Мами от Norge!!!

• 10 788
  • 313
  •   1
Отговори
# 75
Marjo, успокой се. Мъжо вече е инструктиран за M&M... Wink
Само че нали сега не трябва да ядеш фъстъци?...

А като слушам какви маси си правите. Май ще взема да отскокна да направя една сбирка с вас в норвежко. Wink

За представата за Норвегия - аз бях от тия заблудените! Мислех си как на летището ме чакат с шопска и сливова и почват да ми лепят пачки по челото! А те 20 крони ми искат за автобус!  Shocked

Хахаха, Marjo около теб все е весело.

# 76
Marjo , ти пък сега ще ме засрамиш Embarassed Нали видя какъв хаос е вкъщи? Laughing
А за не го мисли.Обещавам ти го за Коледа. Ние май все пак ще отскочим до Бг за една седмица Simple Smile само кажи какъв го искаш...
 mishelle , заповядай чакаме те

# 77
....
Мерси, мерси.....сега съм много късо подстригана с цвят "карамел" Joy

Идвам да се отчитам...Да не кажет после нещо Laughing  И на който му се четат фермана...да заповяда ...ама си сипете кафе,че е длъчко за четене. Ама ми дойди музата... newsm78

Охххооо ркб...честито ти нова прическа....и се  показвай да те видим  Hug Цвят карамел... Heart Eyes И аз в България ще се променям....просветлявам малко.Не много...моя не дава,мрази руси жени...писнало му е ,нагледал се е цял живот на руси жени. Като видеше в България изрусени и много се чудеше защо го правят,струва му се толкова скучно русата коса Rolling Eyes  Дано не обидя някой тука....ама просто човека има слабост към брюнетки... Mr. Green  А как да му обясна на човека  че на българина  шък обратното .... писнало  му е от брюнетки и иска блондинки...затова поголовно българките се изрусяват... Mr. Green 
А на ме ми  втръсна  да съм с черна коса вече...  Rolling Eyes

Марйо..добре сте си изкарали вие...гледам Hug А за самолетчета ..не искам да чувам повече... Naughty....Мразя самолетчета ...Joy

деата...колкото да ти че чудно,и аз не можех да си се представя с игла... Rolling Eyes..макар че съм изкарала шивашки курс в България. Бях 19 годишна.Бях станала спец   с ножицата..ама такъв "спец" ..не  в положителния смисъл на думата де.... Embarassedта по едно време майка ми скри ножицата  от погледа ми. Embarassed  Щото бях "прекроила"=орезилила много рокли нейни и мои... ooooh!  после бях решила да прекроявам цялата къща... Joy Joy Joy Ами учех се де... Rolling Eyes кво да правя...как да се науча иначе ако не режа... Crossing Arms Ама им остана за спомен една покривка за масата..."скроена от мен"... Joy То щото много трудно де... Joy

Та ножиците за известно време  бяха забранен атрибут в къщи. Даваха ми ги  се само по специална молба и бях под зорък надзор за какво ще ги използвам... Joy Та така и не можа да стане шивач от мене.... Blush

А на партито нямаше червено винце...а само бира.  Confused  Норвежците пият само бира..не знам защо.. newsm78 Може би им е по-евтина ли... newsm78

Не мога да пия студена бира в такъв студ при положение че навън е минус5 градуса... Crossing Arms Биричката ми върви само лятото ...в големите жеги и  с картофки със сиренце. ..Heart Eyes

Е поне от това парти  се научих да "веза" възглавнички.... #Crazy.... Sick

А днес "трите грации"... Grinning /шегичка де/ се бяхме събрали и си изкарахме супер сладко.  Hug Обсъждахме тема та прически,коса ,цветове,стил....  Как една прическа и цвят тотално променя човека... Sunglasses

Норче и щастлива..много ми беше хубаво с вас...Пак се повеселихме....ами друго си е като има мохабетче с готини хора на маса...lalalala / те сега си тръгнаха и са на път за вкъщи.. и ще се Включат по-късничко/

