Ало, мамо, чу ли?! Бебок ще имаме през ЮЛИ!

• 11 798
  • 300
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро и от мен,

аз закусвам нещо сухо - тестени закуски, филия, и по-късно едно мялко с кафе. Като цяло по-тестени и сухи храни ми понасят по-добре и ям предимно такива.

Въпреки това, слава богу засега килограмите са същите - 55.5. С първата бременност чак 18та седмица бях +около 800гр и тогава започнах да качвам. Отначалото по 1 кг всяка седмица и много се бях притеснила, но после се нормализираха нещата и бях общо + 12.

А дали е вярно, че когато си бременна с момченце не повръщаш, а с момиченце се повръща повече?

И аз не мисля, че е вярно - имам обратни примери от близки за 2те състояния. До организъм си е Peace

# 241
И аз съм чувала, от майка ми и свекърва ми, че ако не ти е лошо и не повръшаш носиш момче. Това е и една от причините да си мисля, е чакаме мъж. Винаги съм мечтала за момиче, но сега вътрешно си мисля, че имаме момче на път.
А килограмите ми въпреки всички тестени храни, които ям са 2.5 надолу. Много е интересно това, защото не повръщам. Апетита ми е намалял, но само за някой храни. явно е промяна в метаболизма.

# 242
  • София
СЯкаш пак ми се появи леко белезникаво зацапване. Обадих се на оки, каза утре да отида сутринта, да си лежа. На всичкото отгоре резултатът от изследването показва някакви гъбички и ще трябва да се лекуваме. Имам чувството, че всичко пак е нагоре с краката. Питах не трябва ли да минат първите 3 месеца и чак тогава да ги лекуваме, но ми казаха че било по-опасно ако ги оставим. Момичета, молете се за моето бебче Praynig

# 243
  • София
Това за повръщането не е вярно. Аз предния път не съм повръщала- имам момиче ,междувпрочем сега също не повръщам  Simple Smile.Сестра ми и при двете бременности се скъса да повръща и първото и дете е момиче, а второто момче . Аз зависимост не виждам .

# 244
mylili мисли положително и всичко ще е наред Praynig Hug  bouquet

# 245
добро утро и от мен:)
аз чак сега сколасах да започна работа Simple Smile
но закуската си е закуска, налитам много на мазни банички, но после се проклинам , щото ми става по-лошо Simple Smile
а за килограмите не ми се мисли, имам склонност към напълняване и какъв ще е резултата.....не знам;)

лек и успешен ден на всички:) Hug

# 246
Добро утро, дами  bouquet

Аз тази сутрин изобщо не се чувствам добре Sad. Явно ми е паднало кръвното, премалява ми, вие ми се свят. Щях да припадна преди малко. На всичко отгоре и корем ме боли, пих едно но-шпа, дано ми мине.
За закуските - и аз започнах да закусвам много солидно - всяка сутрин с баничка и айрян. Манджи напоследък изобщо не мога да помириша, а в офиса карат храна за обяд от една фирма за кетъринг и като ми се размирише, направо ми идва да избягам Sick. Сладко също вече не понасям, а преди си умирах за вафли и шоколади. Другата съществена промяна е, че от кафе ми прилошава и от една седмица не съм пила, както и не съм пушила вече доста дълго време, а и ми става лошо само като усетя цигарен дим.

Mylili, стискам палци всичко да е наред с бебчето и съм убедена, че ще бъде Peace. Аз също имам да лекувам разни гадини, които се появиха на микробиологията, но лекарят ми каза, че ще изчакаме да мине третия месец, защото било опасно преди това. Все пак миналия път пак го обсъждахме и каза, че след като чуем сърчицето, може да започнем лечение без да чакаме третия месец. Лошото е, че и в двата случая има риск. Дано всичко бъде наред и при двете ни. Стискам палци и се моля Praynig.

# 247
Добро утро на всички.  newsm03
Ох като чета тука какво си похапвате за закуска, а на мене ми се гади. smile3514 Уфффффф.
А дали е вярно, че когато си бременна с момченце не повръщаш, а с момиченце се повръща повече?
Патишонка не знам дали е вярно ама аз и преди и сега се чувствам зле. Мисля някой беше писал тук че не било напълно вярно за всички. Зависи от организма на човека.
Аз засега с килограмите съм горе долу добре 53-54кг. на 172см ама до края не се знае на какво ще заприличам.
mylili почивай си, не се преуморявай. Щом е само зацапване няма страшно. Моля се всичко да бъде наред. Praynig
Оххх да ви се оплача. Мъжа ми от 3-4 дни ми оказва психологичен тормоз  smile3511 Постоянно ми говори за ски, а аз съм голяма хаймана. Само някой да ми спомене и съм винаги готова. И така вече си организирахме да ходим, даже има кой да гледа детето, ама аз вземам да се замислям какви ще ги върша там на баира като ми прилошее или като ми се доповръща. А аз се чувствам като парцал вече цял месец. Да не говорим че съм и с разстройство smile3518. Ох и така. Хем ми се ходи и ще се пукна от яд ако не отидем, хем се чудя как ще издържа.

