Ало, мамо, чу ли?! Бебок ще имаме през ЮЛИ!

• 11 712
  • 300
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Фолиевата киселина се пие минимум до края на 3ти месец Peace

Весито, кога ти е бил последния цикъл? Брои се от първата му дата - края на 4та седмица трябва да ти дойде принципно ако не си бременна...

На 14.10 - но мисля че съм забременяла началото на този месец... Thinking

# 91
  • София
Виж тук какво излиза

http://www.mamaibebe.com/calc.php

# 92
На 14.10 - но мисля че съм забременяла началото на този месец... Thinking

По календара излиза 6гс + 2 дни, което е началото на 7ма седмица. Ако си забременяла по-късно от средата на цикъла, по-нататък ще си проличи, като вече се вижда бебето - съответно размерите ще са по-малки, както преди при мен.

Този календар за мен е грешен - края на октомври ми показва една седмица от 6 дни (24.10 - 30.10), после "наваксва" с една седмица от 8 дни (18.3 - 26.3) Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 27 ное 2007, 16:58 от Майра

# 93
  • Варна

Излиза че съм в 6-та май.. Thinking А по мои си изчисления съм в 4-та или 5-та .. Ох, ама защо тогава се чудя сакчето е с размер като за 7г.с. а вътре не се вижда още ембриончето добре ?

# 94
  • София
Vessito, аз също по този калкулатор съм в 6-та седмица и снощи при докторката видях само плодно сакче. Каза ми на 7-ми декември да отида да видим, живот и здраве, сърчице. Моят последен цикъл беше на 19.10.

# 95
Ето превода на брошурата на Хипп
Една бременост носи много промени със себе си. От първия ден, вашето тяло е източник на живот за вашето дете. Поради тази причина бременните имат увеличена, от части и удвоена дневна нужда от хранителни вещества като фолиева киселина, йод, желязо, други витамини и минерали.

Тъй като дори при правилно хранене завишената нужда от някои хранителни вещества не се покрива достатъчно, лекарите препоръчват наред със съвестното хранене 1 хранителна добавка по време на цялата бременост.

HiPP natal Nahrungsergänzung (това е името на немски на тези витамини) ви помага по натурален начин да покриете тази нужда на 100%.

Специалното на HiPP natal Nahrungsergänzung
Неповторима натуралност заради плодовата база
Не е нужно да се пият таблетки
Съдържа всички важни витамини и минерали
С 1 мерителна чашка на ден се покриват допълнителните нужди на хранителни вещества по време на бременност и кърмене на 100%
Идеално още при желание за дете (преди самата бременност)

Начин на консумация
HiPP natal Nahrungsergänzung für Schwangere стига за 12 дни Препоръчва се дневно по една мерителна чашка, 20мл. Заради концентрацията на хранителните вещества, спазвайте точно препоръчаното количество!

Съдържание
Портокалов сок от портокалов концентрат, беден на киселини ябълков сок от ябълков концентрат, сок от ананас от концентрат, банан (плод, сърцевина), сок от маракуя от концентрат, манго(плод, сърцевина), вода, праскова (плод, сърцевина), vitamin C, железен сулфат, концентрат сок от моркови, магнезиевкарбонат, цинковсулфат, Niacin?, витамин Е, Витамин Б6, витамин Б2, фолиева киселина, витамин Б1, калиумйодид, биотин, витамин Б12.

Средно съдържание     100 ml       (20 ml) 1 Portion
Калории                                    240 kJ/57 kcal          49 kJ/11 kcal
Белтъчини                               0,6 g                        0,1 g
Въглехидрати                         13,1 g                       2,6 g
  от тях плодова захар           12,1 g                       2,4 g
Мазнини                                  0,3 g                         0,06 g
  от тях наситени мазнини     0,0 g                         0,0 g
Баластни веществат               0,5 g                         0,1 g
Натрий                                   <0,02 g                     <0,02 g
Vitamin C                                300 mg                      60 mg
Vitamin B1                              4 mg                          0,8 mg
Vitamin B2                              4 mg                          0,8 mg
Niacin                                     25 mg                         5 mg
Vitamin B6                              5 mg                           1 mg
Vitamin E                                25 mg                         5 mg
Фолиева киселина                2000 µg                     400 µg
Vitamin B12                            5 µg                           1 µg
Биотин                                  150 µg                        30 µg
Желязо                                  75 mg                         15 mg
Магнезии                               50 mg                         10 mg
Цинк                                      15 mg                          3 mg
Йод                                       1000 µg                        200 µg

# 96
  • Варна
Здравейте сладурки, но новодошлите честито, Ели няма такова нещо- закъснели мами. Когато тогава. Щом е станало значи е тъкмо навреме Simple Smile. Аз днес цял следобед нямах интернет и се побърках. Зачетох се в една книга и там пишеше, че уголемяването на гърдите по време на бременност се дължи на увеличеното количесто на естроген. Та ме налегнаха едни мисли - след като моите гърди не са се увеличили, означава ли че не произвеждам достатъчно естроген? От много четене вижте за какви неща съм се замислила, половин докторки станахме май....

