Работещи майки 2006 г. - тема 12

• 18 712
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро момичета.
morning трябва ми двойна, не тройна доза кафе за да се събудя.
Сутринта вървя и спя по улиците, едвам се добрах до офиса. Хората сигур' си викат тая не е изтрезняла от снощи, ама така е като имаш такова чудо като моето дете. Направо прекали ви казвам снощи, става 1234567.. нам си колко си пъти и рева през ноща. Явно защото преди да заспи отнесе караница от баща си, ама и той си беше кисел та кисел. Не знам в последно време бебешки пубертет ли го тресе какво ли нооо от време на време ми иде да се застрелям като почне да мрънка и реве.
Майра не съм нова, както казва Калина
Поли не е нова,а отдавна непоявяваща се Simple Smile
Blush и защо и аз не знам, по едно време престанах да пиша само си четях, после пък си викам ми те са ме забравили и съвсем престанах и да чета Confused.
Сега едни дилеми са ме затресли, да сменям ли работа да не я ли сменям. Имах едно реално предложение дето го отхвърлих, и сега се чудя дали да си пускам сивито на предложения за работа от джобса.

# 196
~Поли~  и аз днес по същата причина дрема в офиса.Здравчо реши че в 02.30 се е наспал и до 05.00 си игархме аз в полубудно състояние.Бях се заканила че ще се обадя на бавачката да го събуди в осем часа ама му се размина.
Добре че му е за първи път.
Айде да се стягам за да не идвам и утре.

# 197
Аз днес извънредно ходих в офиса. За 15мин презентация по моя проект изгубих 4ч - път и други празни приказки Sad

Иначе вчера се пооправих вечерта и добре си изкарахме. Имах подарък-изненада още сутринта, а пък вечерта бях изненадана с любимия ми десерт Heart Eyes

Поли, аз щото не съм те засичала, а пък и в списъка не те видях..Сори Hug

# 198
Майра  Hug
ще се представя пак, Павлина се казвам, имам син Виктор на 1,8 г., от София, работя в рекламна агенция, какво друго да добавя newsm78

Преди малко шефката обсъждаше че ще си мести децата в частно училище, защото в това което са сега ставали някакви неща. Та въпросното много хубаво и елитно училище се казва Ровел, чува ли ли сте. То на мен още ми е рано да мисля за такива неща, ама като погледнах цените #Crazy от сега трябва да спестявам че да си пратя там детенцето.
На дневен ред са ми ясли и детски, и четох някъде Катето беше писала че ще си дава детенцето в частна ясла, та може ли да ми кажеш голяма ли е разликата като база и отношение към децата. Сори ама не разбрах дали вече си го дала или тепърва предстои Blush

# 199
поли, не исля, че ровел е хубаво училище. има и по-евтини и доста по-добри. а докато стигне да тръгнат нашите на училище, нещата доста може да се променят.

# 200
Кали, Кайо ще ходи ли на ясла?

# 201
Поли, моят синковец е в Джани Родари. Като база въобще не коментирам, разликата между нея и държавните е огромна просто... като отношение се държат с тях супер, измислят им непрекъснато някакви заннимавки, имат си програма за обучение, идва учителка по английски, имат часове по рисуване и т.н. храната е доста добра, на третия ден иван се хранеше седнал и опитваше да яде сам. до преди това ядеше, като тичаше из къщата като полудял, а баба му го гонеше с лъжицата и изнасяше волна програма. Имах си вече една кратка схватка с управата, по темата че ми искаха бележка, че детето не е в контакт с болни и не е болен след като беше отсъствал... Щото нали имат медицинско лице и ако трябва да тичам като кон по лични лекари и т.н. закво плащам, ама явно такива са правилата на играта. правят им всяка седмица инспекции от къде ли не и гледат да са изрядни. а и разликата между 25 деца в група и 6-7 си е значителна... Изобщо не се сещам за нито един минус на частната спрямо държавната. като се има предвид, че съм в лозенец и единствената ясла, за която успях да се сетя е тази с детската градина, в която 2 пъти вече тровят децата с лексотан, та въпроса за държавната въобще не седи на дневен ред...