# 248
Оххх да ви се оплача. Мъжа ми от 3-4 дни ми оказва психологичен тормоз  smile3511 Постоянно ми говори за ски, а аз съм голяма хаймана. Само някой да ми спомене и съм винаги готова. И така вече си организирахме да ходим, даже има кой да гледа детето, ама аз вземам да се замислям какви ще ги върша там на баира като ми прилошее или като ми се доповръща. А аз се чувствам като парцал вече цял месец.

Аз заминавам утре Mr. Green Питах докторката - каза, че принципно няма проблем за мен тъй като всичко е наред. Да внимавам естествено и да се водя по тялото си. Аз с предната брееменност карах, но беше по-рано - към 6та г.с.

Ако ми прилошава - ще се разхождам с дребната, ще играем в снега, ще се киснем по басейните - мисля, че разнообразието и почивката ще ни се отрази добре Wink

# 249
  • София
Здравейте момичета, аз съм фенка на разделното хранене и до обяд стриктно ям само плодове и пия фрешчета, макар че от време на време се изкушавам и от нещо друго. Като цяло е намалял апетитът ми към сладко, а преди умирах за всякакви шоколади, тортички и десертчета.
Това за гаденето се надявам да няма връзка с пола на бебето, защото все още нямам никакво гадене, а пък съм се настроила за плитки и панделки  Joy

# 250
Коколина, бягай на ски. Само гледай да не се удариш...

Днес ми е доста зле. Постоянно опитвам да хапна нещо, че да ми мине.. но не мога да кажа, че има някакъв ефект.

Намерих най-накрая това, което търсих за промените в тялото на бременната.
Ето го линка http://www.netdoktor.at/kinder/koerper_veraenderungen.shtml
В момента нямам време да го превеждам, даже не съм успяла да го прочета цялото. Съжалявам, момичета, аз все обещавам, а все не успявам да си изпълня обещанията.... Ще опитам да ви го пускам на хапки след обяд

# 251
Ох, за сега и аз съм добре с килограмите 54/170  Simple Smile т.е. качила съм едно килце за два месеца, но какво пък - сега ще дебелеем, а после ще слабеем Laughing
Коколина, ти отиди пък там ще му мислиш
Mylili, всичко ще бъде наред, не се панирай,нали се разбрахме за необходимостта от спокойствието Simple Smile
Patishonka, на мен като ми се гади хапвам по някоя и друга солетка и ми разминава....е по-малко е гаденето но и това е нещо

# 252
Хвана ме пристъп на гузна съвест и ви преведох едно малко пасажче. Съжалявам за лошия превод, не ме бива много в тези неща  Tired Малко е научно и кратко, дано да се разбира горе долу.

Промени на черния дроб и обмяната на веществата

Черният дроб се нагажда на промените по време на бременност без особен проблем.

Обмяната на въглехидрати при бременните търпи доста промени. Тялото опитва да поддържа достатъчно количество въглехидрати за нуждите на бебето като намалява действието на инсулина и по този начин не позволява на захарта в кравта на майката да достига лесно до клетките. Нивото на захарта се покачва с помощта на хормон, излъчван от плацентата. При жени със склонност към диабет, болестта може да се прояви или задълбочи по време на бременността.

Обмяната на мазнините също се променя по време на бременността. Още не е изяснен точният начин, по който се покачва нивото на мазнините в кръвта.
Тези феномени не ги разбирам, Майра помагай - " Die Hyperlipidämie, so der Fachterminus, hält bis etwa sechs Wochen nach der Entbindung an."

В продължение на деветте месеца се приемат повече белтъчини и по-малко се изхвърлят.  Това спомага за образуването на  белтъчините в клетките на детето.

В кръвта белтъчините се разреждат до известна степен. Албуминът, вид свързваща белтъчина в кръвта, намалява значително, преди всичко в третия триместър.
Поради намаляването на албумина водата попада по-лесно в тъканите, в противен случай тя би била задържана от белтъчините в тъканите. По този начин се обяснява и задържането на вода по време на бременност.

# 253
  • София
Здравейте и от мен. Да ви питам вие мерите ли си температурата, защото моята след 2-3 дена почивка, колкото да се съвзема малко, отново стана 36,8-36,9. В комбинация с гаденето просто ме убива!
А за басейните не е ли противопоказно - с тези гадини, на тая влажност и температура?

# 254

Обмяната на мазнините също се променя по време на бременността. Още не е изяснен точният начин, по който се покачва нивото на мазнините в кръвта.
Тези феномени не ги разбирам, Майра помагай - " Die Hyperlipidämie, so der Fachterminus, hält bis etwa sechs Wochen nach der Entbindung an."

Хиперлипидомия (както  e научния термин ) - (не знам еквивалента на бг - идва от хипер - много, и липиди - мазнини - завишно съдържание на мазнини), продължава до около 6 седмици след раждането.

Това, което аз съм чела по разни списания е, че един вид организма си трупа запаси от мазнини и всякакви подобни вещества - за него бремеността не е нормално състояние и гледа с презапасяване да се справи с "проблема" - затова се трупват доста сланинки Sad

Общи условия

Активация на акаунт