Коледа-та чука на вратата, ДЕКЕМВРИЙЧЕ ще е под елхата!

• 16 647
  • 298
  •   1
Отговори
# 240
Бебобо   Hug присъединявам се към пожеланията ти и желая на всички весели празници   bouquet

Честита месечинка на Лили на Клер   bouquet

Да нацелувате дупетата на всички бебоци от леля им Дари   Joy по случай празниците.

Маленуш, сподели моля те за бебезана , как го даваш , подслаждаш ли го?

# 241
На всички мами ВЕСЕЛА КОЛЕДА ,много здраве ,щастие,бебешки усмивки,по добра и спорна година на семействата ви.На всички чакащи мами а дори  преносващи като мен още малко сили и кураж докато си гушнем и ние свойте съкровища,много е изнервящо да се чака знам но това е божа работа.........Щях да забравя на Надя честито съкровище.

# 242
  • София
Привет, мамчета, бебчета и коремчета!  Hug

Честита месечинка на Клерbouquet

Да се присъиденя и аз към празничните пожелания! Нека духът на този светъл празник - духът на семейното огнище, взаимната любов и топлите отношения - се носи целогодишно над нашите домове!   bouquet

По този повод искам да кажа колко завиждам на всичките, които имат къде да отидат да посрещат празниците. Да се съберат семейно с бабите и дядовци, да си разменят подаръци... Ние за поредната година ще караме на готовите купешки ястия защото сега и нямам време, но и не съм готвачка въобще. Blush Затова съм безкрайно щастлива, че моят мил мъж няма никакви претенции вече 8 години ни към това какво ще ядем, ни към това дали има нещо готово въобще - просто чудесен ми е Heart Eyes Вчера и днес напълни хладилника с какво ли не, та довечера ще имаме и питка, и сърмички, и чушки...

# 243
Здравейте момичета!
Искам и аз да се присъединя към пожеланията да изкарате прекрасно днешния семеен празник както и утрешния чуден ден! Да има много щастие, любов и разбирателство в семействата ви, малките бебоци да растат здрави и да носят само радост!
Аз съм още в отбора на чакащите , които вече доста намаля, а и вече преносвам (като мойта адашка Milena29- с един и същи термин сме Simple Smile) та по този случай и на мен не ми е много до празнуване и въобще вече ми е доста изнервено... Моля мамите които са раждали нормално или са почнали нормално раждане да споделят винаги ли се получават регулиярни контракции? Аз миналия път(то доста отдавна си беше с баткото, преди 10 години) до 5см хич и не бях разбрала че имам контракции, а след това всичко спря и трябваше да ми предизвикват, та хич не ми е ясно дали ще получа и сега такива регулиярни, а тук в Италия чакат до 2 седмици след термин за да предизвикат...Как е в БГ сега(за тези които са без уговорка) колко време ви чакат и какви изследвания и на колко често се правят? Извинявайте за дългия пост в празничния ден, ама шаш и паника какво да се прави...  ooooh!
Хайде утре за вси4ки да има много подаръци от Дядо Коледа! santa2

# 244
Честито на всички, които имат повод да празнуват!

Вещичка, и ние така щяхме да празнуваме - хората са помислили и за такива като нас, които не могат сами да си приготвят трапезата - и сърмички има, и пълнени чушчици, и питки... Но ни излезе късмета - свеки се е сетила, че у нас няма кой да готви цял ден 7 манджи, та снощи предложи да наготви и да донесе вкусотиите /много вкусно готви/ у нас и заедно да празнуваме. Но и на вас ще ви е хубаво, нали къщата ти е пълна с детски смях, пък и мъж ти се погрижил за ястията...

И не забравяйте да си пожелаете нещо - нали казват, че на Коледа желанията се сбъдват!

Весели празници на всички!

Някой беше казал, че е купувал памперси "Чампс" /май така се казваха/. Доволни ли сте от тях и от къде ги купувате? Че аз го закъсах с "Памперс - много пропускат. И "Хъджис" пробвах, но мисля че от тях се подсече дупето на Калоян /остават желатинови топчета по кожата му от тях/, а иначе не пропускат. Въпросът ми не е много на място сред празничните пожелания, но нуждата си е нужда ...  Laughing

А, и да ви се похваля с нашата първа заснета усмивка http://www.snimka.bg/album.php?album_id=197725&photo=31

Последна редакция: пн, 24 дек 2007, 14:12 от new super_mama

# 245
Да се включа и аз набързо с пожелание за Весело посрещане на бъдни вечер!

Преди месец си правех планове, че тази година трапезата на Бъдни вечер ще е по бългаската традиция, а не със шаран както е традицията в Чехия. Обаче бебка така ни изтощава, че ще спретна нещо бързо от консерва и каквото има в хладилника.

miltg, тук също чакат 2 седмици след термин за да предизвикат, но следят тоновете всеки ден, кръвното ... Ако има някакви признаци за преносване тук предизвикват раждането и по-рано.

На всички мами 2 в 1  стискам палци всичко да е наред и съвсем скоро и те да гушкат коледно-новогодишния подарък Peace

Честита месечинка на Лили на Клер   bouquet

Иве, идеята ти е страхотна. Аз тези дни ще гледам да направя нашия аватар и да ти го пратя. Само да попитам, аватара трябва да е на http://www.mybabyavatar.com/, нали така?

Честито бебче на Надя и от мен!   bouquet

#Crazy Олеле, ние пак надухме гайдата. Весели празници още веднъж на всички  Hug

# 246
Весела Коледа на всички!
Ние довечера ще ходим при баща ми.Силите ми стигат само да спретна една баница,татко и бабини ще се погрижат за останалото.Та в момента баницата се пече,Рали нареди късметите(за който идеята е взета от тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=249251.0 )

# 247
  • София
Здравейте и от мен,
Първо да честитя на всички наскоро обебили се мами, и на празнуващите първия си месец!   bouquet
А сега да се покажем пред обществото http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4777946  Mr. Green
Аз за първа година ще домакинствам и слава Богу, че ще е във възможно най-тесен кръг, че ако трябваше да готвя боб и такива ми ти засукани манджи щях много да се притесня. А и време няма. Пък и с това кърмене не виждам как ще се нахвърля връз боба, та вчера мъжо опоска Била-та и сега аз ще се отчета само с лозови сърмички (ама си имаме уред, който ги завива  Sunglasses ) и една питка-каменарка.
Сега обаче отивам да поспя, че сутринта между кърменията ходих и аз на пазар, а няма как да издържа до довечера без сън.

# 248
  • София
Здравейте момичета.

Пожелавам ви да посрещнете Коледата в хубаво и добро настроение.

Аз също като някои от вас няма да готвя нищо. Майка ми и свекърва ми са се погрижи да ни е пълна трапезата. Ние принципно жвиеем близко и до наще и до свекърва ми, но сме решили сами да си посрещаме Коледата, а сигурно и новата година.
Клер честита ви месечинка, да те радва много Лили.
Ние нещо си създадохме много странен режим - Ема спи по 4-5 часа, после яде като за последно и доста дълго (случва се да откарваме над 1 час да не кажа и повече) и пак заспива за 4-5 часа. Нямам идея къде ще му излезне края.

miltg в България принципно ако преносиш повече от 7 дни те прибират в болницата и май ти предизвикват раждане. Относно контракциите - аз на 3-4 см разкритие си имах регулярни контракции през 4-5 минути.
От мен е това за сега. На всички пак пожелавам весел и спокоен бъдни вечер.

П.П. Ако има именници (Евгении) да са живи и здрави.

