Ще усетим скоро първите ритници на ЮЛСКИТЕ мъници!

• 12 075
  • 312
  •   1
Отговори
# 285
А задължително ли е да се ходи на ЖК по здравната каса?
Аз исках да се запиша на ЖК в София, но ми се ще да е при конкретен лекар, който да при проследи бременността в съответната болница. Дали става така?

Здравей.
Можеш да ходиш на платена ЖК - защо да е задължително по здравната каса....... Аз ходя в частна болница на платена ЖК, днес си направих абонамент за проследяване на цялата бременност, всички изследвания се правят там на място, доктора ми е там и живот и здраве ще раждам при него. Не е много евтино, но тази сутрин цялата процедура ми беше 10 мин. - регистрирах се при тях за праследяване, взеха ми кръв и урина и чао. Няма навалица от хора, няма студени коридори в които да висиш с часове, изследванията се качват в системата, доктора си ги вижда и така. Мисля че избора ми е много добър. Направих го по препоръка на една много симпатична мама от тук  Grinning   bouquet

# 286
  • София
луканка хапнах по празниците Embarassed
Е за луканката пък изобщо не ми беше хрумвало, че не е препоръчителна, а е толкова логично. Аз доста луканки ям Embarassed Други колбаси не обичам много-много Confused Ще трябва да редуцирам приема май...

# 287
Да ви се оплача - както и предполагах, докторът ми днес не е на работа Confused. Направо се чудя как ще устискам от притеснение до утре, а и на шефа казах, че ще му се обадя след прегледа да кажа кога съм на работа. Сега и на него не знам какво да кажа. Много тъпо Tired

# 288
Сега пък луканка. Какво й е на луканката? Честно казано не бях срещала ни пастета, нито луканката като забранени.
Абе аз дето алкохол не близвам през живота си, по Коледа ми сервираха в шоколадова чашка Бейлис и аз дори си налях втори път, вие тука за една луканка сте се тръшнали Simple Smile
Астарта, кажи истината - няма го и толкоз. А ти не се притеснявай Hug

# 289
и луканка, и пастет, че и синьо сиренце в любимата пица "Четири сирена" си папкам... нищо ме не спира  Crazy 

а току-що открих магическото действие на солетите срещу гадене, с Огнянчо сега си хрускаме солетки и ви четем...

между другото, времето навън е просто приказно, даже ходихме на кафе с тортичка...

Астарта, споко  Hug

# 290
Защо точно не трябва да се яде пастет и синьо сирене Не става въпрос за количество на изяденото, а за бактерия съдържаща се в каквото и да било количество от споменатите храни.

Листериоза и бременност - какъв е риска?

...Понякога ни става лошо от храната, която сме приели. Храните, съдържащи вредни бактерии, могат да предизвикат сериозни проблеми. Един от видовете бактерия- Listeria monocytogenes - може да причини заболяване, наречено листериоза.

Какво мога да направя за да избегна листериозата? Съвети за бременни жени и други хора в рисковата група:

Не консумирайте хот-дог, месо от консерва, деликатесни меса преди да ги преварите!

Не консумирайте меки сирена от типа на "фета", "бри", "камамбер", синьо сирене, мексикански сирена от типа "queso blanco fresco". Твърдите сирена, полумеки сирена като "моцарела", пастьоризирани сирена, топено сирене, крема сирене и "котидж" сирене могат да бъдат консумирани без проблем!

Не консумирайте пресни пастети от месо. Консервираните и тези, които могат да издържат дълго, могат да се приемат!

Не консумирайте пушени риби-сьомга, бяла риба, пъстърва, треска, тон и скумрия, и морски деликатеси от хладилник, освен ако те не са приготвени на огън. Риба в консерва като тон и сьомга, или такава, която е специално преработена за издържливост, може да се консумира!

Не пийте сурово, непастьоризирано прясно мляко и не яжте храна, приготвена с непастьоризирано мляко. Обработвайте добре на огън сурови пилешки, телешки, свински меса!

Отделяйте суровото месо, пилешко, риба от зеленчуците и сготвените вече ястия!

Измивайте ръцете, ножовете и дъската за рязане след като сте обработвали сурови храни!

