Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 7

• 14 835
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Иглика, не съм спряла нощното кърмене 1. защото никой не ме пита. 2. защото ме е страх да не се отрази на лактацията, а кърмата е единственото, което иска да яде. До колкото съм чела Пролактина се "изработва" точно нощем. Иначе вече определено ми липсва спокойният нощен сън.
За храната: всички крайности са вредни. Не можем да ги гледаме в клетка, а и аз бих му дала солетка. И салам съм му давала, но въпросът е, че никой не ми ги иска  Flutter. Виж, за зрънчото, чипса и тем подобните съм ги забранила. Не смятам, че биха му дали нещо полезно. За да не готвя всеки ден специално го записах на кухня. Рекорда му е 4 лъжички, за радост на кучето.
Иначе, както казах при АД симтомите не са само кожни. Много лекари се объркват и е хубаво да се отиде при точният специалист. А още по- хубаво да не се налага  Laughing. При всички случаи кърменето помага да се преодолеят по- бързо проблемите.
Лилита, променят се. Няма как да се поддържат толкова напрегнати, както в началото. Затова е хубаво е да се мажат от време на време с крем или бебешко олио ( далеч от зърното), за да не се образуват стрии . Аз така се спасих.

Последна редакция: пн, 28 яну 2008, 10:24 от Lovi

# 106
За гърдите - определено сега са ми по-големи от преди забременяването. Имам сутиени, които са ми малки. Но определено май не са толкова големи колкото в началото на кърменето.
За вредните храни - баткото от скоро прояде вафли и по малко шоколад. Много обича плодове и зеленчуци и набляга на морковчетата.  Така го научих от мъничък, но нямаше кой да яде пред него сладки неща. Сега обаче когато той яде малката също иска. Давам й по залче, гледам да не прекаляваме със сладките неща. Солетки похапва, но не често. Чипсове не купувам изобщо, пък и нашия батко не ги обича.
Добре, че ви се оплаках вчера с нашето неспане, та тази нощ спахме по-добре. В смисъл - будихме се само за цоцкане, не сме будували! Wink
С тия Е-та направо ме убихте. Ми то ги има в почти всичко. Сега взех да чета из къщи по продуктите - ужас е! Поне маргарин мога да спра да купувам, като начало.
А това с личното време е страхотна идея, но засега при мен не може да се осъществи, въпреки наличието на баба вкъщи. Sad

# 107
Лилита всичко е индивидуално. Не съм променяла размера на сутиена в случая аз кърмя 1.6 месеца бюста ми не се е променил от както родих. Гърдите ми продължават да се препълват и стават много твърди като камък, както в началото, по тази причина Задължително сутрин и вечер се мажа със зехтин, бадемово масло или Мустела против стрии и нямам. Бюста ми изглежда като с импланти, но едва ли ще остане такъв като спра да кърмя

# 108
  • София
Ееееех, бюста!

Преди да забременея и родя бях с малки кръгли гърдички, много си ги харесвах. После станах напомпана и все едно имах силикон (е, не броим моментите, когато например едната е току-що изпита Wink), а сега са спихнатиииии...
Пак са мънички като преди(стават ми старите сутиени), но вече не са кръглички Rolling Eyes

Всъщност, вечер като се прибирам от работа имам 5 мин. да ги погледам наляти, но "это как мимолетное видение", защото на момента биват изпити, още докато си вдигна ръцете да си съблека блузата и вече пиявицата се е залепил Laughing

# 109
Абе момичета да ви питам - какъв им зора на всички доктори да си отбиваме децата??? newsm78
Педито оня ден ми вика - айде още малко и ще я отбиваме. Днес хомеопатката и тя същата песен - отбивай я, вече е голяма. Що бе хора? Никой не казва. Ама как се отбива дете, което суче активно, т.е. не само 1-2 пъти дневно. И най-важното - ЗАЩО?
И защо навсякъде се казва да се кърми по възможност до годинката, а след годинката всички в хор - отбивай. Ама как става тая работа...

