Ще усетим скоро първите ритници на ЮЛСКИТЕ мъници!

• 12 145
  • 312
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Патишонка, Дуци - какво ще рече физиономия като на бременна? Какво ни е на носовете?  Outta Joint И аз някак съм се изменила в лице, ама не мога да определя кое точно е различно?  newsm78
Аз в офиса казах сега, на 2 януари. Тъкмо  бях започнала 14 г.с. - пък това нали е началото на 4 месец? И се почувствах по-сигурна Simple Smile
Пък и ми омръзна да ходя с големи блузи и жилетки само и само да си крия "преяждането"  Mr. Green и в сряда се изтъпанчих с панталона за бременни и с една блузка по тялото и то стана ясно Simple Smile
И все пак излезе, че една колежка ме е подозирала! Каза, че отдалеч усещала бременните, променяли се ханшът, гърдите... Явно има нещо във вида ни... Макар че аз пак ще си призная, че не знам какво  Laughing

# 76
Ми подуваме се някои - ставаме като медените питки - кръгли и добродушни  Grinning
Когато бях бременна с Пепи, майка ми веднага ме разкри, преобличах се, а тя ме мерна в гръб само и вече й беше ясно Laughing

# 77
  • София
Patishonka и моя корем е тема номер едно!Вече и мъжа ми вика"душко ама какво сладко коремче се заформила"Ама само аз си знам, че май по-голямата част от това е от здраво похапване Rolling EyesНепрекъснато си го погалвам-коремчето де! preggo

А моят мъж си има шкембенце и досега ме дразнеше, че моето коремче хич не се вижда, а той какво си имал Wink обаче вече го догонвам, като моето, за разлика от неговото, е стегнато и твърдичкооооо   smile3508 smile3534 newsm62

Ми подуваме се някои - ставаме като медените питки - кръгли и добродушни  Grinning
Когато бях бременна с Пепи, майка ми веднага ме разкри, преобличах се, а тя ме мерна в гръб само и вече й беше ясно Laughing
Вярноооо... Сега, като го каза... имам една особена гънка-извивка на кръста сега  Thinking

# 78
И аз не съм казала на всички колеги,не мисля че необходимо,то ще си проличи скоро!А и еима дни очи дето гледат много лошо,затова съм си сложила и чарвено конче със синьо манисто! Laughing
Коремчето расте ли расте!То така и трябва да бъде!Но нте смея да се кача на кантара след празниците!душичката 32 и аз така цяло лято!И постигнах желаната фигура и килограми!Но като се появат хубавите ни бебчета,тогава ще му мислим!За коледа съпругът ми ми подари степер и сега работу предимно на него!Но гледам да не се преуморявам!тренирам колкото да съм стегната! newsm39 newsm39 newsm39 newsm39
Колкото до физиономията,моята не се е променила,освен чу си имам малко бузки ама то е от похапване!Знам,че на жените които очакват момчета им подпухвал носа!?!Колко е вярно незнам!

# 79
Здравейте сладки бремелинки Simple Smile

И все пак излезе, че една колежка ме е подозирала! Каза, че отдалеч усещала бременните, променяли се ханшът, гърдите... Явно има нещо във вида ни... Макар че аз пак ще си призная, че не знам какво  Laughing
И аз съм чувала подобни неща. Явно жените, които са били бременни имат нюх за такива работи. Още преди месец и половина когато криех от всички, няколко мацки ме разконспирираха. В работата съм казала само на приятели, а другите може и да подозират, но не смеят да ме питат. Много съм опасна на тема лични въпроси  #2gunfire

Саксофонче, радвам се че с маста се е получило Simple Smile Супер. Имам всичко необходимо и ще я сготвя още днес. Малко съм гузна, че днес не стигнах до работата  Embarassed Колата не запали, а нямаше как да хвана служебния транспорт.

За снимките идеята е много добра. Прочетох във фертилити френд че ще е интересно да се снимаме на всеки 2 седмици в едни и същи дрехи (ако е възможно де Simple Smile)) ), на едно и също място и застанали по един и същи начин. За бебенцата  - да се снимат периодично до някакъв предмет - примерно плюшена играчка, за да се вижда как растат като гъбки Simple Smile После можем да им спретнем албумчета живот и здраве, за да си ги гледат като пораснат и да им е интересно. Аз съм си направила снимки на положителните тестове за бременност. Може албумчетата да започват още от преди раждането с ултразвуковите снимки и т.н. На мен би ми било интересно да имам такова албумче.