Измивайте много добре суровите зеленчуци преди консумация!

Какво още може да се направи?

Листерията живее дори при 4 градуса по Целзий!

Консумирайте пресните храни или сготвените храни колкото се може по-рано!

Почиствайте хладилниците си регулярно!

Използвайте хладилен термометър, за да сте убедени, че температурата в хладилника е под 4 градуса по Целзий!

Какво да правя, ако съм консумирал заразена храна?

Ако сте приели заразена храна, но нямате никакви симптоми, според повечето експерти нямате нужда от тестване или лечение дори и ако сте бременна. И въпреки това трябва да информирате лекаря си, ако знаете, че сте яли заразена храна и сте бременна и в рамките на 2 месеца имате симптоми, подобни на тези при грипа.

Цялата статия тук: zachatie.org/Листериоза

Дуци, луканката се прави от месо, което не е термично обработено, т.е. сурово. И е добре преди да се яде да се мине на скаричка или нещо такова.

# 291
Дуци,  Hug

За луканката - защото е сурово месо (заради токсоплазмоза). Не съм много сигурна обаче реално каква е опастността от заразяване така Thinking На мен като ми правиха изследването за токсоплазмоза се оказа, че нямам антитела - тоест никога не съм боледувала (в нормално състояние леки инфкции нямали никакви външни признаци). Докторката ми каза, че щели още 2 пъти в продължение на цялата бременност да ми правят контролни изследвания ама относно избягването на храни нищо не ми е казала ( тя не и чувала за съществуването на филе Елена и луканка де Laughing)

# 292
Патишонка, ходя на частно във Вита, те си се движат по някакъв график, женски консултации се водят, но за разлика от някои държавни болници, не ми мерят килограмите, нито обиколката на корема, само ехограф, лабораторни изследвания и като му дойде времето - сърдечни тонове. Имам пакет какво ми се полага като прегледи за цялата бременност и така.

Точно за там писах преди малко. И аз съм  там.  Grinning Ти при кой доктори се записа и доволна ли си?  Hug

# 293
Мерси, момичета! А като ходите на частни консултации при един и същи лекар ли се ходи или при който е на смяна?

ooooh! Пак ли ви се е отворил апетитът, че отворихте темата за манджите  hahaha

# 294
  • Варна
Мерси, момичета! А като ходите на частни консултации при един и същи лекар ли се ходи или при който е на смяна?

Ами аз мисля при един и същ че се ходи, все пак ти води някакъв картон май ...знам ли..А за манджите - то явно ще се яде без задръжки  Crazy

# 295
И аз съм така гладна. Реших да се поглезя и си поръчах храна. Дано да оживея докато ми я доставят  baby_neutral

# 296
Абе момичета,
да ви запитам един неудобен въпрос.
Колко килограма качихте досега, защото аз -4 и ми се струват мноооого.
И да ви питам още , усещате ли бебоците, защото моето май започнах да го чувствам как се движи

# 297
Аз не съм качила още, но отслабнах в първите месеци заради повръщането и сега си върнах нормалните кила 48. Но с този апетит ще започна да качвам много скоро, просто е ясно.

И аз мисля, че усещам пърхане отвътре  Embarassed

# 298
Много е приятно  Laughing Heart Eyes

# 299

При мен лично нещата седят така: Препоръчаха ми Д-р Цанов във Вита. Обадих се и си записах час за преглад. Тук говорим за ден от днес за утре, а не както в Токуда например от днес за след месец......Отидох на първи преглед, направи ми вагинална ехография, поговорихме си, записа си данни и там всичко каквото трябва, написа ми бележка за изследвания. Казах му че искам да си направя абонамент и той да ми следи бременноста и така. Сега съм пак при него на 16.01. Така всеки път като ходиш се прави уговорка за следващия път кога ще бъде. Според мен така е много по-удобно и така свекваш с лекаря, той с теб и бременността ти и после живот и здраве той изражда. На мен супер ми допада този начин и за това решихме да се поизръсим малко финансово, но поне да съм спокойна.   Grinning  Дано само всичко да е ок до края.  Grinning  Peace

Общи условия

Активация на акаунт