Машина за хляб - 7 част

• 38 569
  • 615
  •   1
Отговори
# 180
Цоци, изглежда невероятно!Ей така исках да ми се надуе...Ти имаш ли програма за кекс или прави като моите врътки?

Нямам програма за кекс, по твоите врътки се уча...Половин час на 6 програма - месене и втасване(без втасване в случая) и после ...2ч. печене hahaha hahaha hahaha

# 181
Цоци, я вземи напиши рецептата.Аз съм тъпа и упорита и пак ще го направя някой ден.То се е видяло, че ще стана сто кила. Mr. GreenИскам да ми се надуе така като твоя.
И като го пече два часа как го устиска да не загори отдолу?

# 182
  • Балчик
Днес правих питка " Роза" за да изпробвам новата си машина. В къщи ставаме фенове вече на тази питка. Само дето ми отиде 1 кг. брашно/не знам защо/. малко се озори машината но го замеси. Наложи се като свърши с месенето преди да почне да втасва да пусна програмата отново отначало, че добавях брашно в процеса на месене/по рецепта е 700 гр./ и не се омеси добре. но след второто месене и втасване стана идеално. Другият път смятам малко да намаля течноста и едното яйце, че машината малко се зори. Имам и снимка, но нещо не мога да се справя с прикачването.

Последна редакция: нд, 06 яну 2008, 22:01 от vemite

# 183
Цоци, я вземи напиши рецептата.Аз съм тъпа и упорита и пак ще го направя някой ден.То се е видяло, че ще стана сто кила. Mr. GreenИскам да ми се надуе така като твоя.
И като го пече два часа как го устиска да не загори отдолу?

Кампари...не се излагай! Млякото бе цяла чаша, маслото...го сложих всичкото и брашно . така че да остават следи - може би около 4-5 чаши, + 2ч.ч. захар, бакпулвер от памни века, есенция течна - ванилия и лимон, и по рецептата май остана само...2 яйца. А как не загоря отдолу.....идея си нямам! То за 1 час не се изпече, тъй че самият кекс въобще не си е помислял  за изпичане какво остава за загаряне!Явно оригиналната рецепта е за по-малка вместимост на машинката.... - стигам до този извод.....Аз като сложих 2ч.ч. брашно и си казах... - О, това тук никой няма да наяде и за кой по-напред.

vemite каква е вместимостта на машинката ти? При мен стига цялото количество за 1 машинка и няма проблеми. Един трик - може на 2 топки да разделяш тестото и поединично да ги доомесваш.  Иначе е много вкусна...Да.....

# 184
Аз мисля другият път като го правя направо да удвоя продуктите; вместо 2 яйца да сложа 4 и т.н. както  е по рецептата, но по две.На вкус ми хареса много на мен и наистина, както каза Валенцето по-напред, стои някак влажен, а не сух както другите кексове, които пека във фурната.
vemite, много ти е хубава питката.

# 185
  • Балчик
Машината ми е Dinamik с вместимост 1.250 кг. За омесването го омеси, но в началото малко трудно разбърка продуктите. А и аз бях сложила само 700 гр. брашно както е по рецептата. И понеже беше рядко тестото се наложи да добавям на няколко пъти брашно допълнително. Та така го докатрах до 1 кг. Но иначе се получи много добра пита на вкус и на конци стана. Успях да ви покажа и снимка.
  За двете топки не ми беше дошло на ум. Другия път може и така да направя. Благодаря.

# 186
vemite, чак сега погледнах...че сме от един край...от Добруджата...Тя и КалиМа отиде натам да празнува, но явно сенга я е затрупал.......

И друго нещо какво правя аз(а вярвам,че и повечето хлебарки) - редовно, ама най-редовно помагам на машината да меси...Като застана с една лъжица и докато заедно не омесим една хубава смес - не мирясвам. Като ми хареса - спирам и до края машината си знае работата! Страхотно изглежда питката! Peace

# 187
  • Балчик
 newsm47 newsm47 newsm47  И аз без да знам помагах с една дървена бъркалка. Че иначе не можеше да подеме сместа.
  Аз съм от 10 години в Добричкия край. Иначе съм от Пловдив.
  Дано КалиМа да се е прибрала благополучно. Че тук нещата бяха трагични. А и все още са. Ходя на работа пеша от сряда. Няма никакъв транспорт, а колите не могат да се движат.

