Имотен балон-2

• 51 125
  • 977
  •   1
Отговори
# 855
Ми Рокси то може тия строители дето са още на изкоп в момента, да станат лелеяните от теб рентиери. Те пък може да са по-точни откъм правила и хаусмайстери ще въведат, и управление на етажната собственост ще въведат, изобщо мечта... и така ще си остане - мечта...
Ами аз понеже не лелея, живея в собствено жилище Wink Иначе личните нападки са чудна тактика.

# 856
Не, КЛОНКА, не на човек - тримата - аз, мъжа ми и детето, а аз съм доста широкопръста и харча доста, затова се учудих.

Е, това трябва да го патентоваш Mr. Green

Всичко е въпрос на приоритети и сметки.Дупе знае 2 и 200.

# 857
  • София
Бягай да се застреляш! Аз ще ти донеса оръжието.
Познавам семейства с две деца живеещи точно с толкова.
Не е това темата,но си е жива истина.
Живеят в София и теглят кредит за закупуване на жилище?

# 858
  • София
Не, КЛОНКА, не на човек - тримата - аз, мъжа ми и детето, а аз съм доста широкопръста и харча доста, затова се учудих.

Е, това трябва да го патентоваш Mr. Green

Всичко е въпрос на приоритети и сметки.Дупе знае 2 и 200.

Не става въпрос за това, а че при подобна ситуация не би трябвало да се теглят кредити.
Значи, ако ми остават 1000 лв. месечно, не бих теглила кредит, защото вероятността в един момент тези 1000 лв. да се окажат недостатъчни и да не мога да си изплащам вноските, е доста голяма.

# 859
КЛОНКА, не знам дали правилно ме разбра, не ни е това доходът, а толкова харчим за джобни и консумативи (ток, вода, бензин и т.н.).

Иначе за 3-4 членно семейство с общ доход 1000 лв., само като сметнеш наема, че им е около 500, да, малко е и сигурно не им е лесно. С тоя доход кредит няма да им дадат, но следващата година наемът им ще стане 550, следващата 600, после 650 и т.н., ако не си вдигнат доходите, с кредит или без, тръгват по кофите.

# 860
Никол, наистина ако те чете човек, който няма собствено жилище, може да реши, че или трябва веднага да тегли кредит, или скоро ще се реди на опашката в приюта за безплатна супа Rolling Eyes  Simple Smile

# 861
  • София
Ха сега кажи какво става с Пена и Вуте, като се пенсионират?...

И се молят на Господ децата им да ги гледат, а не да ги чакат да се споминат в глад и мизерия. Като гледам как спада продължителността на живота на българите и как се влошава здравословното им състояние живеенето в заветното жилище след изплащането на кредита ще е все по-късо.

# 862
Клонка , говоря за живеене ,а не за теглене на кредит.
Наистина с 1000 лева доход ,кредит за закупуване на жилище е малко в повече.

# 863
  • София
Ха сега кажи какво става с Пена и Вуте, като се пенсионират?...

И се молят на Господ децата им да ги гледат, а не да ги чакат да се споминат в глад и мизерия. Като гледам как спада продължителността на живота на българите и как се влошава здравословното им състояние живеенето в заветното жилище след изплащането на кредита ще е все по-късо.
Е, те дават кредити за срок, при който кредитираните навършват определена възраст. Вероятността да дадат кредит на човек на 45 години за 20 години е доста малка. Гледат да е до 60 Mr. Green

# 864
Рокси, ако съм те обидила, извинявам се много, изобщо не е била това целта на поста ми, моля приеми макар и вируално  smihesorry и  smile3525. Подигравателно е отношението ми към строителните предприемачи, както се наричат всякаквите буламачи, влезли в тази ниша в последните години.

# 865
Никол, наистина ако те чете човек, който няма собствено жилище, може да реши, че или трябва веднага да тегли кредит, или скоро ще се реди на опашката в приюта за безплатна супа Rolling Eyes  Simple Smile

Tess, говоря за тези, които са с много ниски доходи, те и с кредит, и с наем, пак там ще се редят. А другите, които имат пари, ще се оправят лесно и си е тяхна работа на кой ще ги дават Peace

# 866
  • София
Аз не видях подобно нещо, ама все пак се замислих, какво прави семейство, което живее под наем и хората са на заплата, а нямат някакъв бизнес, да речем. Пенсионират се хората в един момент и какво се получава? Как се плаща наем с пенсия? Ще кажете, че пенсиите им ще са високи. Е, да, ама и лекарствата ще са им повече. Не зная в момента каква е най-високата пенсия, ама и 500лв. да е средната, сложно ще се плаща наем. Особено ако единият си отиде. Така че, в този смисъл, в НАШАТА държава е по-добре на младини хората да почнат да изплащат жилище, което като вноски няма да е повече от един наем и накрая да живеят в него на старини. Друга алтернатива аз не виждам, освен децата им да ги приютят.Ако имат деца и ако тези деца искат да останат тук, ама това е друга тема.
О, да - старчески дом също е възмножност. Нормалните такива имат такси като занаем, така че...
А другите - не го пожелавам на никого.

# 867
  • София
Абе, не си е работа нито изплащането на кредит, нито живеенето под наем. Точно когато децата растат и трябва повече пространство се изплаща кредит за двустайно жилище например. А тъкмо го изплатиш и децата взели, че се заженили. Но като гледам поне едно от децата остава да живее при родителите заедно със своето семейство, "за да не плаща наем".
Във всеки случай едно съм сигурна - никой нищо не си е занесъл в гроба и не си заслужава цял живот да се мисли само за единия апартамент и да се мизерува. Защото повече семества точно това правят -. мизеруват. 
Който е с добри доходи може да живее всякак.

# 868
  • София
Който е с добри доходи и има семейство, навсякъде по света купува, не живее под наем.

# 869
Абе Пена и Вуте като се пенсионирали, наем на старини-как. Ами Пена и Вуте докато се пенсионират все ще и наследят нещичко, я в София, я по провинцията, по половин апартамент да наследят, ако са семейство (Пена и Вуте) ето ти 1 апартамент. Па "некои ора" направиха в бурните времена и по 6-7 жилища, та техните Пена и Вуте-джуниър да не ги мислим и тях, а?

Общи условия

Активация на акаунт