Коледа - очакваме я всички, греят СЕПТЕМВРИйските очички!

• 21 127
  • 292
  •   1
Отговори
# 45
Ето ни и нас след Коледното детско парти.

Беше голяма лудница, толкова деца на едно място - всички викат, крещят и нашта Йоана усетила атмосферата надаваше глас от време на време, ей така - за принос. Иначе определено и беше интересно - ходеше и оглеждаше всички деца и играчките им, а беличките и в галимацията изобщо не се усетиха.  Mr. Green Дядо Коледа за моя изненада го прие без неодобрение, може би защото имаше време да свикне с присъствието му, докато дойде нейния ред за подарък. Много си хареса подаръците и цяла вечер не се раздели от тях.  Wink Така се запозна Йоанка с Дядо Коледа, надявам се е разбрала, че раздава подаръци. Ето малко снимчици http://www.snimka.bg/album.php?album_id=202216&photo=1

yoana77 - много са сладки танцьорите. Heart Eyes Айде дай и клипче!
Vessselka - страхотни картички! И аз от кога се каня да изкарам календарите и все не остава ред. Мисля да ги изкарам в Офис 1, защото не искам да са на снимкова хартия, а на тънак картон.
дилИпилИ - ами ти къде изчезна? Тръгна ли Вико на ясла? Ела, разкажи де!
Хади, лека ви нощ!

# 46
Добро Утрооо!
Ех,че хубави снимки сте пуснали.Разгледах и картичките и календарите с огромно удоволствие  Hug
Фибичка-Йоничка май много е слушала и са и донесли желаните подаръци,щом ги е харесала така. Hug
Веселка - знам го твоето палтенце.Харесвам го много.То е малко стил - мечето Падинктън  Heart Eyes
Йоана и тоите мъници  танцъори  Hug моето не си пада по танци и скачане.Сигурно се е метнало на татко си  Mr. Green А,радвам се за елхата.Така е с всичко -всяко чудо за 3 дни.По-добре да проучат и да спрат да се интересуват от колкото да им се забранява и да крещим по тях с - не,не...
Стели и вие сте с пълна програма този месец  Flutter Като бях малка и имаше сняг ме водеха да се пързалям с шейната на Бунарджика.Винаги имаше много деца и ставаше весело.И все още там се пързалят дечица видях.
Дилипили с разказ за о нази приказна ясла и аз чакам  Laughing
Усмихнат ден  Hug http://www.vbox7.com/play:e7e1e2ee

Последна редакция: ср, 19 дек 2007, 10:49 от dennis

# 47
Честит рожден ден малко на патерица на Мария от все сърце ти желая мнооого здраве на цялото ти семейство   bouquet
Доника мерси за снега много е готин с тези малки човечета   Laughing
Amaretto страхотна украса си имате във Варна
irinii радвам се че се включи дано Спаси бързо оздравее и ангажиментите скоро да понамалеят за да си отдъхнете и да се насладите максимално на празниците  Hug
Денис много е сладък Арен  Heart Eyes
Веселка много хубави картички със сладкиа Румчо  Laughing
Стели наистина много празници около вас, все това да се чува
Йоанка много са сладки близнаците да пуснеш и клипче да ги видим в действие  Heart Eyes
Фибичка много е сладка малката радвам се че си е харесала подаръците
Наистина дилИпилИ не намира време да се включи как сте я бързо на отчет  Wink
Аз днес съм почивка но от вчера тук духа адски силен вятър и вали така че ще пропуснем разходката  Sad За капак и Крис кашля  ooooh!
Приятен ден   bouquet

# 48
Здравейте мацки!

Виждам, че и тук цари предколедно настроение, фибичка ни е стъкмила красива тема и веселбата може да започне.

Yoana Дари и Ради са страхотни сладури на снимката.

Ирини радвам се, че ще можеш да присъстваш на партито!

MariaF честит рожден ден на патерица! Бъде здрава и много сладко и здраво бебче през май!
Dennisстрахотен е Арен с екипа за излизане. Вкъщи като кажа навън и Иги отива до шкафа с обувките, вади ги (когато успее да го отвори) и се опитва да си ги обуе(неуспешно разбира се  Joy).

Явно дядо Коледа на този етап плаши доста дечковци. И нищо чудно: тези бради, шапки, дебел глас и прочее...Не съм тествала Иги, но предполагам, че и на нея ще влияе по този начин.
Аз съм в процес на търсене на подаръци и двете с Иги обикаляме като луди. Лошото е, че ако например сме в някой МОЛ, тя все ме дърпа към ескалатора. Ако можехме все там щяхме да стоим - нагоре-надолу..... Crazy Последния път аз пазарувах, а те с баща й се возеха до побъркване.