# 80
  • Сливен
Знам,че на жените които очакват момчета им подпухвал носа!?!Колко е вярно не знам!
Според мен не е вярно ,защото аз въобще не бях си сменила физиономията , като изключим няколко то пъпки които се появиха в края на 8 месец, макар ,че за цялата  бременност бях качила 21 кг. 
На моменти аз също или поне така си мисля  усещам бебо !
В сряда бях на зъболекар , който ми е роднина и той ме предупреди да наблегна на млякото ,сиренето и кашкавала и поне по една чаша минерална вода на ден заради флуора който съдържа.

# 81
 newsm62 Докато ходех на работа колежката ме е подозирала, че съм бременна по честото ходене до тоалетна.
На мен муцунката си ми е същата, но да видите ханша и бедрата ми  Mr. Green...
Доста съм се разширила и в талията. Не само, че си имам коремче, а като се погледна в огледалото просто тялото ми се разширява.
До колкото съм чела, тези които сме с първи бебета трябва да започнем да ги усещаме малко по-късно, някъде около 20г.с. пък това май се пада февруари  newsm78.
В коя седмица ще може да се определи пола на бебето?

# 82
  • София
Abloy, досега все си мислех, че след 20 г.с. може да се види полът. Обаче, докато четях лентичките от подписите на различните мами, забелязах, че на някои си пише, че са 12 седмица и полът вече можел да се види. И вече не знам кога  Rolling Eyes
На последния преглед карах 12та седмица, но докторът нищо не спомена за пол. Реших, че наистина тогава е било рано.
А, за усещането на бебето - наистина мамите с второ, трето и т.н. бебе усещат плода по-рано Simple Smile Това навсякъде съм го чела, не са измишльотини  Grinning Имаме си мами с опит във форумчето, ще се произнесат Simple Smile А иначе можеш да погледнеш калкулатора на bg-mamma (http://www.bg-mamma.com/site/component/option,com_wrapper/Itemid,38/). Като въведеш данните от последната си менструация, изчислява по-важните дати, включително и периода, в който се очаква да усетиш малкото  Heart Eyes
Ако последната дата на цикъла ти е 11 октомври, може би ще го усетиш в периода 14 - 28 февруари

Последна редакция: пт, 04 яну 2008, 13:37 от julie.k

# 83
Аз казах в работата, веднага щом доктора ми потвърди бременността, не издържах на радостта  Mr. Green
На роднини и близки приятели - до седмица след това, според случая когато се види ме, или чуем...
За дебелеенето, разкрасяването, погрозняването и тн по време на бременеенето съм на мнение ... бабини деветини  Mr. Green

Миналия път се видя пола чак към края на 7.ми месец, като се обърна с главата на долу, иначе само уж крака и ръце на всякъде виждаше доктора, и по същество ... нищо
Сега пак си мисля че така ще стане... но пък и толкова не ме вълнува този въпрос този път, за разлика от предишния  Wink Mr. Green

# 84
"Седмица 14

Оформят се различни жлези – например простата при момчетата, а при момичетата – яйчници. Бебето вече смуче пръстите си. Костната система заздравява, но кожата все още е прозрачна. Бебето вече е почти 9 сантиметра и тежи 43 грама
."

Ето това мамерих в един сайт. Значи аще ни е малко раничко да видим какво е бебчето. Имам една колежка, която е в 5-ти месец, на нея преди около месец видяха бебчето какво ще е

# 85
  • София
Здравейте, момичета  Simple Smile Днес го раздавам малко по-бодро. Бях на видеозон и това беше най-хубавият ми преглед, откакто съм бременна. Гледаха ме на коремен УЗ, а не вагинален, ура! Толкова мразя всички вагинални прегледи... През корема си е живо удоволствие  Simple Smile Бебчето е 5 см и си отговаря на 12 седмици  Simple Smile Докторът ми направи първата фетална морфология. Гледа гънката на вратлето на бебчето - тя е 1 мм. Той ми каза, че ако е под 3 мм, всичко е наред. Освен това гледа внимателно цялото бебче и най-вече лицето. Има си всичко - ръчички, крачета, пръстчета, очички, уста, носле и т.н. - много важна била костичката на нослето, а при бебчето е съвсем добре оформена, ура  Grinning За първи път така добре й виждам лицето... Много се изкефих! Ха-ха, всъщност викам й момиченце, защото пулса й беше 200. Докторът ми пусна на Доплер да чуя. Но момиченце или момченце, най-важното е да е живо и здраво бебчето... Дай Боже!
Другото хубаво нещо, което ми казаха е, че плацентата ми се е оформила в горната част на плодния сак, което е най-добрият вариант за нормално раждане... Не че при мен това е толкова важно, защото най-вероятно ще съм със секцио..., но това ще стане ясно по-натам... Сега отивам пак да си лежа и да си пия лекарствата (много хапчета пия, но... такъв е живота...)

