчвам.понеже бременността ми минава добре/да чукна на дърво и до края да е така/и той си мисли че не се изморявам и че съм длъжна всичко да правя в къщи а той да живее като на хотел.дай те ми съвет как да го накарам да ми помага в къщи.
това мисля все едно аз съм го писала Twisted Evilаз също го съжалявам,че горкия много работи почти не можем да се видим...от друга се ядосва,защото то е свикнал винаги аз всичко в къщи да върша,да е сготвено,изчистено подредено и тн.т,абе гледа си мъжките неща иначе,обаче просто е свикнал,че карам сравнително лека бременност досега.Нищо не разбира ни какво са контракции,и други неразположения и всички ги мисли за"нормални",защото каквото и да имам,никога не се отразявало на комфорта вкъщи...
Днеска имах динамичен ден,доста,до обяд ок,не бях се наспала и ми беше изморено,следобед бях с майка по поликлиники(още не се е оправила) висели сме повече от 4 ч.пред кабинети,амя нямаше как...че по едно време като ми прималя,прилоша ми и аз реших,че ако хапна малко шоколад ще се оправя,е да ама то малко стана един голям шоколад наведнъж-после пак ми беше лошо Mr. GreenНамерих време обаче да поразгледам колички-харесах си поне 5- модела,на Mag England,Chipolino,Bertoni....Търсех си ношница с копчена отпред,няма ое модели с дълъг ръкав-другата седмица,в резултат изхарчих пари за 2 страхтни якета и пуловере тънко и съм много доволна,че олекнах с парите,с последни сили се занесох до физьорката ми и си пооправих малко кошницата,че е гаден цвета-да,ама поне е по-свежа и си имам пак бретонче..колко съм щастлива само от тия дреболийки FlutterАма ми е изморено в резултат на днешните вълнения и ходене и имам сърцебиене и нещо по принцип не ми е в ред..качвам снимка на бретончето Mr. Green

Последна редакция: чт, 13 сеп 2007, 22:45 от sladurka

# 141
marusj,ти сега остана свободна и взе да мислиш глупости NaughtyПърво знай,че по-голяма шашка от мене няма(ма то си има причина де),2-ро не разбрах кое точно те притеснява-че бебо няма да с еобърне ли,3-то недей така бе момиче,всичко ще бъде ок,все пак жени раждат всеки ден,аз така се успокоявам(поне се опитвам),както виждаш всички сме проблемни този месец с по нещо,а още даже не сме влезли с пълна сила в 8-ми.Кураж и пиши кое те притеснява всъщност.

# 142
Добро утро! Май всички ни тресат притеснения! Аз първия път почти нищо не знаех за тялото си, за бебето и за раждането, и като че ли ми беше по-леко. Сега, уж съм по информирана, а стана много зле-да не стане това, да не стане онова... Сестра ми ме заплаши, че ще спре нета на работа вече...И честно казано , май от информацията ни идат всичките бели- имаме си нормалните неразположения за този етап от бременността, а все си мислим за другите-ненормалните, защото знаем за тяхното съществуване! ooooh!
Marusi, аз като ветеран с единадесет годишен брак, бих ти казала само едно-не бързай, от притискане и пришпорване полза няма, а само скандали.Скоро споделях за проблем в къщи със сестра си, тя мълча , мълча, инакрая каза- "ти даваш ли си сметка , че у вас рано или късно става все по твоята?". Ами не, не бях се замисляла, знам само, че и ние си имаме проблеми, с времето се научихме да говорим много, но когато и на двамата ни се говори. Липсата на помощ в домакинството е проблем, когато ти наистина имаш нужда от нея.Просто си казвай от какво имаш нужда, без да чакаш някой да се сети и без да правиш сцени-просто никой няма да се сети, докато не продумаш.Аз много обичам точно домакинстването, имам си кухня и дом , за които винаги съм мечтала,моят съпруг понякога се включва /разбирай веднъж месечно/ с нещо, но след това задължително аз трябва да мина след него- просто той не става за тази работа. Обичам да ме глези, но честно, предпочитам глезенето да е с други неща, които нямат връзка с домакинстването, колкото и материално да звучи. Не се чувствам слугиня в дома си, защото в къщи и двамата ми мъже не ме карат да се чувствам така- обичат манджите ми, начина , по които подреждам масата, миризмата на омекотителя ,който ползвам, въобще ,хвалят всичко , което правя в къщи.Нашите проблеми са свързани с драстична разлика в темпераментите, и така, когато се налага например, излизаме отделно-на различни места с различни хора-и това след много разговори, в които единият се опитваше да възпита другия според своя мироглед и вкус. Естествено , не се получи. Никой около нас не вярваше, че въобще нещо ще се получи между нас-той, бивш разглезен син , един на майка и баща, футболист, и аз , дъщеря на доста известни на местна почва родители, не по-малко разглезена, с една дума-кучка... Не се променихме, не вярвам в това, просто порастнахме. Така, че говорете, и не бързайте- ако нещата се случваха ей-така, за няколко години само-хората щяха да се събират и да се разделят за кратко, и отново, и отново...