# 188
Ами то в Балчик е така-все стръмни баири,как се движите там-не зная.И аз имам роднини -в Балчик и в Каварна.

А сега да ви кажа ,че дружно и ползотворно с вас направих първия си хляб.Снимах го с камерата,но не умея да качвам в компа или нета снимки,така че май никой няма да го види.Само да кажа,че е вкусен,опечен,достатъчно висок и всичкото му си е наред.Не мога да повярвам,че само четейки съветите и рецептите ви,успях да се справя така ...перфектно.Благодаря ви за помощта! Heart Eyes newsm51 smile3525 newsm51 smile3525  love001
 ЛЕБЕДУНКЕ,добре че ме светна за превтасването-веднага стопирах програмата и включих на печене,защото хлебчето бе видимо втасало.Така избегнах провала.Мерси много!

# 189
А относно бъркането с дървена лъжица-и аз исках да помагам на машинката ,но мъжът ми я вардеше като майка -орлица и не даваше да пипам,щяло ток да ме удари и тем подобни.

# 190
  • Откъм Варната
А тъй, фанах ва, кой не чете, благополучно се прибрахме от ДобруЖата 3 часа преди да затворят пътя, даже май 2 пъти се разписах в темата, та царевичня ми хляб не доживя да го фотна така бързо го излапахме с мъжото, че и детето намаза една коричка, инак на мойта машинка досега само 1 път помагах да меси с 1 дървена шпатула, като месих питата за нова година че беше с 1 кг брашно и 500 мл вода и бая се озори, пратих я на Хаваи, почина си е днес пак е на линия, запалих се и аз с тез кексове и смятам пак да се пробвам тез дни пак, че предния път беше трагичен, ама там аз съм си виновна, и тоз път като се омеси ще го сложа в кексова форма и като втаса на 200 С във фурната ще го метна

Ади туй от мен за днес, лека ноШТ на всички хлебарки  Hug

# 191
Брей, много сте писали!
Виждам, че има напредък с кекса и аз ще се пробвам, ама и днес няма да е - на гости сме, няма кой да го яде в къщи...

За помагането на машинката исках да кажа, аз винаги също седя над нея и бутам, натискам и т.н. Месим заедно! Абе, веднъж нещо се замотах и не пипах и тя така хубаво си обра всичко и си го замеси, ама пък мерак ми е да пипам...То иначе все едно не съм участвала..
Боже, хем искаме да не участваме, хем искаме да участваме, няма угодия...

Айде, лека, пък аз днес евентуално питка пак ще меся, може и нова плетка да вкарам, от една година се каня да я показвам! Crazy

П.П. Накрая всички роднини ще излезем - и аз имам роднини из Каварненско и Добрич...Simple Smile

# 192
здравейте,момичета!изчетох всичко по темата за машинките за хляб.страхотни сте и правите много красиви неща/разгледох и снимките/.но моята moulinex ow2000 с една бъркалка за 1кг тесто не изпича хляба и кекса отгоре както вашите машинки.налага се да допичам във фурната,защото на програмата за допичане останалите кори стават по-дебели и твърди.за кекса ми кажете в каква последователност слагате  продуктите и трябва ли предварително да се разбиват с миксера.

# 193
Чета, чета за това недоопичане на кората и все се каня да кажа, че съм забелязала, че когато програмата свърши и машинката изпищи, има още един час,  през който машината задържа  печивото топло.Аз винаги  го оставям  и през този един час в машината и от остатъчната топлина коричката отгоре потъмнява.Така че, горещо препоръчвам когато имате възможност да изчакате програмата да свърши съвсем и стрелкичката да застане в позиция "Край".
Може и да съм го споменавала и преди, но не помня; ЕГН-то си казва думата май. Rolling Eyes

anastasia-68, малко по-надолу имаше рецептата за кекса и обяснения за приготвянето му.Предполагам, че имаш програма за кекс.Ако е така, просто слагай продуктите в последователността, в която ги четеш и включвай машинката.Ако нямаш такава програма, прочети аз как го направих в моята ФИФ-ка.
Успех! И да се похвалиш! Laughing

Последна редакция: пн, 21 яну 2008, 15:51 от Анонимен

# 194
правих лимоновият кекс от книжката.предварително разбих яйцата и захарта с миксера и тогава ги изсипах в машинката и добавих останалите продукти,включих програма9 за кекс.очаквах, че кекса ще се изпече отгоре,защото не напълни до горе съда както хляба.но и кекса остана отгоре бял и го допичах на горен реотан във фурната.кекса стана много вкусен,но сбит и не е пухкав като кексчетата от снимките ви.

Общи условия

Активация на акаунт