# 202
Дю, ама аз много сериозно съм се заканила да идвам с домочадието.
май ок ли е вече за разходки? вие там ли ще сте по празниците? опасно ли е сама с Кайо да ходя по горите? защото венци не си пада по туризъм, при който трябва да се отдалечи на повече от 10 м от колата... защото иначе няма как да проверява маслото и да долива вода.
ще препоръчаш ли място за спане? нямам претенции освен да е тихо и да има топла вода. скита ми се вече....

Кали, става вече за разходки ако е слънчево. Иначе в гората без слънце по това време на годината, не е приятно. Иначе не е опасно сама да ходиш, стига да е по маркирани пътеки. По празниците имаш првдвид около 3-ти март ли? Тук сме по това време и ще се радвам ако дойдете и се видим. За спане ще се поогледам само да ми кажеш извън Смолян ли искате или в града? Има много хубави къщи направени като семейни хотелчета в селата около Смолян и доста хижи, които също предлагат нормални условия. На 01.03. в Широка лъка са кукерите, така че ако искате да намерите място за спане, трябва по-рано да кажеш. Можеше да се съберем на вилата, но току що разбрах, че е ангажирана точно за този уикенда. На празника сме задължително в Широка лъка  Peace

# 203
Къде изчезнахте всички.
Ние в събота тръгнахме в 11 часа на огледи и приключихме в 16.00 като единственото което ни хареса бяха два парцела.Което пък е най сложния вариант за ново жилище, ама да видим.
Добре че агентката се нави за събота иначе ппрез седмицата няма как да се случи.
Хайде лека седмица.

# 204
Аз почивам активно днес - на дивана Wink Снощи бяхме на рд и Ясмин дивя до 12 през нощта та сутринта и през деня си отспиваше. Даже успях и аз да дремна 1ч следобяда както никога.

Иначе вчера обикаляхме по магазините - гледахме за легло на Ясмин, че мислим като се появи бебето да получи нейното. То всъщност си е доста голямо де и тя може дълго да го ползва, ама не ни се купува второ такова "бебешко". Харесали сме една фирма засега - имат страхотни модели с пързалки, люлки, дори стена за катерене Crazy

Утре сутрин рано-рано имам среща със шефа - за цялостна оценка на работата ми през последната година. Стискайте палци Hug

# 205
ваня, на мен пък най-много ми се иска б да си построим къща с дворче, но дългия категорично отказа. сега се чудим какъв апартамент да взимаме, нов стар , къде...

дю, ние сериозно май ще идваме. девойки, искате ли заедно да идем? кате, гер4о?
равия, ДУШООО кво направИ ?! дойде у софето и те отнемА.. въй въй...

# 206
майра стискам палци за утре !!

леглото, което си избрала за ясмин би било перфектно, стига да имаше една площадка за скачане с парашут... тия немци все не ги доизмислят нещата Joy

страхотно е леглото.

да ви похваля малко гарджето, може ли?
започнал е вече да си казва, ако му се пиша. идва и казва: пишуто. БЪЪЗОООО... понякога, когато не му обръщам внимание, минава зад мен, и ми пошепва на уше: пишууу.... аз веднага реагирам, а той започва да се хили, и казва: Няммааа Joy и ей така се търкаля Joy
много му е трудно да отговаря на въпроси с "или"
дава ми един балон и казвам: какво искаш, да го зНАДУЯ И ДА ГО ПУСНА ДА ЛЕТИ ИЛИ ДА ГО ВЪРЖА.  (упс)
отговорът е "Да!"
Да го пусна ли? да
Да го вържа ли? Да.
Надувам и пускам.

Мама : Въже!
и ей така си говорим по цял ден. добре че рядко ни чуват хората

# 207
Кали, слизането е по пързалка бе - кви парашути те гонят hahaha

Правиш си комбинацията както искаш - те тия пързалки, люлки и тн са отделно.

