Помощ за българските деца 2

• 16 782
  • 336
  •   1
Отговори
# 135
Аз за парите не бих се кахърила че е късно, могат да се теглят от банкоматите в БГ...без комисионни (поне при мен така беше през септември)

Зависи от банката.  Нас ни удържаха такси, на баЩа ми (сметка в друга банка) тоже.

# 136
  • Германия
Аз за парите не бих се кахърила че е късно, могат да се теглят от банкоматите в БГ...без комисионни (поне при мен така беше през септември)

Зависи от банката.  Нас ни удържаха такси, на баЩа ми (сметка в друга банка) тоже.
Deutsche Bank, теглила съм от банкомати на ОББ, Хеброс и някаква с чужбинско име newsm78

# 137
Постбанк и Комерцбанк вzимат такси.

# 138
Благодаря ви!   bouquet
Получих банковата сметка на лични съобщения и направих превод.Нядявам се,той да постъпи до сряда.
Много съжалявам, че няма да мога да приготвя колет,защото следващата седмица ще бъда заета. Ще придружа съпруга си на един симпозиум.
Успех!

# 139
Момичета, олях се! Embarassed Embarassed Embarassed
Готов, запечатан, премерен, претеглен и изпратен. Кашонът е 85х53х33 см, килограмите ще замълча, някой да не ме бие. Пратих ги по ГЛС.

# 140
Хайде и мой колет е иzпратен. 59 х 40 х 32 см, 13.5 кг. С ДХЛ го пратих.

# 141
Мили и драги, тайфуни с нежни имена,
Имаме другарско-тимуровско поръчение да започнем да мислим какво искаме да се купи със събраните пари.
В момента са 325 евро, но май се чакат още няколко превода. В БГ се обръщат по курс 1евро=1,95 лв.

# 142
Ми смятах го - 15 лева грубо на дете. Какво може да се купи с тях?
Или нещо общо за всички, от което ще имат полза?

# 143
Сърфи, нека първо zнаем с какво раzполагаме ве4е, имам предвид дрехи, коzметика, лакомства.... newsm78  И трябва и от тия пари да се вадят парите zа транспорта.
После трябва да се види какво е положението в дома, и тогава да се преценява. Това е моето скромно мнение, но май не трябва да се обаждам, пари не съм пратила.

# 144
А транспорта приспаднат ли е? И днес никакъв пакет не дойде, пощите да не стачкуват?

# 145
здравейте момичета:)
Браво на вас  bouquet

Искам да попитам как ще ги транспортирате тези 100кг и колко ще струва.
Аз живея в Холандия,защо да не организираме и ние тук нещо като вас Wink

# 146
Доколкото познавам тимурката Шехи, това са парите без да е приспаднат транспорта. Mr. Green
Нали най-належащите нужди са за бельо, тоалетна хартия, дамски превръзки. Като отвориш спешната тема в Подфорум Благотворителни акции и т.н. , оставаш с впечатлението, че това са си перманентни нужди във всички домове. ooooh! За децата вече една мама даде пари за бельо. Според мен да преценят на място. Ние какво да му мислим от километри.  Hug

# 147
Ами Риен дай да питаме пловдивските мами какво са купили и от какво имат още нужда децата, все пак те ходят до дома или се обаждаме директно там, какво ще кажете. Важното е покупката да се даде лично на децата, да не се слага по складове и т.н., поне това беше съвета на мамите от ДБМ Пловдив. А и Шехи каза, че лично ще се погрижи нещата да стигнат до децата.

Umbrella,
cупер идея, давайте  Hug, има много домове в България, картинката навсякъде е трагична  Sad. Бих Ви посъветвала първо да потърсите частен трансопрт или автобус. Също така и авиокомпаниите са вариант. Една фондация във Хeсен например преди е ползвала услугите на Балкан, но в момента е много натоварено преди Коледа. Разтaршуваuте се ще измислите нещо  Wink

Последна редакция: пн, 05 ное 2007, 22:40 от mugel

# 148
Поправям се.По един комплект бельо само е купено. Според мен не стига.
Мугел, аз съм на мнение, че там на място трябва да се прецени. Миналата година като събирахме пари не сме казвали какво да се купи. Оставихме на ДБМ да преценят.

# 149
Само да предупредя Сердика за транспорта.
Миналата година нашето дружество Фройнде Булгариенс се отказаха от всяка понататъшна дарителна дейност само заради митничарите. Да го имате предвид!

Общи условия

Активация на акаунт