Eсенен дъждец навън вали, а вкъщи МАЙчето крои бели!

• 14 945
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
  • Плевен
Добро утро МАЙки!
Днес кафенцето и чайчето са от мен:

Използвам факта, че Тери гледа реклами за да ви ги сервирам  Grinning

Калиа, много се радвам, че се разписа и ни показа прекрасната си дъщеричка. Ще се радвам да го правиш по-често, липсвате ни  Hug.

А Тери, верно е голям фен на цветенца и листенца!  Wink Люси, сигурно всеки ден си имате есен у вас!
Едвам успявам да я накарам да оставим листенцата на терасата да "спинкат", иначе в къщи става есенна поляна.
Уикенда както разбрахте бяхме в Пловдив на гости при една бъдеща майска мама и много се радвам, че успяхме да се видим с Кабрански и Милена с Калина  Hug.
Тук е доста хладно и явно пак цял ден ще се забавляваме в къщи  Grinning. Изчезвам, защото Тери започна да се катери по мен...
Приятен ден изпълнен с много весели игри.  smile3531

# 76
  • София
Добро утро!

Люска, мерси за кафенцето, и аз бях тръгнала да сервирам същото, но ме изпревари. Mr. Green

Като чета за говорните и асоциативни умения на дечковците се убеждавам калко различни са децата. Вели не говори, определено разбира, но е ИНАТ и всичко ново стартира сякаш отведнъж... Много е сериозен, самовглъбен и съзерцателен. И е станал абсолютен кротанчо - като Божи на Сиска. Обожава да яде и спи. А преди беше голям разбойник. Laughing
На моменти се притеснявам, че и ние прекаляваме с тв - то. По цял ден зяпа музикалните канали и танцува. Научил се е много смешно да си държи ръцете зад гърба, рязко се навежда и прекосява стаята приведен, като старец. Много е смешен.  hahaha
Това го прави в особено въодушевление и приповдигнатост на духа. Иначе не пропуска и новините  Shocked, особено спортните и прогнозата за времето...  ooooh! А... и на Сделка или не също сме големи фенове. Чак ме е яд, че като се върна от работа, никакво внимание не ми обръща, а зяпа Румен Луканов с ето такива очи.  Shocked
Разгледах всички снимки, както винаги съм очарована от всички дечица, сякаш растат не с дни, а с часове. Тери и Калинка около левент Иво особено ме изкефиха.  Heart Eyes Като някакъв бей се е разположил, сладура, а около него мацки! hahaha Тери е станала още по - голяма кукла!  Heart Eyes
Аз ви оставям и ще се захващам с работа, на всички желая много слънчев ден в душите, усмивки и мноооого настроение.
 Hug

П.С. Ето и две снимки от нас, от миналата седм., че отдавна не сме се показвали:
С "безценните" си притежания...
Тук си подреждаме шкафчето... Laughing

# 77
Ех, че в приятна компания си изпих млякото (мерси Танче)  Laughing браво на вас и добре дошла на Каля - много ти е сладка куклата.
Яслени неволи: Днес като я заведох ми казаха че имат ново детенце за първи ден на 1 и 3 месеца - така че вече няма да викат на нас бебето.  Laughing
Ето да ви покажа снимки на вчерашното ни гостенце, че ще го забравите, аз лично не я бях виждала около 2 седмици и ми се видя много пораснала и променена, а Деси работи и няма време за компютъра даже не е и сигурна дали има нет вече, но ви праща поздрави ще я видите на Коледното парти (живот и здраве). По късно снимките, че има някакъв проблем със сайта.

# 78
  • София
Добър ден и от мен /Стоянчо е на ясла/
Така да разкажа и за нашите яслени неволи:
Вчера Деян заведе детето до яслата. Бяхме го нахранили вкъщи. Поплакал малко. Но като се обадих ме на директорката каза, че е спокоен и с връстниците си. Така че първият ден е минал горе долу спокойно. Днес го заведох аз. Като видя лелката започна едно негово брамчене израз на недоволство, но аз спокойно му заговорих за децата, който го чакат, показах един календар с Мечо Пух и тя го взе. Той продължи да бръмчи, но явно почти само за спорта. Много е важно и майката и лелката как ще се държат пред детето. Проблемът при нас май не е толкова от детето, а от едната сестра, която упорито не го иска. Като знам колко е контактен и как не ме зачита за човек като види деца и играчки  Thinking значи трябва да му се даде шанс да ги види. Ох тази сестра се опитва да ме дразни и да ме откаже, нооооо не познава Недка Пърлева - със старата ми фамилия съм страшилището във фирмата отказване няма. Плюс това от утре започвам работа и това е положението. Днес като и казах, че се храни сам увисна ченето, а вчера си повтаряла пред мъжа ми, че е малък  Crossing Arms Но стига с нашите яслени неволи.
Сега за работата - Както казах от утре започвам, в една друга фирма - статистическа агенция - много известна. Аз ще съм в отделът, който отчита телевизионните реклами. Звучи интересно, но всъщност е еднообразна работа. Започвам там, защото е с хубаво работно време, което търпи промени - от 9.30 до 17.30. Заплащането е много под това, което съм взимала преди, но на този етап времето е от значение. Пък след пробният период ще реша как да процедирам, а и Стоянчо ще е по голям и ще имаме други приоритети.
Радвам се на всички дечица, който виждам и на това колко са пораснали и колко много неща знаят. Аз не знам кога ще мога да пусна снимка на моето, надявам се скоро. Стоянчо също има набор от умения и хитрини, с които ме забавлява. Снощи даже се опита да ме излъже - приготвям го да спи - пие си той от млякото, цока после и от мен и изведнъж скача от леглото отива взима си гърнето и ми го подава и се тупа отпред. Питам го - Ще пикаш ли? продължава да се тупа. Свалям памперса сяда на гърнето и Нищо.
Е това е - много дълго, но не зная кога ще мога пак да се разпиша.
Лек ден   bouquet