# 143
с времето се научихме да говорим много, но когато и на двамата ни се говори.

Добро утро! Това много ми хареса  Peace  Наистина е много важно и на двамата да ви се говори,защото в противен случай става жестоко.
    Маруся ние с мойто мило доста се караме...или по-точно,рядко,но сериозно. Ам ,за това определено и аз имам вина защото съм доста опак характер и винаги искам да става на мойто. Както казва Тиха Вода - то май винаги става  Laughing Ама с тая пуста бременност,не ми стига това,ами искам ...  newsm78  "врага" да падне и да ми целува краката  Laughing  Много съм нагла,ама се извинявам след това. А пък и се надявам скоро да се оправя!
     Та мисълта ми беше... наистина трябва да си кажеш кактото има да си казваш! Не бива да мълчиш и както красито ти е казала,просто двай му да разбере какво би искала да свърши.
      Мойто мило работи повече от мен,но въпреки това аз изискавам от него да ми помага по малко,защото АЗ нося детето ни - мисля че е справедливо. Аз също имам планове и амбиции за вбъдеще и не искам да свиква аз да върша ВСИЧКО,защото и аз искам да постигна нещо лично за себе си в живота,а принцесата ни - ще я гледаме двамата!  (или както се разбрахме - той 35% аз 65%) , като тръгне на детска градина - 45 към 55%

# 144
  • София
Добро утро,

Аз снощи нещо не можах да спя като хората - едни кошмари, едно чудо... Sad Днес от сутринта е слънчево, но така ме болят краката, че сигурно ще сляза само до пазара. Ей тия крака сигурно от тежеста така, ама направо съм като инвалид - куцам си яко - болят ме на свода точно.
За домакинстването - аз много обичам да готвя  Simple Smile По време на предното майчинство правих какво ли не, непрекъснато имахме гости в нас, че със зимно бебе няма къде да ходим и всеки път ги изненадвах Wink
Сега съм си купила нова форма за торти и като родя ги меткам тях - от готварския съм си набелязала някои рецептички - ммммммм. Мъжо ми се кара, че ще го направя 200 кила  Laughing
Другите домакински задължения не ми допадат, еле пък гладенето ми е много отегчително. Затова тях друг ги прави  Wink Пазарувам заедно с мъжа ми - аз купувам, плащам,а той хваща торбите. Дори не съм и поставяла въпроса иска или не - просто казвам какво трябва да се направи. Обаче моя мъж е дресиран - свеки не може да готви, затова мъжа ми и брат му са перфектни готвачи, свеки не е чистница, затова и двамата братя много чистят - та аз и етърва ми сме случили на мъже Simple Smile, виж сестра им...тя прилича на свеки - дано и тя намери мъж като братята си, че иначе ще я закърши яко.
Нещо се отплеснах - сори  Embarassed
Мойта щерка само ме ипта кога ще излиза бебето от корема, че искала да черпи в градината  Laughing, днес едвам я разубедих да ходим сутринта да търсим бонбони Laughing - явно му е мерак на детето  Heart Eyes
Днес мисля да поръчам спалното комплектче за леглото. Аз имам 3 комплекта от каката, които са в жълто и зелено и стават и за момченце, но ще взема и едно новичко комплектче. Някой да знае дали има от тези чаршафчетата с ластик от трико за малки кошарки и евентуално къде, че ние на спалнята само такива ползваме и са ми много удобни, мисля, че и за бебо ще са екстра.
Ами това за сега - по-късно още  Simple Smile

# 145
  • София
Здравейте момиченца и от мен Simple Smile

Аз днес ще хода да избирам нещица за беб-ченцето Simple Smile Та ще ходим в Штъркел-а, във фирмения магазин на Чиполино, в Слънчице и ако стигнем до Пинокио в "Дружба". Трябва да си събера мислите какво трябва да се купи и от къде и как...В "Малечко" и "Пигис"-а вече бях, ама пак може да минем. Вече имам списъка, сега трябва вече да решаваме за марки и т.н.

Та ако някой знае голям магазин в София, в който да има всичко, освен от гореизброените, моля да ми каже - ще съм му благодарна Simple Smile

Хубав ден на всички ви Simple Smile

# 146
  • София
Дес, ако има нещо ми пиши - ако мога да ти отговоря на въпроса - с най голямо удоволствие.

# 147
  • София
Четох, не съм ходила лично, че в Бебе планет същи имало много хубави неща - това се намира на Иван Гешов, като идваш от Центъра по хигиена, посока цар Борис ІІІ и пресечеш Георги Софийски веднага след светофара от дясно.

# 148
http://www.cosmeticsdatabase.com/browse.php?maincat=babycare&nothanks=1    Погледнете това.Тук има рейтинг на бебешката козметика...май Мустела си е най доброто (и най-скъпото)...А иначе като разпитвах разни мами похвалиха и СебаМед и Бубхен.

Краси,Дита  пратете ми и на мен какво искат за плевенската болница.

# 149
  • София
добро утро  Laughing
пак сте го подкарали философски от сутринта  Wink
Нашите проблеми са свързани с драстична разлика в темпераментите
и при нас е така.понякога даже се съмнявам до къде ще стигнат нещата.но ми прозвуча успокояващо като прочетох за вас-все пак 11 години...  Wink.иначе и аз се налагам прекалено, но просто съм такава /с годините се промених толкова малко, че околните почти не забелязват  Rolling Eyes, но пък взеха да свикват Wink/.не знам, надявам се да успеем да разговаряме повече /без разговорите непременно да прерастват в скандал/, но може би и това става с времето.
а ето и един пореден пример за разминаване в теглото на бебетата на тези видеозони:
моя приятелка роди вчера момченце Hug-3200гр, а само преди десетина дни и казаха, че е 1600 и всички и се караха какви са тия диети по никое време.това си е объркване от 100% ???
та...да са ни живи и здрави само и ще си ги видим ноември  Laughing
иначе за раждането, просто се опитвам да го отхвърлям в мислите си за когато му дойде времето.преди няколко години си правих личен хороскоп /много е интересно, но това е друга тема/ и в него ми пишеше, че най-вероятно ще имам много трудно раждане /дори с разни фатални възможности/, затова трябва да се посъветвам с астролог кога да зачена.няколко пъти си помислих за това откакто съм бременна, но пък се надявам да съм "улучила" най-точното време и всичко да е наред.
сега се чудя, ако се наложи планирано раждане, дали да проуча "по-интересните" дати за бебето или да не му се бъркам от сега...може да ви прозвучах малко като луда, но харесвам астрологията и ако може да помогне...не бих имала против Wink
хайде, че малко се отнесох  Rolling Eyes
лек ден засега и много усмивки  Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт