АвГуСтИнЧеТо е палаво дете - майка му обаче иска две!

• 12 796
  • 281
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Честит имен ден на всички именници   bouquet Много да ги радва името им  Laughing

Аз токущо се връщам от командировка в Благоевград - ако има някоя мама от там - направо ви завиждам - чудно временце си имате - като пролет е.  Sunglasses

Хм, за протокола и лексикона - аз съм Красимира ( а Пух е котката ми  Wink)

Иначе Миташки е с 4+ памперс, ама от няколко дена сме на 5 - че ни дадоха един цял пакет.....добри приятели.... Grinning Може би пак ще се върнем на 4+ ще видим.
За гърнето - ние даже не сме купили още. Нашето педи препоръча от сега само да почнем да го свикваме с гърнето ( като го купим де  Simple Smile) а като стане топло да почнем да го учим. Така че има да почака.
Храненето сам - Миташки се опитва от месеци насам. С вилица се справя ( давам му малка, че от голямата ме е страх да не се убоде..) с лъжица също - той отдавна отказа пластмасовите прибори и се бори с метални - но сам яде само с малка лъжица, че голямата трудно си уцелва устата. Като казвам яде - имам предвид успява да загребе и да пъхне малко количество в устата си ( даже не се полива често), но като му писне, вади китайско-българските пръчки ( разбирай пръсти) и започва да рови.

айде това е от мен, че стана дълго. 

# 136
  • София
Честит имен ден на Тони на Кайли, на Тони-М и на Ани78! Много здраве, щастие и радостни мигове!

# 137
  • В ЛЮтеницата
Честит имен ден на всички празнуващи! Да са здрави и весели!
Spinki, гушни Ивчо от нас! Надявам се да се стабилизира бързо и да влезете скоро в релси! Сега ще трябва да бъдеш силна, за да може детето да се чувства най-обичаното специално дете на мама! Много кураж и знай, че винаги можеш да разчиташ на нас, ако имаш нужда  Hug!

# 138
Здравейте и Честитит имен ден на всички именници ! Hug

Ние от няколко дни не сме на кухня и се чудя вече какво да готвя...............   не съм от най-добрите в кухнята но се справям.....

Хриси все се опитва да се храни сам,последните му опити започнаха да стават сполучливи............. eat
Давам му от скоро ,нескуик топченцата и мног му харесват.Боб,леща и почти всички останали вече ги е опитвал,не са му от любимите но боб си хапва с удоволствие.........
Аз се казвам Елена,ама то е ясно зя мен.
До скоро!

# 139
  • София
Спинки, дано и кашлицата ви мине скоро! Гушкаме ви с адашчето!  Hug И браво на таткото, че се справя така добре!  Peace
eli_ym, много ти е хубав аватара  Heart Eyes Какво стана с играта на Памперс, между другото? Кога ще се разбере кой печели?
Тони, радвам се, че сте добре и дано не е било нещо сериозно!  Praynig Peace
Елиа, а ти навита ли си за сестричка?  Wink
Пух, и аз съм фен на Благоевград - винаги е по-меко времето, по-чист и по-спокоен е от София. Но то сигурно много градчета са така Wink
Ние пък днес подранихме със ставането - в 8.30ч се излюпихме Tired , като и нощта не ни беше спокойна.  Confused Поразходихме около 1ч с шейната (на мижавия останал сняг в градинката зад блока Simple Smile ) и сега героите са уморени и спят. Чудя се дали и аз да не го направя.

# 140
Честито на всички именници,да са много zдрави и щастливи!

Aлекс има голямо желание сам да яде,но нещо не му се отдават лъжици,вилици.С малките яде само,ако аz го храня,самичък само с големи.Един път баща му беше оставил сладолед на масата и като го намери мушморлока ела да видиш дали не може да яде сам с малка лъжица,един път не си пропусна устата  Mr. Green Знае всичко къде стой и zа какво служи.Фасциниращо е колко много раzбират децата на таzи въzраст.Всичко раzбира на 2 еzика и на 2 еzика zнае думи.Много малко думи може добре да каzва,повечето му са бебешки,сам си кръщава,напр. на тв вика фън.Ама му се раzбира.От мен почти нищо не иска да научи,но види ли баща си,че прави нещо и веднага и той почва да го прави.Иначе мен ме глеzи,храни ме,сутрин ми дава дрехите да си облека,обува ми чорапите,е това е предимството да си мъжка майка Laughing
Периодът с тръшкането май го минахме да не каzвам голяма дума. Сега като се ядоса,zастава в някой ъгъл и се цупи с иzдадена напред долна устничка.Много е сладък.
За протокола и аz искам 3, Людмила се каzвам.

Спинки радвам се,че Ивчо е по_добре.Дръж се. Ирра ще мина на лични да не спамя тук.

# 141
  • у дома
Честит имен ден на всички и много целувки от нас Hug    bouquet

Четох, че на Антоновден се празнува за предпазване от болести. също така се месят содени питки, които се раздават за здраве на роднини и приятели. затова аз омесих една содена питка и ще споделя с вас, вземете си по едно парченце за здраве, макар и виртуално  Laughing  Hug

Ния хапва с лъжичка, напоследък иска само сама да яде, справя се сравнително добре, с вилица също  Laughing е, задължително после има основно миене, но като цяло не е толкова страшно положението  Mr. Green

spinki  Hug  Hug

# 142
       Честит имен ден на Тони на Кайли,
на Тони-М и на Ани78!

Сори за дежавуто, ама има и нови мами, пък аз и на старите не им ги знам.