# 79
  • София
Мами имам питане относно подаръците,които ще си разменяме на Коледното парти.Горе долу в рамките на 10-15лв ли да са или имате други идеи.Моля да споделите.
 Михайлова Честита ти Нова Работа,работното време хич не е за подценяване,така че ще постискаш малко докато Стоянчо поодрасне още малко,пък после живот и здраве ще намериш и нещо много по-добре платено.Чакам с нетърпение да ни го покажеш сладура.

# 80
И аз се присъединявам към сутрешните кафе и чай. Малко по-късно от Галя, но чак сега ми се припи.

Много се радвам, че Стоянчо е приел яслата и не е пищял. Май, че адаптирането в яслата не е толкова трудно - нали са вече по-големи.

Калия, Неличка е станало много красиво и чаровно момиче. Слуша ли те или обича да прави бели?

Мисля да напиша за терзанията си за разделянето с Криси. Добре, че не отиде в Плевен. Вчера заваля сняг и майка предложи да й оставим Криси да спи в тях. А аз имах чувството, че света е свършил и се разревах. Не ми е проблем, че цял ден е далече от мен, но ако трябва да го виждам само за 1 час вечер - няма да издържа. Искам да си е с нас през нощта. Да си го гушкам, когато се събуди през нощта. Днес съм щастлива и усмихната - навън грее слънце и няма сняг.
Проблема е, че ако падне сняг, нашата кола няма да може да се качи до вкъщи и е по-добре да не мъчим децата да ходят пеша, за да спят 8 часа в дома си.
Иначе новата работа е ок. Стаята ми още не е готова и вчера след 17 нямаше какво да правя.

Сисе, продължаваш ли с диетата? Трябва да започна отново за да съм във форма за коледните партита.
За нашето коледно парти - както го решите. Само си мисля, че е по-добре ние да вземем подарък за Макси. И да го надпишем. Или пък да купим подарък на Мони?
Тъй като другите подаръци ще са за по-малки деца.

Приятен ден на всички

# 81
Ето обещаните снимки

В яслата

# 82
  • Русе
   Привет и от нас!
   Използвам, че Дарито се загледа в рекламите и стана от стола ми пред компютъра, та седнах да ви пиша. В момента даже танцува на любимата си реклама-на Кока-Кола с онзи странен човек-птица Grinning Каквото и да прави почне ли тази реклама зарязва всичко и става да играе.
   Тук при нас май ще се покаже слънчице, но е доста "зъбато". Вчера пък валя и така вече втори ден не сме излизали на разходка. Дарито обаче оползотворява времето за бели Mr. Green
   Вчера една приятелка на мама-германка-донесе на Дари няколко дрешки и зимно яке и много им се радвахме. Предимно аз де. И докато въздишах и ги сгъвах Дарито донесе от кухнята чаената чаша на баща си, погледна ме сладко и я хвърли на земята! Въпреки, че падна на мокета чашата се счупи. Днес пък ми скъса обложката на книгата, която чета ooooh! Това обаче са бели кахъри в сравнение с новият й любим спорт-качена на раклата се обръща и се хвърля така, че да падне по гръб!
   За коледните подаръци-радвам се, че повдигнахте темата, аз преди време питах, ама беше рано май. Ние купихме от Метро един дървен конструктор, пише, че е за възраст 1+. Като ми се заредят батериите на фотоапарата ще го снимам да го видите. Мисля също да купим и хавлийка за голямо момиче, че още сме с бебешката. Имаме един кош с кубчета и плюшени играчки, но Дари не проявява никакъв интерес към тях, така че няма да я затрупваме с играчки. Не знам дали не е още малка за тези "магически дъски" за рисуване newsm78
   Мами, които сте поръчвали от ЛаРедут-мисля, че Змейко и Мимозка-моля кажете каква сума се заплаща в пощата при получаване на пратката? Вчера се регистрирах на сайта и много ми се иска да поръчам нещо за госпожичката 4470
   Олчето ме беше питала защо подстригваме Дарито-ами вече й влизаше косата в очите. А НЕ дава да й слагаме на главата никакви фиби, нито ластици, нито лента за коса, просто нищо. Иначе много ми се иска да й правя прически-ама не мога за сега Sad
   Калиа, Неличка много е порастнала и е станала голяма кукла!
   И последно да ви кажа как ми вика Дари напоследък - от мама и Мими премина на Мами Grinning

