ДЕКЕМВРИ е под пара вече, за мама и за малкото човече!

• 13 294
  • 288
  •   1
Отговори
# 255
И на нас ни се слепваха клепачите само 2-3 дни, почиствах с тампонче с преварена вода, но явно не сме имали проблем. С Деян беше малко по-трудно, правихме масажче на очето, вече не си спомням, но лекарката ни показа точно как, за да се отпуши слъзното каналче /на много бебета е запушено и затова се събира този секрет/.

# 256
  • София
Момичета, закъсахме го с Нинка. От чера сме с едно разстройство и едно повръщане. Много се притесних. Докторът ни посъветва да пием чайче от шипка, оризова вода и отново да се върнем на глюкоза. Дано подействат. Ако не се подобри до довечера минаваме на някакви прахчета. А иначе предполага, че нещо и е дошло в повече ( ама какво още не се знае -най-вероятно е храната).
Изчезвам, че се размрънкахме.

# 257
http://www.lekar.bg/hranene-43/info-18

има интересни неща в този сайт...

# 258
Здравейте бъдещи и вече настоящи декемвсрийски мамчета.Ах как се радвам на малките ви звездички.Толкова са малки и сладки  Heart Eyes.
Искам да честитя на новите мами,които се сдобиха с малки сладки рожбички.Да са ви живи и здрави малките бонбончета,да ви радват много и да бъдат гордостта на мама и тати.А на вас-бързо възстановяване.    bouquet
Вещичке -слинга е страхотен.Тука също много мами ползват такива слингове.Така,като ги гледам изглеждат доста практични и бебета не могат да изстиват.
Галчо -стискам ти палци всичко да мине наред  Praynig.ПОследните няколко месеца доста трудности преживя,затова сега заслужаваш да получиш най-хубавия коледен подарък  Hug
 Дари - и аз съм чувала ,че кърмата помагала много за проблеми с очите.Помагала и срещу очебол и ечемик.

И аз да ви се отчета след вчерашния преглед-малката маймунка е вече заветните 3,500 кг.Докторите смятат,че е доста големичка.Така сладко си спинкаше,беше си сложила ръчичката под главичката и сладко сладко си помръдваше устничките.Като я видях ми се насълзиха очите.Нищо не може да се замени с чувството да видиш рожбичката си,та дори и в на мама коремчето  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.
След дълго провеждане на интервюта на приятелки,които са раждали тука се убедих,че в Англия медицината е доста поизостанала .Давам примери:не държат да съм бръсната когато дойде време за раждане  Rolling Eyes,не правят клизма,не къпят бебето след като се роди а само го забърсвали.И дори дават съвети няколко дни след това пак да не се къпе защото тази бяла слузеста материя,която е покрила бебето след като се роди била много полезна за кожата.В последното може и да има някакъв процент истина,но аз не мога да си представя да не си изкъпя детето цяла седмица например  Shocked.А това за бръсненето го обясняват с това,че ако случайно се порежеш има вероятност да навлязат някакви си бактерии в раничката,които били опасни по време за раждане.Абе.....луда работа.Видяла съм се чудо,незнам какво направя.Аз ще си поддържам прическата отдолу  Mr. Green,а пък както ме свари.

# 259
  • София
xixi, по-скоро са по-натурализирани. Нашите все се презастраховат - да не им се наакаме, напишкаме или да не объркат в храсталака от'де всъщност трябва да вадят бебето Mr. Green
Много е сладка гледката на бебето в коремчето, а на живо е още по-...Пожелавам в скоро време да гушнеш сладкото вързопче Hug

# 260
вещичке-това за храсталака много ме разсмя  Laughing Laughing

# 261
  • София
Добро утро и от мен! И аз съм с кафенце пред компютъра. Днес му отпуснах края, сутринта хапнах малко шоколад "Елегант" (без захар е), луканка и сега си пия кафето с мляко и мед. Това си е истинско сутрешно угощение, но ме хващат вече угризения. Утешавам се с теорията, че подобни разтоварващи дни всъщност засилвали метаболизма, защото лъжели организма, че не е на режим. Rolling Eyes

Муниека, разбирам. И зълва ми има такъв проблем - детето суче 20 мл и заспива, след малко пак е гладно. Тя е много изтощена вече. За съжаление не мога да ти дам съвет. Sad Педиатърът ти какво казва по въпроса?

Катюшка, стискам палци всичко да се оправи с бебка. Дано да е от прехранване! А да не би да не и понася конкретното АМ? newsm78

xixi, те западняците са се чалнали на тема "натуризъм", ама на нас, българите, тия работи не ни понасят. По принцип, доколкото съм запозната с културата на англичаните, разбиранията им за хигиена са крайно различни от нашите. Те се мият в някакви легени (говоря за близкото минало, сега сигурно не е точно така), докато българите винаги се мият на течаща вода - дори да няма друг начин, поливат си един на друг. Така че лично аз не одобрявам особено техните теории! Въобще, това че са англичани не означава, че трябва механично да приемаме всичко от тях. Смятам, че има какво и те да научат от нас. Peace

# 262
  • София
А ето нещо за всички вас: Hug

http://www.youtube.com/watch?v=1ElSJU1-FjU&feature=related#

# 263
  • Габрово
Честити бебчета на Биска, Цвети и Магия27  bouquet

Дано не пропуснах някоя мама само Rolling Eyes
Клер, много ми харесват нещата на тази фотографка, която снима предимно бебета и наскоро даже учствах в един фотошопски конкурс в нейният стил и също направих две бебенца Grinning

http://images22.snimka.bg/004716246.jpg
http://images22.snimka.bg/004716248.jpg

Нямам търпение вече да се роди Александра и да си я снимам Flutter
Само дано побърза за да е стрелец, че козирозите не са ми много по вкуса, ама то нали ще си е мойто та която и зодия ще е все ще си го търпя Mr. Green

# 264
  • София
Валка, страхотни снимки! Знаеш ли, че според астрологията Раците много ги бива във фотографията. Е, за себе си не мога да го кажа, но пък ти потвърждаваш теорията! Между другото би трябвало да се разбираш по-добре с Козирог, отколкото със Стрелец. Лично аз хич не харесвам зодията на Лили, ама какво да се прави, като съм я родила, ще я търпя. Joy

# 265
  • София
Клер,ние с Александра с удоволствие изгледахме клипа и благодарим за поздрава Hug
Валка, снимките наистина са готини. Аз Саша много я снимах, в тревата, с разни венчета...готини правех и аз, но на аналогов фотоапарат и имам само на хартия нейните снимки. Но това докато беше бебе, после ми помина мерака Rolling Eyes

# 266
veshti4ka, на прав път ли съм?

http://s-b.ca/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=36

http://www.zadecata.com/sb/index.php?page=0_3_7_2

Клер-че, клипчето е страхотно, а за уменията на Валката няма какво да говоря Hug Валко, страхотна си Heart Eyes...

# 267
Вещичка справих се с фотото,ами правила съм грешка в изписването на,, декември"мерси много  newsm10

# 268
  • Габрово
Ми тя Валката като седи все на компа какви ли не умения е сдобила вече Joy

Айде, няма ли да ражда някой днес, че аз не искам... поне не и на тази дата, понеже бившият ми мъж е роден днес, а той е  голям карък горкият:(

# 269
Привет на всички майки, които имат време за писане тук.
Честито на новопоявилите се бебчета и техните родители!
И нашата дъщеричка е много кротка и спокойна, храним се с кърма, имам в изобилие, 7 пъти без нощем. Тя се роди 3060 кг, 50 см, нормално и сега си е възвърнала теглото и изкарва по 2-3 часа, кокорейки се и разглеждайки наоколо. Радва се на постоянно внимание от батковци, таткото и мен, голяма радост ни е.
За Токуда няма какво да пиша, не може да се сравнява с нито една болница в София, нито като отношение, нито като съвременна медицинска техника и възможности, нито като чисто битови условия, като се има предвид, че добре познавам и ТК и другите. Чувствах се наистина като бял човек! Ако някой го интересува нещо конкретно за там да ми пише на лични.

Най-сетне намерих време да направя албумче на Адриана, ето го адреса: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201123&photo=5

Общи условия

Активация на акаунт