Нетърпеливи сме да чуем вече, сърчицето на ЮЛСКОТО човече!

• 11 470
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
Нали знаете, че се взема брутната заплата през 6те месеца пред 45 дневния болничен ? Ще се опитате ли да се осигурявате на по-голяма сума?
Не е точно така  Stop. Не е задължително тези 6 месеца да са били точно 45 дни преди термина. Може да си била в болнични 3-4 месеца преди тези 45 дни, които се дават преди термина. Но така или иначе като база за изчисление се взема не това, което си вземала докато си била в болнични, а дохода от които е било изчислено самото обезщетение. Дано се разбра какво имам в предвид.
Vessi_to ако си на постоянен трудов договор закона те защитава и с топ не могат да те помръднат. Друг е въпроса, ако не ти преподпишат договора и не стане за неопределено време. Тогава наистина могат да те махнат и да се наложи дама да се осигуряваш тези 6 месеца, за да вземаш след това майчинство.

# 211
Коколина, мерси за статиите   bouquet

Момичета, днес се сетих, че не сме говорили на една тема, която при повечето ни вече е актуална - парите за майчинство.

Нали знаете, че се взема брутната заплата през 6те месеца пред 45 дневния болничен ? Ще се опитате ли да се осигурявате на по-голяма сума?

всъщност мен това сега най-много ме вълнува
от няколко месеца съм на граждански договор а при него майчинство не се изплаща, и сега се чудя какво да правя
може би ще се осигурявам сама през някоя фирма, и ще гледам да е на колкото може по-висока сума
ако имате някакви предложения....

..Не зависимо дали имат право, собственик на фирмата е достатъчно влиятелен господин, който има всякакви права.. а и договора ми е с 6-мес. срок - обучение.. Така че хабер си нямам какви права имам в случая, а и не бих се молила..

Като минат 6-те месеца ако ти не си напуснала или не са те уволнили, договора става безсрочен, така че ако потърпиш и не им кажеш ощ 2 месеца, след това нямат право да те уволнят и ще си взимаш майчинство 2г. Това е много по-добре отколкото да напускаш сама  newsm10

# 212
  • София
За майчинството и аз да попитам bowuu На колко парички ще се осигурявате newsm78

Аз исках на максимума, ама така май се губят детските  newsm78 Уф, трябва да седна и да ги сметна  newsm78 Тъпото е , че като имаш брак се смятат и на таткото  Crossing Arms Хиляда пъти съжалих , че се оженихме Crossing Arms Баси прецакването отвсякъде Rolling Eyes

# 213
  • Варна

..Не зависимо дали имат право, собственик на фирмата е достатъчно влиятелен господин, който има всякакви права.. а и договора ми е с 6-мес. срок - обучение.. Така че хабер си нямам какви права имам в случая, а и не бих се молила..

Като минат 6-те месеца ако ти не си напуснала или не са те уволнили, договора става безсрочен, така че ако потърпиш и не им кажеш ощ 2 месеца, след това нямат право да те уволнят и ще си взимаш майчинство 2г. Това е много по-добре отколкото да напускаш сама  newsm10
[/quote]

Сега гледам договора си.. Аз всъщност независимо че съм на работа от 5.08.2007 , договора ми е пуснат от 1.09.2007 г. , което означава че са минали 3 месеца, независимо че от четири съм на работа... Значи още 3 месеца съм в периода на обучение и чак след това , ако ми го направят безсрочен... Общо взето малко загубена кауза , защото малко съмнително да не ме разберат че съм бременна до 5-ти месец.. Още пове4е 4е работя в автосалон и по всяка вероятност , разходките с автомобилите , особено от "кадърните" клиенти , няма да са препоръчителни... Каквото - такова . Само здраве да е, мацки  Heart Eyes Hug

# 214
Тъпото е , че като имаш брак се смятат и на таткото  Crossing Arms Хиляда пъти съжалих , че се оженихме Crossing Arms Баси прецакването отвсякъде Rolling Eyes

Доколкото знам, дори и да не сте женени се брои пак ако детето носи неговите имена Peace

# 215
  • София
Тъпото е , че като имаш брак се смятат и на таткото  Crossing Arms Хиляда пъти съжалих , че се оженихме Crossing Arms Баси прецакването отвсякъде Rolling Eyes

Доколкото знам, дори и да не сте женени се брои пак ако детето носи неговите имена Peace

Не, преятелката ми е без брак, таткото е признал детето и тя се води самотна майка Peace
Със всичките му привилегии. Просто тъпата ни държава стимулира хората да не се женят, но това е др. тема Rolling Eyes

# 216
  • София
Здравейте момичета  Hug
На мен ми е много зле, гади ми се и главата много ме боли, днес по- малко, но вчера направо полудях  ooooh!

