В есенни студени дни, МАЙчо мирен не стои!

• 12 477
  • 292
  •   1
Отговори
# 45
Привет, момичета!
Влизам да се запиша в новата темичка, но нещо хич не ми е до писане-от снощи сме на АБ, вирусна ангина  Cry И аз хем не мога да се отърся от чувството на вина, че не успях да го прадпазя (уж внимавам къде го водя, продължавам с кърменето, въпреки, че вече става много изтощително за мен), хем съм бясна на майките, дето не се съобразяват къде си водят децата  #Cussing out То вярно, че люлките и градинките са обществено място, но пък има достатъчно мвждублокови пространства и др.места, където да се ходи в подобни случаи.  Crossing Arms За съжаление не всички майки проявяват съобразителност, а някои дори си трайкат и крият, че децата им са болни  ooooh!..........
Отделно Антон продължава да НЕ спи-буди се по няколко пъти, винаги с рев, вече не знам какво да го правя  Rolling Eyes
Аз мед давам от няколко дни-първо в овесените ядки, а сега в чая, че само така успявам да пробутам малко вода. Това моето е като камилче, ей! До годинката общото-взето захранвах предпазливо, но откакто взех да давам храна от кухнята, го раздавам малко по-свободно, че там едва ли се съобразява някой...Миналата седмица дори при нас бяха затворени кухните заради случаи на салмонела  #Crazy
Сега на дневен ред е да се научим да пием от чаша ,или поне от шише  Praynig Че ние такъв атрибут като биберон не познаваме, водата се дава с лъжица дори, пък съм решила да попреключвам с кърменето, но ако трябва да се храним по 1/2 час с лъжичка...става 'дълга и широка' newsm78 Отделно съм в чуденка какво АМ да давам (идеи? ), сега го мъча с някакво на Нестле, преди това с триста зора пробутах 1 кутия Нутрилон (в кашата)-ами не ще човекът  Stop
По темите за диети, отслабване и пр. хич няма да се обаждам, че скоро ще заприличам на чувал с кокали  Blush...
Пастичка, и ние си имаме любимо одеало-без него не заспива, непрекъснато го влачи по земята със себе си, направо е драма, когато трябва да го изпера  Twisted Evil
Хайде...сега отивам да разгледам снимките  Simple Smile

Последна редакция: сб, 20 окт 2007, 15:36 от elf4e

# 46
Привет, момичета!
Влизам да се запиша в новата темичка, но нещо хич не ми е до писане-от снощи сме на АБ, вирусна ангина  Cry

Ама как АБ за вирус бе  Shocked Shocked Shocked Кви са тия лекари  ooooh!

# 47
Ама как АБ за вирус бе  Shocked Shocked Shocked Кви са тия лекари  ooooh!
Нали?! И аз това се чудя, ама нали е дружка на свеки, та 'капацитета' и е неоспорим  Stop ooooh!
Иначе коментара беше, че гърлото е в мехури и е от контакт с друг болен  newsm78

# 48
Елфче, най-близко до майчината кърма е Аптамил и Милумил, на Милупа.

Оле Духи, то биеш всякакви рекорди по не даване на алергени! Браво на теб!

А Тони  наистина е много щастлив като си хапва сам. Радвам се че вече му е спряло течащото носле. То много се проточи вашто. И Антончо на Елфче да оздравява по скоро!  Hug

# 49
  • Велико Търново
Здравейте и от мен GrinningИночка,благодаря за кафето!Следобедното е от мен

Аз,съм особено щастлива,въпреки,че Божидара е със хрема,но вчера намерих Надя GrinningНе можете да си представите каква игра падна снощи,Божи им разказа играта и имам подозрения,че сега и двете котки ще искат да избягат Mr. Green
Ето доказателство
Тук има още малко снимкиhttp://www.snimka.bg/album.php?album_id=161634&view=1&photo=33

Разгледах с интерес всички снимки!Всички деца са толкова пораснали,а Велизар ми се видя и много променен.Иван е като ангел с тези коси и очи/пу-пу/,Косьо с неговата страст към обувките,Бетинка нали е елегантна в пералнята,Ники и Макси и те големи чаровници,Стоян да дойде и у нас да подреди,пък може и Ради/нали майка му ми е съученичка и сме от един град/.
Ани,снимките ви от Арбанаси са хубави,ти както винаги си елегантна,а и на завоя гледам добреса започнали да готвят Blushто като съм на диета сега всичко ми се вижда вкусно Blush

За меда,аз,пък смятам,че не е рано/поне от това,което съм чела де/ и смятам да започна да давам.Божидара яде всичко от кухнята,а аз,смятам,че там готвят добре,яде всякакви плодове,яде риба,не и давам храни,които аз,смятам,че не са полезни.Кърмих до 11 месеца,захраних на 6 месеца и според мен и стига толкова пазене.На здраво дете без да е обременено с алергии смятам,че трябва да хапва от всичко без  да включвам т.н. вредни храни.При нас например е закон Божи,че от закуската Нестле Джуниър до обяда манджата от кухнята,не идавам абсолютно нищо да хапне и постигам чудния за мен резултат да "омете" цялата порция без възражения Mr. GreenТова е личното ми мнение Peace

Ани,аз,имуностимулатори не давам и не мисля да давам!