Ицето вчера вдигна Т. сега сме на антибиотици  Sad Sad Sad

Памперси ползваме 5ца на Канбебе, че с Памперсите имах много ядове.

# 143
Здравейте и от мен,днес сме се събудили в 13ч  Shocked Shocked Shocked
То бива късно ставане ама днес бихме рекорда, Laughing
Както се шегува Иван ,спестяваме по едно хранене ,за семейния бюджет  Wink
Спинки радвам се за вас,дано все по добре да стават нещата!  Praynig Hug
Блан давам от около месец два бобови,защото тя отказа да яде от кухнята и аз и готвя ,но се изчерпах от към идеи и реших да пробваме,давам и предимно по редичката част от ястието,като боба го пасирам леко с пасатора и махам люспите,грахчетата също ги разварявам и минавам през сито,лещата сия давам така ,аз и варя червена ,тя е по мека като вкус ,по бързо се сварява и е по лека и за стомаха,зеления боб е нарязан на дребно.
Айла от известно време я оставям като останат няколко лъжици ядене да го яде сама , с лъжицата сме като вас, обръща я на обратно,понякога има и попадение,ние също  тренираме с куклите и с мен,с вилица (малка ) се справя добре ,но разбира се най приятно и е да яде с ръце.
Иначе и на нея и доставя голямо удоволствие да помага,добре дошло за моя кръст  Mr. Green,подава ми дрехите за пералнята,да ги простираме после,подава разни неща,и тя знае кое къде е ,даже сама ми носи памперси от нейния шкаф,знае дори коя дреха на кой е и чинно ги разнася до собственика,подава като кученце пантофите на вратата на батко си и баща си  Laughing
Напоследък говори по разбираемо Каки-каша,Пари -попара ,тай-чай,показва къде е паднала вкъщи и казва "Падна там,падна",Пал -означава да се включи нещо,Пити -бебе ,не знам по каква логика  newsm78,ей такива,а животните са и стихия почти всички твари които виреят по селските дворове ги имитира  Mr. Green,казва възрастта си,въпреки че я посъветвах да не я издава -"на ена",ей такива ,забавно е.
С памперсите -вече съм много доволна от Canbebe на 4 + сме  Peace
За deja vu то аз съм Маргаритка,(по известна сред тези които ядосвам като лайкучка)

И сега да не забравя да честитя именния ден  на Тони на Кайли,Тони_М и на Ани78!Бъдете живи и здрави и много обичани!  bouquet

# 144
Блу мерси zа питката kiss

# 145
мммм,вкусна питка  Hug
Ей че е сладък Ицето с парцала  hahaha
А Ирен е като нарисувана кукла,много е красива и каква коса само!!!
А Даяна има толкова сладки трапчинки!

Последна редакция: чт, 17 яну 2008, 16:07 от MamaMargo

# 146
Spinki дано да продължите с добрите новини и съвсем скоро всичко да е наред Peace
Bamboocha дано и на Ицето му мине скоро Peace Само заради Т ли сте на АБ?
Blu, благодаря за питката, аз ще си взема, макар и виртуално Mr. Green Откакто направих питката за прощъпулника на Деница, взе да ми харесва месенето. Последно правих на Влади за РД, но май е хубаво да спретна една скоро, благодаря за подсещането Hug
Марги, и Деничка много ми помага, особено като простирам. Днес за първи път не плака докато чистих.
Деница днес се опита да яде сама каша с лъжичка, но бързо се отказа. Друго си е мама да слага бързо, а тя да казва "ам". Между другото, днес за първи път правих и ядох кюфтета с бял сос. Не станаха както съм ги виждала, но не бяха лоши. Дали защото бяха по рецептурника за яслите, но Деница направо ме изуми с какъв апетит си изяде порцията. После гордо се разгащваше и показваше, че кюфтето е отишло в "бака"/тумбака/ Laughing

# 147
  • Бургас
Честит Имен Ден на Тони на Kaili!Да расте здраво и много щастливо дете!

Честит Имен Ден и на Тони М и Ани 78!

Мис 74  Hug

Бахи,ще чакам да пишеш на ЛС

# 148
  • София
Albena_vlady  може ли да попитам какъв е този рецептурник за яслите?
Че аз нали му готвя и вече се изчерпах.
Гледах в началото една книжка - детска кухня, но в последно време си ги измислям както дойде, като за нас, просто не слагам подправки, не пържа и така...., но все търся нещо за повечко идеи, пък и да не бъркам нещо

аа, забравих да допълня още нещо за протокола - аз искам две ( по възможност второто момиче, не знам как Нана иска две момчета, на мен ще ми дойде много, че и котката и кучето са мъжки и имат числено превъзходство), а пък мъжът ми иска повече....ама само иска, нали няма да ги ражда той  Wink.  Чакаме Миташки да навърши поне 2 години, че сме на възраст и си е време  Cry, да не стане после да питат децата: това мама или баба е?  Mr. Green

# 149
  • София
Pouh нямам куче и котка, може би затова Joy

За храната - Калоян все още яде от детската кухня, но редовно си дояжда с други неща, защото бурканчетата са по 190 гр и определено не му стигат. Яде от нашите манджи, защото аз никога не запържвам. Още от 10-месечен яде грах. От 11-месечен леща, а боб още не съм му давала. Просто защото аз не го обичам и го готвя веднъж на 5 месеца, заради Митко, когато много даде зор, че му се яде.

Общи условия

Активация на акаунт