Относно мазането - аз нямам стрии и винаги съм се мазала с едно кремче с алое вера. Сега пак се мажа с него.

Относно контракциите - не е много гот да има контракции човек... Аз обаче така си карам всички бременности... И си пия магнезий като пич. Обикновено по-натам ми го изписват, но с това бебче от сега пия... (това е по други причини... Предстои ми една интервенция, за която се налага матката да бъде напълн спокойна). Бих посъветвала мамите, които имат контракции да го раздават по-споко..., повече да си почиват и да си говорят с гинеколозите за това... Бракстън Хикс контракциите дори понякога не са съвсем безобидни... Аз бях получила 3 см разкритие в 7ми месец с първото си детенце само от тях..., така че каквото и да пише в интернет, най-важното е да се доверите на гинеколога си и да проследявате нещата... С божията помощ всичко ще бъде наред!

Поздрави на всички Simple Smile

# 86
Ох,аз така искам момиче и чакам с нетърпение да видя пола!При първото ми дете незнаех до последно ,но вътрешно имах усещането ,че ще е момче!Така и стана!Засега все още нямам никакво предчувствие,но силно са надявам да е момиче.В края на краищата,каквото дойде,да е живо и здраво!
Първото ми дете започнах да го усещам някъде в края на четвъртия,началото на петия месец.Нямам точен спомен!

# 87
  • София
Страхотни новини, peaches! Сигурно е безкрайно вълнуващо да видиш малкото личице! Давай все в този дух! bouquet Да ти е живо и здравичко Wink

# 88
Peaches, много хубаво Simple Smile))

Аз говоря за бебето ту в женски, ту в мъжки род и вече много се обърквам, но така ще е докато не разбера със сигурност какво е...

За 14 седмица (в която се водя), в зачатие.орг бла-бла пише разни неща и после: "Бебето “яде” едновременно с мама: то вече може да гълта и поема веществата, разтворени в амниотичната течност.

Бебето се движи. Ръчичките докосват други части на тялото, пъпната връв, проверяват надеждността и здравината на обитавания дом.

Диша начесто: дихателните му движения са по 40-70 пъти в минута."

"Ръчичките докосват други части на тялото, пъпната връв, проверяват надеждността и здравината на обитавания дом." Божеее, като чета това и се потапям в много силни чувства Simple Smile)) Пип-пип коремчето на мама отвътре хи-хи, много сладко.

Днес времето е супер, ако не бях толкова тъпичка нямаше да забравя, че още лекувам бронхита и е по-добре да не се срещам с други мамички, за да не стане кофти работа. Но нали имам толкова енергия и изобщо се чувствам добре си бях направила уговорка с Душичката, но в крайна сметка все пак акъла ми дойде и се сетих и отложихме за по-нататък. Иначе излизах и беше много приятно временцето, че просто... супер Simple Smile Дано да продължи така, данооо Simple Smile

Хайде  Hug на всички!

# 89
Здравейте и от мен.Не съм писала мн отдавна-първо искам да пожелая на всички най- вече здраве, безпроблемнна бребенност и нормално раждане, а и не на последно място живи, здрави и мн мн сладки бебоци.
По въпроса за миризмите-аз също не мога да понасям омекотителя си, даже малко и миризмата на праха ме дразни.Като готвя нещо с месо простооооооооо  Sick Сладникавите миризми на сапуните също мн ме дразнят. Миризмата на чесън от преди не я понасям, но сега е нетърпимо.Ужас е.
По въпроса с кожата- адски много ме сърбят гърдите и най-вече зърната-просто полудявам.Купила съм си маслото на Икаров против стрии, но и неговата миризма е остра и трайна и ще видим докъде ще я докарам. Иначе приятелка от Германия ще ми донесе някакво мазило за стрии, произвеждано от верига дрогерии там.Но като, че ли съм по- склонна и аз да ползвам синята Нивеа, независимо дали като мляко за тяло или крем.
Коремчето винаги ми е било като на бременна-аз съм си леко пълна.Но се теглих вчера на кантар и за месец съм качила само един килограм-просто невероятно като знам как мързелувам и как ям.
От време на време имам леки прерязвания ниско долу или в ляво или в дясно.Не са силни, веднъж по време на пътуване бяха и периодични( да речем на всяка минута), но не съм пила нищо защото не мисля да се тъпча с обезболяващи за най- малкото нещо- просто бяха леко.Ще видим какво ще каже доки за тях.
Извинявам се за дългия пост Embarassed
Всичко най- хубаво но всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт