Недоносени деца - 8

• 19 935
  • 305
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте мами и малки мишлета. Аз малко се поизгубих, че хубаво времето навън и мн мн не се спирам. Обаче всичко съм изчела. Честита месечинка на всички празнуващи. Много щастие и любов ви желая и усмивки много усмивки.
Преслава все още продължава да си хапва колкото едно пиленце и не знам като отидем на консултация на десети какви ще са ни мерките. Все още не можем и да стоим стабилно. Малко взе да ме притеснява тоз факт.
Лек ден на всички и много целувки от мен и Пресчето.  Hug Hug Hug

# 211
  • София
Здравейте и от нас.
Гери, честита месечинка! Да ти е жив и здрав и много да те слушка Жорко! Hug

Мамажаба, не се притеснявай за сядането. Ще видиш как ще те изненада отведнъж Simple Smile Ние въпреки че седим не мога да ги оставя сами, климбуцат се настрани особено ако си харесат да се пресегнат за някоя играчка. В количките като седят и се подпират отстрани на облегалката. При нас сега проблема е че не искаме да лягаме. Днес сутринта Лора такъв рев удари, хем и се спи, хем не иска да легне и накрая заспа седнала в количката...

# 212
  • София,
 Здравейте и от нас.
 Гери честита месечинка на Жорко smile3525
 Ох ние уж проядохме попарка, пюренца, каши, ама млякото вечер и моята не ще да го пие и така през нощта спи неспокойно, буди се по хиляда пъти, а като и дам да яде хапва по малко и край. Май и харесва да яде повече с лъжичката. А и ние още не стоим стабилно така, че без притеснения.
 Днес времето е ужасно и не става за разходки за съжаление, но ние след обяд сме на очен лекар и трябва да излезем все пак.

Мама жаба целувки на Преславка!
hellche а на вас изникнаха ли ви зъбките или още не, може би сега Ви тормозят, тя и моята понякога не ще да спи и с триста зора я приспивам.

# 213
Здрвейте!Мога ли и аз да се включа при вас?Синът ми се роди в 34г.с,2.350 и 46см.Вече е на 6м. и засега се развива нормално.Още не се е обърнал,но прави опити.Дали да направя консултация с невролог по този повод?От доста време ви чета и ще се радвам да си бъбрим.На всички дечица и на вас желая много здаве и усмивки! Hug

# 214
  • София,
Здрвейте!Мога ли и аз да се включа при вас?Синът ми се роди в 34г.с,2.350 и 46см.Вече е на 6м. и засега се развива нормално.Още не се е обърнал,но прави опити.Дали да направя консултация с невролог по този повод?От доста време ви чета и ще се радвам да си бъбрим.На всички дечица и на вас желая много здаве и усмивки! Hug
Разбира се добре си ни дошла и честита месечинка на детенцето ти! Да ти е живо и здраво, а за обръщането не се тревожи имате още време!

# 215
Благодаря за пожеланията!Имам един въпрос:от раждането на детенце до сега давам всеки ден по 2 капки Вигантол,а тъй като опаковката ми е на привършване се чудя дали да взема нова и да продължа да му давам или не,защото времето започна да се стопля и слънчевите дни са повече.Ако има значeние,ние се храним с NAN HA.

# 216
  • Варна
d_mode, добре дошла при нас!
Вие днес имате месечинка? Да ви е честита!
Според мен е хубаво да продължиш да даваш Вигантола. На лседващата консултация питай педиатъра дали евентуално да не намалите дозата на 1 капка дневно, но мисля, че още е рано затова. В интерес на истината аз все още давам по 1 капка по препоръка на педиатърката ни въпреки, че фонтанелата отдавна е затворена.

# 217
момичета, дойде ми и на мен до главата дето все се чудех как става
Калина падна от леглото от около 50см, няма цицини, синьо или червено по главата, порева си и се чудя да звъня ли на педиатърката или просто да я наблюдавам

# 218
  • София
Mirama наблюдавай,ако е ревала неистово повече от 8-10 мин звънни.

# 219
ами честно казано не съм засичала точно колко време рева, но първите 2-3мин бая си порева.
След това се успокои, после даже се и усмихва и накрая заспа.
Сега се събуди, дремна точно 30мин. Усмихва ми се.

# 220
  • Варна
Mirama, нормално е първите минутки да плаче много - все пак се е стреснало детето. Ако си е ударила главата, наблюдавай дали ще е по-сънлива и по-ревлива от обикновено. Ако започне да повръща, я заведи да я видят.

# 221
За сега няма проблем, стоя будна час и нещо след като се събуди, изяде си млякото в 14.40ч и сега преди малко пак заспа, но това си е нормално за нея.
Ще видя по-късно как ще е, дали ще има нещо необичайно.
Иначе се смее, лапа си ръцете, играе си с играчките и мрънка съответно като я оставя в леглото. )))

# 222
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ЖОРКО!!! Hug  bouquetd_mode  Честита месечинка и на вас и добре дошла  Hug За вигантола питай педиатъра, на Вики даже му го увеличиха и то доста и калций на ампули му изписаха и даже каза , че може да се наложи да му слага инжекция вит. Д /на някое детенце били ли са, кажете мами  newsm78/ , така че лекаря ще реши. Вчера бяхме на консултация и мерките са ни 6кг. и 60 см.  Каква точност...нито грам или см. повече  newsm78 newsm53
Mirama Според мен Калина вече е забравила падането newsm10 Дано да не  го прави втори път  Peace

# 223
Вчера бяхме на консултация и мерките са ни 6кг. и 60 см. 
Леле Тони....,карате 6-тия месец,6кг. и 60 см., човека направо си е манекен thumbsup  love001
Аз не бих давала такова количество вит.Д Peace
Преди 6 год./пак шестица ooooh!/ Laughing, ни се падна много добър неонатолог,детето ми беше изписано на 42рия ден от болницата,но тя я наблюдаваше до годинка.Та още при изписването ми каза-само по 1 капка вит.Д,личната обаче ми вика-аааа,давай по 2 защото е недоносена.Аз тогава,от нищо не разбирах и се връщам при първата,обяснявам че ми изписват повече,тя категорично ми забрани повече от 1 капка,даже с условието да и го спра като стане топло и когато повече части на тялото са на показ на слънцето Peace
Аз послушах неонатолога и не съжалявам,но честно казано не проверих защо е така,появиха ми се други грижи тогава,но ще проверя сега какви са вредите,предполагам има Wink

# 224
Viki i mama и мен ме притеснява количеството вит. Д, а даже инжекция искат да му слагат.... Thinking Ако бил в това състояние....а и калция , дали няма да му навреди...ох знам ли.

Общи условия

Активация на акаунт