Отговори
# 90
  • Стара Загора
Добро утро, момичета.
Аxi, при мен болките при контракциите бяха все едно, че ми идва цикъла, не бяха много болезнени.
Мишонка, Мила явно е с характер, но ще се слушате какво да правите, така ще сте спокойни и двете.

# 91
  • Пловдив
Здравейте!
Честито на Танини!!! Да са и живи и здрави бебчовците!!!Честито на всички, които съм пропуснала!

Аз засега нямам изгледи да раждам  Rolling Eyes
Поръчала съм на бебича да чака до неделя  Simple Smile
Пожелавам лек ден на всички и успех на тръгналите към Родилния дом.

# 92
  • София
Добър ден и от мен  Simple Smile

Честити бебечета на всички, които са родили и съм пропуснала   bouquet

Качих снимки на Ивко в албумчето: http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=177136
(Таткото беше обещал да ги качи още веднага, ама хич го няма да се занимава с такива дейности, извинете го  Wink)

Сега да поразкажа за моето раждане. Беше наистина много леко и бързо.
На обяд в неделя, 23.09. отидох на запис на тоновете на бебо, всичко беше наред. Kато се обадих да кажа на лекарката mi, че тоновете са наред, мъжа ми взе телефона и на шега я попита дали е удобно довечера да родим. Аз отрекох, разбира се, понеже признаци нямаше - една контракция на 2 - 3 часа... После отидохме на разходка.
Докъм 20:30 - 21:00 вечерта имахме гости. Изпратихме ги с Мартин до колата и на връщане в асансьора ми изтекоха водите. Малко преди това бахме засекли 3 контракции за един час и мъжа ми се шегуваше, че и това бебе ще се роди в неделя срещу понеделник (и Мартин така).
Веднага се обадих на лекарката да кажа, че шегата от обяд е истина и тръгнахме, барабар с Мартин. Мъжа ми караше като изтребител по Цариградско шосе на аварийни и дълги светлини, въпреки моите протести (щом от Малдост 4 стигнахме до Тина Киркова по - бързо от докторката, която идва от Павлово ...) - не знам заради това ли, ама започнаха и контракции - на 8 - 10 минути, все още неболезнени.
Трабваше да мина през патологията, понеже се водех лежаща там - веднага ме прегледа дежурната лекарка - каза 4 см. разкритие, според нея щях да раждам сутринта. Препоръча да не си спешавам докторката да тръгва веднага, понеже нямало смисъл ... Казах, че тя идва. Все още контракциите не бяха болезнени, но взеха да стават равномерни във времето. Направиха ми клизма, след което слязох в родилното, лекарката ми беше дошла. Докато чаках да се освободи легло в предродилна, контракциите взеха да заболяват вече. Пуснаха запис, сложиха ми окситоцин, лекарката си ме пое. Тази вечер в родилно беше лудница - 7 раждания, от които само аз бях с избор на екип, т.е. всички останали бяха при дежурния екип. На всички обръщаха еднакво внимание, по моему достатъчно, но все пак 3 - 4 едновременни раждания не е като едно, та аз бях глезлата на вечерта  Simple Smile
Контракциите взеха да стават на 4 минутки, скоро на 3, на 2 и станаха болезнени, хубави, както каза лекарката, за упойка. Преди да повика анестезиолога, ме прегледа, и каза - до половин час си родила, няма смисъл от упойка  Shocked Аз: ама боли ме - тя: ама по - добре без имаш болки максимум половин час, разкритие вече над 7 см.  ooooh! Simple Smile Ми примирих се, тя влезе в ролята на грижещата се за мен, докато наситина към половин час, може и по - малко, си бяха силните болки. Скоро започанх да усещам напъни. Докторката напътстваше главичката на бебето и не ми даваше да напъвам, за да не се разкъсам. Това беше реално най - болезнената част, най - гадната. Признавам си, че от спор с лекарката защо не сложихме упойка, започнах да й се карам, после и си викнах няколко пъти  Embarassed Не се чу, тъй като на съседното легло едно цигане на 19 имаше наистина много трудно раждане и огласяше доста добре ... (офф, ама жал ми стана за милото, малко с огромен корем, първо раждане, дълго я боля, изглежда много, не беше с упойка, накрая като докара почти пълно разкритие, бебето не можа да слезе, главичката високо, та я вкараха за секцио и извадиха бебето  Sad)
След броени минутки вече ми казаха да ставам и да отивам в родилна. Качих се на масата, вече имах сериозни напъни, а не ми даваха още да напъвам. Едва го дочаках тоя момент - слушах си докторката - на една контракция напъвах, на друга ме караше да задържам и да дишам ... Справих се доста добре  Simple Smile На 4 или 5 напън излезе главичката, после след още два бебчо се роди Simple Smile Много сладък и оформен, какъвто трябва (баткото едно време беше посинял и побелял, понеже беше с увита пъпна връв и без тонове, доста повече смачкан...) Разплаках се от умиление и  облекчение. На поздравленията на докторката измрънках: "Ама аз не знам как ще се казва  Embarassed' Тя си умря от смях. Оказа се, че нямам никакви разкъсвания, нямаше епизиотомия, само съвсем външно до перинеума две малки шевчета, както каза докторката: "Хайде заради мъжа ти  Mr. Green" В това отношение разликата е огромна - първия път не можех да седна поне седмица, сега седнах веднага и не боли, само чувствах набито.
От съседната родилна маса чух дежурния лекар (оня същия дето ме пита в патологията дали децата ми са от един татко и сигурна ли съм  Heart Eyes Mr. Green) да казва на мойта докторка: "Па тя твойта роди по - бързо от циганката с третото  Mr. Green". Беше си истина - тя беше там преди мен, а роди след мен  Simple Smile Simple Smile

