Недоносени деца - 7

• 16 484
  • 304
  •   1
Отговори
# 210
Момичета  Hug много  сте мили. Поуспокоих се малко от постовете ви.
Не си спомням с голямата ми дъщеря как беше, но в дневника и съм записала, че е започнала да гука от 6 седмици. Аз не държа да е точно гукане - някакви звуци освен рев, хълцане и кихане.  Знам, че е индивидуално, но утре ще се консултирам с педиатърката.
Деница - сега видях колко сте наддали. Браво!

# 211
Усмивка,ама защо махна хубавия аватар,я да го върнеш веднага,ааааааа Crazy Hug

# 212
  • София,
Мама жаба и как мина консултацията?
А аз да Ви кажа направо съм си забравила, че се дава жълтък и не съм питала лекарката. А тя нали знае, че вече съм минала веднъж по тоя път и сигурно си мисли, че знам и давам, и тя не ми е казала. Днес не можахме да ходим на консултация, ама тия дни ще отидем и ще я питам.
А аз днес правих на Вероника домашно пюре, ама тя нещо не искаше да го яде, като взе да се дави, ужас. Явно много го бях пасирала или незнам какво, а го разредих и с мляко, но не го яде, та накрая и отворих едно от купените.
 А кашите с глутен какви са, тези пшеничните ли? В сухарите също се съдържа глутен, нали? Абе тези неща едно време толкова не сме ги гледали. Щом детето пие мляко и няма алергия, за друго не се гледаше толкова и всичко си се даваше. Според мен по опасни са плодовете, особено тези мъхестите, те могат да развият повече алергия от другите неща.

# 213
Ето ме  Hug
Мерките ни са 6.200 и 65 см. Докторът каза, че е доволен. За глутена нямало проблем. Ако до 4-5 часа от даването на глутен не се появи зверска диария значи няма страшно. Кашите глутеновите са тези зърнените да.
За обръщането пак питах и ми каза, че това не е от задължителните действия, както пълзенето. Притеснително било ако не може да сяда или да се изправя след осмия-деветия месец.

# 214
Мамчета, искам да ви питам до кога бяха коликите при вашите бебоци. Аз вече се виждам в чудо... newsm78

# 215
Здравейте,

Благодаря ви за пожеланията.

Да ви кажа как приятно ме изненада Дари днес,като ми казаха че е 1400.Това е с 50 гр. над мойте очаквания.Толкова много се радвам и се моля наистина да продължава все така и да празнуваме следващата месечинка в къщи.

Приятна вечер Hug Hug Hug

# 216
  • София,
Ох браво мъничко Даренеце, направо ще се разплача. Да ви кажа имам чувството, че все едно аз ще я гушна, душичка златна!
Браво и на Преславка, а тя започна ли да седи вече стабилно, ние още не, но се опитва както е седнала да се изтласква да става направо права. Тези моменти са златни.
Тони 19 не се тревожи да ти кажа чесно, ние сме на 6,5 м., а все още от време на време имаме колики и то много жестоки. Четох някъде тук май в кърмачиския, че е нормално при недоносените деца, коликите да са по силни, и да продължават по дълго време. А ако са съчетани и с ГЕР е още по лошо, но не се тревожи, ще преминат, и ние имахме много и то силни, а и сега все още от време на време. В комбинация с ваденето на зъбите няма да ти казвам какво е. Вероника не плаче, а направо ръмжи като някое хищно куче пред кокал и се напъва и става цялата червена.  #Crazy

# 217
Дондурелче и при Вики са така и той не плаче но много се напъва , ръмжи пъшка.....има газове  Embarassed и много го мъчат....А сега при Вероничка по рядко ли са?!

# 218
Dundurel4e ами силно казано стой сама. Ако е облегната на възглавница се напъва напред и постоява за около минута и после пак назад и пак се обляга. е вече поне на страни не залите.
За Дарито браво слънчице малко. Ох ще я нагушкам сладураната.
За коликите възможно е да продължат и по-дълго време. Едно моя приятелка детето и е доносено и е на 5 месеца почти, а от време на време имало колики и пръцкало много. Организъм.

# 219
Нищо не съм махала !?!  newsm78

# 220
Днес май ще е хубаво времето за разходка  Whistling
Айде, стига толкова зима...
Хубав ден на всички  Mr. Green

# 221
  • Варна
Здравейте!
Тъй като отново става въпрос за това кое кога се захранва копирам примерна схема, като за недоносените бебчета се взема предвид коригираната, а не реалната възраст :
Препоръчителен ред на въвеждане на потенциални алергени:

Суров плод – 6ти месец
Зелени подправки - 7/8 месец.
раст. олио (зехтин), сок, зелен фасул - 8 м;
Царевица, Елда – 9-10ти месец
жълтък - 9 м;
бобови растения ( леща, фасул, грах) - 9 месец
глутен (пшеница, овес, ечемик, ръж, жито) - 10 месец;
сирене, извара - 10 месец;
месо - пилешко, заешко, пуешко – (може и 6ти м.), 8ми месец
телешко, агнешко -  след 10 месец;

прясно мляко, масло, сметана, кисело мляко – след 12 месец;
броколи, брюкселско зеле, карфиол, патладжан - 12 м
захар и сол - след годинката
цитруси - след годинката
домати - след годинката
цяло яйце – след годинката
Горски плодове - след годинката.
Свинско месо - след годинката.
Целина - след годинката.
Къпини, малини, боровинки - след годинката.

Мъхести плодове - след 1,5 г

Шоколад - след втората годинка.
Ядки - 2-3 годинка; фъстъци - след 3 годинка.
Гъби - след третата годинка.
Ягоди – след третата годинка.
Ракообразни - след третата годинка.

# 222
Нищо не съм махала !?!  newsm78

Е нямаше ли снимчица на едно прекрасно бебе Blush,или бъркам Thinking

# 223
Днес май ще е хубаво времето за разходка  Whistling
Айде, стига толкова зима...
Хубав ден на всички  Mr. Green
Ай дано вече да се оправи това гадно време . Peace

Viki i mama , да ти кажа и аз не се сещам точно  newsm78 , но нищо не съм променяла .  Hug

# 224
  Close в бургас бремето е ужасно и не става за разходка! Outta Joint

Общи условия

Активация на акаунт