Сега за партито:

Тъй като в петък заминаваме за празниците и ще ми е по-трудно да се включвам (но редовно ще ви чета) накратко: клубът се намира в Младост 1А, ул. "Ана Ахматова"бл. 529. Нарича се "В страната на чудесата", тел. 875 61 41.
Ето и карта

Ако някой има някакви въпроси към мен Цвети русимова, Диман и Базел имат телефона ми. Ще го изпратя на лични на който пожелае.

Списъкът с момичетата, които ще идват е следния:

Ави
Доника
Dennis
щастливка
bazel
carrigan
alexal
стес
снежка смешка
venush
diman
tzvetyroussimova
chochy
mila84
irinii

Пиша всичко това отново, в случай, че някой не е видял предишния ми постинг, защото може би ще има момичета, които ще искат да се включат тепърва. Изчаквам още малко, за да знам колко голяма торта да поръчам. Това ще направя в последния момент.

Както виждам засега май повечето не искат фотограф, затова няма да променям менюто.
Томболата остава, днес даже ще ходим да купуваме подарък за нея.

Засега - толкова от мен. Много снежни целувки и прегръдки от нас.

# 49
  • София
Vessselka, много хубави картички - особено втората! Сърби ме ръката и аз да почна. А и обектът е много сладък.

Аз имам проблем - няма никъде ботуши номер 22 на Колев и Колев. Така беше и с якето - един месец търсих размер 86. Много бебета са се родили миналата есен след коледните празници... Така че очаквам прираст на бебета и след тая Коледа.

# 50
  • София
Privet, sladurki  Grinning
Mnogo hubavi karti4ki i snimki... Simple Smile
Nie sme dobre, razhojdame se vseki den niakade. Da ne vi dosajdam s latinicata, vi kazvam 4ao i ka4vam malko snim4ici. Celuvki ot nas  Heart Eyes
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=202386

# 51
  • Munich
Е то как да не се отчете човек след такава призовка!  Hug Много ви благодаря, че си спомняте за голямото събитие в нашия живот. За мен все още едно от най-големите удоволствия като седна на компютъра е да ви чета, но откакто започна яслата и това се превърна в лукс за мен, да не говорим за писането. Само да отбележа, че на последните страници видях едно прекрасно Йоанче, един сладък Крис в една разкошна ясла, едни много хубави танцуващи Дари и Ради, най-красивите зимни човечета Вики, Арен и Хриси и един чудесен усмихнат Румчо в рамка.
Сега разказ за яслата... Предупреждавам, ще съм подробна, да не съжалите, че питахте!  Mr. Green Започнахме на трети декември. Първите шест дни прекарвахме там от един до два часа, заедно, после ни даваха храната в канчета и си тръгвахме. Сега са три възпитателки на 10 деца, като всеки ден им пращат за 6 часа и една помощничка. Така ще бъде, докато намерят четвърти човек. Уж щяха да са 12 деца с 3 възпитателки, но щом е добре за нас, не питам за причините. Всяка от тях е учила от 2 до 5 години за тази работа, разказваха ми най-подробно, много е интересно. Една от тях е личната „леличка“ на моя син. Посреща го, изпраща го и въобще е залепена за него в приспособителния период. Там е станало още по-хубаво (нали беше нова яслата и не бе довършена още, когато ходихме там за първи път). Липсва още някакъв замък, а и градината не е дооправена. Страшно съм впечатлена от играчките, всички са много стойностни и педагогически доста ценни. Няма светкащи, бучащи, свирещи и надуващи главата. Виктор е във възторг, защото тези вкъщи са му поомръзнали и вече предпочита да налита на кофата за боклук, тоалетната и други не толкова подходящи. Пътувам дотам с колата за 15 мин. от врата до врата или с трамвай пак за толкова, за тия разстояния тук е добре. На седмия ден се разделихме за 15 минути. Не се измъкваш тайно, а си вземаш най-официално довиждане с човечето. Виктор изобщо не се впечатли, а „другарките“ се впечатлиха, защото не плака и така е всеки ден. 4 деца са на негова възраст, 6 са на възраст до 3 години. Всеки следващ ден времето на раздялата се увеличава, като днес бях извън яслата час и половина. В 9.30ч. сядат в кръг и пеят песни, всички от тях са комбинирани с определени жестове и повечето деца вече ги знаят и ръкомахат много смешно. В 10ч. е закуската, слагат ги на масата, хващат се за ръцете, пожелават си добър апетит с едно стихче и атакуват масата. Моето момче им събра очите, в два от дните изяде една трета от сандвичите, определени за 10 деца. В 12ч. е обядът, после им мият зъбите и ги слагат да спят. До 17ч. трябва да сме ги взели, като засега до толкова късно остават много малко от тях. В момента са болни 3, две са на почивка с родителите и днес имаше по една възпитателка на дете. Разкош! Като цяло засега върви много добре, доста сърдечни са, прегръщат го, говорят му, дано така да продължи. Занимават се доста с децата, учат ги да казват благодаря, моля, когато някое дърпа играчката на друго, се намесват, не позволяват саморазправа. Учат ги да не тропат с чинии по масата, да не хвърлят прибори и храна, да се хранят сами... И за секунда не изпускат от очи някое от тях. Мисля, че Вико се чувства добре там. Любимото му е да реди пъзели, да играе с дървената железница и да му четат книжки. Имахме и коледно тържество, запознахме се с много симпатични родители. тук съм качила снимки от яслата, но няма нещо ново и особено в сравнение с онези, които вече бях пускала.
В петък чакам баща ми на гости за две седмици и много много се радвам! Ще ходим да караме ски, а един ден и шейни с Виктор. Дядо му подари шейна за Коледа. Сега ви казвам лека нощ, пращам много целувки и да знаете, не ви забравям!