# 83
Здравейте МАй-ски мами и сладки малчугани!

Снимките на малките палавници направо греят в това студено време - Тери и Калина са страхотни куклички, а Ивко е толкова послушен на вид (Никол от 2 месеца вече категорично отказа да се вози в количката и сме я прибрали), Дон Тони наистина е невероятен акробат, Велизарчо наистина е много сериозен, Криско е пораснал страшно много, а Калия е много лъчезарно детенце! Да ги  Hug всичките!
Руми, страхотни снимки от партито и костюмите с Косьо (стори ми се много пораснал) са ви супер оригинални! Поздравления за организацията, а за кулинарните ти шедьоври само мога да кажа  coolcool - невероятна си!
Неде, първо честита нова работа! А по въпроса за тази лелка - съвет то мен - не се настройвай негативно, има и такива хора, но точно сега трябва да се "пипа" много деликатно, защото не знаеш колко й е акъла, пък в крайна сметка ти там си оставила най-ценното ти - детето. Дано
Стоянчо бързо свикне с лелките, защото това е проблемът в началото, с децата - нямат проблеми. Сигурнна съм, че после ще стане любимец на всички - какъвто е мъничик и чаровен!  Hug
Бабълче, каква луканка бе  #Crazy   #Crazy   #Crazy  Ама те наистина не са много в час. При нас няколко пъти ми казваха, че Никол имала разстройство, аз ги питам: А яде ли? и те ми отговарят - Да, много добре се храни.  #Crazy И си мисля, те като медицински персонал не знаят ли, че при това положение се минава на диета. Друг е въпросът, че тя изобщо нямаше такова.
Галюшана, много си права в твоите размисли и страсти - да не говорим, че и на самите децича поставени в тази ситуация - сами в детската градина, сетивата и инстиктите "заработват" на бързи обороти. Това е наистина едно голямо израстване за тях, и за нас естествено, а и най-важното, според моите наблюдения - и те го осъзнават. Много е послушна и Мариска  Hug! Ние за сега сме най-малките и сме бебето на групата.
Дано всички "ученици" бързо се адаптират и да бъдат здравички!

За коледното парти - аз предлагам ако искате да запазим до някъде традицията от миналата година -  да определим една сума за подарък и всеки да купи, там на място пак да си направим нещо като томбола кой на кого да го подари, но реално да ги сложим подаръците в чувала надписани с името и дядо Коледа да ги подари на малките съкровища. Така хем ще има момент на изненада, пък и тези подаръци на мен са ми много скъпи и много мило ми става като кажа - това куче касичка ни е от Ивко на Ани (от Априлци), това фотноапаратче ни е подарък от Иванчо на Имар (за Коледа 2006). За подаръците от мами и тати - има време до истинската Коледа.   love001

И аз се заинтересувах за този сайт Ла редут - само може ли някой да каже който си е поръчвал - горе долу до колко дни от поръчката  е доставката, че нещо тези 6 седмици ме притесняват.
Лек и слънчев ден!  Hug

# 84
Аз чакам колежката да се върне и ще се включа пак.
 За редут - някои получават пратките за 1 седмица, а други чакам по месец.
Обикновено пристига за 7-10 дена.
Бавят ги най-много в софийската митница.

# 85
  • София
Stryper и аз мислех поне за баткото да си купим ние подаръка, че досега винаги е бил само той между бебоците и все не получаваше нищо. Но може и нещо на Макси да вземем, стига да ми кажеш горе-долу какво ще му хареса, че съм много зле с избирането.

# 86
Ако искаш ние може да купим подарък за Мони, а вие за Макси?
Макси обикновено поръчва кола или нещо за рисуване, лепене. А Мони какво харесва?

Софийски мами - вижте на какво попаднах - платено проучване за детски пелени. Ако някой е свободен на 8-ми в 14 може да отиде: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=238304.0

# 87
  • София
Жалко няма да мога да участвам - Едната фирма, в която работя е разпространител на пелени, а другата организира проучването  Crossing Arms

# 88
По въпросите около коледното парти не мога да се включа, но със снимка ще се отчетем и ние.  newsm47

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=189941&photo=14 тук гледа през оградата няколко щрауса
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=189941&photo=23 събираме и ние "букети"като Тери, ееее не сме чак толкова запалени  smile3503
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=189941&photo=27 тук си е напъхала в устата няколко кламера и много се забавлява на това, аз как се шашкам.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=189941&photo=11 а тук, много артистично се сърди
Олче, Вели много сериозен.  smile3503
Недче, радвам се, че Стоян се адаптира. Успехи на новата работа и може да се окаже по-интересна, от колкото смяташ в момента.  newsm10
Галюшана, много хубаво пишеш! Наистина много бързо започнаха да растат дечицата ни! Всеки ден има нещо ново.

# 89
  • София
Пастичка, разкошна е Ема! Ахнах като я видях! Толкова е порастнала и е толкова фотогенична, истинска красавица! Heart Eyes
Да я нацелуваш от нас тази кукла! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт