Хайде на постите!

• 70 692
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
brazilka, поздравления. Гозбите ти изглеждат вълшебно.
Аз днес направих хумус с останалия от фалафелите нахут. Някой може ли да ми каже кой вкус трябва да преобладава, защото на мен ми стои твърде постно, в смисъл че доста напомня нахут и като че ли му липсва някоя подправка. Сложих лимонов сок, зехтин, магданоз и чесън. Може би трябва да се престараша и да добавя още малко лимон, чесън и сол (сложих сока на 1 лимон, 2 лъж. тахан и 2-3 скил. чесън на около 250 гр. нахут).

# 571
  • Countryside
Аз правих щрудел с ябълки, тиквеник, печена тиква от десертите ще пробвам сладкиша на Лабрекс. 
Вчера правих печени батати за гарнитура към запечено на грил-тигана соево сирене и салатка спанак и броколи.

# 572
Моля ви пуснете линк на тези 2 сладкиша,на Лбрекс и другия с шоколадовите квадрати!
Аз в петък ядох риба,събота и неделя спанак с ориз,гъби с ориз,печени картофи на фурна,плодове и сокове.Хапнах  брускети не са лоши-досега не бях яла.

# 573
  • Бургас
Аngela , ето шоколадовите квадрати:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1672.msg51719.html#msg51719
Другият сладкиш е на 9-та стр. в тази тема Peace
Ние вече закусихме палачинки, аз със сладко от череши, мъжете с други пълнежи Mr. Green Бяха много вкусни, въпреки продуктите в тях, или по-скоро липсата на такива Crazy
По-късно мисля едни лозови сърмички да врътна Thinking

# 574
Goldie, как правиш палачинки без яйце?  newsm78

# 575
  • Бургас
Goldie, как правиш палачинки без яйце?  newsm78
Не питай Crazy Брашно, вода, бакпулвер, сол и малко захар. Готовите мазах обилно с маргарин да омекнат, че поради липса на нормални продукти, стават доста по-твърди при печенето, но после омекват. Наистина станаха хубави, а аз бях много скептично настроена Rolling Eyes

# 576
Здравейте. В събота правих фалафелите - доста добре се получиха. На малката и харесаха и си похапна от тях.
В неделя правих тиквеник от готовите на Царица. Учудващо ми хареса, защото не съм им привърженичка на тези готовите, че стават много мазни, но тази беше хубава.
Днес ще сме на картофи с грах и моркови. За утре ми се яде нещо с бамя, но тъй като до сега не съм правила нищо подобно се чудя как да я приготвя. Купих замразена, моля за някъкви идеи  Hug

# 577
Днес правих пастет с боб и сушени домати. Много добре се получи. ето и рецептата http://kulinarno.wordpress.com/category/%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%be/

Страхотен блог със страхотни рецепти. Харесах си и един хляб с магданоз, лук и риган, много хубав за постите. 

Снощи го правих в машината за хляб. Не само че стана, но беше страхотен. Излапахме го почти целия за една вечер. Малко го измених - вместо стар лук слижих пресен, а вместо пресен риган сложих сух - пак се получи, а и чесъна сложих пресен  Peace
Това е за сега от мен. Къде са всички постещи и от къде се взеха тези 39 страници  newsm78

# 578
  • Бургас
Тази тема взе да се държи много странно Crazy
Валя, аз бамя обожавам Blush Замразената я слагам в домати с ориз; правя я с доматен сос с повечко лук, чесън и магданоз, както и с картофи и доматен сос на фурна. Гювечът не го споменавам, защото в него е задължителна просто Sunglasses
Аз да споделя, че снощи правих постните шоколадови квадрати, стана невероятно вкусен сладкиш Peace Поне на мен и на детето ни хареса много, мъжът ми не обича шоколад и сладкишът му се стори ужасен Tired

# 579
  • София
Днес правих пастет с боб и сушени домати. Много добре се получи. ето и рецептата http://kulinarno.wordpress.com/category/%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%be/

Страхотен блог със страхотни рецепти. Харесах си и един хляб с магданоз, лук и риган, много хубав за постите. 

Снощи го правих в машината за хляб. Не само че стана, но беше страхотен. Излапахме го почти целия за една вечер. Малко го измених - вместо стар лук слижих пресен, а вместо пресен риган сложих сух - пак се получи, а и чесъна сложих пресен  Peace
Това е за сега от мен. Къде са всички постещи и от къде се взеха тези 39 страници  newsm78

И аз го правих - страхотен е!

# 580
Валя, бамята става страхотна с  домати, дребни лукчета-арпаджик, гъби, малко вино и подправки в глинено гърне.Това е едно от любимите ми ястия по време на пости.

# 581
Защо да е странна темата? Simple Smile
А е дългичка, защото е от миналите Коледни пости, а имаше и движение и по време на другите след това, но като цяло постещите не са толкова много. Sunglasses

Аз правих шоколадов сладкиш по рецепта от някакъв френски блог:
350 гр. брашно
70 гр. какао
180 гр. захар
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
280 мл. вода
4 с.л. олио
1 ч.л. течна ванилия
1 ч.л. ябълков оцет
Аз добавих и малко натрошени орехи, а отгоре направих заливка от 1 един шоколад (постен Mr. Green), разтопен с 1 ч.л. олио и 1 ч.л. вода.
Не беше много лош, на вкус малко като един шоколадов фъч, който майка ми правеше навремето.

Тези шоколадови квадрати... Crazy, отдавна съм им хвърлила око, като реша да се глезя, ще ги направя.

# 582
  • Бургас
Котка, не е странна, просто се държи странно  Wink Вчера ми се струва, че страниците бяха 29, днес 39, пък движение по темата почти никакво, явно са събрани две теми Thinking
Като гледам продуктите на този сладкиш, май на вкус ще е нещо като квадратите newsm78 И на мен на вкус те ми напомнят на някой от старите сладкиши на майка Blush

# 583
Котка, не е странна, просто се държи странно  Wink Вчера ми се струва, че страниците бяха 29, днес 39, пък движение по темата почти никакво, явно са събрани две теми Thinking
Като гледам продуктите на този сладкиш, май на вкус ще е нещо като квадратите newsm78 И на мен на вкус те ми напомнят на някой от старите сладкиши на майка Blush

Ааа, разбрах какво имаш предвид под странно поведение Laughing, но аз лично не съм обърнала внимание на броя страници.

Предполагам и аз, че вкусът на всички постни сладкиши от този тип е сходен, има само леки вариации в количествата. Ето един пак с какао и на Лабрекс, а на страничката горе има и един меден постен, и той ще се пробва: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.45 

Харесах си и меденките на Бразилка. Simple Smile  По принцип гледам въобще да не ям сладкиши по време на пости, само като имаме гости правя или пък ако съвсем взема да примирам. Simple Smile

# 584
Аngela , ето шоколадовите квадрати:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1672.msg51719.html#msg51719
Другият сладкиш е на 9-та стр. в тази тема Peace
Ние вече закусихме палачинки, аз със сладко от череши, мъжете с други пълнежи Mr. Green Бяха много вкусни, въпреки продуктите в тях, или по-скоро липсата на такива Crazy
По-късно мисля едни лозови сърмички да врътна Thinking
Голди,ти спази ли това 1 чаша да е 240 мл?Вода 240 мл ли сложи,а какаото 1 четвърт чаша е 60 мл,което не е ли много?Ще съм ти много благодарна ако споделиш.Аз 1 чаша я смятам винаги за 200 мл

Общи условия

Активация на акаунт