Последна редакция: чт, 20 дек 2007, 13:45 от дилИпилИ

# 52
Ей завидях за яслата искам и тук да са такива Rolling Eyes Супер ,направо чудесно Party

Аз съм болна и само се моля да не лепна настинката и на малкия дзвер Tired В неделя му купихме конструкнор .Съжалих че не съм го купила по-рано - постоянно е с него нарежда ги сглобява и т.н. много добре се справя .Не ми дава да ги пребирам и по цял ден са разпиляни по пода ooooh! Crazy
Мъчат го милото зъбчетата- около 4-5 почти са излезли а всички останали са ужасно набъбнали.
Много добре се храни сам с вилица ,с лъжичката имаме оплескваш проблем ,но с времето ще мине Mr. Green
Всеки ден изръсва някакво нова дума ,всичко разбира ,но понякога се прави на тапа и се хили като дяволче Crazy
Сняг не е виждал още ,тук е много студено ooooh! И не че има сняг де само лед и студен вятър Tired
Ох това е засега отмен отивам да лягам  Grinning

А отказахме бибата за 3 седмици ,сега му я давам само вечер.Знам че не е правилно ,но положението със зъбите е страшно и той милия много плаче нощем.Няма как пак ще я махнем като избият Peace

# 53
Здравейте банда!
И аз както обещах - гледам да не пропусна. Много съм уморена... Спаси засега май има подобрение - няма висока температура и настинката не се развива наникъде, което е по-добре от нищо. За всеки случай - не го извеждаме никъде тези 4 дни. Мъжът ми е с простуда също, а и аз покрай преумората нещо вечер кихам и гърлото драска. През деня като се мобилизирам съм по-добре.
Двв, дано се оправиш по-бързо и по-важното - дано на малчо му се размине, че празници идват и искам всички дечица да са много здрави и усмихнати и да усетят вълшебството.
Дилипили, от сърце ти желая винаги да си така въодушевена от яслата, градината, училището, колежа- на детето си. пожелавам ви много топли семейни празници!  Hug
Снимките ви - момичета - страхотни са ни децата!
Думички - Спаси не желае да говори на български. Изключително артистично променя интонация, ударения и срички, но освен познатите 5-6 думи - ало, мама, баба, амам, баба, амма /искам/ - други познати в БГ думи не използва. Жестикулира също много. Знае различни песни, които обяснява с ръчички и е много забавно.
Коледни подаръци - имам списък с основните неща, които планирам да купя за немалката ни фамилия. Иначе за Спаси има доста играчки и от роднините /сред които бейби лап-топ и една магнитна дъска - дето се рисува и с едно движение се чисти после - аз много исках да му вземем такава/, заради което за нас не остана много възможност. Надявам се наистина да е зарадва на новата си собствена стая, за която вчера купихме и голямо легло /120 на 200/ от същата серия като гардеробчето му е. надули сме му един замък з аскачане, има кошве с играчки, синтезатор, пеещи дядо коледовци по прозорците - все неща, които санови за него... и кученце естествено. Смятам, че доста време ще се радва - сякаш е в детски център. харесала съм му и една готина грейка, че нали сме сноубордисти с татко му - да е подготвен и той.
Иначе още малко ми остана - петък наближи и се отнасям в мечти за следващите дни.
На патерици - честит рожден ден на бъдещата ни мама Мария Ф - с пожелание за много много лека бременност, щастие и любов!