И да ви кажа...нямаше алкохол на   масата.... Joy  щото е понеделник... Joy

Сега за тези които влизат и ни четат тук  в темата ... за гостите,.../ добре са ни дошлии / Hug  да внеса малко разяснение.  Wink Много често тука се бъзикаме и  упоменаваме на шега че обичаме червени винце,ликьорчета, ракийка...  сигурно ни помислят за алкохолички.... Joy Joy Joy

Искам да разясня че пишем всичко това на шега разбира се. Hug   За четящите тук да поясна и друго. В Норвегия НЕ СЕ пие  през седмицата по принцип...не е прието .  Grinning  Хората работят  и се разтоварват с добра пийка чак  през уикенда. Доста различно от България... Mr. Green 

Ако се  пие през седмицата и всеки ден...то  тука това се счита за алкохолизъм. Wink  По тази логика в България всички са алкохолици.... Joy Поне помня моя в БГ лятото...всеки ден софри,той доста беше учуден newsm78  тъй като е много нормално всяка вечер да се сяда на масата с ракийка и салатка.....

Така че да знаете. Тук се пие само в края на седмицата. И затова така често говорим  тук за винце и ликьорчета...понеже рядко пием и чакаме уикенда ... Joy

Та надявам  все пак  четящите гости да  имат чувство за хумор и да не ни приемат на сериозно тука с алкохола  де... bowuu

мишеле....форшпил е... newsm78 Нещо като сбирка на която се събира една компания. Всеки си носи пиене.../Не се чуди... тука е така  Grinning / Всеки си носи това което му се пие. Приказки,пийване... хапване и след това се отива на дискотека...вече" подгряти"..един вид  форшпил това значи "подгрявка"преди да се иде на дискотека. Wink  forspill ...for значи пред/преди а spill...игра.   Това си е тяхна традиция,нещо като при нас" ракийка и салатка" ... а натшпил е означава "допивка" след дискотеката,тоест  ако искат да продължат  партито и да си допиват в къщи...отиват някъде на гости  на някой от компанията който е поканил цялата тайфа...и там може да се откара до сутринта.

Аз лично не съм привърженик на  техния натшпил...малко се уливат с алкохола Crazy От 1989 съм в Норвегия....но за тези всичките  години съм била само на 3-4 натшпила..и от тогава вече  не съм ходила...и нямам намерение да ходя Naughty Не си падам по начина по който пият тука,не знаят къде е границата и кога  да спрат... Mr. Green

Това е аз се отчетох пред парламета... Joy  Сега е ред на другите... Hug

Последна редакция: пн, 26 ное 2007, 19:23 от redwine

# 78
За представата за Норвегия - аз бях от тия заблудените! Мислех си как на летището ме чакат с шопска и сливова и почват да ми лепят пачки по челото! А те 20 крони ми искат за автобус!  Shocked
Марйо Ракийки и салатки в Норвегия.... Joy Joy Joy Мачтата на българина... Joy..Ако не си донесем от БГ ракийка..няма да ни огрее... Joy

А за 20 крони за автобус... Grinning Много е евтин тоз ваш автобус... Whistling На нас тука за нашия автобус   ни искат 85 крони... Crossing Arms

А норчето много искаше да ме види от партито" в часа по трудово"... Joy и аз показах снимки, да не мисли че съм се бъзикала...Документирано в фороапарата ми...  какъв "масйтор Сръчко съм... Sick   Joy Joy Joy

Тия хора си  мисля че имат неизживяно детство...не е истина просто... Mr. Green

Последна редакция: пн, 26 ное 2007, 19:30 от redwine

# 79
Ше ме извини Розето, ма тоя път, няма да се съглася с нея!
Аз най-сериозно си говоря за вино, моля, моля! И за ракийка и за Кампари (deata  Wink ) и за бира. И за сайдер, от вчера. От как rkb ме светна, че имало и алкохолен!  Grinning

Освен това, ако ми падне бих пила и през седмицата (ма не ми пада пусто).

