ЮЛСКИТЕ мами започват да усещат вече движенията на малкото човече :)

• 12 337
  • 286
  •   1
Отговори
# 195
Данибон, събота е - семейството е в къщи, затуй не пишат хорицата Simple Smile

Мен ме боли глава и се чудя дали ако забегна на някъде ще ми мине.  Cry

За раждането вече няколко седмици чета какво ли не и в крайна сметка първоначалното ми желание за нормално раждане без упойка просто ми се затвърди и искам да е възможно най-естествено. И колкото повече се информирам за всички евентуални проблеми толкова по-добре се чувствам, защото знам какво може да се очаква при всички случаи. Точно защото желанието ми е за нормално раждане се записах в частна клиника, за да имам малко повече "права".

Последна редакция: сб, 19 яну 2008, 12:57 от Pearl

# 196
Аз нещо не разбирам. Vessi_to казваш, че варненските мами не сме организирани и ....т.н. Общо взето доколкото разбирам никой няма претенции за времето и мястото. Защо тогава просто някой не каже една дата и ... това е. Само някакъв рожден ден на майката на някой ми се въртеше като анажимент. И след като никоя от нас няма друго дете, не мога да разбера какъв е проблема с организацията. Решаваме и за днес или за утре и това е. Става въпрос за един обяд.
Не искам да звуча назидателно  Laughing
Всъщност поне две сме, които не можем утре, за днес вече е късно , някой ще изтърве срещата, защото не е разбрал за нея. Затова  да обявим дата 22.01.08- вторник- 18.30-само кажете къде, ако е удобно за всички. А относно това , че сме несериозни- аз просто чаках да се организират по- заетите.
Относно майчинските, някой знае ли ако освен трудов договор си работил и по граждански през тези 6 месеца дали се вземат под внимание и доходите от гражданските?
За днес няма да успея,чак сега влязох във форума. 22.01, 18.30 става. Чакаме други записи. За място - не знам-може би Годзила или Донатело?

# 197
Пърл ,хич не ми дойде на акъла че днес е събота , мойто момче е на работа и не се светнах . Колкото до главицата ти ,  бягството едва ли ще те спаси от главоболие , мен лично ми помага кратка дрямка , като изключим случаите когато главата ме боли от преспиване  Laughing Ако имаш възможност дремни малко . Аз често имам главоболие защото вратът ми е ошипен , но се опитвам да се разтривам .Една лекарка , моя близка , ми каза че при бременност много често главоболието било свързано с промени в кръвното налягане и било хубаво да си го следя . Да ама аз нямам апаратче за кръвно , а мога ли да търча до болницата всеки път като ме заболи глава . И като казах кръвно , да ви се оплача , мен до сега на ЖК не са ми мерили нищо , нито кръвно , нито коремче , нито кг., доки само ме попита колко съм качила , а последния път даже и кръвна картина не ми пусна . На вас всеки месец ли ви пускат кръвна картина ?

# 198
  • София
За раждането вече няколко седмици чета какво ли не и в крайна сметка първоначалното ми желание за нормално раждане без упойка просто ми се затвърди и искам да е възможно най-естествено. И колкото повече се информирам за всички евентуални проблеми толкова по-добре се чувствам, защото знам какво може да се очаква при всички случаи.
И аз така.  Peace

Pearl, мен много рядко ме боли глава и обикновено е в областта на челото, тогава просто изпивам наведнъж около половин литър вода, дори насила, и след известно време главата ми минава. Това е защото понякога боли от обезводняване. Поне при мен така се случва.

# 199
  • Варна
Аз нямам нищо против за вторник. Само дето оже малко да закъснея, защото съм на преглед в 18:00 часа, но преполагам, че бързо ще свърша. Така че само определете мястото. Аз съм ЗА всички идеи:-)

# 200
Ами, Дани, то и аз колкото теб съм спала днес, не съм станала рано. Може и от преспиване да е, кръвното ако ми се качи го знам, защото се чувствам по определен начин и не ми е така сега.

На мен всеки път на ЖК ми мерят кръвното и кг и всеки месец кръвна картина и при смяната на лекарката пак така.

Сакси, ама мен ме боли глава в дясната половина и дясното око. Но скоро бях на очен преглед и съм ок.

# 201
Аз съм с две ръце за естественото раждане. Някак си мисълта да ме разрежат и да ме бърникат и да имам после белези ми е  SickЕ ,ако бебето е много едро или има друг проблем,много ясно че няма смисъл да се оставя майката да се мъчи или да се рискува живота на бебето.Но ако всичко е нормално,природата си знае работата.

# 202
И аз като Патето мисля. Първо ще дам път на природата, пък ако нещо проблеми недай си Боже, ще се мисли за други мерки. Иначе направо да се хвърлям на операция... ми на мен ми е приятна мисълта да си родя детето със собствени усилия, които да бъдат възнаградени. И след това да си го гушна, което при операция не е възможно защото ще съм упоена... Дано всичко върви нормално.

# 203
Упоена си от кръста надолу, пак си го гушкаш Wink

# 204
Ама не, Дуцка, то е ясно, че не е задължително пълна упойка, но е по-различно.

Аз не оспорвам примерно вашите предпочитания и т.н. Просто си имам визия вече и това просто ми е желанието. Да го родя, мъжът ми още преди да забременея взе решението, че както го направим заедно, така ще го посрещнем заедно. Искам да си изпитам всичко, болката в очакването, емоцията на удовлетворението... всичко и да сме тримата заедно. В моето семейство, да чукна на дърво, децата се раждат нормално и са ми разказвани много хубави неща за раждането въпреки болката и аз искам тези неща да изпитам... И просто вярвам, че ще е така. А много важна е нагласата и мисля, че това ще ми помогне много.

# 205
  • София
Pearl, достойно заместваш Патишонката (Къде изчезна това момиче?) и ме изпълваш с хубави мисли и позитивизъм. Много ме радваш и затова те прегръщам виртуално  Hug

# 206
А дали може да ме цункаш по главичката да ми мине?  newsm78 Мъжът ми го няма и няма кой да свърши тази работа  Sad

Аз съм най-големия оптимист на земята. Едно време когато ми беше тъжно майка ми казваше, че съм родена под щастлива звезда... В най-големите ми трудности в живота съм си го повтаряла и винаги съм оцелявала. Просто позитивното мислене спасява нещата!!!   bouquet

# 207
Пробвай с нещо топло на врата-раздвижва кръвта.А също има и един специален масаж,но аз така и не можах да го усвоя напълно.Общо взето с палеца и показалеца стискаш точно определена точка между палеца и показалеца на другата ръка.Но много силно,до болка.Беше нещо свързано с това,че не може да те боли на две места едновременно. newsm78

# 208
...и да имам после белези ми е  Sick....

а ти гледай да се острИиш и после ще си говорим за белези  Peace
Пърл наистина звучи прекрасно. Все пак, аз съм със секцио по медицински причини, да не ви дава Господ! - приех леко мисълта и никога не съм имала проблеми с това, че съм секцио и че и втория път ще е така. Възстанових се бързо, но и бях настроена много позитивно - не без помощта на медицинския персонал. Не обичам и вечния спор нормално или секцио. Единствено ми е било жал за момичета, които са оставяни да раждат по 20тина часа, без да им помагат адекватно/имам такива познати/, и после - спешно секцио.....

# 209
  • София
Най-после ви прочетох и сега и аз малко да се включа.
Дуци, не е ли студено още за водната гимнастика? Аз ходех на плуване, ама чак към април ми идва музата да се мокря. На йога ми се ходи ама всички центрове са ми далече Sad
Katinche,здравей съседке  Hug И аз живея в Бъкстон, а като гледам и ще раждаме по едно и също време, живот и здраве. Но за педиатър въобще не съм се замисляла още...Ти къде ходиш на ЖК?
jollity, и аз се снабдих онзи ден с един пуловер от Манго, но аз съм фен и на Orsay, там има много готини роклета.
mamaivi, честит рожден ден!!! Бъди много щастлива тази година     bouquet

Момичета, много рано сте се замислили за раждането. На мен ми се струва още много далече да го мисля. Все пак и аз уж съм се насочила към раждане по нормален път. Но и от секциото не ме е страх. Точно преди година преживях операция от апандисит. Беше ме много страх, не бях се сблъсквала с болници, упойки, и някакси всичко това ме направи по-силна и вече не го мисля толкова раждането. Поне засега де Wink
Приятна почивка ви желая 1swing

Общи условия

Активация на акаунт