ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ 13

• 73 958
  • 1 061
  •   1
Отговори
# 975
  • София
Цитат
”Малките фантоми на България“ шокираха Европа
10 юни 2008 / News.dir.bg
Документалният филм „Малките фантоми на България“ на телевизия „Франс 2“ провокира поредния скандал в Европа, свързан с изоставените деца в България.
Филмът, който бе излъчен тези дни, потресе цяла Франция, предаде БГНЕС. Лентата е гледана от над 4,5 милиона зрители във Франция, Италия и Швейцария. Авторите Патрис Лортон и Ан Клод Бекет разкриват мизерните условия на живот в Дома за деца с увреждания в сливенското с. Медвен.
България, най-бедната страна в Европа, притежава тъжен рекорд – по брой на деца, които живеят в институции, коментира телевизията. Сираци или изоставени, те са невидими за обществото, което все още не е забравило своето комунистическо минало. Децата с физически недостатъци имат най-тежки условия на живот. Специален пратеник се опитва да хвърли светлина върху тези „малки фантоми“. Заточени в отдалечени селища, децата живеят отхвърлени, но в пълно материално удобство. Стаите са топли, стените са пребоядисани и не липсват нито храна, нито играчки. Как тогава да бъдат обяснени тези тревожни цифри за смъртните случаи. Специален пратеник разследва някои от тези случаи. Оставени сами на себе си, лишени от стимулите и обичта децата умират без възрастните да се вълнуват от това.
България след ерата на комунизма запазва най-лошото и най-доброто, както при Бистра, една изключително дейна директорка, която успя да създаде малък остров на човечността в своята институция. Нейните малки обитатели имат късмет и това се вижда. Няколко месеца след идването им някои деца, които страдат от рахит, започват да растат. Какво да се направи с тези малки фантоми?
България влезе в ЕС на 1 януари 2007 г., но Брюксел постави като условие, както и на съседна Румъния, да подобри условията на живот в институциите.
Най-потресаващата част от филма на френските колеги е когато гробарят на селото разказва къде са погребани децата от Дома. В един момент той се хвърля на земята и започва да се удря по гърдите.
“Беше страшно, видях как кучета разкъсват труп на дете“, казва той и се държи за главата....

# 976
  • sofia
Яни,филма дали го има някъде в нета?

аз 4етох статията в "Класа",познавам журналистката,писала материала....Но,познавам и другата страна и за това няма да коментирам Peace

купете си сп.АННА HugИма голяма статия за ЗЖ PeaceМерси на Велислава и Петя за което.Това са журналистките от списанието,които изкупиха кратуните на Видин на базара:crazy:

# 977
момичета, ако в момента нямате нужда от чорапогащници при нас ходят със скъсани Hug

Яна, днес ги пратих от Централна поща, 4акай ги утре следобед или петък сутрин. 2 пакета и малко са - 27 или 29 броя. не видях добре, а не ми се разопаковаха.

ПС: Специални благодарности на моята колежка Стефка, която ги даде.  Hug

# 978
harmony_broken, голямо благодаря! Hug

# 979
  • sofia
търсят се СПЕШНО 1 800 лв.за морския лагер на децата от дома в Трън Praynig

за подробности АЗ Twisted Evil или директорката на дома Бойка Михайлова-077312106

Децата трябва да заминат на 1 юли  за 10 дни на Равда.Намерили са половината пари за лагера ,но остават тези 1800 лв.
НИе ще подсигурим голяма 4аст от необходимите им за лагера неща,но нямаме 1800 лв. ,с които да си покрият храната и спането Confused

bouquet

# 980
  • sofia
търсят се СПЕШНО 1 800 лв.за морския лагер на децата от дома в Трън Praynig

за подробности АЗ Twisted Evil или директорката на дома Бойка Михайлова-077312106

Децата трябва да заминат на 1 юли  за 10 дни на Равда.Намерили са половината пари за лагера ,но остават тези 1800 лв.
НИе ще подсигурим голяма 4аст от необходимите им за лагера неща,но нямаме 1800 лв. ,с които да си покрият храната и спането Confused

