ЮЛСКИТЕ мами започват да усещат вече движенията на малкото човече :)

• 12 371
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
Добре, на мен личния лекар ми каза да не ползвам болнични, че после нищо няма да остане за взимане. Вече нищо не мога да разбера Rolling Eyes

# 136
Emzi, аз бях ходила при д-р Колева в Токуда, и то точно на 16.01, когато казваш, че те е претупала. Явно този ден не й е бил ден, но.....И аз мислех да отида при моя си гинеколог днес, но ме домързя и ще го оставя за понеделник. Дано това с капката кръв да се размине и да не е нищо сериозно.
Иначе при Колева на ФМ ще ходя на 11.02. За БХС не се шашкай, тя и на мен ми каза, че трябвало да ходя на БХС незнам си кога, но аз мисля да го пропусна това. Ще си направя ФМ веднъж-дваж и ако сичко е точно, толкоз! Поздрави!  Peace

# 137
Как са трите имена на тази д-р Колева? Колко е възрастна??? Случайно да има руски акцент??? И аз ходя при д-р Колева (Жанна Колева), но на частно и затова ми стана любопитно.

# 138
А при Димитров никой ли не ходи?

Дуци, не знам кое е вярно. Това е моята информация, на доста места съм я чела вече, но не си залагам главата. Ще гледам да не вземам болничниза по-сигурно.

Сетих се за още нещо - от февруари тръгвам на Йога за бременни. Ако иска някой да идва с мен ,ще се радвам  Grinning Йогата е срещу кино Тракия.

# 139
Шада и Пърл, изчислява се на базата на последните шест месеца, в които нямате нито ден болничен. Има ли взет болничен за месеца, той отпада от сметките и се взема предходен.

Това ако е някакво изменение от сега, честито.

# 140
  • София

Как ти е видяла пола на бебето, като на тази възраст още нямат полови органи  newsm78?
Вчера Марков ми обясни, че на тази възраст - 12-13 г.с. -  всички имат едно израстъче - очерта ми го на монитора, абсолютно еднакво по рамери и при двата пола, но с различна посока. При момиченцата се насочвало най-често надолу, към краката, а при момчетата - към корема. Та на база на тази посока може да се прави някаква прогноза, но тя съвсем не е сигурна. Затова на моя картон от прегледа пише "пол-мъжки" с голяяяяма въпросителна Laughing

# 141
Shada наясно ли си колко общо болнични ни се полагат + онези 45 дни. Аз сам в болнични от 2 седмици и мисля да я карам така до края, но се бях притеснила да не би да не ми стигнат дните. Разбрах, че са около 230, но не съм сигурна.

Patishonka аз съм навита за йога, но кажи повече за тази, на която мислиш да ходиш от февруари.

# 142
Така, Shada, разрових се, за да видя в действителност дали си спомням добре нещата и установих това:

Ако си в болнични без прекъсване до последно - до 45 дневния болничен преди раждане - тогава се взимат последните 6 месеца преди да излезеш в дългия болничен.

А в случая на Дуци - взима болнични после си ходи на работа, после пак взима ако се налага - тогава тези болнични си се броят в 6-те месеца преди раждането и определят обезщетението след това.

# 143
  • София
привет на всички
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ !! и на всички други празнуващи   bouquet
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=122192.0 ето тук може да прочетете за майчинството
Доколкото разбрах взимат в предвид месеците когато сме в болнични - но само ако след това сме на работа - тези които пазят леглото тези 6 месеца им се взимат предходни 6 месеца /стига да не се върнат на работа 2 дена преди болничния по майчинство - трябва да е без прекъсване до него/ не знам дали е ясно  Embarassed . А за другите просто тези дни в болнични не влизат в сметката за 90 -те % майчинство  #Cussing out
. Така, че по малко болнични ако не ви се налага.  http://www.mamaibebe.com/forum/viewtopic.php?t=4629&postdays … asc&start=165
А и не се взима заплатата, чистата сума за получаване е 90% от нетното ви месечно възнаграждение.
Другото важно нещо е, че на граждански договор май се изчислява по друг начин - може би на минималната - не съм сигурна.

Последна редакция: пт, 18 яну 2008, 16:24 от ine

# 144
PATISHONKA з също съм ЗА ходенето на йога и бих ти правила компания с най-голяма удоволствие.Само че можеш ли да кажеш по кое време е и ктолко продължава.Имали някакво инфо в нета за този клуб и можеби най-важното нали става въпрос за Бс.
А за болничните аз от човек в НОИ проучих че ако имаш неппрекъснат болничен,непосредствено преди тез 45дни за оформяне на болничния ти се вземат 6-те мес. преди това.Но ако излизаш и се връщаш пак на работа постоянно вече ти влизат в сметките за болничните.Дано да съм го обяснила разбираемо.

# 145
Katinche, ще ти стигнат болничните, не се притеснявай Peace. През 2005год. се полагаха 180 дни без последните 45 дни за бременност и раждане. Аз тогава излязох болничен от края на втория месец и ми стигнаха точно до началото на тези 45 дни. В случай, че не стигнат, можеш да влзезеш в болница за 2 дни и пак имаш право на още дни, но вече не от ЛКК, а от ТЕЛК. На теб обаче няма да ти се наложи Peace.

Пърл, дано си права за болничните, защото това, което написа Патишонка много ме стресна ooooh!. Аз имам болнични и декември и януари, и ако не ми вземат тези месеци в калкулирането на майчинството, щеше да стане много зле Confused.

За софийска среща - и аз съм за Peace. Предпочитам обаче да е събота, а не неделя, защото съботите мога да оставя Алекс на баща му, а неделите не мога. А не ми се иска да дойда на среща и да търча по дете, защото няма да мога да ви видя. За часа нямам претенции. За мястото - и аз предпочитам централната част Grinning.

Дуци, аз съм твърдо ЗА плуването Laughing. Дотогава ще съм свършила с лечението, така че ще мога да дойда с чиста съвест. Само моля за информация откъде мога да си купя бански за бременни newsm78? Каква беше цената за 1 час и с предварително записване ли става?

П.С. Щях да забравя ooooh!. Честит Имен Ден на всички празнуващи днес  bouquet!

# 146
Какво стана със срещата. Май пак нищо няма да направим  newsm78 Crossing Arms Thinking

# 147
Момичета какво стана с нашата среща. Май пак нищо няма да направим newsm78 Thinking Rolling Eyes

# 148
Благодаря за изчерпателния отговор Астарта.

Някой мислил ли е за педиатър? Преди няколка дни гледах "Часът на мама" и там казаха, че трябва да си изберем такъв преди раждането. Тай идвал в първите 24 часа след изписването от болницата. И другото - трябва да ти е наблизо в квартала! Ако имате впечатление или препоръки - споделете.

Някоя от бъдещите мами да живее в Бъкстон или околностите?

# 149
  • София
Еми аз не мога през януари затова не се обаждам. За следващите  срещи съм на линия. За сега ходя на работа и се надявам да си ходя до края (пу-пу), така че само съботите и неделите са ми удобни.

Общи условия

Активация на акаунт