Елфче,от опит ще ти кажа,че е абсолютно безсмисленно да се самообвиняваш!Преди две седмици Божи беше на АБ/не съм против даването му/ и тази  седмица отново е с хрема.Идея нямам от къде я лепна при положение,че съм я водила 3 пъти в парка и там не се е натискала с деца,ама какво да направя не мога да я държа в изолатор.Пожелавам ви от сърце скоро да оздравее малкия сладур!
Ако,има други болни и на тях го желая от сърце!

Толкова от мен "Размисли и Страсти" Mr. GreenЖелая на всички ви прекрасен ден,въпреки лошото и мрачно време вън!

# 50
 Сисе ей супер. Намерила си Надя. Много се радвам за вас. Представям си колко си щастлива.  Hug

Аз мед не съм давала, но си мисля че в яслата май вече са и дали. В четвъртък имаха за следобедна закуска филия с тахан халва. Изяде си я и слава богу нямаше реакция. Пак в четвъртък ни биха и последното ДТК, макар и сополива не последва никаква реакция и спокойно си спахме цяла нощ.
И аз досега не давах имуностимулатори, но след 2 седмици борба със сополите и при положение, че цялата група в яслата е сополива и кашляща решихме с педиатъра да проведем един курс. Даде ми някакъв калциев сироп /ако ви интересува ще пиша как се казва/. Пие се 5 дни, още на втория Рали приключи със сополите. Така че в нашия случай много помогна, но ако не ходеше на ясла едва ли бих и давала.
Но все пак всяко дете е различно и ако е податливо на болести бих давала. Да не чуе дявола, но Ралица от новородено до сега ми е боледувала само 1 път и то беше супер леко с ниска температура и за 2 дена се оправи - направи реакция към една от ваксините.
Ох пак ми дават зор да свършвам. Ще празнуваме днес рождения ми ден и вече трябва да тръгваме. Пак сме си направили програма максимум  ooooh!

# 51
  • София
[Толкова от мен "Размисли и Страсти" Mr. GreenЖелая на всички ви прекрасен ден,въпреки лошото и мрачно време вън!
Сиска приключи, да продължа аз - важно е да вземем хляба на Вучков  Joy Mr. Green
Днес съм решила да похваля детенце  Peace
Започвам с това, че е много подреден, въпреки снимките. Пример - днес ми носи шишенцето си с вода. Давам му аз да пие и продължавам да готвя, по едно време се сетих да затворя шишето и да го вдигна, ако е на земята, но него го няма в кухнята  newsm78 Кога то синО си го занесъл там от където го е взел.  Обикновено си прибира играчките, ако са 2-3 разхвърляни на пода - за повече нещо се стресира  Laughing Незатворени шишета и бурканчета не търпи  Naughty
Въобще помага детето ето и един пример как помага на баща си И да не натоварвам темата с много снимки....http://www.snimka.bg/album.php?album_id=149821&photo=51
Друго - къпе се сам, съблича се е с малка помощ от наша страна, храни се сам с вилица по възможност. Също като Тони. Всичко е документирано  Heart Eyes
Е стига толкова съм го хвалила, че ще взема да го урочасам  hahaha Twisted Evil
За меда - опитвам от скоро да му дам, но детето е с мнение. Той по - принцип не яде сладко и опитите ми се провалят. А исках да видя реакциите, докато е в къщи, защото на яслата, ще им дават филийка с масло и мед, но ще стискам палци всичко да е на ред.
Благодаря на всички за съпричастността към неволите ми с храненето на Стоянчо.   bouquet
Добре, че сте вие да ме подкрепите, че както не веднъж съм казала ми е голям проблем. Радвайте се, че нямате злоядо дете! Пастичка ме разбира много добре сигурно. Не знаете как се радвам, ако е изял поне половината порция, как ми идва да се обадя на всички познати , че през деня се е хранил що годе добре - разбирай, имал е 3 яденета от половин порция и т.н. и т.н.
Сега след изкараната ангина и предстоящото тръгване на ясла решихме с педиатърката да изкара един курс с витамини KIDDI, които даже имали и засилващ апетита ефект.
Ей да не забравя пак, да благодаря на Скайпърчето за помощта за снимката   bouquet
elf4e-че как мислиш да отбиеш Антон, колко пъти и кога на ден се кърми - моля сподели, че и аз имам такива еретични мисли по някога.
О стана много дълго и пак забравих много хора  Thinking ooooh!
но това е Чао за сега

# 52
  • София
Ееех, доживях и аз да чуя "МАММА!"  Heart Eyes сутринта излизам на пазар, като оставям Косьо и тати да се гледат. Докато се обувах, човечето си отворило вратата на антрето и ме гледа, че се оправям за навън и ми вика "МАММА!", сърцето ми се разтопи Heart Eyes
е, оттогава насам пак съм си "Ма", "Ъъъъъъъ-Ъ" или нищо, ама сутринта още ме кара да се усмихвам, като се сетя  Simple Smile

# 53
  • Велико Търново
Руми,честито ти "мама"!Голямо уоволствие,нали Heart Eyes

# 54
Сиска, страхотна новина!  Grinning Как точно намери Надя (или тя сама си дойде)? Направо ви завиждам за идилията котка (даже две)+ бебе. Антон непрекъснато предследва моята, мята по нея разни неща, ръчка я...и намира всичко това за много смешно и забавно.  ooooh!Само дето котката е много проклета и за сега само съска и фучи (а останалите дори ни и хапе понякога), та да видим до кога ще удържам фронта (иначе е от години при нас, пък и вече одъртя и ще е грехота да я изгоня, да не говорим, че е като член на семейството вече).
Михайлова, то за отбиването, аз хубаво го мисля, ама Тони май е на съвсем друго мнение-тия дни е като някаква пиявица (аз се шегувам, че е заради непрекъснатите ми приказки за отбиване, ама кой знае, те вече всичко разбират). Иначе го кърмя основно през нощта и то не толкова от глад, колкото от келешлък, че той все нещо е размрънкан и така се успокоява човека  Crossing Arms Та идеята беше да давам от шише, чаша...или к'вото там се котира, но за сега няма изгледи това да стане в обозримо бъдеще  Confused Отделно през деня, ако сме навън не се сеща за цица, но сега, като сме си по цял ден вкъщи, току се присети и почва да ме дърпа. Ако му откажа, следва сцената 'ред сълзи, ред сополи', придръжена с  такава жална физиономия, че сърце не ми дава да му откажа  Tired
Ох, стига толкова, че аз както не пиша,  днес май попрекалих  Embarassed

# 55
  • Varna
Ей, сватя честито, Hug Hug Hug
 Ама, ти досега не си се оплакала, щях да ти изпратя снахата да те тренира,   мама мммама, мами мамууу.

# 56
  • София
rumya, а честито и от мен.

елфче скъсах се от писаното от теб за котката и проклетията й  Joy

за отбиването, я кажете кой смята да не отбива още?освен мен?

хайде, пресни снимки от нз  Heart Eyes

качих малко, де, е, лека вечер от мен. Hug
http://s100.photobucket.com/albums/m3/vaniliaice/

# 57
Ванилка, никви отбивки и от нас  Sunglasses Аз съм казала - докато иска, до тогава давам  Wink

А я аз да питам - има ли други като нас, дето не спят на обед.. Моето вече 3ти ден не мога да го заспя  Tired.. То и без туй го приспивах по 1 час поне (по часовник).. Ама туй неговото вече на нищо не прилича  Crazy

# 58
Духи, Ивко от 2-3 дни спи само по час и половина и днес би рекорда от един час само. Ако това се смята за неспане. Поне с преспиването нямам проблем. Слагам го в леглото и докато изляза от стаята и е заспал.

Сиска, радвам се за Надя. Знае си тя къде и е най-добре. Сега и котенца може да си имате! Божи определено я влекат кучета и котки! Това заведение на завоя ли е де не знам, където ни заведоха там! Ама много хубаво магаренце има отпред!

Стоянчо, помагач от класа!
А Миа забелязвам с ново бреточне!

Руми, Косьо първи се изправи, няма да го забравя, а за "Мамо" чак сега му дошала музата! Сега като вземе да те мамосва, голям кеф ще ти е!

# 59
Руми, честито първо казване на "Мама". Много е хубаво  Grinning
Сисе, много се радвам, че сте намерили Надя. Дано никога повече не се губи.
Явно Стоянчо знае кога да разхвърля и кога да подрежда.
А и татко му сигурно се разтапя - вече си има помощник  Simple Smile

За кърменето - аз исках да отбивам и почти съм го направила. Но тъй като решихме, че няма да има 3-то и сега кърмя за последно, не бързам. Когато стане. Но се кърмим 1 макс 2 пъти дневно и сигурно скоро ще спре.
Много ми е студено и когато замрънка да го кърмя му давам вода или сок.
Гушкаме се и той престава.

При нас няма нищо ново. Освен, че заваля първия сняг. И не виждам как ще слезнем с колата утре.
Честит първи сняг на всички!

Бях чела, че мед може да се дава след 1-та годинка. И тъй като ние имаме 2 кошера му дадох малко. Не ни е практика, но не виждам проблем да му давам. Нали  е полезен, а и е истински.

Вчера си мислих за страховете ми за Криси. Аз съм кърмена само 1 месец, дадена съм на ясла след 1-та годинка и съм хранена с кисело мляко от 2-рия си месец.
И нямам алергии, нито боледувам, нищо.
Май прекалявам с идеята си за дългото кърмене, гледане на детето до 3 год. в къщи и подобни. Стига да можех бих дала Криси на ясла още сега.

Общи условия

Активация на акаунт