Ами това е, после последваха 2 часа в коридора реанимиране, мъжа ми беше при мен, лекарката и тя почти през цялото време. Измислихме име, обсъдихме раждането с докторката, обясни ми колко добре съм се справила и как съм приличала на нацупено дете и съм я хокала през голяма част от времето, ама си го заслужавала  Heart Eyes Каза, че е много доволна. Сега вече обаче, нейната гордост, а и на цялата Тина Киркова, е Танини   bouquet

След това ме закараха в стая, на сутринта ме качиха във ВИП, понеже веднага нямаше свободни. Бебенцето си беше с мен неотлъчно през цялото време. Успях да не му дам въобще адаптирано мляко, с цената на две безсънни нощи де ... Но за сметка на това кърмата ми слезе доста бързо и избегнах втвърдяването на гърдите и температурата.
Сега се кърмим горе - долу през 2,5 - 3 часа, изглежда му стига, тази нощ само два пъти сме ставали да хапва и се наспах най - сетне  Simple Smile Все още не е бяло мляко, а примесено с коластра, изцеждам по съвсем малко след хапване на бебчо, но като че се увеличава.
Малко съм разочарована от отношението във ВИП стаите, ама за това после.

Засега толкова, да имате време за прочит, а и Ивко ме вика да ядем. А пък другите ми двама мъже нещо се карат в детската стая, отивам да видя какво става и там. После ще пиша за ревността на баткото  Blush

# 93
Здравейте и от мен. ))
Аз за днес все още си чакам смс с хубави новини, надявам се да не се пропусне някой. )))

mishonka95, rally, благодаря за разказите ви, наистина е чудесно всички останали тук, които чакат с нетърпение да научат за какво става въпрос и да не се плашат чак толкова. ))) Важното е човек да е позитивно настроен. )))

mishonka95, при нас пък къпят бебетата още докато не са им паднали пъпчетата, но в болницата ги мажат с едно отровно зелено нещо, прилича на мазилото за афти.
А за капките кръв - това е нормално, възможно е също така да потече и малко секрет от гърдичките и да се подуят. Така че всички майки, които ще се сдобият с момиченца да не се шашкат. )))

rally, голям красавец е твоят мъж, а и баткото и той. ))))