bouquet

ТЪрсят се и 10ина 4ифта дамски бански Rolling Eyesза дребни моми4енца Peace

# 981
  • край Дунав
Слушайте внимателно-няма да повтарям NaughtyНие-видинлийки, като едни много дейни и бутащи се къде ли не жени да вземем, че да направим добро впечатление на г-н шефа на видинската Камара на занаятчиите и човека ни покани офицялно да участваме на изложение на Регионалните занаятчийски камари, което ще бъде на 29 юни-около тази дата и за 3 дни.Ще има гости от румънско, сръбско и т.н.-Лаленцето, понеже е изключителен член-вече прави какви ли не красоти, аз нещо си бродирам по този повод, АМА...я да вземете да се вкл. с нещо, което подхожда за случая-бродирани кърпички, разни кукли с бг носии...по-добре да не Ви обърквам, ами се сетете сами-въпросът е да е занаятчийско-може и оръдия да предложите-ваша работа!
Имаме една въртяща се идея какво да направим със бъдещите евентуално събрани парички, но ще избистрим в няколко реда идейката и ще пишем допълнително, защото ще се вкл и Вие.
За сега-толкоз-искаме помощ от сръчни жени Mr. Greenи да знаете-медиите напоследк много ни следят Laughing

# 982
  • sofia
Слушайте внимателно-няма да повтарям NaughtyНие-видинлийки, като едни много дейни и бутащи се къде ли не жени да вземем, че да направим добро впечатление на г-н шефа на видинската Камара на занаятчиите и човека ни покани офицялно да участваме на изложение на Регионалните занаятчийски камари, което ще бъде на 29 юни-около тази дата и за 3 дни.Ще има гости от румънско, сръбско и т.н.-Лаленцето, понеже е изключителен член-вече прави какви ли не красоти, аз нещо си бродирам по този повод, АМА...я да вземете да се вкл. с нещо, което подхожда за случая-бродирани кърпички, разни кукли с бг носии...по-добре да не Ви обърквам, ами се сетете сами-въпросът е да е занаятчийско-може и оръдия да предложите-ваша работа!
Имаме една въртяща се идея какво да направим със бъдещите евентуално събрани парички, но ще избистрим в няколко реда идейката и ще пишем допълнително, защото ще се вкл и Вие.
За сега-толкоз-искаме помощ от сръчни жени Mr. Greenи да знаете-медиите напоследк много ни следят Laughing

ehaaaaa,бравос мацки  bouquet
Диде,аз поне не се сещам за сръ4ни моми наоколо CrazyАма,знам ли,може някоя да се скътава Twisted EvilЩе помислим newsm78

за сега се сещам за ръ4но тъкани изделия-всякакви,бродерия,грънци,темати4ни гоблени.......

имате ли вие нещо на ум за сега?

# 983
Диде,аз поне не се сещам за сръ4ни моми наоколо CrazyАма,знам ли,може някоя да се скътава Twisted EvilЩе помислим newsm78
Crossing Arms Naughty Crossing Arms
Скорпи,казвай с какво мога да помагам newsm78

# 984
Eiii, nqmate umora vidinliiki, bravo  Hug
Verka, tyrsi salfetki s bg motivi  Whistling

# 985
  • sofia
Eiii, nqmate umora vidinliiki, bravo  Hug
Verka, tyrsi salfetki s bg motivi  Whistling

я,детето се появи Heart EyesТеди,що не си на работа,ску4но ли ти е Mr. Green

# 986
  • край Дунав
Леле, 2 часа ме нямаше и вие направо сте запълнили цяла страница.Отговарям ясно-трябват разни неща, които да са бързо продаваеми и да са ориентирани тематично-сувенири с бг мотиви-абе...като за чужденци.Идеи не давам, защото си имате дори в повече Mr. GreenОтносно салфетките-влезте в сайта на Лаленцето-има стотици-менка си ги, а и ние доста се научихме да й купуваме, с бг мотиви обаче не знам дали има
Иначе-пак сме готови с кратунките-май са ни патент newsm78

# 987
  • край Дунав
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=206535   глейте само Лаленцето каква колекция праска #Crazy

# 988
# 989
  • sofia
Леле, 2 часа ме нямаше и вие направо сте запълнили цяла страница.Отговарям ясно-трябват разни неща, които да са бързо продаваеми и да са ориентирани тематично-сувенири с бг мотиви-абе...като за чужденци.Идеи не давам, защото си имате дори в повече Mr. GreenОтносно салфетките-влезте в сайта на Лаленцето-има стотици-менка си ги, а и ние доста се научихме да й купуваме, с бг мотиви обаче не знам дали има
Иначе-пак сме готови с кратунките-май са ни патент newsm78

Кратуните са уникални!!!Непременно ги вклю4ете PeaceАз мисля,гледам и Вер4ето мисли CrazyМа,то ,май с мислене не става,а?
Ще ровя останали неща от базарите,но няма да е веднага ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт