Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ябълков сладкиш с канела и бисквити

  • 127 856
  • 462
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
  • Мнения: 2 378
...а карамфила не оцветява ли сладкиша? доколкото знам пускаше някакъв червен цвят newsm78

Нищо не пуска. Не повече от 3-4 зърна, защото иначе става много натрапчиво. Peace

# 16
  • Мнения: 1 640
Обичам много плодови сладкиши с канела ,благодаря за рецептата и снимките.

# 17
  • Мнения: 3 537
Забравих да кажа,че сложих и стафиди вътре Wink , а и повече ми хареса днес, като престоя една нощ, тъй като снощи тръгнахме да го нападаме още топъл сладкиша  Crazy

Последна редакция: пн, 05 ное 2007, 13:41 от Мимис

# 18
  • Мнения: 937
Пишете да не са обикновени бисквити, а какви тези на Закуска стават ли???
В рецептата пише чаени бисквити но те са много крехки  newsm78
Кажете че съм се засилила да го правя и аз този вкусен сладкиш.

# 19
  • Мнения: 5 228
Със Закуска не съм пробвала. Те са много дебели и не знам дали са подходящи. Чаените нищо, че са крехки - те попиват маслото и се запичат.

Забравих да кажа,че сложих и стафиди вътре Wink , а и повече ми хареса днес, като престоя една нощ, тъй като снощи тръгнахме да го нападаме още топъл сладкиша  Crazy

И аз си мислех  за стафиди. И леко запечени орехи. Мляс!  Laughing

# 20
  • Мнения: 937
Значи купувам чаени те са кръгли абе каквото стане - ще докладвам.

# 21
  • София
  • Мнения: 564
 И аз да попитам нещо Grinning. Маслото малко пакетче ли е?

# 22
  • Мнения: 5 228
Да, малко пакетче.

# 23
  • Мнения: 1 802
Правила съм го със чаени бисквити и със бисквити ''Закуска'' със вторите стана много по хубав пая. Но рецептата ми е със 4 яйца и блата става невероятно пухкав  Peace

# 24
  • Мнения: 5 228
С повече яйца е по-хубаво, да. Аз обикновено правя половин доза, защото повече го харесвам съвсем пресен, и слагам 2 яйца и на половинката, защтоо само с 1 ми се струва малко.

# 25
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Купих една подправка на Котани за ябълков щрудел-дали ще стане с нея,че не намерих само карамфил???

# 26
Сладкиша е страхотен.  chef  chef
Аз го приготвям по малко по-различен начин.


Френски ябълков сладкиш

1 пакет чаени бисквити-кръгли без дупка
1 пакет обикновено краве масло
1 пакет орехи (счукват се,но на едро)
1 кутия локум(нарязва се на едро)
2 ябълки(обелени и нарязани на дебели филийки)
За сместа:
4 яйца
1 и половина чаена чаша захар
1 и половина чаена чаша брашно
1 бакпулвер
малко канела(на вкус)
1 ванилия
пудра захар за поръсване

Нареждат се бисквитите,заливат се с лъжичка с разтопеното масло,нареждат се отгоре обелените и нарязани на филийки ябълки,поръсват се орехите,после локума и накрая се изсипва отгоре сместа.
Пече се на 200 градуса,но внимавайте,защото отгоре почервенява бързо.
След като изстине, се поръсва с пудра захар.  chef  chef

# 27
  • Мнения: 2 724
Ех, бях забравила за този страхотен сладкиш. Благодаря ви, че ми го припомнихте Hug.
Ние в къщи му викаме" Шуменски сладкиш ".
Рецептата е като на Вeauty , разликата е в това ,че върху орехите се излива сварен пудинг и тогава -кексовата смес.
Вчера го направих, ето го:     

# 28
аз снощи го приготвих само с 2 яйца, но си мисля че с 4 ще е по пухкав.
и наистина отгоре се запече много бързо, вътре като че ли остана леко суров. дали е от многото ябълки?

# 29
  • Мнения: 2 724
аз снощи го приготвих само с 2 яйца, но си мисля че с 4 ще е по пухкав.
и наистина отгоре се запече много бързо, вътре като че ли остана леко суров. дали е от многото ябълки?
Ако ябълките са много сочни ,поизцеди ги.
Аз пека сладкиша на 170 градуса, във фурна с обдухване.
Изпича се идеално ,но не съм засичала времето, проверявам с клечка за зъби, когато започне да покафенява повърхността.

Общи условия

Активация на акаунт