# 94
Rally пу пу и двамата мъже ти са страхотни  bouquet

# 95
Здравейте, здравейте Simple Smile
Тъкмо се прибирам от болницата и бързам да проверя какво става тук Simple Smile
Гледам много бебчета имаме за няколко дни Simple Smile
Да са живи и и здрави многоо много щастливи дечица да порастнат Simple Smile
Ние все още сме си 2в1 Simple Smile
Посрдях си на почивка в Токуда много съм доволна от персонала и условията:) Кръвното даже вече е леко ниско Simple Smile Дребешуна рита здраво Simple Smile
Уф това е сега на бързо почвам да чета какво съм пропъснала и ще пиша после пак:)
Какво стана с Джена очаквах вече да има развитие Simple Smile
  bouquet

# 96
Здравейте и от нас все още двама   smile3503
Рали и mishonka95 благодаря ви за чудесните разкази които споделихте! сега всички имаме нужда от кураж и само от кураж!!! Знам че ще се справим защото сме силни ама все пак си е изпитание!
Рали Марти изглежда много щастлив до бебо! Констатирам че с Марти си приличат  smile3521  Душички да са ви живи и здрави и много да ви радват!

Mpulle  а добре си дошла след почивката! Чудесно е че и кръвното е регулирано!

# 97
Днес сутринта в 7.50ч се е родило бебе Мартин - 3450кг и 51см на мама axi.
Праща поздрави на всички. )))
Честито!!!!

# 98
Честито на мама axi да и е жив и здрав малкия Мартин.
Аз пък немога да вида снимките на Рали! Защо  Cry

# 99
ЧЕСТИТО НА МАМА axi ! ДА И Е ЗДРАВ И УМЕН МАРТИН !
Мирама пак благодарим за хубавата новина smile3501 newsm44 smile3501

Благодарим на родилите мами Рали и Мишонка за хубавите и подробни разкази ! Беше много интересно....

mimi_mimi, в нашето албумче ги има.

# 100
ЧЕСТИТО БЕБЕНЦЕ МАРТИН НА МАМА AXI! БЪРЗО ДА СЕ ПРИБИРАТ ВКЪЩИ!

# 101
  • София
Хей,браво за новите бебоци!А Акси я заподозрях вчера като каза ,че контракциите и са зачестили Wink.
Честито на новите мами!Да са ви живи и здрави дечицата!!!
Благодаря за разказите на мамите.Много ми е полезно да се подготвям психически и да знам как минава.Вчера бях на деня на отворените врати в АГ Шейново.Останах с добри впечатления.Момичета, колко сантиметра е главичката на вашето бебе?На мен ми казаха 9,5 см.А още съм в 35седмица.Размерите са по-големи от колкото трябва Това хич не ми харесва.Моля,споделете Sad.

# 102
Marsa, на моята бебка главата е 9.8 см. Не се тревожи, като влезеш в 9-я месец бебето не расте вече и само дебелее.

Уф, нещо ме мързи да чистя. Подула съм се като балон....

# 103
Честито на мама АХI. Да и е жив и здрав малкия Мартин.
Аз да се разпиша. Две в едно сме си все още.
Гледам да се поразхождам, че времето е приказно-ефирно въпреки, че се движа вече със скоростта на костинурка. Но да ви се похваля вчера си изрязах ноктите на краката самосиндикално. Много съм горда със себе си.
Хайде това е от мен. Изчезвам да разтъпча кръшна снага.
Нека ви е слънчево, цветно и нежно.....  bouquet

# 104
Здравейте и от нас  wavey Hug 2 в едно  preggo  Heart Eyes
честито на мама Axi    smile3525 да ви е жив и здрав юнакът, да расте здраво и палаво дете за радост на мама и тате   smile3504 newsm10  love001

Общи условия

Активация на акаунт