Домашно насилие

• 156 663
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
zdravej shto se otnasya do tova mislya che ne mogesh da promenish reshenieto na sada no povyarvaj mi vsichko shte otmine i toj -t.e magat ti shte spre da vzema deteto s takav entusiazym sega go pravi poveche za da te yadosa -pregivyah tova neshto.Sled poredica ot tarpelivo malchanie sled naneseni udari i osobeno sled kulminaciyata 3 shamara az se iznesoh i se zapochna da me sadi che iskal i ne mogel bez deteto ,skluchihme sporazumenie za edni 50 lv .koito dage sprya da gi dava che izplashtal kola i zashto tryabavalo da gi dava na men -predstavyash li si .Posle zapochna da go vzema i obrabotva deteto i toj se vrashtashe pri men mnogo obarkan no taka stana che se zapozna s edna gena i se ogeni sega mislya che gradyat planove i v tyah ne e vklucheno moeto dete i taka sprya da se interesuva ot nego .Taka che vzemi se sasredotochi kam tova da  prodalgavashg da obgrigvash deteto si i da go podkrepyash vav vsichko i vsichko si idva na myastoto Simple Smile)

!!!ПИШИ на кирилица!!!

Последна редакция: нд, 17 авг 2008, 06:55 от БеБето

# 91
И аз съм като вас. Съвети:
1. Извадете си медицинско свидетелство своевременно! Рано или късно ще ви потрябва. Майната му на срама!
2. В никакъв случай не стойте при насилника заради детето! Точно заради него трябва да изчезвате от там!
3. Не търсете вината за побоя в себе си, каквото и да ви говори той или негови роднини!
4. Не позволявайте опитите за психически тормоз от негова страна да излязат успешни! Т.е. не психясвайте и не губете живеца си!
5. Намерете си опитен и съвестен адвокат, който да ви ориентира в процедурите по развода! Трябва да знаете правата и възможностите си!
6. Намерете си доверен човек (все трябва да ви е останал поне един), на когото да се изплачете от душа! Най-лошото е да криете всичко в себе си! Още веднъж - майната му на срама!
7. Действайте без отлагане! По-лошо ще стане, по-добре - не!

Не съм юрист, не съм психолог. Говоря изцяло от личен опит. Майната му на срама, заради него направих непростими пропуски! Не ги правете и вие! В крайна сметка става въпрос и за вашия живот, и за този на децата ви...
Толкова от мен. Дано съм била полезна.

# 92
Живеем без брак. Заплашва ,че ще ми вземе детето. Възможно ли е това? Детето е на 5 год.
Ситуацията ми е подобна на гореописаните

# 93
Имам нужда от съвет дали съм постъпила правилно.Случаят е следния детето ми гостува една седмица при баба си и дядо си тогава баща му го е взел без мое знание и съгласие във време когато няма право на свиждане .Завел го е при новата си жена  и тя го е наказвала само в друга стая викала му дори го е била както и баща му.Докато бях ме заедно  и след това бях подложена на голям психически тормоз но не предприех никакви мерки , но сега не мога да позволя това да се случва на детето ми.Освен това детето ми е било настройвано срещу мен от баща му и неговите родители, че не го обичам че съм лоша и ........Веднага пуснах жалба в полицията срещу баща му и неговата жена за психически и физически тормоз,жалба  в Агенция за закрила на детето, уведомих личния си лекар и той ме препрати към психиатър.След всичко това смятам да заведа дело за ограничаване на контактите му с детето.Какво още мога да направя и достатъчно ли ще бъде за да искам ограничаване на срещите .

# 94
Имаш ли адвокат? Подразбирам, че си разведена и правата в/у детето са твои. Ако е така имаш пълното право да го съдиш при тази ситуация. Но все пак имай предвид да не действаш без правна помощ.

# 95
ей така, само за информация
http://all.actualno.com/news_180907.html

# 96
Браво Пела.Наистина си страхотна.И аз съжалявам,4е незнаех за тези неЩа по рано.Из4етах вси4ки закони,но знаеш,4е те са писани много сухо и не може да с разбере то4но в определения слу4аи какво може да се направи.Когато подавах моите жалби в полицията,ми казаха,4е не става въпрос за домашно насилие заЩото сме разведени.Наистина законите за домашно насилие и за закрила на детето са много добри по съЩество,но все оЩе са бавно приложими в България.Друг е въпроса 4е инсанциите които трябва да работят по тези слу4аи някак си все оЩе не могат да работят заедно.И все оЩе на много от тях не им е ясно за какво ги има тези закони и как трябва да се действа по тях.Знаеш за моя слу4ай и за моите дела.Съжалявам,4е не живеем в един и съЩи град,ина4е веднага бих ти поверила слу4ая си.Успех ти пожелавам във вси4ки твои дела.

# 97
Отдавна се опитвам да пиша тук и не знам  дали това е точното място. Проблемът е разпадащият ми се брак, финансовата ми нестабилност и най-вече съществуващата заплаха детето да не остане при мен. Причините:
1)След като три год. бях принудена да отглеждам детето без правото на работа стигнах до там, че искам пари ежедневно за най-елементарните неща. И  понеже не стигат получавам обвинения, че не се грижа добре за детето, че не съм като другите домакини....
2) Нямам собствено жилище, роднините ми са в провинцията и не живея при тях, което не знам дали се отчита като вариант за жилище.
3) Ядосвам се и крещя, когато съпругът ми прекали с обидите, обвиненията, забележките, а той сякаш това чака. Започва да ми обяснява колко съм луда. Прави го и на обществени места и разбира се виновната пак съм аз, защото не мога да преглътна обидата и да се сдържа. Възможно ли е да използва точно това, като аргумент , че не ставам за майка.
Иска ми се да споделя и другите си проблеми, но не виждам смисъл. Може би основното е, че пред хората е перфектния баща, а това какво се случва в деиствителност зная само аз, той и още 2-3-ма познати. Дори родителите ми не  ми вярват, въпреки, че си е позволявал да ме обижда пред тях. За тях тези неща са нормални, но за мен-не.

# 98
Здравей, тинна! Най-напред - поздравления, че си решила да споделиш с някого, дори и този някой да са непознати хора от форумите. Мисля, че тук ще получиш само подкрепа и съвет, без да се злоупотребява с мъката ти.
Разбирам, че си в капан - домакиня, майка, без свои доходи, без свое жилище там, където живееш. Повярвай това е най-лошият вариант. Ти си буквално зависима от човека до теб, което му дава право да те третира както си иска. Че парите не стигат, това е ясно. Че ги харчиш за необходимости, предполагам, че е така. Значи първото, което трябва да направиш е да си намериш работа - за начало, каквато дойде. Като си сложиш в джоба твои пари ще видиш, че самочувствието е друго. Само се съмнявам да му запушиш устата по тоя начин, но пък говорим за теб сега.
Имам въпроси към теб - ти споделяш болката си, но какво си решила да правиш - ще запазваш ли положението, или какво? Защото ако си решила да напускаш БНД-то и да се връщаш при родителите си, по-добре търси работа в техния град. И какво значи "без право на работа"? Кой ти забранява това основно право? Пиши за плановете си, за да можем повече хора да ти дадем адекватни съвети.

# 99
Здравейте, бях писала в тази тема през месец март и от тогава непрекъснато я следя, но развитието при мен настъпи преди около 2 седм. Скандалите със съпруга ми не спряха, както и заплахите от негова страна, че ще ми вземе детето. Но снощи ми посегна-удари ме през ръката, блъсна ме няколко пъти и едва не ми смаза кракът. Обидите бяха много. Взех решение да го напусна, защото от опита на майка ми знам, че един мъж посегне ли веднъж спирачки след това няма. През юни месец се върнах на работа, детето ходи на ясла и сега търся квартира. Страх ме е, но трябва да се справя

# 100
В четв. имам среща със специалист в една организация в пловдив-иначе във вкъщи си имам големи проблеми с цялата рода на съпруга ми.Много боли, когато те изкарват каква ли не. Надявам се тези хора от организацията да ми помогнат или най-малкото да ми вдъхнат увереността и куража от който имам нужда

# 101
Мога само кураж да ти пожелая! Ще ти трябва, за да изтърпиш всички гнусотии, които ще се изговорят по твой адрес от страна на БНД-то. При мен беше така - не стига, че бях унизявана непрекъснато, ами и редовно бита и т.н. После от думите им излезе, че не аз, ами той е жертвата, защото съм била такава и онакава !?! И представи си - говорят пред мен за мен и не мога да се позная - все едно описват дявола!!! В началото бях бясна, но после разсъдих на спокойствие, че не си заслужава да продължа да се ядосвам за глупостите им. Да си говорят каквото искат, пък мен, който ме познава, знае, че въобще не съм това, което те описват. Тъй че да не ти пука какво говорят за теб - ти направи така, както си решила, че е най-добре за теб, а ония ги пускай да лаят на някоя ливада, колкото си искат Simple Smile. Покажи се силна пред тях, дай им да разберат, че не са те изплашили, нито притеснили (това става със стискане на зъби и неподдаване на провокации). Ако не отстъпваш от позициите си, ще подвият опашки. С теб сме! И да разказваш до къде са стигнали нещата! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 102
Много благодаря за подкрепата-с нетърпение очаквам да дойде утре и да отида в Пловдив-имам голяма нужда от това да поговоря с някого. Съпругът ми дори не се разкайва за случилото се и казва:"Аз съм щастлив с теб, ако ти изпълняваш това, което ти казвам"-не вярвах, че все още има такива хора-нито мъже, нито жени. Много съм объркана, много ме е страх

# 103
Момичета,знаете ли колко време е валидно медицинско от съдебен лекар?Искам ограничителна заповед а имам мед.от преди 3 или 4 години,дали ще свърши работа??????

# 104
ПОМОГНЕТЕ МИ МОЛЯ ВИ !!!!!!!  Разделени сме от около месец,подала съм молба за правата на детето,което е при мен при майка ми.Но,сега ми се налага да замина за друг град където е работата ми,но той иска да вземе детето и съм сигурна че няма да го върне за да се върна аз при него.Ако го направи мога ли да отида с полция и да си взема детето.Нямаме брак,но детето е признато. дали ще ми помогнат имали ли сте този проблем?Как се справихте?

Общи условия

Активация на акаунт