# 110
 Що за хомео патка е таз?Май е от фалшивите?Нашата се разтапя като види голямо кърмаче!

# 111
Доста добра е между другото. Ама понякога направи и се чудя. Явно отвреме навреме и дава отражение образованието на неонатолог.

# 112
  • София
Абе момичета да ви питам - какъв им зора на всички доктори да си отбиваме децата??? newsm78
Ами, ще останат без хляб. То имунитет- имунитет, ама и те са хора. Шегувам се.
На мен ми писна да се карам. И в болница ако отидеш ако си кърмачка над 1 г. не те признават за такава. Кърмаче се водело до годинка... И родата за сега не възразява, защото съм обявила че ще кърмя до пролетта. Но ще ги изненадам и пак ще почнат агитациите  ooooh!.

# 113
  • София
Здравейте момичета, при нас на дневен ред е яслата. В понеделник моето юначе става ученик и родата ме натискат да си призная, че го кърмя, за да не вземе да бърка в пазвите на госпожите. Досега само веднъж е бъркал в чужда пазва и то на майка ми, защото беше легнала до него. Няма вероятност някой да легне с него в яслата и той да вземе да рови и да търси любимото си "Етоооо". А и докато стане време да преспива там ще минат поне 2 седмици.
Емо  в момента е с фарингит и няколко нощи здраво олпетохме дневния режим. Кърменето пак стана на поискване и включи едно нощно кърмене към 01:00 часа. Надявам се от утре пак да влезем в релси, че яслата ще  му дойде на нагорно.

Споделете как се адаптираха към яслата вашите кърмачета.

Иглика
, аз съм  спряла нощното кърмене от близо 4 месеца и известно време кърмех само сутрин и вечер. Сега дундьо като се разболя без проблем го кърмя, когато пожелае -кърма има и се регулира бързо.
Вредните неща се оказаха голямо изкушение за Емо. За Коледните празници се прибрахме при роднините и покрай големите си каки Емо захрупа вафли, гризки, чипсове и всякакви благинки дето мама не му купува. Известно време отказваше да яде плодове и се научи да си иска "вафа" и "бони". Но си дойдохме в София, а тук вафи и бони в дома ни няма и той пак заръфа плодове  Mr. Green
За гърдите какво да кажа, моля се да спаднат след като спра да кърмя, че в момента засенчвам всички секс бомби и трудно си намирам подходящ сутиен. Embarassed
И друго щях да пиша, ама  smile3537

# 114
  • Sofia
Здравейте момичета, при нас на дневен ред е яслата. В понеделник моето юначе става ученик и родата ме натискат да си призная, че го кърмя, за да не вземе да бърка в пазвите на госпожите. Досега само веднъж е бъркал в чужда пазва и то на майка ми, защото беше легнала до него. Няма вероятност някой да легне с него в яслата и той да вземе да рови и да търси любимото си "Етоооо". А и докато стане време да преспива там ще минат поне 2 седмици.
Емо  в момента е с фарингит и няколко нощи здраво олпетохме дневния режим. Кърменето пак стана на поискване и включи едно нощно кърмене към 01:00 часа. Надявам се от утре пак да влезем в релси, че яслата ще  му дойде на нагорно.

Споделете как се адаптираха към яслата вашите кърмачета.

Иглика
, аз съм  спряла нощното кърмене от близо 4 месеца и известно време кърмех само сутрин и вечер. Сега дундьо като се разболя без проблем го кърмя, когато пожелае -кърма има и се регулира бързо.
Вредните неща се оказаха голямо изкушение за Емо. За Коледните празници се прибрахме при роднините и покрай големите си каки Емо захрупа вафли, гризки, чипсове и всякакви благинки дето мама не му купува. Известно време отказваше да яде плодове и се научи да си иска "вафа" и "бони". Но си дойдохме в София, а тук вафи и бони в дома ни няма и той пак заръфа плодове  Mr. Green
За гърдите какво да кажа, моля се да спаднат след като спра да кърмя, че в момента засенчвам всички секс бомби и трудно си намирам подходящ сутиен. Embarassed
И друго щях да пиша, ама  smile3537