Браво на Кайо за пишкането. Ти махнала ли си всъщност съвсем памперса или още слагаш? Мен една приятелка ме посъветва като реша да го махам да го махна от раз - и аз затова изчаквам да изляза по майчинство, че иначе сега с гледачката не става Rolling Eyes
А за въпросите с ИЛИ при нас така са разговорите винаги с татито..Аз задавам простички въпроси, че като ми отговори с Я или Найн да не се чудя какво има предвид после hahaha

# 208
ами Кайо сега е в период "Да" на всичко казва "Да" с едно медно гласче загорско.. утре ще взема да го снимам, че после дали ще се случи следващите 70 години , не се знае.
та както казва "да", така плюе, бута и изобщо всъщност не иска да каже "да". по едно време така отговаряше с "не" и после се сърдеше защо не му давам (вафла, например...)

за памперса, слагам го, когато спи или е навън. у дома е без памперс. освен когато е буден, а аз спя Joy
до скоро големи спорове имахме с бавачката, която ме лъжеше, че го държи без памперс, но всъщност ... абе... сега не знам. може би вече и тя го маха, че 3 седмици много й се карахме. знам ли я какво прави. прави си и тя каквото си иска

Поли, да за яслата на Кайо.
остава само баща му да се съгласи. официално ми е разрешил да го пускам от април. но аз се разколебах тези дни поради 3 причини. основната е памперса. в яслата няма да го оставят без памперс, а той тъкмо свикна да си казва, и не ми се иска да го връщам в първи клас. 2. яслата, в която мисля да го давам, всъщност не ми харесва изобщо, в апартамент е, няма да го разхождат. пък пролетта е супер да е навън. въпреки че на него там му хареса, ходил е там 3 дни. третата причина е, че бавачката започна да си говори с мен от 2 седмици, преди това не ми говори около 2-3 месеца Joy

кандидатствахме за държавна градина, и на едното място влизаме със сигурност, но там ми е ужасно неудобно, кошмарно неудобно. другите 3 места са баровски и не знам дали ще се доредим. не съм наясно и с класирането какво ще стане. аок не се запиша в сигурната на първо класиране, ще си изгубя там мястото, а все пак няма гаранция, че ще ни вземат в другите, въпреки че има шанс. ако го запиша пък в неудобната, автоматично отпадаме за хубавите и удобните. не знам какво да правя.

за яслата на ИВан / гер4о, мога само хубави неща да кажа. не съм ходила на място, но съм говорила с директорката им около час-2.  останах възхитена и леко изненадана. много готина жена, много здравомислеща и учудващо неизкукала въпреки професията. много ми харесва тази ясла, но за нас е адски далече. по 3 часа трябва да е в кола.

колкото до медицинските документи, задължени са да имат всичко, което се изисква по закон, иначе им правят страшни проблеми. (работила съм в частна градина и училище). все едно да се сърдиш , че ти искат медицинско за шофьорска книжка. няма значение дали си в държавна или частна шофьорска школа, изискванията са еднакви.

Последна редакция: пн, 18 фев 2008, 00:56 от kalina na kayo

# 209
Здравейте и от мен, след като реших тази седмица да отида и да го запиша в една от двете частни ясли, които са ми удобни в квартала, вчера една приятелка ме изненада с информацията, че е подала молби за септември там и не било сигурно  Shocked Shocked Shocked Та сега започвам отначало с търсенето... Моля за информация за градини/ясли в района на Манастирски Ливади и Гоце Делчев (зад Била на бул.България) и районите около нас  Wink нямам претенции за дворче, цветя и т.н само да са в чисти помещения и да не са повече от 10 деца в група и да има чуждоезиково обучение...
За държавните "детелина"-7 и "звънче", които са в пъти по-добри от частните в квартала нямаме шанс защото има по 3 свободни места в група а ние сме 83  Crazy плюс това ми писна да ходя и да се моля и да се занимавам все едно студент по право искам да го вкарам без да е ходил на изпит  Wink да не говорим, че групите са по 25 деца та категорично ще го дам в частна!
Розичка прати координати на градините, за които ми спомена в събота  Praynig
Кали, Михаил отговаря само с "Не" независимо какво си мисли, човек на отрицанието  Joy думичката "Да" никога не съм я чувала от неговите уста, как го научихте Кайо  Simple Smile
Майра, леглото е супер, но ни трябва поне 20 кв детска за подобна глезотия  Wink

Общи условия

Активация на акаунт