хайде милички, сядайте да пиш ете писмата до дядо ви Коледа, че време не остана, а вижте аз като прилежно още преди 2 месеца пуснах писмото и хоп - вече си го получих подаръка - точно както преди две години...

упс - забравих да помоля стес за рецептата й за пуйка   chef - спомням си че беше изключително сполучлива, а не съм преписала рецептата - благодаря  Crazy

Последна редакция: чт, 20 дек 2007, 00:09 от irinii

# 54
Добро и сладко утроо  Hug !
Дилипили, Благодаря за подробният и интересен разказ.Изчетох с интерес и няколко пъти разгледах снимките.Телепортирайте я тази ясла и тук  Rolling Eyes Много се радвам,че така добре минава адаптацията на Вико и че ти ще си спокойна за него докато не сте заедно.Много е порастнало момчето.Учат ли ги да сядат на онази миниатюрна тоалетничка  Laughing ?
Базел - вие се нахождате на някакво райско местенце.Страхотно зелено както само в онзи регион може да бъде посред зима.Много е сладичка Вики на стълбите.Как е опазваш да не се катери и слиза  Mr. Green ?
irinii включване по късни доби.Тази седмица е последната в която ви е разрешено да боледувате  Flutter на вас и всички от септеврийският отбор.Все едно надникакнах в стаята на Спаси от разказа ти успях да си я представя.Това за него ще е един огроомен подарък за коледа.Бошидо сигурно се е променил и порастнал.Като се настаните у дома искаме една снимка на двамата малчугани  Laughing Хайде остават два дни до финала  bowuu Целувки за джуджето по памперс  Heart Eyes
ДВВпредставям си радостта на Ники от конструктора.Арен,също много го харесва и сериозно си играе с него. 
Как я отказвате тази биберона?Аз тъкмо се похвалих,че тигъра е в добра кондиция и хайде почна се пак някакъв ужас със зъбите.Снощи ставах безброй много пъти.Плаче,иска си бибероната,после я изхвърля през леглото на пода,после иска да яде и на 5 глътка вече не иска,спи му се,но да не лежи..абе ей така  #Crazy на всичко отгоре 2 пъти го преобличах посреднощ,защото памперса беше изпуснал и всичко беше мокроооо,до чаршафа и юргана.И сега сладко още спи.
Усмихнат ден на всички мами и бебоци

# 55
dennis   Отрязах върха на бибата и вече не му харесваше Mr. Green Добре се справя Арен с конструктора Peace нашия само че е от по малките вашия е гигант пред нашия Crazy

# 56
Уфф,бибата на Арен е отрязана и си я харесва и така,топих му я в разни гадости като оцет и т.н. много даже му хареса и си я носи повторно после да му я овкусявам  #Crazy
А конструктора наистина е голям  Mr. Green