# 97
  • Варна
Fantalina, отдавна не си писала нищо? Как си? Няколко пъти опитах да ти пратя ЛС но ти е пълна кутията.

# 98
  • София
Toni_baraboni Няма страшно Wink Аз миналия път нямах никаква промяна в гърдите Rolling Eyes А на моите приятелки им течеше коластра  Shocked И като родих ми бяха същите гърдите. грам не се бяха увеличили, нито ме болаха нито нищо Sad и се тръшках в родилното, че детето ми няма какво да яде Cry И една мама ме посъветва да пробвам с помпата и да видя. Като я сложих и изцедих 20 гр #Crazy незнам откъде newsm78 Като се прибрах на петия ден от раждането и  bombs щях да гръмна  Laughing. И кърмих детето си най- дълго от всички от тези с коластрата  Wink

П.п. Извинявайте, че всеки отговор, го свързвам с първата си бременност  Blush , но пък така е по- достоверно Hug

# 99
Добре дошли на новите юлски майчета Hug  bouquet Лека бременност на всички.
Toni_baraboni  не знам какво си чела, сигурно е вярно това за естрогена, ама моите гърди и грам не са нито пораснали, нито станали по-чувствителни. Аз все чакам и се надявам, ама на ... hahaha hahaha hahaha йок за сега няма промяна. Дано въпреки това всичко да е наред. Аз и по време на предишната бременност пак така не усетих никаква промяна в гърдите newsm78
Майра благодаря за превода на витамините Хип. Това са сокчетата, нали??? Или греша???
Относно витамините Pre Natal, аз бях писала за тях преди 1-2 теми. За тях наистина съм чувала добри отзиви. Аз даже ги пих но след като родих, когато кърмих, защото беше зима и нямаше много плодове. Те са 100 таб. цена около 40лв. Продават се и на бройка, кой както желае. Аз на 4-ти декември съм на преглед и пак ще взема да се направя на ударена и ще попитам за тия пусти витамини.

# 100
  • Варна
Kokolin, Ketito, благодаря. Аз май се чудя за какво да се притеснявам. Аз нямам никакви признаци и вече търся знаци точно в липсата им. Един път поне да повърна от кумова срама. Утре съм на лекар, ще го разпитам подробно. Записала съл си 6 въпроса на листче, защото като отида и моментално всичко забравям и после ме е яд.

# 101
Тони, я сподели въпросите, за да сравня. Аз всеки ден се сещам по нещо, после го забравям...

Ели-пате, кажи от кой град си, за да те запиша отпред в списъка.

# 102
  • София
Здравейте, на мен доки ми каза да спра фолиевата киселина - защото все пак е киселина и образува киселини и ми предписа още първия път витамини Pre -natal /с тире - че са различни/ и в интерес на истината ми се поуспокои малко измъченото стомахче.  Blush
Да ви дам интересно четиво   book- сигурно има и напред в това отношение, но ние за пръв път бременните би ни било полезно да знаем тези неща  предварително newsm10  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=243773.0
Преди имаше книгата на д-р Спок в нета - някои да има линк ??

# 103
  • Варна
Patishonka ето въпосите:
1. Кола маска на триъгълника - мога ли да продължа да ходя, че една приятелка каза, че не трябвало жената да изпитва болка /мен не ми се вярва тази работа, но.../
2. Защо не са ми пораснали гърдите, както всички се оплакват /хвалят/
3. Мога ли да пия кафе /по 1 сутрин/
4. Какво да правя ако имам зацапване или болка /мисля да питам преди да се е случило/
5. Чувала съм че по времето когато ти е бил цикъла може да се появи кръвотечение, мога ли да правя неща, с които да елиминирам или намаля риск
Много съм подробна май, но искам да ги знам тези неща. Ако се сетиш нещо друго интересно за питам - сподели... newsm78

# 104
  • Варна
Само не ми се смейте, моля... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт