Поредна тема на норвежките мами

• 12 125
  • 304
  •   1
Отговори
# 150
rkb, сестра ми би трябвало да е пратила подаръка вече... много тъпо за картичките, направо нямам думи...те сигурно трябва пак да проверяват в пощата

# 151
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ей ме на и мен. Мойто малкото го е хванал кукумицина и не иска да спи. Цяла нощ се звери и заспа в 9 сутринта, затова изпуснахме съботния ден. Досега бяхме на гости на едни сърби, туку що спретнах поредната торта- тоя пат с банани и сега се чудя как ще приспивам Йошка- Шошка.

Палачинке, аз да не казвам голям адума, ама в петъка дето се задава, планираме ходене до Берген за едни части за колата, така че може да се отбием през вашия град на връщане за кафенце. Peace

Утре и при нас работят моловете, ще миткосваме из ИКЕА  Party

# 152
  • България
Здравейте! Grinning

Днес съм най -накрая добре с главата,използвам възможността да се разпиша.
Тук при нас има слънце Shocked,не мога да повярвам,от седмици не съм го виждала.
Магазините ги отваряли към 14.00, затова ще гледам да съм готова наредена там и да се отдам на shopping терапия. SunglassesТази година много изостанах с подаръцитe,трябва да наваксам!
 Приятен ден на всички!  bouquet

# 153
Ето ме и мен с новини Laughing Имам 2 майла от Вега Laughing единия със снимки:
http://picasaweb.google.com/hopeoslo5/PodaratsiDetskiDom
Пакетирали са и са надписали техни картички, ще проверят утре пак, но ако не са пристигнали нашите картички ще изпратят подаръците с тези. Аз се съгласих. Ето го и писмото:
Predlagam da izpratia podaricite s na6i karti4ki.Na tiah sum napisala za koe dete sa i ot kogo sa.Utre 6te proveria otnovo v po6tata i ako gi niama va6ite karti4ki iskam da izpratia podarucite ve4e ,4e tuk vremeto e mnogo lo6o i kurierskite kamioni se baviat poradi snegovete.
Pozdravi!
Cveti
Иначе ние днес си починахме Laughing Опаковахме коледни подаръци, трябва да купим само още 2/3, което си е постижение за нас Joy

Последна редакция: нд, 09 дек 2007, 21:41 от rkb

# 154
Много хубави са опаковани подаръците, браво на тях...
И изобщо много присърце приеха нещата.
Много жалко за картичките, бяха много хубави бяха, големи, гланцови, различни за всяко дете и с индивидуално стихче във всяка... много ме е яд. А те тези като гледам са тяхни рекламни...
Мислиш ли че ще е тъпо, ако все пак когато пристигнат им ги изпратят, макар и със закъснение, все пак ще им останат спомен...?
бобченка, супер, добре сте дошли, ще се чуем  Grinning
ркб, сега се сетих, какво се разбрахте с ДБМ ще пратят ли на дома в Дрен някой лев или ще ги ползват само за други домове?

Последна редакция: нд, 09 дек 2007, 21:59 от palachinka

# 155
Привет от съседна Швеция, мами, понякога надничам (не без малко завист) във вашата темичка. Понеже ми е сравнително наблизо, замислям се евентуално да посетя Осло. Кажете, как е града, живота в него и има ли нещо, което трябва/ си заслужава да се види там?

# 156
palachinka, ще решат след Нова година какво да правят с парите. Смятат,че тогава ще им трябват повече.
Milva2003 , аз не правя крем за меденките Blush Я дай твоята рецепта.
anita_, има какво да се види, зависи какво те интересува. Кога ще идваш?

# 157
Ей значи, много ме е яд и мен за КАРТИчКИТЕ. Наистина би било чудесно да ги дадът на децата, когато и да пристигнат. Тююююю значи.

# 158
ркб, писах писах и изчезна... интересувам се от музеи/галерии, ако има нещо от типа на стара част на града, всичко, което е уникално, център или място където се усеща атмосферата на града.. Инфо предполагам може да се намери в туристически справочници, питам по-скоро за лични впечатления и за съвет какво може да се прави с 5-6 годишно дете. Ако идваме ще е пролетта или лятото.

# 159
palachinka, ще решат след Нова година какво да правят с парите. Смятат,че тогава ще им трябват повече.
Milva2003 , аз не правя крем за меденките Blush Я дай твоята рецепта.
anita_, има какво да се види, зависи какво те интересува. Кога ще идваш?

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1715.0.html

Това са те. Кремът не6то не ми е по вкуса. Естествено може да се слепят с мармалад, оба4е като изстинат стават корави като бисквити, а кремът ги прави меки. Нямам идеа какво 6те стане, ако само ги слепя с мармалад.   
6те преровя хранителния да видя какво казват там.

# 160
Добро утро Laughing
 Milva2003 , аз ги правя по друга рецепта. Миналата година ги направих по рано, ноември, оставям ги в една метална кутия и за Коледа са омекнали. Тази година закъснях, та мисля да пробвам нещо, което прочетох, а именно да сложа една ябълка при тях малко преди Коледа.
anita_, аз лично бих ти препоръчала идване от май нататък. Тук: http://www.visitoslo.com/no/ , можеш да разгледаш и избереш. На мен ми хареса Фрам, като слезеш в кораба, предната част, се чува вой на мечка. Изобщо квартала е много красив ( все пак е на богатите и посланиците Joy), дотам може да се стигне и с корабче, има и други музеи, КонТики, който на мен не ми хареса особено, на викингите, Фолкемузеум, там мисля че ще му е интересно на детенце. Това е открит музей, има къщи от различни епохи, отделно музей, има и музей на играчките. Холменколен, ако се интересува от зимни спортове. Музея е интересно подреден. Може да се изкачите на кулата, като последните 2 етажа са много тесни и стръмни дървени стълби Mr. Green Но гледката си заслужава. Има и стимулатор, ски спускане и скок. Тук си нямаме Гамла Стан Laughing Но АкерШус фестнинг е невероятно красив през пролетта и лятото. Ако изберете тур с гайд може да видите много неща. На мен много ми харесва Ботаническата градина. Най добре е да си купите Осло пасс, спестява мноооого пари, които естествено се използват по друго направление Joy
Забравих най важното за едно дете Тюсен фрид Joy ВаШия Леголанд Joy ако вземеШ редовния автобус дотам и си с Осло пасс ти е безплатно Laughing

Последна редакция: пн, 10 дек 2007, 12:04 от rkb

# 161
  • София/Осло
милва ,тези меденки много трудоемки ми изглеждат, аз ще правя традиционните с бяла глазура и разни шоколадови сладкиши съм си набелязала, както и линцерови сладки...
анита-след написаното от ркб ,аз нямам какво да добавя  Joy

# 162
Вярно, 4е отнемат време. Аз ги правя само когато ми е ску4но, имам време и ей-така, за да си играя с храната.
Аз слагам хляб при крансекакер и омекват за една но6т, така са ми казали. А традиционни меденки нямам идея какво е.

# 163
Деатка, може ли рецепта за линцеровите сладки  Simple Smile

Момичета, днес ми е писала една жена на лични, казе, че се е преместила скоро в Ставангер. Поканих я в темичката, надявам се да се включи скоро.
Аз отивам да си отспя  Sunglasses

# 164
мерси, записвам си отговора, ще ми е много полезен... тук с опитваха да ми обяснят че няма нищо интересно в Осло... Ще се обадя като идвам ако има желаещи за среща.

Общи условия

Активация на акаунт