# 249
  • София
Бабче, тоз уред да не е мъжо ти?  Mr. Green Ако не, бързо казвай къде се продават таквиз екстри Wink Та да взема и аз някоя Коледа да се направя на домакиня Rolling Eyes Аз в момента питка пека...от готово тесто, оф корз  Mr. Green

А колко са ви готини мъжовете  на снимките, Супермама и Баба й:party:  Laughing
Бабче, и моята кака чете на брат си, а също пее, което понякога не е възможно да се спре, че като влезне във фаза нашата, току така не се спира  Crazy

# 250

Здравейте, момичета!

И аз да се включа, за да пожелая весело посрещане на Бъдни вечер на всички!
И нека в нашите семейства да цари семейно щастие и любов. Да растат децата ни здрави, обичани и послушни. На мамите, които са все още 2 в 1 да пожелая много скоро да гушнат и те с голяма обич своите малки съкровища. А на Коледа ставали чудеса Simple Smile.

Честита месечинка на Лили на Клер Simple Smile

Ние ще си празнуваме с бебка и тати вкъщи. Тези колики много ни мъчат, та чак преди малко започнах подготовката за празничната вечеря. Но мисля, че ще се справя.

Аз лично вече си получих най-желания подарък - моята сладичка Никол.  Събуждаме се.....

Наздраве от нас и целувки на всички!

# 251
irina_nik, това е сайта от който трябва всяка една от нас да си направи аватара и да ми прати линка си newsm10
ей, па са ни много хубави мъжете бе newsm03...това избор не можеш да направиш smile3534
Да ви пожелая и аз приятно изкарване на Бъдни вечер bowuu

# 252
Девочки, днес си поговорих с една мама която е имала големи проблеми с коликите на детето си , та тя ми каза да не слушам педито изобщо. Да давам по 15 капки саб симплекс преди всяко папане , защото в по малки дози не върши работа, дозата му е минимум 15 капки, а мойто педи каза по 5 да давам. Препоръча ми чая на Хипп- копър, против колики ,да го давам вместо вода - помага ,но не и при силни колики, при силните трябва капките. И соковете които скоро ще ни карат педитата да вкарваме в менюто, да ги вкарваме чак след 6-я месец, защото иначе стомахчетата им много се натоварват и не е добре да се захранват толкова рано.

За трапезата днес мойто мами ми донесе пълнени постни чушки, зеле на фурна и салата боб с праз лук. Останалото ще си го приготвям сама, тиквеника, салатките, мезенцата ... бе по- лесното ми е оставила на мен  Grinning Сега докато бебо нанка аз ще тикна тиквеника и ще глася масата, че тати ни ще си дойде към 6 часа и да е готово. А утре ще е пълна къща , ще идват бабите и дядовците на гости и ще има купон  Grinning
Бабе , пу-пу ,много сладък малкия , да му цункаш дупата от мен  Mr. Green

Лека вечер на всички и да си изкарате хай-хубавия празник  Hug

# 253
Moмичета,и аз да се присъединя към пожеланията за една вълшебна Бъдни Вечер и Весела Коледа!
При нас е свекървата,така че тя ще се погрижи за  трапезата-сърмички,питка,боб...и каквото там се прави.Аз досега никога не съм приготвяла нищо за Коледа,винаги сме били у родителите.А така ми се иска най-после и аз да се развихря за празника и да приготвя нещата сама...Ама точно тая година няма да стане! Mr. Green
Дари,абсолютно си права за сокчетата-никакво даване толкова отрано!Повечето педиатри казват,но те работят по старите схеми.Аз обсъдих въпроса надълго и нашироко с майка ми,която също е педиатър,и решихме до 5-6 месеца,ако имам кърма-само на кърма да кара Бубата.До тази възраст кърмата задоволява абсолютно всички нужди на бебето.А за капките-аз давам преди всяко ядене по 25 капки Еспумизан,което е същото като Саб Симплекс,но по-нова формула,и от седмица може би нямаме колики.
 Още веднъж весело изкарване на празника ви пожелавам! Hug

# 254
Вълшебна Коледна нощ пожелавам на всички! И утре някоя мама да ни подари хубава вест  Wink

Общи условия

Активация на акаунт