Поредна тема на норвежките мами

• 12 119
  • 304
  •   1
Отговори
# 165
  • България
Привет,привет

Bravo an Vega,"nice doing business with them!"  bouquet
Картичките като пристигнат могат да им ги пратят,колкото повече,толкова повече! Peace

Пропускам меденките и другите работи,че само се изкушвам, наистина по- голям грях от мързела няма,как ми се е паднал на мен пък... Blush

Анита,добре дошла в темата  bouquet,защо не пишете по -често при нас,нали сме комшиии,Норвегия ,Швеция все едно. Wink Grinning

Бобченка,хайде дано да пишат  и други хора тук,че да сме все на първа страница! Peace

# 166
anita_, само свирни като заидваШ Laughing Иначе съм съгласна, че Осло не може да се сравнява със Стокхолм, но все пак има какво да се види.
Иначе ние днес с половинката си премебелирахме спалнята Joy

# 167
  • София/Осло
бобче ето сладките..по рецептата на наталина са
Линцерови сладки

Продукти:

500г брашно
250г масло (аз слагам комбинация 100г твърд маргарин и 150г масло)
200г пудра захар
2 яйца
по желание кората на един лимон

за слепване - касисов, вишнев или друг по-кисел мармалад (най-добре червен)
пудра захар за поръсване

Приготовление:

Пресявяме на дъска за месене брашното и захарта, правим кладенче и чукваме в него яйцата. Мекото масло режем на филийки и слагаме около яйцата. По желание прибавяме лимонената кора. Омесваме гладко тесто, покриваме добре с домакинско фолио и оставяме да отлежи поне 2 часа (най-добре и за една нощ) на хладно място(хладилник).

Преди печене се разточва кора - 0,5см дебела и се изрязват различни формички - най-добре
е колелца, цветя, сърчица, като едната формичка е  пълн, а другата с изрязано кръгче или сърчице по средата.  Много внимавайте да не ги прегорите(особенно ако са разточени по-тънко има такава опасност). Пекат се на около 170° до порозовявяне - стават много бързо и трябва да сте много внимателни.

# 168
Само да кажа,че съм жива! Вчера се завърнах от Швеция!

# 169
  • Stavanger,Norway/ Varna
Деата, мерси много  Hug

Аз се чудя къде зачезн сватята, а тя из Скандинавските страни миткосва  Grinning

Вече цяла седмица проспивам часовете, в които мога да званна в нашето посолство. Ако това не е безотговорност, незнам. Накрая ще си блъскам главата в стената ама, сън та сън.

Норче и мен такъв мързел ме е налегнал, като тюфлек се разкарвам по цяла нощ, щото през деня спя  ooooh!

# 170
Тъкмо щях да кажа, че "в Осло няма какво да се види", ма като прочетох какво е писала Роси... я имало,бе! Ние сме обиколили музеите на БигДиой (тъй име нещо не мога да го напиша, дали щото е норвежко ) За 6 годишно дете могат да минат за интересни. Виж за 31 годишното ми дете бяха наистина много интересни! Grinning
Темата за производството на сладки неща я пропускам! Ша права компания на Нора по тая тема!  Grinning

От уикенда съм много доволна - отдадох се на консуматорската си същност! Консумирах благата на капиталистическата система! Сиреч пазарувах!  Mr. Green
В събота бременната ми българска приятелка ме води до един детски магазин на Грионлока (или пък беше Грионланд newsm78). Много евтин! Що не го открих по рано! Close
Вчера пък това мило семейство ни закараха до Швеция! Тръгнах аз въоръжена с фотоапарат, минахме границата и хоп спряхме, пред нас един МОЛ. Напазарувахме на стойност външния дълг на България и се прибрахме! Е, за какво го мъкнах тоя апарат, щандовете ли да снимам!  ooooh! Ма някой ден ще ида аз наистина в Швеция,ей, решила съм си го!

А сега чакам идеи какво би могъл да донесе дядо ви Коледа на едно 6 годишно мрънкало!

# 171
  • България
Хе,хе Бобченка ,ама аз съм тежък случаи,ти поне нощем си будна,пак аз  и денем и нощем все ми се спи,само се чудя на кое легло да легна,как да си подпра главата,едва ме изтрайват вече Mr. Green.Така проспах целия уикенд,позната картинка е  това за работното време и моят ритъм. SadПусти мързел няма краи...Успокоявам се ,4е има и други кат мене. Joy

Марио,ха така,видя ли сега какво значи да ходиш до Швеция ,аз така първия път бях се приготвила като турист,пък то един мол с баби пенсионерки,купуващи месо и алкохол..паднах направо,все едно отидох на пазара #Crazy,така че имам и аз мерак да ходя  до големите градове..да видим кога newsm78

# 172
Аз пък да ви се похваля, че 2005 бях в Швеция, в Кируна, да разглеждам Ледения хотел. Многоо беше интересно, красота голяма. После ходихме и в някаква мина на незнам си колко километра под земята, даже камъни си донесох от там. Абе определено имаше какво да се види.

# 173
  • България
Ау,блазее тиии Rolling Eyesпоне това си видяла,аз се примирих ,4е в скандинавските страни няма забележителности и лежа на това ухо години Wink,в Осло примерно съм ходила веднъж Embarassed  и то видях само Steen og Strøm,така ли му казват на един мол там newsm78,за един ден и после на самолета обратно у на6е село,много съм заспала,признавам си...

# 174
Ааааа, norah  има какво да се види Laughing Аз съм била в Стокхолм, невероятен е. 5 дни ни бяха малко Blush
Иначе и в Норвегия има хубави и интересни места. Миналата година пътувахме по крайбрежието, има страхотни местенца като Крагеро, Рисор.... По миналата година стигнахме до Лом ( беше ми интересно да го видя Joy). Пътищата през планината са невероятни, Гулбрандсдален, Флом, Мирдал, фиордите, феритата , пътувахме по стария път върху най дългия тунел в света. Имаше сняг по висок от мен в края на юли #Crazy Така че само желание да има

# 175
  • България
Ех,верно има какво да се види,аз съм сигурно с погре6на нагласа Blush,и наи -виновен е мнорежеца у нас,еи трудна работа да си мръдне дупето от тук до там Mr. Green.Никъде не ме е водил,само него да гледам,то забележителен,забележителен,ама стига толкоз Mr. Green

Моите колеги- мъже бяха в 6ок като казах,4е не съм ходила из страната,казаха ,4е съм се оженила за погре6ен 4овек,те ако били ехеи Sunglasses,къде 6тели да ме водят Joy Joyи аз взех сериозно да се замислям по въпроса Crossing Arms

Остави ,4е тои не мърда,ами и аз да не отида никъде без него,аман Sad

Гледам Ми6ел надни4а тук,какво става,преместихте ли се?

Последна редакция: пн, 10 дек 2007, 22:35 от norah

# 176
А, Роси, още миналия път като разправяше за това 'возене' по стария път ме грабна! И сериозно обработвам мъжо да повторим вашият маршрут! Аз така и не съм видя ни един живописен фиорд!  Embarassed По картичките са едни красоти, пък на живо - една поляна и едно "Стуро". Ше чакам rkb да ме разведе да видя и аз красоти!

# 177
  • България
Marjo Joy Joy Joy Joy Joy Joyох,викам аз ли съм сляпа,ама гледам ,4е и ти трудно вижда6 "норвежката красота",аз колко карти4ки гледах,преди да доида,ама така и не видях такива гледки на живо,дето вика6 една поляна и т.н Shocked
Ама сигурно не сме ходили където трябва Wink

Ох,хаиде стига съм писала,да има и за утре Laughingотивам да си лягам,много ми доиде за днес Sunglasses

Лека ве4ер на вси4ки  bouquet

Последна редакция: пн, 10 дек 2007, 23:18 от norah

# 178
АА има красоти из Норвегия. А например, съм пътувала от Норвегия за Финландия с автобус и мога да кажа, че на фона на равна и скучна Финландия, Норвегия, направо е величествена. Има хубави пейзажи, но да не се лъжем, цялата и красота е студена красота. Може би, защото, все зимно време съм пътувала. Вероятно лятото е много по- топла, зелена и още по- красива.

# 179
EEE срам нямате, ако и природата не ви харесва, вече не знам, отказвам се от вас и няма вече да ви харесвам  Wink
Все пак гледките от картичките надали ще се паднат точно под вашите прозорци, човек трябва малко да мръдне дупето...

Аз съм все още болна, кашлям по цяла нощ и почти не спя, ако някой има ефикасна рецепта против кашлица ще съм благодарна да я подаде насам. Все пак съм на работа, щото съм зарината. Та сорри, че не пиша по редовно, ама хич не съм добре.
Хайде и се пазете, че гадни вируси бродят...

Общи условия

Активация на акаунт