При Ели адаптирането към яслата не беше от най-спокойното.Плака почти нонстоп 3 месеца.Много тъжеше милата.Но относно кърменето си знаеше,че като се приберем в къщи,ще суче,само веднъж се беше тръшнала,че не и дадох там в яслата на място.Бая се бях поизпотила.Аз лично казах тогава на сестрите,че я кърмя.И те разбира се  ми казаха,че е време да я отбивам. Mr. GreenТя тогава беше на 1г и 8м.
А при нас новото е,че снощи ,когато започнах да я приспивам,Ели ми каза,че зърната ми са микрофон и на микрофона(разбирайте зърната) ми каза:'Обичам те".Беше много сладко:)
А относно формата на гърдите ми,почти след първата година си върнаха предишния скромен размер,но за съжаление не е онзи стегнат ,макар и малък бюст,а са едни виснали...Но жертвата си заслужава.Simple Smile

# 115
  • София; Дружбето
С голям кеф се записвам при вас, вече кърмеща една година Grinning Надявам се да се възползвам от опита ви на дългокърмещи и да извлека най-доброто от това Hug

# 116
Забравих...
Благодаря!  bouquet
Предадох съветите, които ми дадохте.

# 117
  • Vaudreuil Canada
И родата за сега не възразява, защото съм обявила че ще кърмя до пролетта. Но ще ги изненадам и пак ще почнат агитациите  ooooh!.
Така де ти си казала до пролетта ама не си уточнила на коя година  Mr. Green

svetlana79 поздравления за съдържанието на подписа ти Simple Smile Интересно ми е по колко пъти се кърмите обичайно на ден и нощ. Как ли биха реагирали лелките от яслата на дъщеря ти сега ....   newsm78

И защо навсякъде се казва да се кърми по възможност до годинката, а след годинката всички в хор - отбивай. Ама как става тая работа...
Защото ако искаш да отбиваш по собствено желание най-лесно се отбива до тогава - детето още не разбира много много и по-лесно се предава - след това си е като да дърпаш чинията от изгладняло дете.

Аз докато се натуткам да прочета какво сте писали и тя темата ще свърши ....

# 118
Доста добра е между другото. Ама понякога направи и се чудя. Явно отвреме навреме и дава отражение образованието на неонатолог.
Хм,определено традиционното медицинско образование пречи на хомеопатичното.Трябва човек да се откаже или от едното ,или от другото,с двете нищо не става.Представи си как близо 10 години учиш и ти набиват в главата как да прилагаш различни токсични медикаменти,определен  подход към болестите,приемаш го за нормално.После,почваш да учиш и хомеопатия,коренно различна от обикновената медицина,Трудно е да се абстрахираш от това.Затова предпочитам хомеопат,който не е лекар.

# 119
Привет, мами! Отдавна не съм се разписвала  Embarassed
Ние все така си се кърмим и не смятаме да спираме  Laughing
Иглика, щерката се отказа от нощното кърмене още около годинката (всъщност още не три месеца, но аз не позволих такова безобразие  hahaha) и от тогава само инцидентно ме е безпокояла нощем. Кърма си имам, изобщо  не се отрази  на лактацията.
И аз като Никки държа дребната далеч от боклуци. Тя никога не е яла захар, маргарин, Е-та....никакви. За шоколад и пържено да не говорим. Но на мен ми е лесно - никой около мен не се прави на интересен, на ясла не ходим...
Вчера педката ни искаше да й даде бонбон (без да ме пита  Crazy) и като й казах, че не даваме такива неща се ококори: "Ама защо?"  Shocked После си призна, че така се подмазва на внучето си  Wink Иначе й споменах, че още кърмя, а тя не коментира. Естествено бях с мъжО си (винаги сме заедно на консултации) и това явно действа стопиращо на глупавите коментари.
От време на време ми минават разни еретични мисли за отбиване  Twisted Evil но не бих направила нещо насила, а тя очевидно не е готова все още... И няма да е готова в скоро време  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт