Нетърпеливи сме да чуем вече, сърчицето на ЮЛСКОТО човече!

• 11 452
  • 294
  •   1
Отговори
# 255
Сега ми дойде една още по-велика мисъл..... Thinking
Веси, ами ако излезеш в болничен  Simple Smile например за вредна среда на работното място, дали ще могат да те уволнят???
Много Ви моля , нека някой компетентн по въпроса се изкаже най-накрая, че мен ме хвана срам от "великите " ми мисли Embarassed

# 256
Shada  днес бях на лекар защото съм с поддържаща температура от 37.7 вече 4 дни, доста зле с як вирус.. та да кажа..аз съм в 6 месечен изпитателен срок на работа при един калъф , които като разбра че ще ставам мама му се сгади.. та попитах JP-то ми дали може да ме уволни този същия и той ми каза : след като си регистрирана като бременна шефа ти няма законовото право да те пипне, така че споко... той моя шеф ме разболя умишлено за да напусна че не може да ме уволни, сега ми отваря вратите да ми ства течение, пуши постоянно около мен, та аз за това се изтересувам от болнични и изплащането на майчинство, защотото искам да си вадя болничен в месеца по 1-2 пъти само и само да не се тормоза там... много понаписах и спирам

# 257
  • София
е руми защо аз знам че 6 месечния изпитатеолен не те бърка ако си регистрирана като бременна вече... в смисъл шефа ти няма право да те пипне:)
Сигорно си права,аз изобщо не се замислих над това,а и със законите съм много зле.Трябва много 4етене,ама няма кой.
Та да оставя това настрана,кажете как се 4увствате ,на мен ве4е ми умаляха сутиените,трябва да се подновявам,ама поне и мъжлето да се покефи Joy,засега спря да ми става супер лошо и много се радвам,4е поне на работа да ходя спокойно,но пък запо4ва да ме боли гърба,а мисля,4е е рано newsm78.Ама я стига съм се оплаквала.....кажете при вас как е Simple Smile

# 258
Момичета, преди малко се консултирах с мой колега специалист по Кодекса на труда и Кодекса за социално осиигурояване и за съжаление когато работиш по договор със срок на изпитване работодателят може да те уволни по всяко едно време от този сро независимо, че си бременна. Ограничение има само при безсрочните договори. Каква несправедливост smile3516 newsm11

# 259
Момичета, в тази тема можете да си зададете всички въпроси относно майчинството и осигуровките Peace

За самотните родители - тук

Аз продължавам да повръщам Sick Сутрин с отварянето на очите се започва и едвам стигам до банята. Слава богу през деня е по-добре, само ми се гади, без да повръщам. И нищо не ми е вкусно - мога да карам само на филия с масло и сирене и пържени яйца. Нищо друго нито ми се готви, нито яде Sad

Хубавото е, че докторката ми даде карт-бланш за ските през уикенда, така че се надявам на малка почивка. Ако ли пък съм злe - ще се кисна с дребната в някой басейн Wink

Последна редакция: пн, 26 ное 2007, 16:43 от Майра

# 260
Та значи по въпроса с осигуровките: понеже имам бебе на 8 месеца и съм по майчинство - ходих в НОИ и там ми казаха, че когато работодателя внесе осигуровките за месеца - тогава ми превеждат майчинството за съответния месец

# 261
Аз схванах! Мерси на Емзи, Коколина и на Маймунката за нагледната сметка  Hug Grinning

Майра, а пробвала ли си да хапваш бисквитка или препечена филийка още преди да станеш от леглото?

# 262
  • София
Здравейте момичета!
Днес ходих при доки. Каза, че матката е уголемена и така да се каже "бременна", определи, че оплодената яйцеклетка е овулирала в десния яйчник (така си беше), но не видя нищо. Sad 6-ти ден закъснение ми е и каза, че е нормално да не вижда нищо, да не се притеснявам. Да ама нали знаете....В понеделник пак съм на преглед, дано видим бебчето. Иначе имало много случаи, в които по-късно се виждало нещо.Praynig
Взе ми секрет за изследване на леко течение, без цвят.   

# 263
Аз пак да си попитам официално. Кой ще поеме да пусне следващата тема? Който иска да не се срами да си каже. hahaha hahaha hahaha

# 264
  • София
Пускай я ти, и без друго се справяш чудесно! Wink

# 265
Майра, а пробвала ли си да хапваш бисквитка или препечена филийка още преди да станеш от леглото?

Де да имаше кой да ми прави препечени филийки в 6.40 Cry Пробвала съм с бисквитите - но става по-гадно. Така повръщам поне само малко стомашни сокове (извинявам се за гадостите) и после ми е сравнително добре. Хапна ли - започвам да повръщам и храната и продължава по цял ден Sad

Mylili, аз преди на 10 дни закъснение видях само точка - 2мм. Така че, за да видиш бебето наистина трябва да изчакаш още малко Hug

Докторката днес ми даде инфо материали за Токсоплазмозата и Гестационният диабет - ако ви е интересно когато ги прегледам, мога да напиша накратко инфо, макар че сигурно има бая в нета Thinking

# 266
Ако наистина съвсем няма желаещи ще я направя, макар че малко се притеснявам дали ще ми стигнат техническите възможности. Grinning

Ако все пак някоя добра душа реши да спаси мен от посрамване, а Коколина от още един ангажимент  Hug

# 267
Ок, схванах Grinning Добре, ще я направя. Ще държите ли фронта един час? Прибирам се вкъщи и пускам новата. Сега тръгвам оттук.

# 268
Patishonka  мисля, че ще се справиш супер с новата темичка. Ние сме с теб Hug

# 269
  • София
Майра, гадничко звучи това с ежедневното повръщане ...  Hug

При мен положението е друго..., не повръщам, само мо се гади, но ми се гади по няколко пъти в денонощието... На тоя етап се удържам да не повърна..., но може и да не е много разумно от моя страна... Получавате ли някакво облекчение, след като повърнете?

(Извинете... за детайлното описание на не много готини работи...)

Общи условия

Активация на акаунт