yani4ka_83, стискам палци, въпреки всичко, бебчо да е добре  Praynig

А при секциото не е ли задължителен катетъра newsm78

Задължителен е, поставянето е много неприятно, но в интерес на истината неприятното чувство е само няколко минути, след това упойката те хваща и нищо не се усеща, дори става приятно. Аз исках да ми го сложат след упойката, но те не го направиха, защото казаха, че има опасност да се напишкам, защото след упойката човек не може да се контролира.

kami_ch
, как така не си изложила, без да ти направят клизма, браво! Да ви кажа, когато си мислех, че ще раждам нормално, най- много ме беше страх да не се изложа, защото съм чувала, че дори и с клизма пак стават аварии. Аз имам една позната, на която не са направили клизма и каза, че е било нещо страшно, но то е нормално при тези напъни    Blush

За протокола, аз си мисля, че и този път ще е момченце. stork-boy

Относно заплатата, мен ме осигуряват на реалната заплата и трябва да ви кажа, че 10 месеца ми беше много добре с тази сума, която получавах  Mr. Green

# 217
  • София
Здравейте, момичета  Simple Smile Леле..., вие сте писателки!  Grinning

От сутринта не мога да наваксам в четенето...

Яничка, дано всичко е наред с теб...  Hug Божа работа е всичко в тоя живот!

Патишонка, хайде на бас, че бебчето ти е момченце и ще се роди не на 17, а на 25 юли  Grinning Ха-ха-ха... Твоята убеденост в някои неща ме напушва на голям смях  Grinning Продължавай в същия дух! Иначе прочетох внимателно това, което си посъветвала Весито относно кистата, имунната система и мисленето ... и го подкрепям 100%...

Веси, не си вкарвай напрежение, бебето също ще го усети... Само релакс и положително мислене!

Кети, какви по-точно са предимствата на самотните майки (стана ми интересно)?

Коколинче, страхотна първа страничка! БРАВО!  Simple Smile

# 218
Малееее момичета 4 дни ме няма и какви промени са настъпили тук, нови теми, нови маминки -ЧЕСТИТО момичетааа... лека бременност...  bouquet
аз се изгубих няколко дни защото съм много болна Ill и определено изплашена за това създание което се е зародило в мен ..
как сте вие момичета

# 219
  • София
  newsm53Ели,ами докато разбера ,че всъщност имам контракции и ще раждам си мислех ,че имам разстройство и около 2 часа не излязох от тоалетната у дома (20 дни преди термина). Накрая като плувнах в пот се усетих ,че ще да е раждане Simple Smile Едвам стигнахме до болницата и там ми се накараха ,че съм чакала толкова ,затюхкаха се ,че няма време за клизма , ама шоуто им се размина smile3521

# 220
  • Варна
fantalina, изтрии си малко лични съобщения от кутията, защото нищо не мога да ти пратя. Simple Smile до скоро

# 221
Весито, не се притеснявай за кистата. И на мен ми откриха 37мм. Лекарката ми каза, че такива кисти на жълтото тяло се срещат при много бременни и не са опасни. Започват сами да изчезват с образуването на плацентата около 4 месец
Относно осигуровките за бременност и раждане аз си мисля ако всичко е наред малко да си повиша осигурителния доход. Обезщетението се изчислява по следния начин:
Вземат се последните 6 пълни изработени месеци (т.е. без месеците в които си бил болничен). Изчислява се среднодневно брутно възнаграждение за тези месеци и се умножава по 90%. Изчислява се и среднодневно нетно възнаграждение. Обезщетението е по-малката от двете суми 90% от среднодневното брутното възнаграждение  или среднодневното нетно възнаграждени.

Ох...написах доста, чак започнах да се обърквам нищо ,че това работя Embarassed

# 222
Ками, и аз съм чела, че често преди раждане настъпва разстройство, което по естествен начин да предпази бебето от инфекции Peace

Peaches, знам, знам, че много те забавляват прогнозите, които си правя  Laughing После ще видим дали ще съм познала. Да не се редите на опашка, обаче, след това да ви гледам на кафе и карти  hahaha

Какво, какво за мъжете? Не разбрах по какъв начин се приспадат осигуровките им?
Коколина, не схванах съвсем добре онова, което обясняваше, но причината не е в твоя телевизор. Първо, леко съм затъпяла, второ - толкова неща изчетох за тези майчински и все по-мътно ми става. Защо да не са последните 6 месеца? Ако не те - кои?

Емзи, мерси за обяснението!  Grinning А взетите отпуски имат ли значение?

# 223
емзи искаш да кажеш че сега когато съм в болничен не ми се смятат за майчинството ли?

# 224
Весито, защо не си поговориш с шефа си и да го помолиш да те назначина постоянен договор (от чисто човешка гледна точка). Без другото майчинството го изплаща НОИ, а работодателя само внася осигуровките.

Общи условия

Активация на акаунт