Машина за хляб - 7 част

• 38 567
  • 615
  •   1
Отговори
# 420
pina, защо като се пробвах да направя твоя козунак направих сладък хляб, нямаше вкус на козунак, а на брашно  Crazy а уж спазвах рецептата........ оставих да се пече в машината, защото стана меко, а не твърдо тесто и ако го бях извадила от машината щеше да се разлее, т.е. - сплитането - невъзможно  Crazy

# 421
ааааа, забравих  Crazy

Днес специално си купих вестника за да прочета интервюто с Мама Цоцоланка - сладурка с дечица  Heart Eyes

само не разбрах къде е направена снимката ви  newsm78

# 422
Не знам Рошалче! Ако е било рядко, меко тестото, затова не е можело да се плете. Аз съм писала да се добавя брашно, докато стане топка и не се маже под бъркалките!
Много пъти съм правила по тази рецепта и винаги е имало аромат на козунак!

Рецептата ми е в подписа, дано не си объркала.

# 423
  • 5 етаж в ляво
Джина,отлична питка,БРАВО,но сега се очаква да кажеш и плетката Peace

# 424
Ми...какво да ви кажа за хляба със сухо мляко...Не разбрах, че има сухо мляко. Май има някаква тайна подробност, която не са ми казали. Този хляб, който аз харесах беше от брашно тип 450 на Мелко - Варна. Имам такова, но този хляб го направих с обикновенно. Да не би там да греша  newsm12 Утре ще го направя с тип 450 и ако и този път не е същия ще има  fight

Djina питката ти е страхотна! Така като я гледам, май на 16 парчета си отрязала тестото и си навила кифлички. Затова са по - тесни от моите кифлундери Mr. Green Или се лъжа? Би ли обяснила как е оформена Praynig

# 425
 smile3511  отново провал! защо не мога да направя козунакаааа? newsm45 този път два пъти го прекарах на програма месене и втасване... значи спазвам всички пропорции, следя тестото да стане на топка, този път сложих жива мая, омеси се, втаса, пак го пуснах да се омеси, оплетох го, пак го оставих да втасва... и все си стои на дъното... като кекс! дори хляба ми втасва три пъти повече... моля ви момичета кажете какво не е както трябва? защо първия път стана, а от тогава насам- все провали??

# 426
  • В града на тепетата
 rosi09, поред мен след първото премесване е трябвало веднага да спреш и да пуснеш пак да се меси, а не да чакаш и да втаса.
А иначе хлябът наистина втасва по-бързо от козунака(на козунака тестото е по-тежко). Peace

# 427
роси09, ама ти го пусна да се меси 30 мин, след като беше втасал ли??? Shocked Ако е така, няма да стане нивгаш!!!
Значи схемата е такава:
1. месене на тесто
2. втасване
3. премесване ( 3-4 завъртания на бъркалките, или ако е на ръка 3-4 натиска с длан, за 30 секунди)
4. оформяне - плетене, навиване, точене и прочие
5. окончателна ферментация (втасване, по-кратко, по-дълго или колкото първото, според вида на изделието)
6. печене

# 428
Здравейте!
Дали някой от вас е пробвал да направи многолистно тесто във фурната за хляб? Би ли било успешно? newsm78

# 429
ами, аз не изчаках да свърши първата програма. след като се измеси го оставих за 10-ина мин. и после пуснах на ново програмата, втория път я оставих да си втаса до края, извадих натиснах един два пъти с ръце, оплетох и го сложих пак в машинката, и пуснах да пече. пина , вече чак ми е неудобно... за кой път те тормоза с моите провали... извиняваи много!  Flushed просто онзи прословут първи козунак които направих беше.... божествен и така ми се иска да го повторя...

# 430
rosi09, според мен не пускай да меси втори път, за 30 мин успява доста добре да се замеси, стават чудни конци. Ако пускаш втори път, не изчаквай 10мин а направо пускай. Въпреки това, щом си изчакала само 10 мин не би трябвало това да е проблема. Дано скоро ти се получи, като първия път! Peace

desita6, няма да стане многолистно тесто в машината! Може да стане, ама само да си замесиш там основното тесто, после на ръка се точи, слага се масло, сгъва се, пак се точи, охлажда се и така 3-4 пъти - тези неща само на ръка могат да станат! Peace

# 431
  • 5 етаж в ляво
rosi09, поред мен след първото премесване е трябвало веднага да спреш и да пуснеш пак да се меси, а не да чакаш и да втаса.
А иначе хлябът наистина втасва по-бързо от козунака(на козунака тестото е по-тежко). Peace
точно така PeaceАз съм правила по тази технология,като след като спре да меси /само да меси,без да втасва/спирам машината и пак пускам наново програмата като вече не я спирам и тя си работи ди края циклите.Т.е.прави се двойно месене,но само месене без втасване Wink

# 432
  • Разград
ами, аз не изчаках да свърши първата програма. след като се измеси го оставих за 10-ина мин. и после пуснах на ново програмата, втория път я оставих да си втаса до края, извадих натиснах един два пъти с ръце, оплетох и го сложих пак в машинката, и пуснах да пече. пина , вече чак ми е неудобно... за кой път те тормоза с моите провали... извиняваи много!  Flushed просто онзи прословут първи козунак които направих беше.... божествен и така ми се иска да го повторя...

Миналата седмица и аз правих козунака на Пина.Пуснах на програма месене и втасване-1,30 часа,след приключването на програмата отново я активирах,и така 3 часа.Тестото беше много хубаво и еластично,с малко мазнина оплетох на плитка и пекох във фурната.Получи се много добре.Незнам защо при теб не е станал козунака.

# 433
Ей,момичета,благодаря за отзивите за питката  Hug Ще ми пораснат ушите Simple Smile Аз много й се кефя,че ми е за пръв път .А плетката е точно такава,каквато е описала Лебедуна- разточих три круга и ги нарязах на доста триъгълници Simple Smile Първо бяха 8,но после по съвета на Пина ги направих 16.Специално й благодаря на нея,че ми даде тези съвети след първия ми неуспешен опит. Най-вече за тавичката.Аз мислех,че 27 см е супер малка,но за 500 гр. брашно е идеална.Само дето машината ми не може да замеси повече и няма да мога да си направя голяма.И между другото Пина шредния път ми каза,че тестото може да е меко и затова да не се различават фигурите и беше права.Сега като извадих тестото съвсем леко се отдели от формата,а друг път направо тече и не мога да го обера.Ще й свикна на машинката Simple Smile
Благодаря ви за съветите,момичета   bouquet
Сетих се да питам - за плетенето на три фитила - къде пусто му отиват краищата?Все това се чудя newsm78 Отдолу ли ги подвивате? И трябва ли да се намажат с масло или направо?
Извинявам се ако го има в темата с плетките,но нещо не мога да я намеря.

Последна редакция: пт, 25 яну 2008, 20:58 от Djina

# 434
  • София
ами, аз не изчаках да свърши първата програма. след като се измеси го оставих за 10-ина мин. и после пуснах на ново програмата, втория път я оставих да си втаса до края, извадих натиснах един два пъти с ръце, оплетох и го сложих пак в машинката, и пуснах да пече. ...
Ако си го пуснала веднага да се пече след премесването на ръка - не е имало време да втаса втори път.
Както pina е написала:
1. месиш
2. втасва
3. премесваш и плетеш
4. втасва
5. печеш

Успех следващият път.

Общи условия

Активация на акаунт