# 80
  • Stavanger,Norway/ Varna
Кой спомена за Кампари, дайте ми го, плюс джин и мартини росо и да видите какво коктейлче ще ви спретна  bowuu

Давам и аз отчета. Не стана сбирката ми с българската дама- комшийка днес, пратих и смс, но може да е зата жената- не ми отговори. Затова, да не ми е скучно и да възнаградя мъжо за двудневното му чистене и излъсканата къща, метнах се и напазарувах. Спретнах една тортичка, която сега отлежава в хладилника. Да е жив и здрав форума с такива лесни, бързи и вкусни рецепти. Ще предоставя снимков материал като стане готова.

Мойто съселче(не й седи дупето мирно), спи в количката вече стана два часа, а аз разпускам с вас. Е, това е то- зимен живот.

Да ви кажа, чакам колет с ракийка и луканчица, който пожелае чакам го на гости, с мен да я сподели, щото мойто мъж не пие. Може и делничен ден да е  Wink

# 81
Розенце, позволи ми  да не се съглася с това:
"Така че да знаете. Тук се пие само в края на седмицата. И затова така често говорим  тук за винце и ликьорчета...понеже рядко пием и чакаме уикенда ... "
не знам как е по ваше село, ама по наше всеки пие, когато му се пие. Това, естествено не означава, че хората седят и се наливат. Но тук е нормално  чаша вино за вечеря. За заведенията няма да говоря, защото са си пълни целоседмично и си се пие Laughing

Иначе не съм си забравила обещанието, но явно са сменили рекламите по трамваите.

# 82
  • България
Ето и моят от4ет от днес: Laughing
Прибрахме се по живо по здраво,наваля ни един сняг,побеляхме със Слав4ето(така 4е радваите се, 4е нямате сняг при вас, Ослов4анките).
Но вси4ки тези премеждия си струваха,понеже си изкарахме (то се подразбира) страхотно.  bouquet  bouquet  bouquet
Аз не бях яла по -вкусна баница през живота си,а по принцип съм много махната.На6ата redwine ако остане без работа някои ден може да си отвори ресторант.Просто  е ВЪРХА на готвенето,надминава дори и баба ми,за маика да не говорим Grinning bowuu  chef
Но това 6те ми остане то,понеже аз такова супер не6то никога няма да докарам Cry,нито страхотният десерт тирамису,ах откога не бях яла.
Кои знае колко жалки опити 6те имам поне на вид да го докарам,но си струва Laughing
Отделно,такъв готин дом има Розето,направо не ми се тръгва6е Heart Eyes
Redwine,може ли да си разменим къ6тите? Joy Joy Joy
Аз се вдъхнових сериозно bowuuА Кали ,костенурката, е добре хранено и гледано животин4е,костенурка да си направо Laughing
Та сега 6те се надяваме да доидете с мъжа си по близо до нас,4е много сте ни дале4(имаме много хубави рекехус тук,дааа GrinningPeace

# 83
Ох, сватя не знам за младите, ма ние с теб сме си лика-прилика  Grinning  Hug

Много се радвам за "севернячките"! Смятайте, че духом съм била с вас (докато сте яли баницата)  Hug Гледам вие сте развили тенденция по "ергенски' да се събирате. Пък ние "столичанките"  Wink все сме с мъжетата! То моя никъде не ме пуска без него, щото съм много търсена! Особено по Коледа!  Grinning

# 84
  • България

Много се радвам за "севернячките"! Смятайте, че духом съм била с вас (докато сте яли баницата)  Hug Гледам вие сте развили тенденция по "ергенски' да се събирате. Пък ние "столичанките"  Wink все сме с мъжетата! То моя никъде не ме пуска без него, щото съм много търсена! Особено по Коледа!  Grinning

Marjo,ами ние докато имаме парти,на6ите мъже изкарват пари за да има вино,ликьор и баница за техните жени:35: Joy Joyкак ина4е ,не могат да се вредят от работа Grinning

Ние тук на Север сме ги строили и преброили на6ите мъже отдавна и те си знаят мястото,сега като си взема и робота,по4вам и на дискотека да ходя(да видим тогаз бременна ли съм ли не Wink) Joy

# 85
Розенце, позволи ми  да не се съглася с това:
"Така че да знаете. Тук се пие само в края на седмицата. И затова така често говорим  тук за винце и ликьорчета...понеже рядко пием и чакаме уикенда ... "
не знам как е по ваше село, ама по наше всеки пие, когато му се пие. Това, естествено не означава, че хората седят и се наливат. Но тук е нормално  чаша вино за вечеря. За заведенията няма да говоря, защото са си пълни целоседмично и си се пие Laughing

Иначе не съм си забравила обещанието, но явно са сменили рекламите по трамваите.

Ше ме извини Розето, ма тоя път, няма да се съглася с нея!
Аз най-сериозно си говоря за вино, моля, моля! И за ракийка и за Кампари (deata  Wink ) и за бира. И за сайдер, от вчера. От как rkb ме светна, че имало и алкохолен!  Grinning

Освен това, ако ми падне бих пила и през седмицата (ма не ми пада пусто).

Абе хора..Марйо...ркб...разбихте всчики илюзии на четящите тука.. Joy Joy Joy  Ееее после как няма да ни мислят  хората дето ни четат за алкохолички... Mr. Green Ейййй в нимавайте какво пишете занчи....щот "врагът не спът"  и кво ли ще си мислят за вас.... Naughty  .... Joy
Ама в Тронделаг май са така....пие се през уикенда newsm78  Ама вие в Осло я карате по български... Joy Joy Joy Браооо на вас...  Hug Hug Hug  Е то и в нашата къща   има изключение разбира се...аз все пак не съм норвежка... Naughty

Последна редакция: пн, 26 ное 2007, 22:03 от redwine

# 86
Ами redwine , ние тук нали сме много многонационални Laughing та норвежците са възприели Joy
Marjo , ти само спри да кърмиШ и ще те водя насам натам..............без мъжа ти Laughing

# 87
  • Stavanger,Norway/ Varna
Да покажа творението, само се надявам да е вкусно, че незнам:

# 88
  • София/Осло
еее бобченке-браво, страхотна изглежда форумската торта, бъди сигурна ,че е и вкусна  Wink
Аз пък да кажа ,че моите наблюдения са също, че тук се пие предимно петък и събота, ми че те се търкалят направо по улиците, а да не говорим в събота сутрин какво е по Бугстатвайен...повърня /извинете меее /, изгубени ченета и счупени чаши  Joy Joy Joy
марио- имаш едно идване за баница нали помниш  Joy Joy Joy

# 89

Marjo,ами ние докато имаме парти,на6ите мъже изкарват пари за да има вино,ликьор и баница за техните жени:35: Joy Joyкак ина4е ,не могат да се вредят от работа Grinning

Ние тук на Север сме ги строили и преброили на6ите мъже отдавна и те си знаят мястото,сега като си взема и робота,по4вам и на дискотека да ходя(да видим тогаз бременна ли съм ли не Wink) Joy

Норче...стига си ме хвалила душа...зачервих се ... бузи,уши нос  и гърло  значи Embarassed Embarassed Embarassed Ти от една баница голям готвач ме изкара... Joy Мерси мила...   bouquet  А  за тирамисуту ти видя рецептата... Wink Това е най-леснта  торта ....  Hug   Толкова лесна че и нашите мъже могат да я направят... Joy

А за ресторан мислехме  да отварямя едно време преди две години с моя ....ама се оказа че е трудно да се намери български готвач...    chef   А  аз съм капризна... Mr. Green   Ако искам да си имам мой си  ресторант....не искам да работя като готвач в него... Joy Joy Joy Стига ми в къщи да съм готвача.... Joy Joy Joy   Peace
Много си готина...     bouquet 

Общи условия

Активация на акаунт