Машина за хляб - 7 част

• 38 567
  • 615
  •   1
Отговори
# 240
  • В града на тепетата
KaliMa, pina , благодаря ви момичета   bouquet  bouquet  bouquet
pina , то защото я разточих затова няма много вид и плетката се загуби малко,но понеже според мен маслото допринася за по-добрия
резултат затова се спрях на този вариант  Blush   За следващия път може би и аз ще си взема св. мас като теб или пък ще добавя леко размекнато масло(не разтопено) още докато се меси в машинката  newsm78

# 241
pina, като плетеш фитилите не слагаш ли някаква мазнина? 

# 242
Ами, не. Наръсвах с малко брашно по масата, да не лепне.
Но, може и с мазнина - олио, разтопена мас, масло. Даже за козунака май така се правеше... newsm78  Забравила съм, как правех едно време, сега с брашното ми се видя по-чисто, да не мажа всичко наоколо.

# 243
Мерси, pina,
ще взема и аз другия път да пробвам без мазнина  Peace

# 244
Момичета, имам машина за хляб на Аласка, но не успявам с пълнозърнестия. Има ли някоя от вас опит с него и може ли да ми даде добра рецепта. Благодаря предварителнол Praynig

# 245
Да знаете къде има машина за печене на хляб с 2 контейнерчета и дали опича добре и отгоре хляба. А са страшно вкусни ...МММММММММ  Rolling Eyes

П.П. там където знам, че продават такива машини ... чували са , но незнаят къде ги има и на каква цена? Т.е искам да ми пече 2 хлебчета - че сме много вранчета в къщи и не ми харесват купешките с набухвателите Sad
 Hug

# 246
  • София
Тedy,аз само съм чувала за такива машинки,но не съм виждала.Но май имаше тук една две мами с такива.Доколкото зная обаче те не правят по-голямо количество хляб,а просто две по-малки хлебчета..или бъркам нещо? newsm78

# 247
Момичета,да ви се похваля какъв хляб направих снощи- вдигна се до капака и супер изпечен,много се радвам Simple Smile Като не мога да се хваля с питки се хваля с хляб Simple Smile Някой ден ще се пробвам и аз. И за козунака забравих дали ви казах - стана супер,но не ми остана време да го плета,та си го опекох така.Само трябва да си намеря от онази есенция за козунак,та да ми замирише Simple Smile

# 248
Валенце,
Благодаря за инфо-то   bouquet
 Дано да се включи и някоя мама с такава да си каже мнението, а иначе ми се иска да си намеря, такава която да изпича с червена коричка и отгоре, не само отстрани  Praynig

# 249
Джули, аз тази вечер точно пица правих.......

Може и да има специални рецепти за тесто за пици...ама аз си го направих по метода джаста-праста. Сложих 1 яйце1 половин кофичка кисело мляко, 1с.л. сол1 малко вода и по-малко от 1ч.ч. прясно мляко и брашно, колкото поеме.  Преспокойно съм го правила и само с вода, сол и брашно. Естествено и мая...... Т.е. аз съм напринципа - каквото има в хладилника. Ако има яйце - слагам яйце, ако има мляко - слагам мляко......

По принцип на пиците гледам да наблегна на ...плънките. Стана много хубава пицата ни тази вечер, а с тестото,което остана - едно малко хлебче с много нестандартна форма....но много важно..на изложба няма да го нося!

# 250
  • София
Да знаете къде има машина за печене на хляб с 2 контейнерчета и дали опича добре и отгоре хляба. А са страшно вкусни ...МММММММММ  Rolling Eyes

П.П. там където знам, че продават такива машини ... чували са , но незнаят къде ги има и на каква цена? Т.е искам да ми пече 2 хлебчета - че сме много вранчета в къщи и не ми харесват купешките с набухвателите Sad
 Hug

Преди време си бяхме разменили няколко постинга с една мама тук в темата - тя имаше такава машинка, поразрових се из моите публикации и я открих - tanya_p. Можеш да й пишеш на лични.

# 251
Момичета, имам машина за хляб на Аласка, но не успявам с пълнозърнестия. Има ли някоя от вас опит с него и може ли да ми даде добра рецепта. Благодаря предварителнол Praynig

Пълнозърнестия хляб, ако не му добавиш бяло брашно не става сполучлив ( и аз предпочитам да е изцяло черен). Отскоро открих едно пълнозърнесто брашно "Грахам"злена опаковка, фирмата е "Хоуп". С него ми се получава много хубав пълнозърнест хляб по най простста рецепта с 300 мл.вода,500 гр.брашно, 2 с.л.олио и 1,5 ч.л. мая (суха). Пека го или на стандартната програма или на тази за пълнозърнест хляб. Hug

# 252
  • 5 етаж в ляво
Момичета,да ви се похваля какъв хляб направих снощи- вдигна се до капака и супер изпечен,много се радвам Simple Smile Като не мога да се хваля с питки се хваля с хляб Simple Smile Някой ден ще се пробвам и аз. И за козунака забравих дали ви казах - стана супер,но не ми остана време да го плета,та си го опекох така.Само трябва да си намеря от онази есенция за козунак,та да ми замирише Simple Smile
А коя е "онази"есенция за козунак?!? Thinking

# 253
Според мен като се сложи ванилия и лимонова кора + мириса на препечена захар - няма по-хубава миризма на козунак от това! Hug

Есенцията е същото, но изкуствено - има течна в ампули.

# 254
  • 5 етаж в ляво
Според мен като се сложи ванилия и лимонова кора + мириса на препечена захар - няма по-хубава миризма на козунак от това! Hug

Есенцията е същото, но изкуствено - има течна в ампули.
Когато съм правила козунак/3 пъти/винаги съм слагала ванилия на прах и лимонова кора,но ми стана интересно каква е тази есенция специално за козунак.....да да знам,може пък и да има такава newsm78

Общи условия

Активация на акаунт