ЮЛСКИТЕ мами започват да усещат вече движенията на малкото човече :)

• 12 351
  • 286
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро на всички мацки   bouquet
Ьз искам да питам нещо, ако някоя от вас може да ми помогне. Та въпроса ми е -предстои ми повишение на заплатата, но то ще е май от другия месец. Необходимо ли е да имам 6 месеца или някакъв друг срок с тази нова заплата за да получавам от нея след раждането полагащото ни се обощетение от 90 % за 8 месеца.
Май доста объркано но го написах  ooooh! Ама аз съм инженер, не икономист  EmbarassedДано сте ме разбрали и да може някой да ми отговори

# 106
Обезщетението за майчинство се изчислява средно аритметично от последните 6 месеца преди да излезеш в болничен за раждане. Така, че тази заплата ще влезе в тях и ще ти вдигне сумата, от която ще се изчисляват майченските. Но в обезщетението ти ще влизат и сумите от предните месеци.

Дали го написах разбираемо?

# 107
Здравейте на всички,

интересува ме дали някой е посещавал йогата(http://www.roditeli.info/parents/yoga/) или водната аеробика(http://www.roditeli.info/parents/aqua/) в "Центъра за съвременни родители" на ул. Русалийски проход или всички тук които са ходили са били в клиниката на Мазнейкова. Питам защото и аз мисля да започна поне с йога, а като се постопли още малко времето и с водна гимнастика, а това при Мазнейкова ми е страшно далече.
Ако някои има някакви отзиви за там ще се радвам да пише. 

# 108
Здравейте и от мен!
Честит имен ден на всички именници!  bouquet  bouquet  bouquet

Преди малко се върнах от доки!Всичко е наред,бебока расти с пълна сила!Каза ми ,че и плацентата е в много добра позиция,каквото и да означава!
Предписа ми и вагинални таблетки Клотримазол,за гъбичките,че немога да ги трая вече Sad!
simpatiuh4e според мен тези 90% трябва да са на база последната заплата!Не знам със сигурност!Трябва да питам в счетоводството!

# 109
Pearl, alisa 13 Благодаря ви за отговорите. Напълно разбираемо беше написано.
alisa 13 ще е много добре ако е последната заплата-поне за мен де  Embarassed
Благодаря ви   bouquet

# 110
И мен ме вълнува този проблем.Ако последните 3-4 месеца ме осигуряват на висока заплата,после как се изчисляват майчинските.Ако някой знае къде може да се прочете,но като за прости хора,да каже.

# 111
  • София
Здравейте,
за изчисляване на болничния се взимат последните 6 месеца преди датата на която започва болничния. За пример ще дам себе си. Аз трябжа да изляза в болничен 45 дни преди термина, което се пада 9 юни. Гледат се месеците от декември 2007 до май 2008 включително.
Следователно, ако заплатата ти се повиши през февруари 2008, ще взимаш по голямо обезщетение, но не колкото е новата заплата, защото и месеците декември и януари оказват влияние. Все пак по-добре да ти я вдигнат късно, от колкото никога.  Peace

# 112
Трябва да си направим една среща задължително. Моята молба е да е след 29 защото на 26 ще съм булка и знаете каква лудница е сега около мене.  Laughing
За мястото естествено също имам претенции  Mr. Green - да не е из кварталите, ако може в центъра, до там по-лесно ще се придвижа.
Нямам търпение да ви видя на живо !!!

Здравейте, момичета! Wink

Напълно съгласна съм с предложениеото на Тони_79 за срещата на софийските мами, тъй като и аз ще присъствам на сватба на наши приятели и то в провинцията на 26.01. А тя ще бъде 3-дневна сватба. Crazy
Давайте предложения къде и кога може да се състои тази среща! Thinking

И Тони след това важно събитие ще очакваме снимки Naughty

Последна редакция: пт, 18 яну 2008, 12:05 от Desita Dimova

# 113
Ами на мен от счетоводството ми казаха, че се изчислява като се взимат всичките 6 месеца назад (преди да излезеш болнични). Аз лично се интересувах защото в моята работа ме осигуряваха на 220 лв., а сега от февруари ще ме осигуряват на 430 лв. Та ще ми вземат за декември и януари (2 месеца - 220 лв.), а за останалият период до май (4 месеца - 430 лв.). Не знам дали е точно средно аритметично, ама си го образуват там някак си взимайки в предвид всичките 6 месеца.
eli-pate ако искаш може да питаш в счетоводния форум, че там май са доста вещи в тези неща. Или поне на мен ми помогнаха в питанките които имах.

# 114
  • Сливен
newsm45 Искам и аз срещааааа!  newsm45
Не виждам от къде си ? Нямали друга мама от Сливен , има толкова мнотго на които им липсват градовете на първа страничка.

# 115
а някой може ли да ми каже, като съм регистрирана безработна с обезщетение до февруари вкл., после какво става? Ако си намеря веднага фирма, добре. А ако не намеря и пропусна някои месеци до началото на болничния?

отслабнала съм с половин кг въпреки че се тъпча  newsm78

и аз съм за среща, но съм с хлапето по принуда, освен това то спи следобед след 14, така че мога да се включа в среща, ако има и други хлапета и не е в ранния следобед. Не ми е проблем да се придвижа където решите, датата също не ми е проблем.

Аблой, от Сливен ли си? Като се запролети, ще дойда да те видя   bouquet

# 116
Не знам дали е точно средно аритметично, ама си го образуват там някак си взимайки в предвид всичките 6 месеца.

Ами събират всички суми: 220+220+430+430+430+430=2160

после 2160 се дели на 6-те месеца 2160:6=360

и от тези 360 лв. средна заплата, ще получаваш 90%, което е 324 лв.

# 117
  • Сливен
Тити не знам  Аблой дали е от Сливен ,но  аз съм ще се радвам да се видим!

# 118
  • непостоянно
Здравейте и от мен Hug

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ   bouquet  bouquet  bouquet

Аз също проверих в Китайския календар и като добавя 1 ми излиза момиче, а имам дъщеря Grinning За сега излиза момче, но ако е вярно това с високосната, значи ще е пак момиче Mr. Green Ако въобще някой вярва на такива календари и прочие де Crazy

А за изчисляването на майчинството, Пърл го е написала много вярно Wink Браво  bouquet

За среща: и аз съм ЗАААА Laughing

# 119
А за изчисляването на майчинството, Пърл го е написала много вярно Wink Браво  bouquet

Тенк ю, Ивонка, ама това ми беше работата едно време, то ако не го знам... направо срам  Joy

Общи условия

Активация на акаунт