ДЕКЕМВРИ е под пара вече, за мама и за малкото човече!

• 13 294
  • 288
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Честито бебче на Magiq27,   bouquet

veshti4kaHug искрени благодарности. Спретнах ги току що тия зеленчуци с масълце и кашкавал. Страхотни са. Доста поразлични са от тези които аз правя със соевият сос.

# 241
Честито на Магия27!

# 242
Честито на Биска и Магия 27.  bouquet smile3541Живи,здрави и щастливи бебета.

# 243
  • София
А, Катюша ме подсети!
Вещичка, добре си похапнах и аз на обяд! Само, че нямах вегета и освен сол друга подправка не съм слагала. Ама утре ще ида до супера и ще си купя вегета и за това масло на Мегле ще погледна!   bouquet

# 244
  • София
katiousha , да ти е сладко Grinning Но внимавай за Маленуш, че ако спре да пише да не е от глад Mr. Green и ти, мацата, също Laughing

# 245
  • Sofia
Муниека, и аз не разбрах защо цедиш и защо мислиш, че кърмата не стига? newsm78
ами първо защото малката веднага щом засуче след 10 -15 всуквания и заспива и то доста дълбоко - пробвах почти всичко, щипане, масажче, уши, носле, изправена, памук с водичка по бузките  т.н. = резултата най -много още два три пъти и край! Едно, че не знам колко е изяла, но едва ли е много, защото аз с помпата, която дърпа доста по-силно от малката, след като тя приключи - това е за около 7-8 минути, почвам да се цедя, защото  има напрежение , а понякога е доста големи бучки, които с масажи изцеждане изчезват. И така за около 30 мин. цедене излизат около 60-80 мл. от едната гърда, което е количеството което би трябвало да ядем.... Та сега я слагам борим се пак за около 15 минути и после от изцеденото й давам! ама до кога незнам!

# 246
  • София
munieca ние сме на АМ. Но проблема със спането го имаме. Вече се моля да не ме види някой -че ще викне другарите от Закрила на детето!! То мойто се е садизъм, но заспиваме на 5-10 мл и край. Стиска устни и кой ял -ял .

# 247
  • София
Ами момичетата пазят линия. Нали финни трябва да растат Laughing аз нали едно такова отгледах, 7-годишно е вече Laughing Слага и сваля панталоните без да ги разкопчава.

# 248
  • София
Ха добър вечер и от мен.

Честити бебета на обебилите се мами. Да са живи и здрави и много да радват всички!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Сега и аз да се отчета от днешния ден. След като започнах с хубавата новина за Цвети, отидох до ТК (май ще си раждам там самичка, всички вече се изредиха, не знам дали остана някой да ражда там) премериха ни тоновете - идеални, никакви контракции, нищо. После пазар за последните неща около бебето. И накрая отидох и на козметик - сега вече бебка е готова за излизане. Моята програма свърши. От днес нататък е неин ред. В ТК не успях да се кача да видя Цвети, но се надявам преди да ги изпишат в понеделник да я посетя.

Имам един въпрос към вас като вече опитни майки - кажете ми с какъв зехтин мажете бебета?
Аз днес взех олиото на Бюбхен, но чета че повечето ги мажете със зехтни. Обикновен ли или има нещо специално.

Вещичка направо на снимките си като по-голямата кака на Филип - браво на теб, много добре изглеждаш. Grinning
Стискам палци на Галчо за понеделник.

Ех народа си роди, сега се питам кога ли ще дойде моя ред. Сега ще видя как вървят нещата в нашия форум, май няма много майки, които да са преносили. Ох хич не ми се иска, ама да видим.  newsm78

# 249
  • Sofia
Ех народа си роди, сега се питам кога ли ще дойде моя ред. Сега ще видя как вървят нещата в нашия форум, май няма много майки, които да са преносили. Ох хич не ми се иска, ама да видим.  newsm78

На мен пък ми се иска , или поне да не е много по - рано , че нали до 27 - ми ще съм самичка, без Доки и ме е шубе  Praynig

# 250
  • София
Нонич, споко! И моя термин последно го водят 18-ти, ама и аз май не съм се разбързала да раждам. Ту искам вече да минава, ту не искам... но всъщност не ми се иска да пренося пък! Thinking Искам за празниците да сме си вкъщи вечееее!

# 251
Мами , добро утро  Hug

Я да ви питам как се справяте с гурелите на бебчетата? Първоначално почиствах със сварена лайка, но сега по съвет на Валката почнах с кърма. Доста гурели се образуват и не знам колко време продължава тази обилна секреция и дали е нормално.

# 252
  • София
Добро утро, хайде на кафенце   food010
 А какъв пухкав сняг вали, супер

Дари, това в очичките ли?
Ако да, то моя Филип няма, но на Саша много, страшно много й течеше какво ли не от очите. Бяха подути и зачервени, а не само гурелчета. Помня, че и с лайка мих, и някакви капки слягах - нищо не помгаше. Тогава й пръснах малко кърма в почивките между кърмения (не уцелих от първи път, та детето леко бешецялото в кърма Rolling Eyes) и от 2-3 пъти се оправи всичко, след месец мъки и слагания какво ли не!

Последна редакция: сб, 15 дек 2007, 08:49 от veshti4ka

# 253
Да, очичките, но при нас няма възпаления и зачервяване ,а само гурелчета се събират и след сън клепачите са почти слепнали. Като ги почистя с памуче с кърма или лайка се оправят до следващия сън и така ... Сега прочетох в една онлайн книжка ,че било често срещано и се оправяло до месец -два. Явно ни е писано да пробваме от всичко  Grinning

# 254
  • София
Мисля, че можеш да пробваш с кърмата. Ако не помогне, със сигурност няма и да навреди. По същия начин и на Саша бяха очите, залепваха направо след сън. И се оправиха след 2-3 пръсвания с кърма.

Нонич, благодаря за ласкателството, но това е от светкавицата Laughing Заличи сенките и торбичките под очите Grinning
а относно зехтина - понеже така или иначе вкъщи готвя със зехтин и имах 100% върджин зехтин, та сипах от него в едно стъклено шишенце от сокче (предварително преварено), апосле преварих със зехтина 20-на мин на водна баня. Но ще трябва да купя на Мустела крем за суха кожа, понеже все го хвалите, а малкия, като и Саша, има много суха кожа, чак се лющи по ръчичките и краченцета.

Последна редакция: сб, 15 дек 2007, 09:58 от veshti4ka

Общи условия

Активация на акаунт