# 57
 hahaha Joy

Потопи му я в сладко може да не му хареса Mr. Green

# 58
 Добро утро и от нас, Ирини в твоята компания тук е толкова приятно.. помечтах си като говориш за детската стая на Спаси, дано Дядо Коледа ни донесе такава поне за някое от следващите 1004 деца... Аз не ти честитих за Бошидо, наистина емного сладък, пази кординатите на развъдника , като дойде време да ги питаме за шоколадов такъв... за нашия двор преди 1004-тото дете Crazy...
 Честито и от мен на патерици на Мария Ф, всичко са ти пожелали , но и от мен имаш от сърце най-добри пожелания и здраво и прекрасно момченце... и цялата любов на твоето семейство и приятели  bouquet
ДилиПили, изобщо не беше досаден разказа ти , напротив много увлекателен и направо завиден, аз отдавна се възхищавам и направо завиждам на вашата ясла, но уви много сте далече , за да се запишем и ние.. Пожелавам му на Вико да е наистина много щастлив там и обграден с истинска любов и внимание..
Венуш, както вече и на ЛС написах и другите да не се чудят, много искам да дойдем на партито и за нас ще е истинско удоволствие. Браво за организацията и ти пожелавам да бъде всичко както си го намислила ...  bouquet
Фийби, Йоанка е много сладка госпожица, не го казвам за първи пъту но го подчертавам отново, да ти е жива и здрава душичката.. ти що не грабнеш автобуса на 12-ти , а Йо по DHL, за да не се дондурка по рейса и да се присъедините кън нашата веселба, обещам че няма да се разочароваш.... пък и знам, че партита обичате и със сигурност ще ви хареса... Естествено отправям тази покана и към всичките ни мили дружки от Пловдив, Стамболийски, Русе, Варна, Бургас, Казанлък, Стара Загора... Незнам дали Мария Ф ще е още в БГ... абе към всички...Знам , че е доста сложно, но аз да си кажа.....
 Ние сме също във вихъра на танца, задачи и постоянно нещо за вършене, както каза една позната "Протестирам, не съм съгласна денонощието да е само 24 часа, искам 36!".. И аз така, ама... Лаци имаше темп вчера и нещо нослето му хъркащо, но днес уж е по- добре и се надявам да е от зъб, защото само си рови в устата , текат му лигите и е кисел, а и със спането нещо не му е комфортно, но дано скоро отмине
 Иначе с думите и ние сме на никъде, па-па, тати, мама, баба, деди, бау-бау и май е това.. стига толкова, умира да ме дърпа за ръкав или крачол и да ме води някъде, постоянно прави някоя щуротия ама не мога да кажа нещо конкретно сега защото той ме удивлява постоанно .. а днес например пие вода от чашата си със сламка клекнал, решата да ходи патешката, естествено прави две крачки и падна напред по лакти с чашата в устата.... и рев!!! ама никва мама, мама се кара като пада и плаче и той дирактно тръгва с ТАТААА и тича на него да му се оплаква, хитреца.... И така сигурна съм , че всички имаме такива истории защото децата ни сега наистина са като торба с подаръци и във всеки момент вадят по някоя изненада и е истиско удоворствие да ги набрюдаваш.. чудех се преди като ми казваше братовчетка ми, че обича дъщеря си повече от колкото като се е родила (когато стана детето на 1 ).. а аз си виках, хм аз и така много го обичам, но е истина с всеки изминал ден все повече и така.....
 Целувам ви и приятен ден....

# 59
Добър ден и от нас! Laughing
При нас все още липсва голяма коледна еуфория, но малко по малко набираме скорост. Утре ще дойде първият от многото дядо Коледовци - в градината, вече занесох скришом подаръка, ще баде тържество без родителите обаче, а на мен така ми се искаше да присъствам. Ивето от вчера нещо подкашля, без да има хрема, малко е прегракнала. В детската е много топло, и може и от сухият въздух да е, отделно си има и болни дечица естествено.
Дилипили, и аз разглеждаш снимките с интерес. А много ви завиждам за това, че има толкова възпитатели и малко дечица. При нас, както ти е известно, е една госпожа на около 25-30 деца + една лелка, която не ми е ясно да има възпитателни функции. Но откъм обстановка не мога да се оплача- да разкажа и аз малко. Имат много играчки, хубави, повечето предполагам са подаръци от родителите, имат телевизор, ДВД, уредба, видеонаблюдение на входа, най-новата придобивка, която е подарък от 2 майки, е малко истинско диванче и 2 фотьола, много хубави. Помещението е голямо, но хубаво обзаведено, с модерни маси и столчета. Отделно е помещението, където спят/ защото в някои градини е в едно/, креватите са ниски, без решетки, незнам точно големината им, но всичко изглежда хубаво и чисто.
Ивето вече ходи трета седмица, откакто беше болничка, не плаче сутрин, малко се натъжава, като си казваме довиждане, но следобяд я взимам много весела и ентусиазирана. Вече знае и първите си 3 стихчета оттам, при това дългички!
С Алекс си се гледаме в къщи, вечер настава голяма какафония, като се прибере кака му особено като стане време за лягане- то е едно гонене, смях ,кискане, гъделичкане, понякога и рев де! newsm04
Бибата я използваме само за приспиване, ако я види през другото време, също я иска, но не е свикнал да му е в устата!
Денис, имаме същия констректор, и той се занимава, както Арен, но ще трябва да купуваме още един, че нещо само се дърпат с кака му кой да си играе с него! piasyk
Ирини, успешни и ползотворни следващи дни! Ние чакаме вълнуващ разказ за първите дни в новия дом!
Бързо оздравяване на Спаси и на ДВВ! thumbsup

Общи условия

Активация на акаунт