Козуначна тема 2008

• 93 597
  • 714
  •   1
Отговори
# 375
Марси, благодаря ти много! Аз точно така си представях да ги направя- първо сплитам на плитка, после режа и обръщам краищата отдолу, ти ми показа на практика, че се получава добре! Много ти благодаря!
САмо искам да те питам ти ги пече в хартийките или слага хартийките допълнително? Защото аз като сложа хартийки в моята форма за мъфини и те стигат точно до ръба, а гледам твоите минават нагоре над козуначето? newsm78

# 376
Tandoori зравей,

слагам хартииките във формите и после слагам топчето.
трябва да е около 1/3 от формата защото втасва и се надига и при печенето се надига още
ако сложиш по-голямо топче след печенето ще ислезе над хартииката
на в краина сметка това не е толкова важно стига да не прелелят савсем изван формата  Laughing
може да боднеш отгоре по един бадем или стафиди в тестото
децата много ги харесват.
аз ги правя заедно със сина ми и дори той като ги видя сега на снимката поиска пак да ги направим.  Simple Smile

# 377
още нещо - като втасат и преди да ги пека ги намазвам с жълтък + вода (или мляко) (1:1) ( ако се намажат само с жълтък изгарят много бързо отгоре и стават черни) и посипвам обилно със захар
тази коричка много се харесва  Simple Smile

# 378
Тандоори  Hug
Аз си мислех да ги сложа в една форма ама пък си викам да не вземам такива генерални решения от първия път  Blush Grinning
Иначе това е от половин доза което ми излезе  hahaha bowuu  chef

# 379
още нещо  Laughing - правенето на козунаци е доста трудоемко и аз сам му намерила лесния начин
меся тестото в машината за хляб на програмна месене вечерта с продукти  сас стаина температура.
слагам го както си е в кутията от машината в хладилника
на следващата сутрин вече се е надигнало доста , ако не се е надигнало поне 2 пати го слагам на топло във фурната за 20-тина мин
вратвам го още веднаж на програма месене
правя козунаците,
за да станат на фитили плитките се усукват много добре
( при кознаците е важно следното - за да са пухкави трябва да са добре втасали , а за да са на конци трябва да се усучат, това е хитрината)
втасват
мажат се с яице + вода , порасват се със захар
пекат се
внимава с е да не изгорят отгоре - аз не обичам почернели козунаци и след около 20 мин като се зачервят леко ги покривам с хартия за печене

# 380
Охооо,продължавате с вкусни козунаци,браво на вси4ки! Grinning
Аз днес съм на тема питки и мъфини,но утре 6те метна о6те един за проба във фурната!
Tandoori,моля те за да не се ровя в темите ,пусни ми рецептата за кран4а?

# 381
  • Плевен
Не съм Tandoori, но ще помогна  Grinning, дано става въпрос за този:
рецептата за кранча на Джемма:
 Тесто:

1 с. л. мая (или 30 гр прясна) разтеаря се в 1/4 чаша вода
1 кг брашно
3/4 ч. захар
2 ч топло мляко
150 гр разтоплено масло, но не горещо
1 ч. л. сол
2 яйца

Плънката е по желание- щоколад, стафиди, сладко, вишни и т.н

Меси се тесто, втасва по правилата за тесто с мая. Разстила се на правоъгълник, слага се плънката, навива се на руло. Рулото се реже по дължина на 2. Двете половини се обръщат с разреза на горе и се сплитат на плитка. Втасва още веднъж и се пече в загрята на 180 гр фурна около 40-45 мин.

# 382
Ето го моят втасал козунак по рецептата на Тандури Peace Сега се пече...стискайте палци Praynig

# 383
http://images24.snimhttp://images24.snimka.bghttp://images24.snimka.bg/005434801.jpg/005434802.jpgka.bg/005434800.jpg. благодаря на НЕ6ТО БЯЛО стра6на ресепта.Сега стана по хубав от предниа път.

рецептата на НЕЩО БЯЛО е супер,не съм пипала по-приятно за работа тесто Hug

# 384
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
днес срязахме козунака  Crazy
снимки няма, забравих камерата ooooh!

на конци е, супер вкусен. малко е сух, но сложих половината от мазнината по рецепта  Whistling

Тандури, благодаря за рецептата и детайлното обяснение  Hug

# 385
Страхотни козунаци сте направили и апетитниии, вкуснички и страхотно изглеждащи .
 Мен ме изненадаха гости днес и ми се провали плана да правя козунаци, но не съм се отказала де Mr. Green аз пак ще направя.

# 386
  • Торонто/Сливен
Ето ги и моите козунаци от четвъртък. Simple Smile Сега ми остана време да сваля снимките. ooooh!

# 387
Много ме заинтригувахте с вашите козунаци,момичета.Реших и аз да направя репетиция преди Великден.И добре,че беше само репетиция,защото нищо не се получи.Не мога да разбера къде сгреших.Месих го в машината 3 пъти.Толкова пъти изпълних програмата.После го удрях в плота над 100 пъти.Мислех,да пробвам в центрофугата,но в последния момент се отказах.Разточих,намазах с течен шоколад и поръсих нарязани орехи и стафиди.Оплетх го и оставих да втаса.Чаках,чаках,но понеже вкъщи не беше много топло втаса много трудно.Всъщност около 5 часа.Опекох го и мислех,че съм се справила добре,дори бях много горда от себе си.На външен вид изглеждаше превъзходен.На сутринта обаче като го разрязах във вътрешноста беше клисав.Външната половина беше добра,а вътрешната не ставаше за нищо.Е,кучето много я хареса,защото само то си хапна от нея.Не знам къде сгреших.По принцип  много меся-питки,кифлички и всичко друго тестяно.Но този козунак ще се окаже май костелив орех.След няколко дена ще пробвам пак.

# 388
  • София
ЛЕЛЕЕ, събрахте ми очите. Браво на всички!
 nadi_n е сътворила красоти.  smile3501
Досега месех козунаци, хубави си ставаха, конци, аромати, каквото си трябва, но сега взех да се замислям дали процедирам по най-добрата рецепта Thinking Е, малко са ми прегаряли, но сега с новата фурна направо ме сърбят ръцете. Искам още по-хубави да ги направя. Коя от всички рецепти да избера?

# 389
Ето го резулатът от днещния "фитнес":

Вътре е изпечен чудесно, мек и пухкав е ...изобщо много съм доволна - месен е на ръка и втасваше във фурната. Следващия път ще сложа малко повече захар, защото го обичам по-сладък. Вътре сложих плънка от стафиди и какао, но малко, за да видя как ще е, а другия път ще поръся обилно...
Тандури, благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт